un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Disney+ schimbă structura abonamentelor și crește prețul celui de top

26 Aug 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

20 comentarii

Din 17 octombrie, Disney+ schimbă structura abonamentelor disponibile în România. Nu pot să spun direct că le scumpește pentru că, în loc de abonamentul din prezent, Disney+ va introduce două abonamente, unul mai ieftin decât cel actual, iar altul mai scump.

Dacă vrei însă pachetul cu aceleași beneficii ca în prezent, va costa mai mult. Prețul pentru acest serviciu crește. Și mi se pare că totul se înscrie într-o problemă mai mare a serviciilor de streaming: strategia tuturor serviciilor de acest tip pare a fi să se lanseze la un preț mai mic (probabil sub costul real de operare) pentru a strânge abonați, iar apoi periodic cresc prețurile.

Probabil este un joc de statistică. Scumpim cu X% abonamentele și Y% vor renunța la ele, dar câtă vreme raportul dintre X și Y se înscrie în anumite valori, este bine.

Abonamentul Disney+ costă în prezent 37 de lei pe lună sau 370 de lei pe an (12 luni la prețul a 10 luni). Din 17 octombrie, vor fi două abonamente:

  • Standard: rezoluție maximă Full HD, fără HDR, redare simultană pe maxim 2 dispozitive. Costă 30 de lei/lună sau 300 lei/an.
  • Premium: rezoluție maximă 4K, cu HDR, redare simultană pe maxim 4 dispozitive. Costă 50 de lei/lună sau 500 lei/an.

Abonamentul Standard mi se pare gândit pentru cei care primesc doar pe telefon sau tabletă Disney+. Nu ai nevoie de 4K sau HDR pentru asta. Sau poate pur și simplu vrei cea mai ieftină soluție pentru a urmări câteva seriale sau filme preferate sau catalogul lor de desene animate.

Cel Premium costa înainte 370 de lei pe an și acum costă 500 de lei pe an. 130 de lei în plus dacă vrei ca lucrurile să rămână ca înainte. Nu doar că este scump, dar când toate serviciile de streaming fac asta și începi să le aduni costurile, entertainmentul de acasă costă tot mai mult.

(actorii din The Bear indicând nivelul la care au ajuns prețurile)

Sursa: Connect.

    20 comentarii

  1. Disney merita toti banii. Daca esti mai woke, asa.

      (Citează)

  2. Filelist.

      (Citează)

  3. Sau e foarte bun primul daca ai televizoare doar Full HD si nu te-a deranjat niciodata lipsa lui 4K astfel incat sa le schimbi.

      (Citează)

  4. „Nu pot să spun direct că le scumpește, dar asta fac”.

    Ei să fie sănătoși. Și să le plătească cine-o vrea, din partea mea. Vor trece ceva ani până revine Disney la imaginea consacrată. Dacă va reveni.

      (Citează)

  5. ce sa vezi 4k? chiar sunt curios, e chestia asta un motiv de ajuns de important incat sa alegi varianta mai scumpa?

      (Citează)

  6. Filelist + Deluge + Jellyfin + Sonarr/Radarr Un mini-pc de 400 de lei (one time fee)

    Ca sa fie totul mai simplu, există un script care face toata treaba de setup pentru tine: https://swizzin.ltd/

      (Citează)

  7. Stremio + RD, am renuntat la netflix primul, la disney nu am avut niciodata. Vad, de vreo 6 luni de cand am setupul asta, ca sunt mult mai exigent cu lucrurile la care ma uit :)

      (Citează)

    • Dar e ilegal… Chiar sa nu ai niciun stress cand e vorba de chestii care sunt disponibile si la noi legal, nu ceva geo-restrictionat fortat (ca Apple) ? Bine, adevarul e ca puteai zice si mai rau, “ceva cu sharing” inclus 😀

        (Citează)

  8. Si cum se face tranzitia? Ne trece pe toti la planul Standard by default?

      (Citează)

  9. Cum a zis deja “Serj K”, cred ca sunt destui ce au ramas cu TV FHD, sau nu au 4K chiar in fiecare camera incat sa merite +20.

    As fi dorit sa bage si publicitatea tot acuma si sa fie o varianta si mai ieftina, max 20-25. Dar si atat e un pret prea mare pentru numarul de noutati oferite de D+ versus concurenta… Te uiti la ce posteaza vinerea pe pagina oficiala FB si “plangi”. La fel si in comunicatul cu premierele lunii (unde-s max 2 filme, cand ei au mii disponibile la pret preferential in libraria Disney + 20th CF).

    Mai e partea ca am platit deja recent pe 1 an si sper sa ne includa la Premium, temporar.

      (Citează)

    • 1. Corect ar fi sa beneficiezi de achetul disponibil la momentul in care ai facut plata, indiferent de ce modificari mai fac ei ulterior.

      2. Lucrul pe care mi-l doresc cel mai mult din partea Uniunii Europene este sa interzica publicitatea in cadrul serviciilor pentru care platesti un abonament.

        (Citează)

  10. Uite un motiv bun sa renunti la disney+

      (Citează)

  11. Am luat Disney abonament anual la lansare. M-am uitat la 10 filme în 12 luni.
    Nu am mai reînnoit.
    Nu am atât timp liber iar ei nu au atât conținut bun încât să-mi fac timp liber.

      (Citează)

  12. Le-am dat 300 lei si eu pentru pacea in lume si Deadpool 3.. sa speram ca ramanem un an pe abo 4k si fara reclame

    Acuma ca unul de pe aici care se stie si are cu ce compara alternativele. Kodi etc pe Disney e cam ( prea) greu sa alegi in sumedenia de seriale si filme oferite..
    Nu exista ordonare dupa recente etc si nici descriere potrivita si accesibila a serialului / filmului dorit..
    Deci sa puna mina pe Kodi sa vada cum se face treaba buna..
    Sa-l cumpere ca pe 21Fox..

      (Citează)

  13. Raspberry Pi 4B + OMW + Plex + Qbittorent = love

    avantaje:
    1. plex app pe mobile e foarte buna, daca nu cea mai buna, aproape de netflix si poti da cast lejer pe ce ai chef
    2. raspberry pi consuma curent de maxim 100 lei intr-un an
    3. qbittorent accesasbil prin internet inseamna ca poti downloada ce vrei cand vrei rapid
    Depinde fiecare ce are nevoie ca sunt si altele dar pentru mine asta a mers cel mai bine.

      (Citează)

  14. Mă bucur că am putut plăti prețul mic pentru încă mult timp (reînnoirea abonamentului s-a făcut în iunie și am timp să mă gândesc ce fac la anul). Din păcate s-ar putea să plătesc mai mult pentru că se uită nepoții la Disney. Eu personal m-am uitat la multe filme și seriale cât să merite cei 370 de lei plătiți ultima dată.

    Nu cred că cei care au TV FullHD sunt mulți, acum când cele 4K bune sunt și pe la 1500 de lei (cu diagonală mică). TV-urile de acum fac upscaling bun de la 1080p la 4K. Anul ăsta vreau să trec la un OLED și voi putea vedea diferența față de LCD-ul Sony de acum. Dacă se va cunoaște diferența, poate trec cu strângere de inimă la premium.

      (Citează)

  15. Gabriel:
    Filelist.

    + NAS + Plex
    Deja e mai usor sa dai un search pe filelist decat sa cauti filmul dorit pe Netflix, DIsney, HBO, Sky, Amazon…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus