un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

eMAG permite livrarea în Fanbox, dulapurile FAN Courier

28 Aug 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Acum vreo săptămână am văzut în site-ul eMAG că pot alege livrarea și la Fanbox, rețeaua de dulapuri/lockere a FAN Courier. Rețeaua easybox, în schimb, este deținută de Sameday, companie din grupul eMAG.

Nu am văzut vreun anunț oficial în acest sens, dar opțiunea este în continuare în contul meu și bănuiesc că va rămâne pe termen lung. Se poate vedea și pe harta cu destinații de livrare, cu verde sunt easybox-urile, cu albastru Fanbox-urile.

Îmi place că eMAG nu se limitează doar la rețeaua proprie de dulapuri. Dacă este nevoie de mai multe dulapuri de livrare pentru că livrarea mai rapidă atrage companiei mai multe comenzi, nu s-au sfiit să apeleze și la rețeaua concurenței pentru livrare.

 

Apropo, aici în cartierul Tineretului a dispărut un easybox, deci iată că unele se mai și dezafectează. Era cel de pe Calea Văcărești colț cu V.V. Stanciu, primul care a fost montat aici, dacă nu mă înșel. Era un teren privat, dar gol. Probabil nu s-au mai înțeles la chirie cu proprietarul sau vreau să construiască ceva acolo.

    18 comentarii

  1. Mie mi se intampla frecvent sa nu-mi gaseasca loc la dulapul la care comand si sa mi le puna in altul unde nu-i loc de parcare si unde mi-e greu sa ma duc dupa produse. I hate when that happens.

      (Citează)

    • oh nu…

        (Citează)

    • Daca il comanzi la easybox sau fanbox nu poti ajunge pe jos?
      Sunt chiar asa de mari/grele de nu il poti aduce pe jos acasă, doar nu cred ca e in alt cartier?
      Am pățit sa nu aibă loc sau sa nu încapă unde am ales si au bagat in alt pachetomat sau sa il aduca curierul ziua urmatoare.

        (Citează)

    • Eu il comand la un easybox mai departe de casa, sa ma oblig sa fac miscare.

        (Citează)

    • Nu am within walking distance, asa ca comand la un Penny de pe drum unde e parcare si pe langa care oricum trec zilnic. Why the hate?

        (Citează)

  2. Fun fact: Eu am găsit odată într-un box de la Sameday un alt colet, în afară de al meu. Mi-am luat coletul, am închis ușa, și am sunat la Customer Service să le raportez situația.

      (Citează)

  3. Vezi ca mai este unul la coltul blocului de birouri de pe strada, Radulescu Motru 13, este bagat pe lateral vis a vis de bacania Gramador sau de restaurantul Tabiet.

      (Citează)

  4. Optiunea e activa de cel putin 6 luni, poti selecta fanbox-ul chiar daca in unele situatii e lipit de easybox ori foarte aproape, functioneaza precum un load balancing intre retelele de lockere. E incredibil cate se pot face prin API-uri, astfel se optimizeaza incarcarea, timpul de livrare si costurile prin relocarea lockerelor astfel tu beneficiezi de cea mai rapida livrare de proximitate in functie de adresa ta.
    Poate ti s-a intamplat sa observi ca la easyboxul favorit ai livrare peste o zi, iar daca selectezi un easybox aflat la 150m sa ai livrea disponibila in aceeasi zi…e ca un fel de innoship com

      (Citează)

    • Wow… mind blowing.
      Deci API-urile astea sunt atat de destepte incat pot sa-ti propuna un EasyBox care este liber in loc sa te lase sa astepti 2-3-5 zile pana se elibereaza cel pe care il preferi tu?

        (Citează)

    • Nu, nu este activa de cel putin 6 luni. Comand des la eMAG si nu a aparut aceasta optiune decat de vreo 2 saptamani.

        (Citează)

  5. Nu vad de ce nu ar livra si la retele de parteneri, in tara nu livreaza doar prin Sameday. La

      (Citează)

  6. Erau fanboxurile disponibile de multa vreme.
    Problema mea e ca nu mai livreaza la easybox/fanbox mancare de pisici (ma rog, aia comandata de mine, granule la sac de 2 kg). De un an de zile (de cand am pisica) n-au fost probleme, acum ma obliga la livrare cu curier (pe bani cand iau doar unu-doi saci*) sau la oficiul postal (cu livrare anulata de mine dupa cateva zile cand am vazut estimarea prelungita la vreo 8 zile).
    *stau la bloc, nu am loc sa stochez mai multi saci fara sa ma lovesc de ei zilnic.
    Pe ultima cutie, sosita cu curier, era lipit un autocolant FRAGILE/LIQUID. Poate de aia? Bobite lichide?

      (Citează)

    • Eu m-am gandit ca o fi din cauza temperaturilor inalte. Pt ca am luat anumite produse si erau fierbinti cand le-am scos din easybox.

        (Citează)

    • Probabil ca in perioada asta cu temperaturi foarte mari au pus restrictie pe tot ce inseamna produse perisabile. Chiar daca boabele pentru pisici nu cred ca sunt atat de sensibile si rezista fara probleme la cateva ore de caldura.

        (Citează)

    • Aham, mai bine 8 zile in depozitele Postei decat 2 zile in EasyBox. /s

        (Citează)

    • Macar in depozitele Postei temperatura nu depaseste 40 de grade :)

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus