un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

State of nwradu – ediția de august 2024

20 Aug 2024  ·

GÂNDURI  ·

37 comentarii

The nwradu is still tired și destul de stresat de niște chestiuni personale. Și cam fără chef de muncă după o lună august destul de liniștită și marele weekend prelungit care s-a încheiat. Ai zice că ce motive am deci să mă plâng, am petrecut prea mult? Cu toate acestea, parcă nu mă simt în largul meu fiind așa ieșit din ritmul normal.

Articolul anterior a fost pe 23 iulie. Atunci încheiam o perioadă destul de aglomerată și am declarat că am de gând să o las mai moale în luna august, profitând și de faptul că oricum mulți sunt plecați în concediu sau nu-pe-net, ceea ce, în principiu, am cam făcut.

Începând cu 1 august, nu mai aveam nici o campanie planificată, nici un review de scris, nimic cu un deadline clar, așa că am huzurit. M-am jucat niște F1 Manager 2024. Am mers de mai multe ori împreună cu Matilda după Alice la grădiniță. M-am relaxat fără stres în weekend.

Am petrecut și mult mai mult timp cu familia. La final de iulie, părinții mei aniversează căsătoria lor și am ieșit cu toții în oraș la mâncat și (mai ales) băut. Le-am făcut cadou două bilete la Therme și, pentru că n-au vrut să meargă singuri, i-am însoțit și noi acum recent pe 16 august, dis de dimineață, în ceea ce a fost prima vizită la Therme pentru Alice.

A fost super. S-a distrat bine în piscina de copii, a intrat curajoasă și în cea mare și a mers în picioare pe ceea ce este un fel de bancă pentru adulți pe marginea piscinei, a mâncat o clătită și la plecarea acasă a adormit imediat fericită. A doua zi spunea de zor că mai vrea “la picină”, iar noi râdeam pentru că în mod evident nu știe cât costă biletele și consumația acolo. A fost însă o zi excelentă pentru toată familia.

Am fost și la Galați la început de august. Matilda a decretat cândva că vrea ca Alice să petreacă și câteva zile din vară la bunicii ei de acolo. Inițial m-am gândit să le duc pe ele două la Galați și eu să revin în București pentru o săptămână, dar până la urmă am fost acolo de vineri până luni și nu avea rost să fac drumul înapoi doar pentru două zile. Nu e ca și cum nu mi-ar prii niște grătare pe acolo și o ieșire la Union Jack cu prietenii din Galați, ceea ce s-a și întâmplat.

Și ca să o ducem dintr-un weekend bun în alt weekend bun, pe 9-11 august am fost la Summer Well. A fost o altă premieră pentru Alice deoarece am luat-o și pe ea în două zile acolo (iar vineri eu am fost singur). Transportul până acolo a fost neașteptat de ieftin. ING dădea 35% reducere la Uber dacă foloseai un card ING la plată. Un Uber de la 1 Mai până în Buftea a costat deci 42 de lei, cost împărțit apoi la trei persoane (m-am cuplat cu prieteni) deși am stat 45 de minute în trafic vineri. La întoarcere, Buftea-Pallady a costat 80 de lei, din nou împărțit la 3 persoane. Prin comparație, biletul de autobuz pe linia specială STB costa 25 de lei.

Anyway, Summer Well. Nu mi-a plăcut Nothing But Thieves în acest an, dar mi-a plăcut totul în rest de la festival. Pajiștea era mai curată, fără acel turn de filmare, cu vizibilitate mai bună. Multă lume, mulți prieteni, vinerea a fost tot zi full de festival, nu ca în alți ani. M-am întâlnit cu mulți cunoscuți. Am mâncat bine la Smokăreală. Ne-am plimbat peste tot. Sâmbătă și duminică am repetat totul cu Alice și Matilda, doar că până la o oră mult mai rezonabilă pentru copii, desigur.

Altfel spus, trei weekend-uri la rând petrecute cu familia în mod memorabil, plus că ne-am văzut cu fini și nași și alți prieteni pe la începutul zilelor, de am făcut socializare cât pentru un trimestru.

Ne-am uitat din plin și la Olimpiadă. De obicei nu scriu despre asta pentru că n-ar putea fi un articol coerent, cu atât de multe probe mici și rapide, dar mă uit de când eram copil la Olimpiadele de vară și de iarnă și în general nu ratez nimic important. Nici 2024 nu a fost excepție.

Mă bucur că am reușit să fiu martor, chiar dacă din fața televizorului, la momente istorice precum cursa lui Popovici, recordul lui Katie Ledecky (primii 15 cei mai buni timp din istorie la 1500 metri înot sunt ai ei), cam tot ce a însemnat atletism (enervant Lyles ăla) și gimnastică. La această ediție m-am uitat cu plăcere și mi s-au părut chiar palpitante întrecerile de tir cu arcul, cu pistolul și cu nimerit talere, pe care în alți ani de obicei nu le urmăream. Chiar mi s-a părut o olimpiadă bună de la cap la coadă.

De unde oboseala și stresul, atunci? Ei bine, mai mulți factori. În primul rând, nu mă pot odihni bine. Sunt zile la rând în care mă trezesc epuizat. Sunt multe motive la mijloc, căldura din timpul nopții ar fi unul, faptul că nu beau suficientă apă probabil este altul, plus diverse gânduri stresante, dar sunt destul de multe nopți în care nu pot adormi. De obicei pun niște muzică sau un podcast în căști și anterior asta mă parca pe dreapta aproape imediat, dar în ultima vreme nu au mai avut același efect.

Mă gândesc că poate ar trebui să iau un supliment de melatonină, care este o substanță pe care o secretă corpul pentru a adormi. Măcar genunchiul s-a mai vindecat de la sine și mă doare mult mai rar și am speranțe că va trece de tot fără a fi nevoie de vreun tratament special.

Apoi, am redus turația motoarelor, dar trebuie turate din nou. Parcă nu am combustibil pentru asta. După așa un weekend prelungit, plus căldura asta mare monșer, sunt foarte low low low cu cheful de muncă și tras tare — deși știu că ar trebui să fac asta!

Eu și Matilda ne gândim să luăm un credit pentru a ne cumpăra ceva mai mare (un submarin, desigur), ceea ce atrage alt stres legat de rate și incertitudinea generală. Nu știu dacă ați mai urmărit știrile economice, dar se pot împărți în trei categorii: unele care anunță creșteri (de PIB, de export, de salarii, de ce-o mai fi), altele care anunță stagnare (de obicei a acelorași lucruri) și altele care anunță că suntem în pericol iminent de a ne prăbuși cu totul în inflație, criză, război și spargerea mai multor bule decât are o folie de ambalaj protector.

Pe cine să crezi? Nu știu, dar e destul de stresant. Uneori îi admir pe oamenii care nu sunt la curent cu nimic din societate, economie și politică, ba chiar refuză să afle orice informație. Îi șochează și îi prinde mereu nepregătiți viața când chiar are loc un eveniment rău, dar măcar până atunci n-au stat stresați gândindu-se la “dacă” și “parcă”.

O să fiu bătrân în acest paragraf și o să mă plâng de caniculă. Tocmai am plătit aproape 450 de lei electricitatea pe luna anterioară, dar nu mă mir. Probabil am consumat atât de mulți kilowați-oră încât am ieșit din schemele de plafonare.

Perioada următoare sper să fie, deci, una de return to work. O începem cu o nuntă și apoi un botez, dar bucuroși le-om duce toate sau cum era vorba aia.

(Sper să mai încap în costum… Mă gândesc însă și la chinos și cămașă și sacou ceva mai casual.)

(De asemenea, n-am găsit nici o fotografie cu mine făcută în această lună. Foarte ciudat să nu am ilustrație și cu mine în articol.)

Luna plină din 19 august a fost foarte frumoasă, apropo. Am văzut-o răsărind de deasupra blocurilor. Uitați-vă și în această seară după ea, ar trebui să fie similară. O lună albastră adevărată.

 

Alice, cum vă spuneam, s-a distrat bine în această lună, mergând pentru prima oară la un festival și la Therme. I-a plăcut în ambele locuri. Iat-o îmbrăcată în prințesă.

Cred că Summer Well a fost momentul cel mai plăcut al lunii pentru ea și asta și datorită faptului că treceau constant avioane pe deasupra domeniului Știrbey, iar ea este mare fan avioane.

Când se mai răcorește, vreau să fac o micuță călătorie cu ea: metrou până la Gara de Nord (e înnebunită după mers cu metrou), apoi ne uităm acolo la trenuri, apoi cred că luăm trenul până la Otopeni și înapoi. Este rapid și modern, ar trebui să fie o experiență frumoasă pentru ea.

A avut o scurtă răceală de două zile, dar care s-a manifestat doar prin strănuturi și muci, fără febră. A mers mai mult cu tricicleta ei. Vorbește și mai mult decât înainte, este mai prietenoasă cu străinii și se joacă și mai frumos oriunde.

Am întrebat-o într-o zi ce lucruri au voie adulții să facă și copiii nu. Mi-a enumerat și unele la care nu mă așteptam, pe lângă “să bea cafea”, precum “să-și picteze unghiile” și “să pună haine în bagaje”.

A împlinit zilele trecute 2 ani și 11 luni, așa că în septembrie avem aniversare. La trei ani, vreau să încerc o idee văzută pe net. Vreau să o filmez, ca la un interviu, și să o întreb care-i mâncarea ei preferată, jucărie preferată, prietena cea mai bună șamd. Ideea este să faci asta în fiecare an și apoi să te uiți la evoluția din timp. Sper să ne iasă.

Luna aceasta, însă, am avut probleme în unele zile la despărțirea de la intrarea în grădiniță. Totul în regulă pe drum până acolo, voioșie și chef că se va întâlni cu prietenii ei și cu educatoarele, dar când vede intrarea vrea în brațe și nu vrea să intre pe ușă. Aplicăm diverse metode (o ținem 10 minute în brațe, îi explicăm că o așteaptă prietenii la micul dejun, că venim după ea după ce doarme etc), dar se lasă greu dusă și uneori împotriva voinței ei.

Sunt sigur că este o etapă de atașament suplimentar și îmi pare rău să o văd așa supărată dimineața, chiar dacă după aceea știu că se distrează și se joacă toată ziua și inclusiv ea spune seara că asta a făcut.

 

Matilda a avut în luna aceasta mai puține ieșiri cu prietenele ei decât de obicei, dar sunt sigur că va recupera în curând. Am verificat acum și mai are o lună până scapă de statutul de începător în ale condusului.

Ne-am uitat împreună la Love is Blind UK și Mexic, plus la noul sezon din Emily in Paris. Eu i-am mai arătat câteva documentare interesante de pe YouTube. Ne-am uitat mult și la Olimpiadă, mi se pare că am reușit cumva să-i insuflu o mică plăcere pentru spectacolul de acolo.

Am pus în listă câteva filme din Netflix, plus că vine Only Murders in the Building cu un nou sezon pe Disney+.

Despre mâncare și băutură știți deja că scriu într-un articol separat, dar trebuie să menționez și aici descoperirea lunii pentru noi: restaurantul Isan cu specific thailandez, aflat pe Regina Elisabeta lângă Cercul Militar, și unde am mâncat excelent. Sunt câteva restaurante thai în București, dar aici m-am simțit cel mai bine și are și o atmosferă foarte relaxantă. Supa de pui, pad see-ul și curry-ul au fost super.

Am văzut cu plăcere că tot în acea zonă s-a redeschis Mom, mutat din Centrul Vechi într-un spațiu mai mare și cu o terasă frumoasă. Aveau unul dintre cei mai buni burgeri din București, dar și multe alte preparate foarte gustoase și sper să merg pe acolo în curând.

N-am mers la cinema. Mi-ar fi plăcut să văd noul Deadpool pe ecran mare. Poate reușim într-o zi, cine știe.

M-am jucat F1 Manager 2024. Este ok, un simulator bun de Excel. Sper să am timp de Star Wars Outlaws la finalul lunii august. Până atunci, trebuie să scriu un review pentru Pixel 9 Pro XL și altul pentru Samsung Fold6, plus să trec prin lista lungă de subiecte de toate tipurile strânsă în notițe și bookmarks.

Vă doresc o lună excelentă!

asus s5507

    37 comentarii

  1. Pentru problemele cu somnul, intai mergi la un medic sa faci un set complet de analize (pot fi de la orice cauza medicala “lipsa de …”, probleme cu tiroida sau vreo afectiune hepatica- un medic va sti ce sa iti zica), sa verifici daca ai apnee in somn iar daca ai o aplicatie de urmarit somnul – sa verifici exact cat dormi. Poti avea surpriza sa descoperi ca “somnul” e de fapt o succesiune de “adorm- ma trezesc-adorm-ma trezesc” sau ciclurile de somn sunt aiurea (foarte putin somn REM).
    Pe termen scurt, poti de asemenea sa reduci statul cu ochii in ecrane – din articole se intelege ca petreci destul de mult timp cu activitati ne-necesare gen jucat/uitat la seriale, sa inlocui timpul asta cu o plimbare sau cu ceva similar, sa elimini cat mai mult din cafea/cofeina in a 2a parte a zilei, din alcool, zahar si mancare ultra procesata. O masa mai lejera seara are de asemenea un impact pozitiv asupra somnului.

      (Citează)

    • Nu-ți fă probleme, Nwradu merge la un specialist în somn.

        (Citează)

    • Pana la medic, exista alte metode simple si eficiente. Doar sa vrei. Taiat complet alcoolul plus o ora de sport, macar la doua zile. Dar prin sport ma refer la sport efectiv, nu mers la sala si doar facut prezenta.

        (Citează)

    • “Pana la medic, exista alte metode simple si eficiente”

      nu știu dacă merge la toată lumea. am aceeași problema cu Radu de vreo 10-15 ani, mai ales vara. ultimele 3 nopți am adormit la 3-4 dimineața. cafea și alcool nu beau deloc, de la melatonina mă doare stomacul, nu stau cu ochii în ecrane seara, sport fac aproape zilnic. mă simt mega obosit dar nu pot adormi.

        (Citează)

    • Esti varcolac.

        (Citează)

    • @Okochea nu-mi fac probleme din cauza vietii altora :D .
      Iar pentru @Andrei – tu faci parte din secta alora care nu crede nici ca depresia e reala, nu?
      Igiena de viata e una (si nu e greu de implementat), problemele organice (gen functie hepatica afectata) nu trec cu sport si rugaciuni. In secolul 21 mergem la medic, nu la vraci/vrajitoare cand avem probleme reale. Iar lipsa somnului/calitatea proasta e una din problemele reale.

        (Citează)

    • Vorbesti ca sa te afli in treaba. Eu am dat un sfat realist, nu tampeniile pe care le indrugi tu acolo. Am avut si eu depresie, cauzata de o raceala severa, cand nu prea mai mancam nimic si nu ma puteam odhni bine Si clar ca se crease un dezechilibru in organism. Dar mi-am revenit cu dieta si miscare.

        (Citează)

    • I-am și luat trimitere la endocrinologie. Crezi ca s-a dus? Nuuuu. De ce sa o asculte pe nevasta-sa? 😝 Mai bine ca zici și tu, poate cineva îl convinge.

        (Citează)

    • Se stie ca un barbat adevarat nu se duce niciodata la medic, sta si sufera in tacere. Bine, uneori mai scrie si pe blog :))
      Dar in rest eu il inteleg pe Radu… atata timp cat inca nu cade pe jos de durere sau de oboseala, nu are ce cauta in cabinetele medicale.

        (Citează)

    • Foarte bun sfat. Din alte articole reiese extrem de mult timp petrecut la seriale ( si banuiesc ca mai multe episoade unul dupa altul), jocuri, articole pe net. In plus, wtf, fiecare weekend ar trebui sa fie exclusiv cu familia.

        (Citează)

  2. Chiar nu inteleg lauda asta stupida cu alcoolul. Moamaa ce am baut, mai ales.

    Grow up man.

      (Citează)

    • A trebuit sa recitesc un ditai textul de 2 pagini ca sa vad unde a mentionat alcoolul. Grow up and relax! Adultii beau si alcool. Au chiar voie sa vorbeasca despre asta. Nu suntem toti mormoni.

        (Citează)

    • I did grew up. Pana acolo ca nu ma mai laud cu alcoolul consumat ca un copil de clasa a 12-a.

        (Citează)

    • Să-mi arate și mie cineva unde mă laud că am băut ceva. Nici nu înțeleg de ce m-aș “lăuda” cu asta. @Corcoran: cred că ai plecat cu o preconcepție citind propoziția în care am menționat că am ieșit în oraș să mănânc și să beau.

        (Citează)

    • Barbatii nu au voie sa vorbeasca depre bautura si, cand femeile “cresc mari”, nu mai au voie sa aiba parul lung.

        (Citează)

    • Din ce scrie pe blog, nu mi se pare ca Radu bea exagerat de mult. Sau mai mult devcat media locuitorilor de la orase (ca “la tara” este alta poveste).
      Si nici nu mi se pare ca se lauda cu asta.

      @Corcoran, pare ca pe tine te supara orice referinta legata de alcool. Dar sa stii ca nu este nimic rau sau nesanatos daca bei cate un pahar la 2-3 zile. Si nici nu este nimic rau daca povestesti ce bauturi ai mai incercat si ti-au placut.

        (Citează)

    • @radu – e felul in care formulezi enunturile. Sunt formulate de tine, nu de mine. Au mai fost articole in care ai pus accentul pe baut (mai ales, s-a lasat cu xxx cantitate consumata, etc).

      Faptul ca nu iti intelegi tu exprimarea nu inseamna ca nu suna ca un copil care se lauda cu o banalitate.

        (Citează)

  3. Anul asta in februarie am pus aer conditionat si in dormitor. In noptile de canicula dormim cu el pornit, pe auto/28grade si geamul rabatat, astfel incat sa fie si airflow natural si temperatura ok. Este wasteful dar e singura combinatie in care a fost ok si m-am putut odihni fara sa ma trezesc dimineata lac de transpiratie.
    PS: daca mergeti la gara de nord, e un mic muzeu feroviar (2 camere, bilet pana in 10 lei) pe care il puteti vizita in mai putin de jumatate de ora. Am fost cu prichindelul si apoi in gara sa ne uitam la trenuri si am prins si orient express, once in a lifetime :)

      (Citează)

  4. Si eu am mari probleme cu somnul. E o combinatie de caldura (desi aerul conditionat merge) si ganduri care nu-mi dau pace (majoritatea stupide). Nici in zilele in care fac sport nu reusesc sa ma odihnesc cine stie ce desi fac 30 de minute intense +minim o plimbare in parc cu patrupedul.

    Sper sa scrii un articol daca gasesti solutia

      (Citează)

    • Sorin C: Sper sa scrii un articol daca gasesti solutia

      Greu de găsit o soluție universală. Pot să-ți spun ceea ce este dovedit că merge pentru un somn mai bun:
      – răcoare în cameră, în primul rând. Oamenii dorm mult mai bine și mai adânc când este răcoare.
      – masă ușoară seara și nu înainte de culcare. Dacă vrei ca organismul să doarmă noaptea, nu-i da de digerat o friptură și legume dure și trei unități de alcool.
      – relaxare înainte de somn, ca să nu te culci gândindu-te la problemele zilei sau la subiecte “grele”. Un film mindless sau o carte ajută.

      Problema este că nu suntem roboți ca să le aplicăm mereu cu rigurozitate, nici nu putem să ne relaxăm la comandă dacă tu ești stresat de ceva de la muncă.

        (Citează)

  5. fara mancare si alcool cu cel putin 2-3 ore inainte de somn. daca sunt si dulciuri implicate in masa de seara e cu atat mai nasol.
    aciditate/reflux la fel, duc la nopti albe. punctual se rezolva cu o pastila dar pe termen lung doar cu dieta si doar la dupa control la medic.
    btw, verifica la clinica de somnologie sa nu fie apnee in somn. chestie care e destul de nasoala, afecteaza tot organismul. sunt solutii simple si la asta dar trebuie verificat

      (Citează)

    • Nu e de la mâncare sau alcool. Mâncăm de obicei la ora 19 cina și apoi nimic. Alcool nu beau în general acasă. Uneori beau o bere sau un pahar de vin, dar o dată la câteva zile.

      Recent mi-am dat seama că nu beau destulă apă. Cred că în ultima vreme am băut cam 1 litru de apă pe zi, oricum nu peste 2 litri, deși pe căldura asta ar trebui mult mai mult. O să schimb asta.

        (Citează)

    • @Radu: eu imi monitorizez somnul permanent (dorm tot timpul cu ceasul la mana) din motive de apnee. de fiecare data cand nu am baut destula apa se vede efectul cu nivelul ridicat de stres. ex: aseara m-am trezit pe la 1:30 cu senzatia de gat uscat, am baut juma de litru de apa si somn. dimineata pe ceas se vedea un nivel ridicat de stres pana la momentul cand am baut apa apoi o scadere la un nivel optim a stresului.
      dar asta cu apa e relativa in functie de cat de activ esti, sau de metabolism. tot pe la medic trebuie sa ajungi, aia cu minim 2lt e…minim. la mine de pilda optim e aprox 3 lt.

        (Citează)

    • Cred ca asta cu apa depinde foarte mult de activitate si de sezon. De exemplu acum, in timpul verii, eu beau in jur de 3-4 litri pe zi. In schimb, mai prin primavara ajungeam rar la 2 litri si nu ma simteam deshidratat.

        (Citează)

  6. Am să sun probabil ca un moșneag, dar nu mi s-a întâmplat vreodată să fiu rupt de muncă și/sau mișcare și să nu cad lat când e vremea de somn. Stress, nestress, organismul își cerea pur și simplu drepturile. Încearcă o plimbare lejeră, nici măcar alergat,10-15 km înainte de culcare în loc de două episoade dintr-un serial și observi repede o diferență.

    Pe de altă parte aș fi extraordinar de fericit să fiu unul dintre norocoșii care se descurcă excelent cu 4 ore de somn în 24 în mod constant. Sau, ideal, fără somn deloc.

      (Citează)

    • Poate ai vrut sa zici 4-5 km. 10-15 km e enorm pentru un semi-sedentar.

        (Citează)

    • Mergeam 10 și când eram super ieșit din formă și cu foarte multe kilograme peste cât ar fi fost cazul. Două ore de mers relaxat, pe teren plat, asculți muzică sau un audiobook , nici nu-ți dai seama când s-au dus. Sau pe bandă dacă, să zicem, e vremea prea urâtă. În cazul în care, din diverse motive, îți dai duhul pe 10, mergi 4-5, cum zici tu, sau începi chiar cu mai puțin, ideea e să-ți faci un obicei. Au reușit cașaloți de 2-300 de kile din State asta, Radu e campion la atletism prin comparație.

        (Citează)

  7. Andrei: Vorbesti ca sa te afli in treaba. Eu am dat un sfat realist, nu tampeniile pe care le indrugi tu acolo. Am avut si eu depresie, cauzata de o raceala severa, cand nu prea mai mancam nimic si nu ma puteam odhni bine Si clar ca se crease un dezechilibru in organism. Dar mi-am revenit cu dieta si miscare.

    Ceea ce demonstreaza ca aia nu era depresie. Dar na, fiecare cu piticii lui. Macar abtine-te sa dai sfaturi.

      (Citează)

    • Nu cred ca a zis nimic rau Andrei in comentariul initial. Sugestia lui era sa incerce mai intai alte metode mai naturale sa le spunem si ulterior, daca tot nu se rezolva, sa apeleze la un medic.

        (Citează)

    • nu mi-e clar ce ai vrut sa spui, ca nu cred ca poti diagnostica pe cineva dupa un comentariu pe net. Insa multi terapeuti recomanda in primul rand miscare si dieta pentru oamenii care sufera de depresie, pe langa altele aplicate cazului lor individual. Vezi cartea Everyday vitality, sau Stutz pe Netflix.

        (Citează)

    • @Matilda, nu stiu daca mi te-ai adresat mie sau lui F.
      Dar daca era pentru mine comentariul, sunt de acord in totalitate cu ce spui. Nu ai cum sa pui un diagnostic nici macar pentru o persoana pe care o cunosti personal si o vezi din cand in cand, cu atat mai putin pentru o persoana pe care nu o cunosti decat prin prisma articolelor postate pe blog.

        (Citează)

  8. La problema cu somnul, cand nu ai, ai putea citi comentariile la articole. Eventual sa le si raspunzi. Nu se stie niciodata. Poate e cu noroc

      (Citează)

  9. Legat de lipsa somn, pe lângă ce ai zis mai sus poți încerca suplimente de plante sau o cantitate mica de melatonina dacă suporți.
    Orice medicament/supliment merge, sa știi ca după un timp nu va mai merge, asa ca e bine sa iei cu pauze (3-4 zile, apoi pauza).
    Musai sa scapi de gândurile de seară /noapte. Poți încerca sa te concentrezi pe respirație, nu e f greu.
    Dacă mai descoperi altele, pls share

      (Citează)

  10. Bea ceai de tei seara si citeste in loc sa asculti podcast-uri au alte lucruri pe telefon.

      (Citează)

    • Da, bea ceai de tei seara si citeste. In curand o sa iti dea Matilda cu ceva in cap de o sa dormi ca un bebelus pana dimineata :)

        (Citează)

  11. Matilda:
    nu mi-e clar ce ai vrut sa spui, ca nu cred ca poti diagnostica pe cineva dupa un comentariu pe net. Insa multi terapeuti recomanda in primul rand miscare si dieta pentru oamenii care sufera de depresie, pe langa altele aplicate cazului lor individual. Vezi cartea Everyday vitality, sau Stutz pe Netflix.

    pare ca voi comentati doar la articolele care au legatura cu voi. nimic gresit, macar spuneti pulimii sa nu se mai astepte sa apareti in comentarii

      (Citează)

  12. Raspunsul este unul singur: Optisomn plus zgomotul ploii care cade, ceva in genul https://youtu.be/yIQd2Ya0Ziw.
    Efect garantat, dormi ca un prunc!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus