un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Stația de autobuz de la Universitate a devenit parcare (inclusiv Poliția parchează acolo)

19 Aug 2024  ·

AUTO  ·

16 comentarii

Dacă vreți încă o dovadă că în București poți încălca orice regulă de circulație pentru că Poliția nu-și face niciodată treaba, uitați-vă la marea stație STB de la Universitate, la statui, care în practică a devenit o parcare. Inclusiv Poliția parchează acolo cu orele și nu-i deranjează pe cei care fac la fel.

Am observat de multă vreme treaba asta. Uitați acum câteva imagini. Sâmbătă, ora 15:44, sunt mașini parcate în ambele alveole ale stației de acolo. Într-una dintre alveole sunt chiar două mașini de poliție parcate:

În cealaltă alveolă sunt doar două mașini momentan:

Revenind la prima alveolă, observați că o mașină de Poliție a parcat chiar în dreptul locului unde așteaptă pasagerii. E mai bine așa, că stația STB ține un pic de umbră mașinii, nu se încinge la fel de tare în soare. Observați și că ușile mașinii de Poliție tocmai se deschid:

Au ieșit din ea patru agenți, pe doi scria Poliția Locală, pe alți doi doar Poliție, și au plecat agale la plimbare spre Centrul Vechi. Probabil erau în pauză și de asta au parcat în stația de autobuz și au ignorat alte 8 contravenții similare.

Sunt mașini parcate până în capăt, de fapt. Observați chiar că Poliția a trebuit să ocolească vreo două mașini parcate ilegal acolo ca să aibă unde parca și ei. Bine că au găsit loc, altfel probabil o lăsau pe avarie pe banda 1.

 

Trei ore mai târziu am trecut din nou pe acolo. Nu au fost mari schimbări. În prima alveolă erau parcate în continuare cele două mașini negre și li s-a mai alăturat încă una. În cealaltă alveolă, cei patru agenți de poliție probabil au plecat mai departe după o vreme, având de ignorat contravenții și prin alte zone. Celelalte patru mașini albe erau tot acolo.

Stația aceasta este un exemplu bun pentru toată situația traficului din România. Astăzi unii parchează într-o stație de autobuz și Poliția îi ignoră. Mâine prind curaj, lasă mașina pe banda 1 pe bulevard, încurcând traficul. Nu îi sancționează nimeni nici atunci, așa că după aceea oamenii nu se mai tem de nimic. Se urcă la volan după două beri, apoi după două whisky-uri. Merg cu viteză, forțează roșul, conduc fără carnet. Rezultatul îl știți. Drogați care omoară pietoni, copii care mor nevinovați, podium la decesele rutiere.

    16 comentarii

  1. Ai sunat la politie sa reclami toate cele povestite mai sus?

      (Citează)

    • Cred ca daca ar fi sunat, ar fi mentionat asta in articol.
      Ia imagineaza-ti, Radu, ca din cei 4 milioane de locuitori si trecatori prin Bucuresti, toti se dau cu curul de pamant ca nu face domne Politia nimic, dar in acelasi timp niciunul din cei 4 milioane sus-amintiti nu isi iau 10 minute din timp sa sune la Brigada Rutiera numar de telefon 021 9544 ca sa faca o sesizare cu privire la contraventiile respective.
      Esti si tu unul dintre ei si un articol pe blog n-o sa faca mai mult decat daca ai fi sunat la Rutiera.

        (Citează)

    • Hai sa-ti spun cum functioneaza:
      6 luni de zile am facut sesizari dupa sesizari ca se parca pe banda 1 pana sub semafor pe o strada. Cred ca am zeci de sesizari. “am trimis echipaj”, “tinem sub observatie”, “nu s-a constatat” etc. Am reclamat inclusiv la o sectie de politie a carei angajati parcheaza acolo. Nada.
      E un joc de “care cedeaza primul” si eu am crezut ca eu sunt tare la jocul asta (ca am experienta mea cu alte institutii), dar nu, astia sunt la alt nivel complet.

        (Citează)

    • Sunat la politie pentru o situatie de genul, niste masini parcare aiurea pe trotuar in fata blocului in care locuiam. De 4 ori.

      De 3 ori mi-au zis ca domle, daca ii amendez pe astia 3 ii amendezi pe toti ca toti sunt pe trotuar, si sunt multi si dureaza si nu are sens si sunt vecinii dumneavostra si nu au unde sa parcheze… etc etc etc.

      A 4 oara mi a zis ca el le da amenzi, da trotuarul tot nu se elibereaza asa ca ce sens are …

        (Citează)

    • Va suparati pe politistul care a spus ca nu are ce sa faca, dar cam asta este adevarul. Nu sunt suficiente locuri de parcare pentru toate masinile din Bucuresti si daca nu se face o actiune centralizata si sustinuta, soferii vor continua sa parcheze pe acele strazi.

      Eu mereu am zis ca o solutie pe termen mediu pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare ar fi ca atunci cand vrei sa inmatriculezi o masina, sa fii obligat sa demonstrezi ca ai unde sa o parchezi. Sa arati ca ai loc de parcare in curte sau cumparat in parcarea blocului. Daca nu, sa demonstrezi ca ai inchiriat un loc intr-o parcare publica/privata pentru o perioada de minim 5 ani.

        (Citează)

  2. Alo, poliția locală? Sărumâna! Veniți să vă luați colegii parcați în stație la Universitate. Mulțumesc!

      (Citează)

  3. In sectorul 3 am avut succes cu sunatul in mod repetat la locala si rutiera. Au fost chiar ridicate masini parcate aiurea.
    E stresant si cu bataie de cap? Clar! Exista rezultate? In 90% din cazuri, da.

      (Citează)

  4. Ești tu pricinos. Unii au drepturi, alții sunt in misiune. Ce nu înțelegi ?

      (Citează)

  5. Complet de acord cu tine, Politia in orasul Bucuresti este o mizerie cum nu mai exista nimic in tara asta si nenorocitii care o conduc vor sa o mentina in situatia actuala.
    Dar permite-mi sa ma bag putin peste tine: ai facut zeci de sesizari in 6 luni? Pai in 6 luni ai 180 de zile. Daca prin “zeci” vrei sa zici 9 zeci, atunci fair nimic de comentat.
    Dar cred ca prin “zeci” te referi mai degraba la intre 10 si 20. Asta e apa de ploaie pentru o institutie obisnuita sa nu fie deranjata prea des.

    add:
    Hai sa-ti spun cum functioneaza:
    6 luni de zile am facut sesizari dupa sesizari ca se parca pe banda 1 pana sub semafor pe o strada. Cred ca am zeci de sesizari. “am trimis echipaj”, “tinem sub observatie”, “nu s-a constatat” etc. Am reclamat inclusiv la o sectie de politie a carei angajati parcheaza acolo. Nada.
    E un joc de “care cedeaza primul” si eu am crezut ca eu sunt tare la jocul asta (ca am experienta mea cu alte institutii), dar nu, astia sunt la alt nivel complet.

      (Citează)

    • Politia locala sector 2 raspundea relativ rapid la sesizari. Faceam una noua cand raspundeau la prima, cu poze ca nu s-a rezolvat.
      Am si experienta sesizarilor zilnice cu un Distribuitor de Energie electrica si iti pot spune ca nu functioneaza. Intri pe ignore si aia e. Probabil au ceva flag cu “sesizari excesive” & shit si te ignora regulamentar.

        (Citează)

  6. Eu sint unul din aia care face constant sesizari. Ptr gropi, ptr parcat aiurea, ptr conditiile de kkt din stb etc. Ce am rezolvat…mare lucru nu, m-am umplut de raspunsuri pompoase gen “am luat la cunostinta si urmeaza sa facem” ceea ce in traducere inseamna : mai dute-n p……noastra.
    Dar altele s-au indreptat, sau cel putin asa imi place sa cred, ca am avut si eu o contributie.
    Mai ales chestii legate de infrastructura, gropi, obstacole, semnalizare rutiera etc.
    Cel mai greu e cu militia si tot ce tine de ei, condus aiurea, oprit aiurea, trafic in general. Nu fac nimic, sint ca si inexistenti, o institutie inutila.
    Ca sfat: ca sa miste ceva, nu scrieti direct la institutia care tre sa rezolve, ca va da finess cu flit. Scrieti la superiorii lor. Gen daca va supara ceva la metrorex, scrieti la ministeru transporturilor sau chiar la presedinte. Ca astia directioneaza petitia voastra catre metrorex si aia cand vad ca vine pe filiera minister, presedinte, dau mai multa atentie, ptr ca de obicei ministerul cere si el o informare despre cum s-a rezolvat petitia omului.
    Sau de ex cand dati de un drum prost care e la cnair, nu scrieti la ei ca va fac din vorbe. Scrieti direct la ministeru transporturilor.
    Sansele de rezolvare sint mici, dar tot e ceva daca tot mai multi sesizeaza chestii.

      (Citează)

  7. Eu am facut cateva sesizari la primaria sect 4 referitor la spatiul din spatele statiei de metrou Timpuri Noi, care era o ghena, niste boscheti infecti in care isi facea veacul o familie de țig… antreprenori, care vindeau flori in intersectie si lasau in urma o mizerie groaznica. La scurt timp dupa, au ras tot si au construit o parcare foarte utila. Imi place sa cred ca poate una din sesizarile alea a dat o idee cuiva despre reabilitarea acelui spatiu.

      (Citează)

  8. Radu, dar de ce nu ai incercat varianta Sosoaca (telefonul in mana live/video) ? Filmai masina de pe trotuar (ca sa nu iti dea amenda ca esti pe carosabil) si apoi ii intrebai de sanatate si ce cauta fix in statia stb. Asa calm. Eu i-as fi intrebat daca au oprit acolo pentru a-i amenda pe aia din spatele lor de exemplu.
    Daca tot avem spirit din asta civic, hai sa il ducem pana la capat, ca doar cu articole pe net, greu se schimba treaba.

      (Citează)

  9. Bai mai terminati cu spiritul asta civic. Adica cine acuza politia ca nu e prezenta dar nu vrea sa se ia de cei de acolo nu are spirit civic? pai si daca sar bombardierii pe tine? ne facem dreptate cu sabia in mana?
    Adica aia in vest au spirit civic, se iau de aia care pacheaza aiurea sau cum?

    A, stati ma, e de la infrastructura!
    But wait, e parcarea aia noua chiar acolo!…
    Unde sunt cei cu teoria lipsei infrastructurii sa ne argumenteze cum de fapt nu e asa.

      (Citează)

    • da, bos, e discutia despre de ce se moare pe strada mult peste media europeana in anumite tari.De aia se moare, ca au parcat astia deamboulea.

        (Citează)

  10. Andrei G:
    Va suparati pe politistul care a spus ca nu are ce sa faca, dar cam asta este adevarul. Nu sunt suficiente locuri de parcare pentru toate masinile din Bucuresti si daca nu se face o actiune centralizata si sustinuta, soferii vor continua sa parcheze pe acele strazi.

    Eu mereu am zis ca o solutie pe termen mediu pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare ar fi ca atunci cand vrei sa inmatriculezi o masina, sa fii obligat sa demonstrezi ca ai unde sa o parchezi. Sa arati ca ai loc de parcare in curte sau cumparat in parcarea blocului. Daca nu, sa demonstrezi ca ai inchiriat un loc intr-o parcare publica/privata pentru o perioada de minim 5 ani.

    bos e parcare literalmente sub ei

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus