un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PC Garage anunță extra-garanție pentru procesoarele Intel Raptor Lake

15 Aug 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Procesoarele Intel de generația 13 și 14 au o problemă care le face să dea crash-uri în anumite tipuri de operațiuni din cauza unor defecte interne cauzate de tensiuni incorecte.

Defectele sunt permanente și problemele vor continua. Intel lansează în această perioadă un patch care va împiedica apariția problemelor pe procesoarele noi sau care nu au fost afectate până acum. Pentru cele afectate deja, însă, nu se poate rectifica problema, dar Intel a anunțat extra-garanție pentru aceste procesoare.

Nu era foarte clar cum va fi transferată această garanție de către vânzătorii și integratorii de procesoare. PC Garage a clarificat-o foarte elegant în această pagină:

  • pentru achizițiile noi: procesoarele BOX vor avea 5 ani garantie.
  • pentru procesoarele deja achiziționate: termenul de garanție se va prelungi cu 2 ani de la data facturii de achiziție.
  • garanția se extinde și în cazul procesoarelor integrate în PC Gaming & PC Office by PC Garage.

Lista procesoarelor eligibile pentru extra-garanție este aceasta:

Simplu și elegant. Sfatul meu este ca, dacă aveți un procesor Intel care a manifestat astfel de probleme, să-l schimbați pe garanție. Am detaliat aici cum pot fi identificate aceste procesoare și un fel de test neoficial pentru a descoperi dacă dau erori.

Mi se pare că, având această posibilitate, procesoarele Intel pot fi din nou cumpărate cu încredere în următoarea perioadă. Le instalezi pe un sistem cu update de BIOS și n-ar trebui să dezvolte probleme. Patch-ul este deja lansat de unii producători de plăci de bază și ar trebui să fie disponibil pe tot mai multe modele în august și septembrie.

    5 comentarii

  1. Mi se pare ca ai atitudinea greșită, daca știi ca o mașină va lua foc nu o cumperi pentru ca oricum ti-o schimba pe garanție.

      (Citează)

    • Dar in schimb poti sa cumperi un model de masina care stii ca a luat foc in trecut, dar la care s-a identificat problema si a fost rezolvata.
      In teorie a fost rezolvata… in practica o sa afla probabil peste 5-6 luni daca mai apar probleme si la modelele care au fost instalate direct pe placi de baza cu update de bios.

        (Citează)

  2. de 13900H, ce stim? il am pe un ROG Zephyrus cumparat de la ei.

      (Citează)

    • Pana acum au zis ca procesoarele mobile nu sunt afectate de problema asta.
      Ramane de vazut daca se razgandesc, dar nu am vazut nicio informatie in contradictoriu.

        (Citează)

  3. Sau treci pe amd ca sa nu mai stai cu stres.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus