un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iPad Pro este cea mai vândută tabletă, deși începe de la 6.000 lei

21 Aug 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

iPad Pro este cel mai bine vândut iPad, conform unui raport CIRP pentru perioada aprilie-iunie 2024. 43% dintre iPad-urile vândute sunt model Pro.

A fost lansată o nouă generație iPad Pro în acel trimestru, dar asta doar a făcut ponderea mai mare, nu a schimbat topul tabletelor. Ca să pun asta în context, iată prețurile pentru iPad-uri, cu mențiunea că sunt prețurile minimale, pentru cele mai mici variante de stocare și fără 5G, dacă este cazul:

Deci iPad Pro începe de la 5.900 sau 7.600 lei, în funcție de diagonala ecranului, pentru cea mai mică stocare disponibilă. Modelul de 1 TB costă 9.400 lei și respectiv 11.100 lei. Mai adăugați 1.200 de lei la fiecare pentru conectivitate 5G.

iPad Pro de top, 13 inci, ecran nano-texture mat, 2 TB stocare, SIM, costă 15.200 de lei acum. Mai adăugați 720 de lei pentru un Pencil Pro, 1.900 de lei pentru o tastatură oficială Magic. Se ajunge la niște sume fantastice. M-am dus recent într-un magazin iStyle doar ca să văd ecranul Tandem OLED de pe iPad Pro și este wow, culorile sunt perfecte, rezoluția la fel. Mi-ar plăcea o astfel de tabletă, dar nu la asemenea prețuri.

Și totuși, 43% din vânzările de tablete iPad au fost modelul Pro, adică minim 1.200 de euro. Valoarea medie nu m-ar mira să fie mult mai mare pentru că sunt sigur că mulți aleg stocare superioară și mai adaugă și măcar un stylus sau o husă. Este o moară de bani pentru Apple.

M-a surprins asta pentru că mă așteptam ca iPad-ul normal să aibă vreo 65% din ponderea vânzărilor. Pentru 2.200 de lei primești o tabletă foarte bună pentru corespondat și social media și entertainment și ce altceva mai poate face lumea stând pe acasă cu o tabletă în brațe, nu cu un laptop mare sau un telefon mic. Mă așteptam ca, la acest preț, iPad-ul normal să aibă constant vânzări mari de la new adopters sau oameni care înlocuiesc o tabletă mai veche.

Am înțeles însă mai bine acum de ce nu se înghesuie nimeni pe Android să facă tablete de mici dimensiuni. Nici Apple nu are vânzări strălucite acolo.

sursa: GSMarena.

    6 comentarii

  1. Eu mi-am luat un Pro de 13 512gb si un Pencil Pro.Sunt grafician,dar recunosc ca am trecut pe pateu cateva saptamani 😃

      (Citează)

  2. Am luat si noi la aia mica sa se uite la desene. Am luat Pro ca sa tina mai mult, sa nu trebuiasca sa o schimbam la anu sau peste doi ani
    /s

      (Citează)

  3. Se pare că producătorii de gadget-uri cunosc mai bine piața decât cei ce scriu despre ele (șocant, de-a dreptul). Păi dacă ecranul e wow și îți place, mai ales când compari cu modelele mai ieftine care sunt lângă, de ce e așa greu de înțeles că lumea le preferă, chiar și la banii ăia? Prețul e ceva relativ și depinde de priorități – unii n-au nevoie de PC-uri pe care să joace Flight Simulator sau console, așa că aleg tablete; de asta și dorința de ecran mai mare.

    Recomandările celor ce scriu despre tehnologie sunt tot mai dubioase, asta pentru că înțeleg tot mai greu nevoile sau preferințele consumatorului. Văd că Filip nu și-a luat 2 TB stocare și nici tastatura și probabil că știe ce face.

      (Citează)

  4. Eu am folosit pana acum citeva luni un ipad mini 2[luat in 2017] care a mers impecabil, acum e parcat ca a ramas in urma ios si nu se mai updateaza unele aplicatii, dar pt net, browsing merge si acum…

      (Citează)

  5. Ipad mini are pondere mai mica in vanzari nu neaparat pt ca e “mic” ci pentru ca e vechi. Pt un device lansat acum 3 ani, sa aiba inca 10% din vanzari, e remarcabil. Ipad-ul e un device ce il folosesti pe mult mai multi ani decat un telefon uzual, asa cum zicea si Geo mai sus, oamenii le schimba mult mai greu, de obicei obligati de software, nu ca ‘nu mai merg’.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus