un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce ziceți de un ultra-maraton de 217 kilometri și 2500 metri urcare la 40 de grade Celsius, în Valea Morții?

8 Aug 2024  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Am aflat recent că există un ultramaraton în Death Valley din SUA. Se desfășoară anual și este considerată cea mai dură cursă din lume, deși eu aș spune că ar putea împărți titlul acesta cu cea în care se dă în fiecare oră startul pe un traseu accidentat și cine rezistă cele mai multe ore câștigă.

Anyway, Valea Morții. Oficial se numește Badwater 135 pentru că este o cursă de 135 de mile, 217 kilometri cum am spune noi. În acest an s-au prezentat la start 98 de alergători din 21 de țări, cu vârste între 19 și 69 de ani.

Startul s-a dat pe ploaie, noaptea. Se aleargă pe șosele asfaltate, dar cu o diferență de nivel de la -86 metri la 2.530 metri, deci practic urci și pe munte. Maxima ziua a fost de 48,8 grade Celsius, iar maxima noaptea de 37,7 grade Celsius.

Un bărbat de 37 de ani din Colorado a câștigat cursa bărbaților, cu 23 de ore și 29 de minute, iar la femei a câștigat o femeie de 52 de ani (!) din Norvegia, cu 27 de ore și 36 de minute.

Eu n-am participat pentru că probabil aș muri după primele minute. Cred, însă, că unii oameni sunt de fapt super-oameni și ar trebui căutat pe acolo dacă vreodată vrem să facem o echipă Avengers reală.

sursa: Yahoo.

    13 comentarii

  1. NU, multumesc!

      (Citează)

  2. Nu, cea mai dura cursa din lume este Artic Ultra 6633, pe un traseu de 617 km ce are ca punct de sosire nordul extrem al Canadei. A fost castigata de 3 ori la rand, pana in 2018 de romanul Tiberiu Useriu.

      (Citează)

    • Ca si alergator amator, nu am depasit 100km in 24 de ore iti spun ca sunt lucruri total diferite. La Artic ultra ala iti cari o tona de echipament dupa tine. Nu ai voie din ce stiu nici cu echipa de suport dupa tine. La cursa asta din America unii au inclusiv ceva cazi cu gheata in care se baga, plus o echipa intreaga de suport.
      Cursa mai grea, unde nu ai voie nici macar cu un amarat de gps e Barkley Marathon. Mai e si un ultra prin Maroc, desertul Sahara care e mult mai grea ca si cursa asta Badwater

        (Citează)

  3. La un maraton de burgeri te-ai baga…

      (Citează)

  4. pai toate articolele astea si videourile ar trebui sa ne motiveze! dar doar ne mirăm! nu sa ne impingem saajungem ca ei, dar sa ne ridicam de pe canapea

      (Citează)

  5. Cred ca ar trebui sa participi, nu cred ca ai muri dupa primele minute…

      (Citează)

    • nu-l lasa matilda

        (Citează)

    • Și eu zic la fel, supraviețuiește măcar jumătate de oră.

      Eu m-aș mira să meargă Radu 50 de km legați, darămite să alerge 217. Chiar n-am avut sentimentul că ar promova alergarea pe aici, pe blog, poate am ratat articolele respective.

        (Citează)

  6. N-as rezista 23 de ore la temperaturile alea, decat sub umbrela cu chelner personal care sa-mi aduca non-stop bauturi cu gheata.

      (Citează)

  7. Sau cum sa scrii un articol despre un subiect la care nu ca nu te pricepi deloc, dar nici macar n-ai avut curiozitatea sa dai un google dupa “the toughest running competition in the world’.

      (Citează)

    • Sunt mai multe liste cu “toughest…”, prin unele apare RedBull XAlps, unde singurul participant la toate editiile e Toma Coconea. De cateva ori a prins si podiumul.

        (Citează)

  8. Sa citesti prima carte a lui David Goggins, dar în engleza ca tradusa e făcută praf. A participat și el la maraton…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus