un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 4 august 2024

4 Aug 2024  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Comitetul Olimpic precizează că sportive din Algeria s-a născut femeie, n-a pretins niciodată că ar fi altceva, a intrat în competiție ca femeie și a învins la box tot ca femeie pe o sportivă din Italia. Și da, arată mai băiețoasă. Then again, este proba de box, cum să arate concurentele? Oamenii se așteaptă la un fel de Valerie Lungu îmbrăcate în roz și care se pălmuiesc discret?

Asta după ce J.K. Rowling a avut iar o criză pe social media. Meciul problematic este cel rezumat aici.

În alte părți la Olimpiadă, turcul Yusuf Dikec a fost foarte chill și mai are și o pisică frumoasă acasă. O gimnastă italiană s-a pozat pe brânză, că e sponsorizată de Parmigiano Reggiano, iar Ryan Murphy a aflat pe podium că va avea o fetiță. La 14 ani, Lola Anderson a scris pe o hârtie că vrea să fie campioană pentru Marea Britanie, dar apoi s-a rușinat de asta. Zilele trecute a câștigat aurul la canotaj.

Geanina von Groningen și Ionela Cozmiuc au luat argint la canotaj. Știu numele Von Groningen. Tatăl este olandez, mulți ani președinte al băncii Raiffeisen România, canotor și el. Mama este română, tot canotoare, cred că cei doi s-au cunoscut la o Olimpiadă sau alt tip de campionat. Văd că aici se moștenește talentul și forța de muncă în familie. Și, desigur, felicitări echipei de 8+1  a României, care a luat ieri aurul olimpic.

Adriana Ruano se antrena pentru campionatul mondial de gimnastică, dar probleme la coloana vertebrală au împiedicat-o să mai activeze ca gimnastă. Zilele trecute, însă, a luat medalia de aur la tir pentru Guatemala.

Comerțul automatizat este blocat de produse cu anti-furt pe ele. Râdeam la noi de salamul de Sibiu sau de cașcavalul încuiat, dar la americani sunt încuiate pastele de dinți sau chiloții bărbătești.

Cum este corect să începi cu email, “Dragă, Ioana,” sau “Dragă Ioana,”?

Locuitorii din Santorini au fost sfătuiți să stea în case, după ce 11.000 de turiști au venit pe insulă cam în același moment. Ăsta nu mai este turism plăcut. Vă dați seama că nu poți să-ți cumperi nici măcar o apă? În zona portului și apoi în restul insulei, sunt sute de oameni înaintea ta la orice coadă.

Într-unul dintre cele mai mari schimburi de prizonieri, Rusia și SUA au făcut schimb de arestați. Reporterul WSJ, Evan Gregorovich, a fost eliberat cu această ocazie după ce rușii l-au arestat fără vreun motiv acum mai mult de un an și l-au condamnat la 16 ani de închisoare. Rusia, în schimb, primești înapoi tot felul de spioni și asasini arestați în SUA și Germania.

O doză dintr-un spray nazal nou ar putea distruge grupările de proteine toxice asociate cu Alzheimer. În altă parte, un nou test de sânge caută aceleași proteine Tau pentru a detecta posibila apariție a Alzheimer cu mult înainte de primele simptome. S-a descoperit și că o proteină numită Reelin face creierul rezistent și ajută memoria. FDA-ul a aprobat și un test de sânge pentru a detecta cancerul la colon.

Un studiu despre venit minim garantat și asistență socială a arătat rezultate foarte bune. 3.200 de locuitori din Los Angeles au primit câte 1.000 de dolari în fiecare lună, fără vreo condiție.

Trucuri bune pentru o bucătărie îngustă:

SUA susține că opoziția din Venezuela a câștigat de fapt alegerile, nu Maduro. This is funny având în vedere că mulți americani, inclusiv de prin congres, nu au recunoscut niciodată victoria lui Biden.

Tot SUA mobilizează forțe și mai multe în jurul Israelului, în așteptarea unui atac iranian.

Armata SUA vrea 6 milioane de dolari înapoi de la Dwayne The Rock Johnson și UFL după ce colaborarea cu aceștia nu le-a adus nici măcar un singur recrut în plus.

Un rezumat al scandalurilor curente legate de Mr Beast.

Fotografii cu copiii de 11-14 ani care lucrau în fabrici în Virginia, la începutul secolului 20.

Fotografii frumoase din natură.

Noul Glenmorangie Signet Reserve are arome inclusiv de cafea, după maturarea în butoaie de sherry. Whisky-urile mele preferate sunt maturate în butoaie de sherry sau oloroso, care conferă arome excelente. O să-l pândesc.

Un iaht cu de toate. Cele mai scumpe ceasuri lansate în 2024. Lista începe de la 200.000 de dolari.

Electro Weekend la eMAG. 20% reduceri la espressoare Philips și Krups.

    25 comentarii

  1. Ce fete mature si triste aveau acei copii! Am vazut si un documentar despre muncile pe care le faceau in epoca victoriana si spre inceputul secolului, multi se imbolnaveau si mureau de la varste fragede. Munci in conditii grele, in medii toxice, cate 12 ore/zi. Copiii afro-americani aveau o viata si mai grea, viata lor nu valora o ceapa degerata.

      (Citează)

  2. Geanina a intrat in familia von Groningen prin casatorie cu baiatul directorului de banca (si fost sportiv olimpic). Dar da, cine se aseamana se aduna!

      (Citează)

    • Familia van Groningen promovează în general sportul de masă, și organizează Maratonul București.

        (Citează)

    • Si ce relevanta are? Sunt multimilionari pentru ca au muncit cum trebuie si unde trebuie. Steven van Groningen vorbeste romana extraordinar de bine si are idei interesante, poate ar fi bine sa-l asculti si sa inveti cate ceva.

        (Citează)

    • Hold your horses, Deea! N-a zis nimeni nimic de rau.

      Gianina era campioana inainte sa intre in familia van Groningen, ceea ce face si mai importanta realizarea ei. Radu sugera ca ar fi beneficiat de avantajele genetice si financiare ale familiei, eu am vrut doar sa subliniez ca se poate ajunge campion olimpic si fara sa ai mama campion si tatal director de banca (si sportiv olimpic):

      > Văd că aici se moștenește talentul și forța de muncă în familie.

        (Citează)

  3. problema aici e ca fiiul lor nu e campion !

      (Citează)

  4. Apropo de Valerie Lungu, Silviu Faier tocmai a facut clip in care arata ce escroaca infecta e individa. Si cand te gandesti ca fraieri de la firme cunoscute ii dau bani grei.

      (Citează)

    • la fel si cu filmele, primesc campanii tot felulde fete care nu au content de film, iar vloggerii de filme si serial nu .

        (Citează)

  5. Aoleu, Radu, cum adică “s-a născut femeie”? păi nu erați la voi la biserică cu “a fost asignată femeie la naștere”? reveniți brusc la “s-a născut femeie” când nu va convine? Poate a fost asignată femeie greșit, nu?
    Faci glumite cu manechine, dar ignori să menționezi că testul genetic al IBA a determinat că are cromozomi xy adică e bărbat, și de-aia a fost eliminată din competițiile de box amator, că a dat în judecată IBA dar pe urmă a renunțat și și-a retras procesul, că are cantități uriașe de testosteron pt are oo, Radu, în abdomen, ca și Caster Semenya. Cand o sportivă are cantitate mare de testosteron pt că e dopată o eliminam, dar când are cantitate mare de testosteron pt că e un hermafrodit o aplaudăm, că “s-a născut femeie”?

      (Citează)

    • Boxerita aia e urata cu spume si ptr un barbat.
      Si daca are xy atunci da, e mai aproape de barbat decat de femeie dpdv fizic: forta, osatura, rezistenta etc.

        (Citează)

    • Eu zic sa o testam si pe serena, nici aia nu arata a femeie. Daca o luam pe cum arata. In rest numai cunoscatori de cromozomi aici, e clar definitia barbatului e cromozomul xy…

        (Citează)

  6. If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

    Vine tare din spate Lin Yu Ting, alt baiat femee.

      (Citează)

  7. ”SUA susține că opoziția din Venezuela a câștigat de fapt alegerile, nu Maduro. This is funny având în vedere că mulți americani … nu au recunoscut niciodată victoria lui Biden”

    Scuze dar logica este exact pe dos. Sunt suspiciuni ca alegerile au fost fraudate in Venezuela, acelasi lucru fiind sustinut in SUA “de mai multi americanii” care “nu au recunoscut victoria lui Biden” .

    Sa mai zic despre faptul că bărbații vor domina toate competițiile sportive feminine, cu aprobarea celor ca Radu.

      (Citează)

    • Daca le interzici femeilor accesul la ceara de epilat, cat de multe din ele vor avea mustaţă? 😀

        (Citează)

    • A fost dovedit ca nu sa fraudat nimic in SUA la alegerile din 2020, dealtfel a fost dovedit si ca trumpitul tau iubitor de putleri si-a folosit puterea sa comita niste ilegalitati cum ar fi instigarea la razboi civil si instigare la act terrorist impotriva statului de la capitoliu. Are dosare penale omu pe treaba asta plus faptul ca a fugit cu niste documente din casa alba, pe care le-a luat pe ascuns ca si cum nu trebuia sa ceara voie sau ceva, ca si cum erau ale lui personal. Asa ca hai lasa-ne cu propaganda asta ruseasca, zic sa iti gasesti alt hobby. Vino cu informatii verificate cand mai scoti pe gura aberatii.

        (Citează)

    • valentine, cred ca scorul la procese pierdute de campania lu donnie pt frauda e cam pe la 13454 la 0 (la un mom dat m’am plictisit si nu am mai numarat) – procese in state si jurisdictii variate (democrate si republicane)…

      nu crezi ca e cazul sa o lasam mai moale cu propaganda? sau daca chiar simti nevoia, inventeaza si tu ceva nou.. pana si trolii aia bine platiti (tucker, sacks…) au trecut la altele

        (Citează)

  8. Leftistii sustin ca sexul e subiectiv, e totul in capul nostru, si e provocat fiindca tratam diferit sexele.

    Ei, persoana aia habar n-avea ca fiecare celula din corpul lui are cromozomi masculini. S-a nascut cu vagin dar s-a dovedit ca e steril, toti cei din jur l-au tratat ca pe femeie intr-o tara ca Algeria unde diferentele sunt chiar mai mari. Si cu toate astea s-a dezvoltat ca un barbat.

    E timpul sa aruncam la gunoi aceasta ideologie ce s-a dovedit falsa.

      (Citează)

    • ah deci nu mai e despre ce ai in chioloti la nastere ci despre ce cromozomi ai? adica brusc merge cu barbat XY cu 🍑 si femeie XX cu 🥒

      a draq propaganda leftard-woke… cum a corupt ea pana si o tara care nu e chiar pe sharia, dar nici departe…

      nu pot sa nu remarc cum “ca la un semn” tot twiterrul right-wing a schimbat macazul pe tema asta ( plus trolli lvl1 de pe aici si alte locuri :) )… aproape ca si cum cineva (salut vladimir) le da directia

        (Citează)

    • Aproape ca si cum ai fi obsedat cu troli imaginari, dar ai ignora ce e adevarat si ce e teorie mincinoasa. Esti leftist?

      Pentru cei care nu au divortat de realitate, sexul unui copil poate fi identificat vizual cu o precizie destul de buna – 99,999%. Pentru o metoda primitiva bate orice. Ca omenire nu am stiut despre cromozomii masculini din fiecare celula pana recent.

        (Citează)

    • dupa logica asta boxerita e femeie… unde e problema? de ce a devenit subiet de discutie?

      (frumi cum ai trecut convenabil peste punctul cu tara de origine – una unde nu exista nimic din ce infierezi tu proletar pe aici pt ca sharia)

        (Citează)

    • “dupa logica asta boxerita e femeie”

      Nu, dupa logica asta boxerul e acel < 0.001% care a scapat identificarii printr-o "metoda primitiva" destul de precisa, intr-o tara in care nu se fac analize de cromozomi masculini .

      "Logica" ta nu pare a avea nimic in comun cu logica. Tribalism, troli imaginari, lupta contra realitatii, suntem siguri ca nu esti leftist?

        (Citează)

    • În sport au existat tot timpul niște criterii pentru a concura la femei – pe lângă că nu trebuie să atârne nimic acolo jos, sunt niște teste hormonale care se fac. Există și oameni hermafrodiți (tot de când lumea), iar acei oameni nu aveau voie să concureze la femei.

      Întrebarea e dacă sportiva în cauză avea voie sau nu să concureze și care sunt acum criteriile, iar voi vă înțepați cu left și right, Trump și Putin.

        (Citează)

    • @dam167 omul e trolul rezident pro moscova pe aici (si nu numai)…

      daca dom propitar la blog il lasa cu durere in basca sa se manifeste (ca nu comenteaza la review-uri de telefoane) macar sa stie lumea ce’i cu el, sa nu mai puta asa tare a moscova dupa fiecare comment pe care il lasa sanchi cica “marele anti-rus”

        (Citează)

    • 2024 – daca crezi ca sunt două genuri esti trol rus. :)

        (Citează)

  9. e o discutie mai lunga valentine, cu baieti veseli care lasa aceleasi comments prin mai multe locuri… as da link (ca am mai dat) dar sefu la blog nu se oboseste sa scoata din spam nici linkuri catre blogurile din propriul sidebar….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus