un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 9 august 2024

9 Aug 2024  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    9 comentarii

  1. Legat de actionarii Intel …

    mi se pare culmea nesimtirii … adica tu ca actionar fortezi firma sa-ti aduca profit de doua cifre “no matter what”, ca asa e capitalismul salbatic … managerii aia angajati sa produca acele cifre fac tot felul de artificii sa ajunga acolo, dar cand “shit hits the fan”, ce sa faci, dai in judecata; la fel la Boeing – numa ca acolo au omorat oameni, nu au facut paguba de 500 de $ la un CPU

      (Citează)

    • Eventual să dubleze bonusurile specialiștilor angajați, nu să se arate nemulțumiți de fail

        (Citează)

    • @Cosminnn, angajatii aceia sunt platiti cu sume destul de mari, nu este ca si cum sunt obligati sa munceasca pentru a creste valoarea companiei pentru bani de seminte.

      Si de cele mai multe ori, compensatia este formata dintr-un salariu fix + bonusuri in functie de rezultatele companiei. Asa ca atunci cand valoarea companiei la bursa creste, si beneficiile angajatilor cresc.

      Iar in conditiile acestea, putem considera ca exista unii directori care lanseaza intentionat un produs imperfect sau nefinalizat doar pentru a creste artificial valoarea companiei si a primi bonusurile negociate, fara insa sa le pese de impactul pe termen lung.
      Nu ar trebui sa fie raspunzatori pentru aceste magarii?

        (Citează)

  2. Meta inchide jocurile VR, Bobby Voicu a strans 1.6 milioane sa faca jocuri VR :))

      (Citează)

    • Concluzie: Bobby Voicu este un personaj inteligent.

        (Citează)

    • Pai Meta probabil spargea banii astia intr-o luna pe departamentul de jocuri, si nu e ca si cum i-ar fi recuperat vreodata din vanzari.
      Practic fac economie, au externalizat treaba pe gratis, platesc niste fonduri de investitii in locul lor pentru continut. Ei raman cu vanzarea de hardware si cu userii captivi in platforma (aia cati or fi, nu mi-e clar), Bobby Voicu da de lucru la niste baieti, toata lumea castiga. Peste 2-3 ani se inchide sandramaua si se trece la urmatorul hype.

        (Citează)

    • MR. Noi am ridicat bani sa facem jocuri de Mixed Reality, nu VR. Stiu ca pare acelasi lucru, doar ca nu e: tipul de jocuri si experienta sunt destul de diferite.

      Acum, ca am dreptate sau nu cu faptul ca MR va evolua mult peste VR in urmatorii ani, asta ramane de vazut. Dar aici e si oportunitatea, nu?

      Nu am idee de ce Meta a inchis studioul, dar stiu ca dezvolta acum jocuri de MR cu alte studiouri (nu cu noi).

      Si, Sorin, “Bobby Voicu da de lucru unor baieti”, dar face si bani pentru investitori, ca altfel nu veneau investitorii anteriori si in proiectul asta 😅

      Ah, si Meta are acum granturi pentru proiecte de MR/VR, deci nu pune crearea de content pe spatele VC (care apropo, nu prea investesc in gaming acum).

        (Citează)

    • @Bobby, credeam ca facutul de bani pentru investitori e de la sine inteles :)
      Ai putea te rog sa ne spui despre ce numere de utilizatori vorbim in momentul asta?

        (Citează)

  3. Intel a dat-o de gard rau de tot cu problemele din ultima perioada. Eram pe punctul de a configura un nou sistem cu Intel dar ma bucur maxim ca m-am documentat mai mult, au aparut articolele in presa si am renuntat definitiv.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus