un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Carrefour oferă acum și eSIM-uri pentru roaming ieftin de date (dar de ce?)

12 Aug 2024  ·

TURISM  ·

19 comentarii

Este clar că trăim din plin epoca eSIM-urilor pentru roaming ieftin atunci când și Carrefour anunță că intră în acest domeniu și oferă acum eSIM-uri tuturor românilor care vor asta.

Site-ul pentru asta este carrefourtravelesim.itoorer.com. Comunicatul primit vorbește de 100 de țări. Serviciile sunt oferite în cooperare cu BICS, care este o companie belgiană de diverse servicii de telecomunicații.

Eu, v-am mai spus, am avut o experiență foarte bună cu eSIM-ul de la Red Bull Mobile. Yesim este un alt serviciu pe care îl recomand.

Ce nu înțeleg, însă, este de ce ar intra Carrefour în acest business. Carrefour România vinde de 11,3 miliarde de lei pe an. Oricâți bani ar face compania din treaba asta cu eSIM-uri, va fi o sumă infimă față de business-ul lor principal. De ce să-l mai faci, atunci?

Probabil că este operat direct din străinătate. Carrefour și BICS au un parteneriat la nivel de grup, nu doar pentru România. Situația însă probabil că este similară în orice altă țară. As fi uimit dacă business-ul cu eSIM-uri aduce încă 0,1% la cifra de afaceri, adică 11,3 milioane de lei pe an.

Pur și simplu mă miră decizia Carrefour. eSIM-ul de travel este un business totuși nișat, având în vedere că de obicei telefoanele flagship suporta astfel de cartele virtuale, iar Carrefour are un business de masă.

 

Treaba lor, însă. Oricum ar fi, părerea mea este că operatorii tradiționali trebuie să-și regândească roamingul de date. V-am spus că în Serbia m-ar fi costat 18 euro pentru 4 GB de date, în timp ce cu un eSIM activat în câteva secunde m-a costat 8 euro.

În Thailanda, operatorul telecom vrea 30 de euro pentru 3 GB, iar în Maldive vrea 17.850 de euro pentru 1 GB (nu glumesc). Carrefour costă 8 euro pentru 3 GB în Thailanda, iar Red Bull Mobile costă 6 euro per GB în Maldive.

    19 comentarii

  1. Preturile-s Ok!

      (Citează)

  2. Sunt ff multi operatiri virtuali de servicii mobile

      (Citează)

  3. In Germania de ex. Aldi si Lidl sunt si operatori virtuali si ofera servicii voce/date chiar populare de tip prepay. Pe langa Lidl e si furnizor de energie electrica si vinde si pachete turistice asadar diverisficarea businessurilor nu e chiar noua in randul retailerilor.

      (Citează)

  4. Trăiască concurența! Cine are bani nu se uită la firfirici, cine nu are o să aibă de unde alege! Time is money!

      (Citează)

  5. business-ul cu eSIM-uri aduce 0,001, altul aduce 0,2 iar la sfarsit de an se inregistreaza o crestere si toata lumea e fericita..

      (Citează)

  6. Nici nu stiu ce sa comentez dar e ok, cum e articolul asa e si comentariul

      (Citează)

  7. E ca si cum ai fi întrebat Ikea acum 40 de ani de ce insista cu mâncarea in magazinele lor. Intre timp mâncarea aduce 5% din profit.

      (Citează)

  8. MobiMatter.
    E un agregator de provideri esim.
    Best of the best.

      (Citează)

  9. Daca mergi pe strada si ai in buzunar 100 de lei, te apleci sa iei 1 leu daca il gasesti pe jos?!

      (Citează)

  10. In Serbia e jale. Am intrat cu netul activat ca imi trebuia Waze si nu am citit mesajele pe care le primesc de la operator cand intru in spatiul altei tari. Noroc ca mi-a aparut mesaj push pe ecran ca am depasit cu 20 euro abonamentul, iar la fix un minut a urcat la 25€. Am deschis mesajul sa vad ce naiba e si am oprit instant netul.
    Am abonament Base (Belgia) si aparent Serbia nu au cine stie ce partneriat cu ei. Intre 2 si 3,6€ pe minut, 1,20€ pe minut la apel primit, 0,39 pe sms si fucking 9,5€/MB ca in preistoric.
    Pe abonamentul de la munca, Proximus, €5,95 un daily pass ca sa te bucuri de tarifele din Belgia dar fara cele gratuite. In afara daily pass e asa: 3€ pe minut apel dat, 1,5€ apel primit, 0,70 sms, si FUCKING 14,52€/MB. Tarife in buricul Europei. De necrezut.
    In Elvetia si mai rupere. 45€ pe 5 minute de Waze.

      (Citează)

    • si asa @Alexje mai afla ca in “buricul europei” mai sunt tari care nu sunt in UE… dar cine ar fi crezut??????

        (Citează)

    • Serbia nu e in buricul Europei, desi cel putin in domeniul IT multi producatori insista sa le dea reprezentanta pentru a le distribui brandurile in Europa mai ales de Est.

      Nu imi este clar cum au reusit asta, mai ales ca nici macar nu sunt in UE, mai ales firme din Taiwan si-au ales sa fie reprezentati de sarbi intai si din Serbia pe urma.

        (Citează)

    • credeam că după 2011 au disparut povestile astea!

        (Citează)

    • conspicuous: credeam că după 2011 au disparut povestile astea!

      Au aparut cand a venit directiva UE de roamning ca acasa in interiorul spatiului european. Inainte era OKish peste tot in roaming (un pic mai bine in UE). Acum in UE e ca acasa dar in afara UE e prohibitiv. De undeva trebuie sa isi scoata si operatorii banii.

        (Citează)

  11. Am intrat doar sa dau mooie la vodafone ca-s la fratii bulgari si la fiecare sfert de ora ma trezesc fara semnal. Astia cu digi si orange isi bat coocoo de mine. Si de Foaie, ca si asta tot pa voda e. Am schimbat telefoanele intre noi, am schimbat cartelele, degeaba. Vodafone e o retea de kkt.

      (Citează)

    • Cauta operatorul manual si selecteaza Vivacom in loc de A1 ce-ti seteaza telefonul automat. Si eu injur in fiecare an A1 in Bulgaria pana imi aduc aminte ca pot sa schimb operatul manual.

      Aaa inca o chestie incearca sa scoti telefonul de pe 5G, pe 4G chiar si A1 ala misca ceva…

        (Citează)

  12. Agreagator de eSIM-uri

    https://esimdb.com/

      (Citează)

  13. Carrefour vinde e-simuri din acelasi motiv pentru care vinde si lozuri: pentru ca de ce nu.

      (Citează)

  14. Foarte bine. Cu cati sunt mai multi cu astfel de servicii cu atat o sa vedem preturi mai mici. Am fost in Egipt anul asta si am folosit eSIM de la Revolut pt ca a fost simplu, direct din aplicatia bancii. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus