un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Google lansează OFICIAL în România seria telefoanelor Pixel 9 (la Vodafone și eMAG)!

13 Aug 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Google tocmai a prezentat noile telefoane Pixel 9, Pixel 9 Pro și Pixel 9 Pro XL și vestea cea mare este că acestea se lansează oficial și în România. A fost lansat inclusiv magazinul Google pentru România.

Update: telefoanele sunt la eMAG și la Vodafone.

După mulți ani de zile în care telefoanele au fost disponibile aici doar pe o piață cu indulgență numită gri, acum Google le aduce oficial. Știam de vreo 10 zile de acest lucru și mă bucur că o pot spune și public, acum că s-au terminat anunțurile, pentru că știu că foarte mulți dintre voi sunteți fani Pixel și Android pur.

Ce știu până acum:

  • S-a lansat oficial magazinul Google localizat de România, dar ne-tranzacțional, adică nu vinde direct, ci doar prezintă produsele și te ajută să găsești comercianți.
  • Parteneri români pentru vânzare: Vodafone și eMAG. Parteneriatul cu Vodafone era așteptat, fiind deja în vigoare unul la nivel european, dar mă bucur că nu au limitat vânzările doar la operatori.
  • ceasurile Pixel Watch 3 și căștile Pixel Buds Pro 2 vor fi și ele disponibile oficial.

Ce nu știu încă:

  • ce funcții AI/software vor fi disponibile în România, având în vedere că integrarea Gemini este un punct forte al telefonului.

Actualizez însă articolul imediat ce apar mai multe informații.

Până atunci, Google a anunțat astăzi noua serie Pixel și pentru prima oară apare și acest model XL. Specificațiile principale sunt:

Pixel 9:

  • ecran 6,3 inci, 1.080 x 2.424 pixeli la 60-120 Hz, maxim 2.700 nits, acoperit cu Gorilla Glass Victus 2
  • chipset Google Tensor G4, 12 GB RAM, stocare 128/256 GB
  • baterie 4.700 mAh cu încărcare la 45W (are și wireless)
  • cameră principală 50 Mpx f/1,68 OIS, ultrawide de 48 Mpx f/1,7 OIS, selfie 10,5 Mpx f/2,2
  • Wi-Fi 7, difuzoare stereo, USB-C 3.2, IP68, senzor ultrasonic de amprente
  • Preț: 128 GB: 4.499,99 RON, 256 GB: 4.999,99 RON

Pixel 9 Pro:

  • ecran 6,3 inci de 1.280 x 2.856 pixeli la 1-120 Hz, maxim 3.000 nits, acoperit cu Gorilla Glass Victus 2
  • chipset Google Tensor G4 cu 16 GB RAM și stocare 128/256/512/1024 GB
  • baterie 4.700 mAh cu încărcare la 45W (are și wireless)
  • cameră principală 50 Mpx f/1,68 OIS, ultrawide 48 Mpx f/1,7 OIS, zoom optic 5x de 48 Mpx f/2,8 OIS, selfie 42 Mpx f/2,2
  • UWB, Wi-Fi 7, difuzoare stereo, USB-C, IP68, senzor ultrasonic de amprente
  • Preț: 128 GB: 5.499,99 RON, 256 GB: 5.999,99 RON, 512 GB: 6.699,99 RON

Pixel 9 Pro XL:

  • ecran 6,7 inci, 1.344 x 2.992 pixeli la 1-120 Hz, maxim 3.000 nits, acoperit cu Gorilla Glass Victus 2
  • chipset Google Tensor G4, 16 GB RAM, stocare 128/256 GB
  • baterie 5.060 mAh, încărcare pe fir la 45W (are și wireless)
  • cameră principală 50 Mpx f/1,68 OIS, ultrawide de 48 Mpx f/1,7 OIS, selfie 10,5 Mpx f/2,2
  • Wi-Fi 7, difuzoare stereo, USB-C 3.2, IP68, senzor ultrasonic de amprente
  • Preț: 128 GB: 5.999,99 RON, 256 GB: 6.499,99 RON, 512 GB: 7.199,99 RON, 1 TB: 8.499,99 RON

Toate se lansează cu Android 14 la bord, dar probabil că vor face rapid update-ul la Android 15. Șapte ani de actualizări ale sistemului de operare sunt incluși pentru aceste telefoane. Garanția este de doi ani.

Carcasele sunt IP68 și folosesc ramă de aluminiu și sticlă Gorilla Glass Victus 2 pe față și pe spate. Față de anul trecut, zona camerelor a fost modificată și nu mai este un “vizor” dintr-o parte în alta, ci o “insulă” orizontală. Cred că asta face viața mai ușoară pentru diverse huse și îmi place.

De remarcat că Pixel 9 și Pixel 9 Pro au aceeași dimensiune, pe când Pro XL este mai mare decât modelul Pro normal, asta aducând și o capacitate mai mare a bateriei și rezoluție mai mare a ecranului.

Pixel 9 pare un telefon foarte performant. Varianta Pro aduce o cameră cu zoom optic în plus și mai mult RAM și un ecran ușor îmbunătățit, dar cred că marea majoritatea a potențialilor clienți ar fi foarte mulțumiți cu PIxel 9.

Îmi place că toate camerele de pe spate, pe toate trei telefoanele, au stabilizare optică și senzori cu mai mulți megapixeli. Ce nu-mi place este că filmarea este mereu limitată la Full HD pe una dintre camere.

De exemplu, Pixel 9 filmează 4K pe camera principală și doar Full HD pe cea ultrawide. Pixel 9 Pro filmează 8K pe camera principală și 4K pe cea ultrawide (deși sunt aceleași module ca pe Pixel 9, plus același chipset de control!) și doar Full HD pe camera cu zoom optic 5x. Par limitări artificiale pentru upselling.

Ca de obicei însă pentru o nouă generație Pixel, contează la fel de mult ce artificii software a adus Google în telefoane, nu doar ce hardware montează în ele. Pe partea foto, avem funcții precum:

  • Add Me: telefonul combină două fotografii ca să-l adauge și pe fotograful primeia în grupul de oameni. Faci o poză, schimbi fotograful, primul se alătură grupului, Pixel îmbină fotografiile și toată lumea apare acolo.
  • Auto Frame în Magic Editor: lărgește cadrul folosind generare AI și sugerează o încadrare mai “fotografică”.
  • fotografii Panoramice de noapte

și diverse alte funcții, de fapt. Mai ai și Gemini integrat în telefon, inclusiv cu generare de text sau imagini, și rămâne de văzut dacă este mai util sau nu decât Galaxy AI de la Samsung.

 

O funcție AI interesantă este, de exemplu, indexarea screenshoturilor. Eu fac diverse screenshoturi prin aplicații pentru a memora diverse detalii. Gemini va putea să caute în textul acelor imagini pentru a răspunde unor întrebări de-ale tale.

PIXEL WATCH 3

Aspectul general este același, un ceas rotund și cam lipsit de linii de design. Sunt două dimensiuni disponibile, 41 mm și 45 mm, iar ecranele urcă la 2.000 nits luminozitate maximă, dar și coboară până la 1 nit pentru a nu fi deranjante noaptea.

Baterie mai mare, încărcare un pic mai rapidă, integrare cu analiza de date și de senzori bazate pe tehnologia Fitbit, care este foarte tare pe tracking și, o funcție care sună interesant, UWB Watch Unlock. Se pare că vei putea descuia alte dispozitive (mașina, de exemplu) prin UWB folosind ceasul. Treaba asta este mai degrabă o posibilitate pentru viitor, numărul de dispozitive ce suportă astfel de tehnologii fiind foarte mic.

Google spune că ceasurile excelează pe partea de tracking de sport și recovery. Apare și un fel de body battery de la Garmin, iar algoritmii deștepți ai ceasului știu când și câte exerciții fizice să-ți recomande să faci în funcție de activitatea de ieri, de cum te-ai odihnit și mulți alți indicatori, inclusiv puls, stres și altele.

Mi s-a părut, din prezentare, un dispozitiv bine gândit. Fitbit se pricepe la tracking de sport și sănătate, dar există și concurență puternică pe piață în acest domeniu de la Garmin.

Preț: 41 mm: 1.999 RON, 45 mm: 2.249 RON

 

PIXEL BUDS PRO 2

Noile căști sunt cu 27% mai ușoare și cu 24% mai mici. Întreg sistemul audio este gândit de Google, iar în interior se află și un nou cip numit Tensor A1, care face procesarea de sunet și de anulare de zgomot.

Buds Pro 2 oferă 8 ore de autonomie pe o încărcare și 30 de ore cu tot cu cutiuța lor de transport, cifre cu ANC pornit. Îmi place și că Google nu s-a temut de culori îndrăznețe, iar noile Buds Pro 2 sunt disponibile și pe verde și roz la un preț oficial de 249 euro, adică 1.250 lei, unde concurează direct cu Samsung Galaxy Buds3 Pro și sunt la același nivel cu Apple Airpods Pro.

    21 comentarii

  1. iPhone vibes la design.

      (Citează)

    • Toate sunt iPhone vibes la design, chiar si Pixel Fold, chiar si Samsung Ultra, iti dai seama… :))

        (Citează)

    • Un dreptunghi cu ecran în față și camere pe spate… Parcă îți dă și niște xiaomi vibes… sau ORICE ALT SMARTPHONE DIN ULTIMII 15 ANI.

        (Citează)

  2. aleluiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, finally !!!!!!

      (Citează)

  3. Pacat ca nu lanseaza si Fold aici.
    Stiti vreo sursa reputabila din Europa de unde se pot achizitiona Pixel phones? Pe amazon poate?

      (Citează)

    • Amazon DE

        (Citează)

    • eu am achizitionat tel. Pixel prin magazinul Google Play din Germania la care furnizezi o adresa de livrare din Germania (de ex. folosind site-ul mailboxde.com) care iti face fwd la colet la adresa ta din Ro. Totul a mers fara probleme pentru mai multe produse achizitionate in acest fel.

        (Citează)

    • Recomand Aliexpress.

        (Citează)

  4. Asta cu magazinul Google Romania e ceva nou pt mine..

      (Citează)

  5. Am comandat la Vodafone. Bineînțeles ca nu s-au obosit sa trimita email ca au primit comanda. Doar un număr de înregistrare afișat după finalizare comanda…

      (Citează)

  6. Am văzut aseară demourile la Auto Frame și la Add Me. Ei ziceau că tot ce făceau se întâmpla atunci. Mă întreb cât din modelul acela de rețea neuronală rula în cloud și cât rula pe telefon.

      (Citează)

  7. Oare merg dispozitivele Samsung Smarttag cu Pixel ?

      (Citează)

    • Nu, momentan nu functioneaza. Insa, este disponibila Find My Device Network prin Peblebee, Chipolo si Motorola.

        (Citează)

  8. Eu am cumparat in ultimii 2 ani de pe Amazon DE si am luat si fara TVA. Din pacate la Google Store de Germania nu merge sa iei fara TVA.

      (Citează)

  9. n-ar face nimeni un telefon cu camera “principala” + zoom, toti ofera camera zoom pe modelele “pro”

      (Citează)

  10. Hehe, asta am scris ieri aici, că ar fi cazul să existe Google Store și-n România.

    Îmi place cum arată, îmi place și ecranul plat. Păcat de prețurile pentru Pixel Pro XL, sunt mai mari și decât cele ale S24 Ultra. Nu înțeleg de ce există Pro și Pro XL, diferențele sunt mici. Oare mai lansează Pixel 9a? Teoretic n-ar mai trebui s-o facă. Era bine să fi avut doar Pixel și Pixel Pro, eventual Pixel .a mai târziu.

      (Citează)

  11. Au lansat oficial, dar la plangerile marelui blogger al natiunii tot nu raspund. Degeaba are Google un country manager romanca, e surda si muta la nasolelile firmeil.

      (Citează)

  12. Pixel 9 filmează 4K pe camera principală și doar Full HD pe cea ultrawide. Pixel 9 Pro filmează 8K pe camera principală și 4K pe cea ultrawide (deși sunt aceleași module ca pe Pixel 9, plus același chipset de control!) și doar Full HD pe camera cu zoom optic 5x.

    Unde gasesc informatia asta in specs? Sau de unde e preluata?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus