un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Redecorarea patiseriei Amzei pentru Netflix pare că a mers excelent, dacă mă iau după cozile de acolo

19 Aug 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

24 comentarii

Cine a gândit treaba asta cu patiseria din Amzei decorată ca pentru Emily in Paris a dat lovitura. În caz că nu știți, patiseria veche și celebră din Piața Amzei, acolo unde se găsesc cele mai bune merdenele din București, a fost redecorată de Netflix.

Are flori și roz pe afară, măsuțe pitorești în față, au fost deghizate și ușile de lângă. Scrie acum în franceză Amzei Patisserie și un amuzant Liberte Egalite Merdenele pe lateral.

Am văzut câteva reclame la asta pe Instagram, pe la diverși influenceri. Mi-am zis “ok, cute”. Nu mă așteptam însă să văd acolo coadă de 30 de persoane, în orice moment al weekendului lung care s-a încheiat, indiferent de oră sau de temperatura de afară, plus alte zeci de persoane făcându-și fotografii acolo.

Și culmea, la doi pași mai spre dreapta a funcționat anul trecut o cofetărie exact ca-n Franța, făcută de francezi, unde se găseau prăjituri și croissante excelente — dar nu aveau mulți clienți.

Netflix a mai avut ceva branding de acest tip prin București. Pentru Bridgerton, acum câteva luni, au avut o stație de autobuz mult decorată, iar la Gelateria Romana de pe Calea Victoriei se găseau vreo 3-4 arome noi de înghețate cu numele personajelor. N-am văzut aproape deloc buzz despre asta atunci.

Nu pot decât să sper că cei care merg la patiseria Amzei își iau o merdenea după ce stau la acea coadă, nu un croissant.

    24 comentarii

  1. Cred că aici pe blog am aflat acu câțiva ani de patiseria Comteia, merg pentru merdenele, sunt exact că acum 20-30 se ani, unsuroase și cu crusta jos. Top.

      (Citează)

  2. Era o buna ocazie sa dea si cu o mana de var pe fatada aia.
    Vestea buna e ca macar acum nu mai sunt parcate masini pe trecerea aia de pietoni

      (Citează)

  3. Bravo lui nea Mihai! Problema e ca daca era o invitatie la cules de rosii, castraveti…ceva de munca, nu se inghesuia nimeni :)) Merdenelele sunt ok, la fel de unsurose ca pe vremuri, dar nimic extra-special pentru cine a mai mancat merdenele dobrogene la viata lui. Nah dar asa e cand ai mult timp liber si nu stii ce sa faci cu el, il arzi pe Netflix ori stand la cozi ;))

      (Citează)

  4. Florile alea de plastic roz peste fatada aia gri si obosita….vis.

      (Citează)

    • Stilul clasic de bataie de joc. Amenajam zona noastra si trecem cu vederea daca langa este o groapa de gunoi.

        (Citează)

  5. Nimic nu atrage romanul mai tare decat ra*hatul vopsit strident si marketingul inselator.

      (Citează)

  6. Oribil. Fatada aia gri, peste care au pus ghirlandele de flori artificiale. Blocul pare din ala interbelic sau din anii ’50, sigur are risc seismic 1 sau 2. Ne plac lucrurile stridente si pestrite. Bâlci si merdenele unsuroase.

      (Citează)

  7. Cătălin Tănase

    19/08/2024 la 3:05 PM

    Dacă judecăm după majoritatea comentariilor, pare că mai bine lăsau cum era înainte :))

      (Citează)

  8. Astăzi de dimineață strângeau tot…

      (Citează)

  9. Tom:
    Nimic nu atrage romanul mai tare decat ra*hatul vopsit strident si marketingul inselator.

    Si ia spune tu: cu ce te-a inselat pe tine marketingul asta? Ca vad ca te pricepi.

      (Citează)

  10. Deea:
    Oribil. Fatada aia gri, peste care au pus ghirlandele de flori artificiale. Blocul pare din ala interbelic sau din anii ’50, sigur are risc seismic 1 sau 2. Ne plac lucrurile stridente si pestrite. Bâlci si merdenele unsuroase.

    Inca o specialista. Deci daca e blocul din interbelic nu avem voie sa ii punem flori artificiale. Mai ales daca are risc seismic 1 sau 2. Spune tu ce ar fi trebuit sa faca oamenii aia ca sa nu ti se para oribil. Ca vad ca te pricepi.

    Numai priceputi pe aici, nimic nu e bine, totul e balci, totul e urat. Vine unul si pune o floare de plastic undeva, sar toti specialistii sa isi dea cu parerea ca ce oribil e. Caraghiosi mai suntem!

      (Citează)

    • Bogdane, tu ai auzit ca exista plante reale? D’alea care fac flori si frunze. Urlati toti ca e orasul poluat dar aplaudati kkturile de plastic si va luati de aia care nu sunt de acord cu voi.

        (Citează)

    • @Bogdan, totusi trebuie sa recunoasti ca este balci atunci cand impopotonezi o cladire darapanata. Daca aranjau toata fatada, era cu totul altceva.

        (Citează)

  11. Exact ce lipseau, dupa florile de plastic de la Mitza Biciclista, florile ROZ de la patiseria cu merdenele. Mai era o carciuma de hipsteri cu reclame “cel mai instagramabil loc de luat masa” tot cu flori de plastic.
    Unu’ n-ar pune niste plante reale sa mai curete aerul.

      (Citează)

  12. Bogdan: Si ia spune tu: cu ce te-a inselat pe tine marketingul asta? Ca vad ca te pricepi.

    Pe mine personal nu, dar tu pari genul celor multi cu neuroni putini care cad in astfel de capcane sau se baga in seama fara sa aiba nimic de zis.

      (Citează)

  13. Bogdan: Inca o specialista. Deci daca e blocul din interbelic nu avem voie sa ii punem flori artificiale. Mai ales daca are risc seismic 1 sau 2. Spune tu ce ar fi trebuit sa faca oamenii aia ca sa nu ti se para oribil. Ca vad ca te pricepi.

    Numai priceputi pe aici, nimic nu e bine, totul e balci, totul e urat. Vine unul si pune o floare de plastic undeva, sar toti specialistii sa isi dea cu parerea ca ce oribil e. Caraghiosi mai suntem!

    Da bai fraiere, nu te mai da asa fript, in Romania 99% e forma fara fond iar forma aia e de cele mai multe ori un balci sinistru. O impopotonare ridicola din plastic strident colorat peste o imputiciune de cladire darapanata si mucegaita pentru o merdenea uleioasa.
    Gusturi de roman coclit.

      (Citează)

    • Îmi cer scuze la dl Tom. Eu, un român coclit care sunt, nu mă ridic la nivelul dumisale. Nu mă simt în stare să înjur și să vorbesc ca in sferele înalte ale domnului Tom. Prefer să rămân în Bucurestiul ăsta mucegăit, cu merdeneaua uleioasă curgandu-mi pe barba, ca ultimul coclit care sunt.

      Eu te-am întrebat ce ai fi făcut tu mai bine, dacă lucrai la o firmă de marketing și tu ai început să arunci cu invective. V-ați atacat toti luptătorii de tastatura ca ce kitsch, ce rahat. Da, e kitsch. Da, a atras multa lume, s-a vorbit mult despre asta deci și-a atins scopul. Voi nu sunteți în stare decât să criticați de la tastatură fără a aduce nimic constructiv. Înjurați în stanga și în dreapta pe cei care nu sunt de acord cu ideile voastre mărețe, fără a fi în stare să fiți raționali.

      Așa ca:

      Hai sictir băi!

        (Citează)

  14. Cati insi curentati pe aici ca cineva o facut redesign la magazin :P Si ca nu e cu flori naturale :)) ca fix asta rezolva poluarea, cateva flori pe fatada unui bloc. Eu am o vorba: nu e fraier ala care cere, ci ala care da. Mai ales cand nu te obliga nimeni cu pistolul la tampla sa cumperi de la ei. Asa ca aia care erau la coada amenintati cu pistolul la tampla, sa faca discret din ochi.. trimitem fsb-ul sa ii salveze

      (Citează)

  15. Ăștia spre deosebire de majoritatea din jur, au laboratorul fix acolo și le vezi pe tantiile alea cum frământă la aluat în direct. Nu primesc marfa congelată din Polonia și o baga în cuptor ca niște brutari desăvârșiți :)

      (Citează)

  16. Cate comentarii aprinse pentru un decor temporar :D Arata foarte bine in realitate, sa stiti.

      (Citează)

  17. Inca o dovada pentru mentalitatea de turma, lipsa de identitate nationala si faptul ca romanii sunt un popor de idioti cu mintea slaba.

    Poza nu este de la Comteia, nu este Dr. Max langa patiserie.

      (Citează)

  18. Poza nu este de la Comteia, nu este Dr. Max langa patiserie.

    Cum sa nu fie?!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus