un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Swatch și Omega lansează un nou MoonSwatch ediția super-limitată și foarte greu de cumpărat

2 Aug 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Am văzut că v-a plăcut articolul anterior despre ceasurile Swatch x Omega din seria MoonSwatch. Uitați unul nou, lansat pe 1 august în câteva magazine Swatch.

Se numește Mission to the Super Blue Moonphase. Carcasa este în principal albastră, la fel și cureaua. Materialul fosforescent folosit este tot de culoare albastră. Una dintre complicațiile ceasului îți prezintă faza lunii.

În plus, pe rama ceasului nu mai este scala unui tahometru, ci un pulsometru, adică îți poți măsura singur ritmul cardiac.

Aș spune că funcția aceasta este chiar utilă. Nu cred că a folosit cineva rama pentru a calcula viteza proprie de deplasare în vremurile moderne pe un ceas. Asta îl scoate un pic din ideea de Speedmaster a colecției Omega și nici nu mai are punctul peste cifra 90, ca Moonwatch-urile, dar în schimb este mai util.

Va fi însă practic imposibil de cumpărat oficial. Se vinde doar între 1 și 19 august și doar după ora 17 în doar câteva magazine Swatch din lume. Nu știu care. Puteți introduce un oraș în harta de aici și vă zice magazine din zonă, de exemplu în Germania sunt vreo 5.

 

Având în vedere cele de mai sus, mă aștept să fie dorit de colecționari și foarte scump la revânzare second-hand, în special în cutii sigilate. Știe și Swatch asta, inclusiv cutia este specială.

Ceasul are legătura cu luna albastră de pe 19 august. Ce este luna albastră? Iată o explicație de la robotul nostru preferat:

Luna albastră (în engleză, “blue moon”) este un termen folosit pentru a desemna o ocazie rară în care apare o a doua lună plină într-o singură lună calendaristică sau a treia lună plină într-un sezon astronomic cu patru luni pline.

Există două definiții principale pentru “luna albastră”:

  • Luna albastră calendaristică: Aceasta apare atunci când două luni pline se întâmplă în aceeași lună calendaristică. De obicei, există o lună plină pe lună, dar într-un ciclu lunar de aproximativ 29,5 zile, există ocazii rare în care două luni pline se întâmplă într-o lună calendaristică de 30 sau 31 de zile. De exemplu, dacă o lună plină apare pe 1 mai și o alta pe 31 mai, a doua este numită “lună albastră”.
  • Luna albastră sezonieră: Într-un sezon astronomic (primăvară, vară, toamnă, iarnă), care durează aproximativ trei luni, există de obicei trei luni pline. Dacă, însă, într-un astfel de sezon apar patru luni pline, atunci a treia dintre ele este denumită “lună albastră”.

Termenul “lună albastră” nu are nimic de-a face cu culoarea Lunii. Este mai mult o expresie idiomatică pentru a sublinia raritatea fenomenului.

Idiomatică!

    11 comentarii

  1. Cine a zis ca nu se face marketing in 2024 printre firmele de ceasuri clasice de mana? :D SI asa ca modelele astea (ceramice) care sa fie pe albastru sau negru/gri nu prea se gaseau niciodata in magazine.. asta clar va fi extrem de greu de gasit…

      (Citează)

  2. “Va fi însă practic imposibil de cumpărat oficial.”

    Ce usurare! Ca na, poate imi punea cineva droguri in limonada sau o luam razna ca m-a inselat sotia cu Cornel si ma duceam sa cumpar o jucarie din asta in loc de un ceas real.

      (Citează)

  3. Andrei G:
    Cine a zis? Spune-ne și răspunsul, nu ne lăsa în suspans.

    Pai mai e nevoie sa zic? Nu se vede din ce fac baietii? Lanseaza ceasuri visate de multi in editii de plastic accesibile oricui, editii limitate a ceasurilor din plastic si asa mai departe…

      (Citează)

  4. Andrei:
    “Va fi însă practic imposibil de cumpărat oficial.”
    Ce usurare! Ca na, poate imi punea cineva droguri in limonada sau o luam razna ca m-a inselat sotia cu Cornel si ma duceam sa cumpar o jucarie din asta in loc de un ceas real.

    Cine este Cornel?

      (Citează)

  5. Poate am noroc si prind unul in Londra ca fix in perioada aia ma plimb pe acolo.

      (Citează)

  6. De neratat.

      (Citează)

  7. Andrei:
    “Va fi însă practic imposibil de cumpărat oficial.”

    Ce usurare! Ca na, poate imi punea cineva droguri in limonada sau o luam razna ca m-a inselat sotia cu Cornel si ma duceam sa cumpar o jucarie din asta in loc de un ceas real.

    Stai să vezi cum o sa se vândă la un preț de 3 -4 ori mai mare față de retail pe piața secundară, așa s-a întâmplat și cu primele modele.

      (Citează)

    • A, clar, nici nu ma indoiesc de asta. Asa cum sunt oameni care cumpara genti de firma cu mii de euro, iar costul de productie e 50 de euro, asa sunt unii care vor da bani grei pe astea.

        (Citează)

  8. Costă £270 în Edinburgh unde stau eu. Oare se dă câte unul de persoană, sau câte vrei? Unul l-aș lua pentru mine, că-mi place, și unul să fac bișniță cu el. 😁

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus