un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-am luat doza maximă admisă de Facebook în doar 3 minute!

1 Aug 2024  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Am intrat un pic pe Facebook ca să pun o întrebare. Cred în puterea de crowdsourcing de răspunsuri a platformei pentru diverse probleme.

Am dat apoi și scroll prin feed.

Unii dezbăteau intens că o fi câștigat David Popovici medalie olimpică, dar cu un avans prea mic și deci nu-i vreo mare reușită. Nu contează că este cel mai bun din lume. Nu este suficient de cel mai bun din lume!

Cam una din două postări nu era de la oameni sau grupuri pe care le urmăresc sau care măcar să fie legate de interesele mele. Am închis câteva de la X-ul din colț, în semn că nu mă interesează subiectul, dar după o vreme am renunțat la asta pentru că erau prea multe. La un moment dat, am numărat 8 la rând. Una era dintr-un grup despre Hokkaido, de exemplu.

În alt post, un român susținea că majoritatea chestiilor spuse de Alex Jones s-au dovedit adevărate. N-am stat să văd continuarea.

Am ajuns la vreo două postări de tipul “faci X, dar era mai bine dacă făceai Y”. Cineva a postat o fotografie cu o bere. I s-a zis că altă bere era mai bună. Altcineva era într-o stațiune de prin Grecia. Un comentator i-a zis că mai bine mergea în altă stațiune. Eu le zic ăstora BTTT, better this, than that.

Cineva s-a plâns că Celine Dion a făcut un gest urât cântând în deschiderea Olimpiadei pentru că a anulat un concert în altă parte. A sacrificat fanii care o așteptau la un concert, care au plătit să o vadă, pentru a cânta o melodie la Paris.

În realitate, Celine Dion și-a anulat încă din 2022 toate concertele și acum a fost prima oară când a cântat în public în ultimii 4 ani. Are o boală musculară care provoacă spasme și paralizie, uneori nu poate nici să vorbească. Dar cine știe, poate respectivul a primit și bilet la vreun concert al artistei atunci când a semnat contractul Simion…

Am dat apoi și peste clasica propagandă despre cum înainte nu ne lipsea nimic și jocul cu cornete de hârtie era cel mai mișto lucru din lume, nu ca proștii ăia care aveau Nintendo și Transformers. N-ar fi Facebook fără un pic de propagandă rusească despre cum dictatura nu era domle’ așa nasoală.

Am închis după un total 3 minute. Simt că am pontat suficient acolo pentru luna aceasta.

    17 comentarii

  1. Ok, da’ răspunsul la întrebare l-ai primit? :)

      (Citează)

  2. Dar hai sa inghitim si sa adoptam tot ce propun mai marii de la conducerea acestor companii.

      (Citează)

  3. Înseamnă că nu știi ce este pe X. Bine, nici eu nu mai știu de ceva timp. După ce am văzut cât de infect poate fi acest gunoi pe nume Musk, am dat uninstall. Deja îmi e milă, nu groază, de copiii care intră pe acolo.

      (Citează)

    • Musk e ce trebuie pentru X.

      Si in general pentru orice platforma media prefer sa am indivizi cu pareri proprii si mod de gandire la purtator. Greseste intr-o privinta? O sa fie alti oameni de media care prind momentul. Nu gandirii primite pe biletele si indicatii pretioase de la centru.

      Una din cele mai oribile chestii ale ultimilor ani e ca am vazut marsul in pas de gasca al leftistilor, care vroiau ca social media sa gandeasca si sa spuna numai ce vrea partidul.

      Bine ca am – aproape – scapat.

        (Citează)

    • Musk a mai șters (parțial) gunoiul woke și l-a înlocuit cu gunoi trumpist. Colcăie de boți și conturi validate ce nu fac altceva decât propagandă pro Trump sau pro Kremlin, în funcție de topic.

      Plus de când a cumpărat X pe persoană fizică și e terenul lui de joacă, principalul său scop pare că ar fi să devină un fel de semizeu al lumii virtuale.

        (Citează)

    • @Peredhill

      “semizeu”

      Dar stim ca genul asta de chestii nu au cum sa reuseasca pe termen lung.

      Cat despre gunoaiele celalalti, io as prefera fara gunoaie. Dar egalitatea de acces e mai acceptabila decat dominatia extremistilor de stanga.

        (Citează)

  4. E mult gunoi pe Twitter/x dar daca îți faci listele tale de conturi pe care sa le urmărești e super ok. Plus sunt oameni nisati pe tot felul de subiecte care postează acolo.

    Daca nu ai nici un subiect de interes înghiți ce ți se livrează.

    Revenind la ideea articolului, cum facem sa ii protejam pe cei bătrâni care sunt noi (sau vechi) pe fb de conținutul asta de propaganda?
    Mama are de mai puțin de un an smartphone și inevitabil mi-a cerut să ii fac cont de fb. Îmi trimite aproape zilnic 3-4 clipuri generate cu ai (voce) peste diferite imagini. Majoritatea sunt despre remedii naturiste, chestii prin casa, rețete,etc.

    dar din când în când îmi trimite și conținut de propaganda, frumos ambalat sa prindă la cei de vârsta ei.
    Incerc sa ii explic unele lucruri dar nu știu cât înțelege.
    Care sunt experientele voastre legate de asta?

      (Citează)

  5. Am observat asa il ultimele luni zeci si zeci de pagini care iau niste poze de obicei de pe grupuri rusesti si toate, dar toate fac referire la “amintiri din epoca de aur”. Chiar nu ma prind care e scopul lor ? Le menetizeaza cumva ?

      (Citează)

    • Scopul lor e să inducă în subconștientul ălora mai slabi de memorie sau de glagorie ce bine era pe vremuri ( și ce rău e acum când suntem „colonie pentru UE și NATO”). Picătura chinezească, azi un fraier, mâine doi, poimâine trei , ăștia propagă mai departe, infecția se extinde.

      O simplă unealtă din războiul hibrid al Rusiei (și aliaților) contra Occidentului, asemenea pagini sunt servite pentru majoritatea țărilor neprietenoase cu Moscova, eventual personalizate un pic să nu pară prea ridicole.

        (Citează)

  6. Daca alegi sa achiti catre Fb subscription-ul sa nu mai ai parte de adds mai vezi mizeriile astea? Are cineva Fb cu subscription?

      (Citează)

  7. Popovici a castigat si pentru ca a avut noroc si si-a sincronizat mainile diferit fata de locul 2. As fi curios sa stiu care este marja de eroare a dispozitivului folosit pentru a determina cine a ajuns primul.

      (Citează)

    • In multe sporturi poti castiga si cu putin noroc. Nu poti scoate norocul din ecuatie 100%

        (Citează)

    • Sau poate a castigat pentru a fost capabil sa iti sincronizeze mainile mai bine decat locul 2. Poate baiatul s-a antrenat ani de zile sa stie sa iti sincronizeze mainile asa,

        (Citează)

  8. Gaelex:
    Popovici a castigat si pentru ca a avut noroc si si-a sincronizat mainile diferit fata de locul 2. As fi curios sa stiu care este marja de eroare a dispozitivului folosit pentru a determina cine a ajuns primul.

    Iar noi îl avem pe Gaelex cu astfel de idei și îndoieli eterne

      (Citează)

  9. Daca te uiti la trending pe X o sa vedeti ca sunt doar chestii gen russia, communism, israel si crimea. Aka masina de presat propaganda rusa, fermele de boti si trolii de pe twitter este in plina actiune.

      (Citează)

    • e plin de troli rusi peste tot

      aici de exemplu ii avem pe @mac-gregor si @corcoran (cunoscuti ca si @cosmin / @constantin / @claudiu prin alte parti)

      simt momentul bun pt ei cu probabila alegere a lu donnie si sunt “all-in” (wink wink)

      “bun” in sensul Munchen ’38…

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus