un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 11 august 2024

11 Aug 2024  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Noua modă la petreceri de casă: prezentări PowerPoint. În loc de Mimă și alte jocuri, oamenii își fac prezentări powerpoint pe diverse teme. Nu sună chiar rău…

Victoria pornește din creier. “Noah Lyles and his long-time sports psychologist, Diana McNab, have been executing a pre-race routine all season long. Together, they come up with a sort of script, which lays out the psychological game plan on race day—from what Lyles should think when he wakes up, when he arrives at the track, when he’s warming up, when he’s in the blocks, and so on. This mental script is meant to produce strong physical results.

Mulți înotători beau o Coca-Cola după ce au înotat prin Sena. Omoară bacterii, scoate argintul viu, face de toate. Atleții profită și de serviciile medicale gratuite din satul olimpic.

Diverși sportivi, inclusiv Duplantis după al 7-lea record mondial, s-au pozat precum turcul Dikec de la tir cu pistolul:

Ozempictown. Un oraș cu obezitatea peste medie și locuitori cu venituri bune a devenit capitala medicamentelor de slăbit. “Family members took note. Her husband started taking Ozempic. Her cousin, who lives down the street, got on a weight-loss shot, too. Until recently, her daughter-in-law Savanna was on Wegovy, a stronger version of Ozempic, but she stopped taking it because she wasn’t sure it was safe while trying to get pregnant. Savanna’s husband is on one of them, too.”

Chinezii fac special forces travelling. Un termen amuzant pentru călătoriile rapide de weekend în destinații punctuale, un fel de city break mai în forță.

Cum pui bandă corect la îmbinările de țevi:

Unul dintre tinerii care plănuiau un atentat terorist la un concert Taylor Swift din Austria avea 19 ani. Radicalizat online. Plănuia un atac cu cuțite și bombe la intrare. Ceilalți doi suspecți aveau 17 și respectiv 15 ani. Băi nene, ce lume aiurea! Cum ajungi la astfel de vârste să fii terorist sinucigaș într-o țară care îți oferă tot ce vrei, că nu vorbim de deșertul afgan aici?

Meanwhile, Dolce & Gabbana lansează parfum pentru căței. Se numește Fefe. Aștept varianta de pisici.

Analiștii spun că urmează recesiune pentru că au scăzut vânzările McDonald’s și Starbucks. Este la fel de posibil însă ca mai mulți clienți să prefere alte tipuri de restaurante, de entertainment, de a-și cheltui banii.

Val de covid în 84 de țări.

Noduri ușor de facut pentru prinderi foarte rezistente:

Tatăl lui Hocker devine celebru exclamând un What the F***? când fiul său câștigă, total neașteptat, aurul la 1.500 metri. Cele două vedete anunțate ale competiției s-au luptat între ei până ce a câștigat al treilea.

Meme-uri de la Olimpiadă.

Ce și cum se mănâncă în Uzbekistan. Preparatul tradițional cel mai popular pare a fi plov, un preparat de orez cu carne de berbecuț.

Televizorul OLED LG C4 din acest an are 15% extra-reducere. Practic ajunge acum la un preț pe care e posibil să nu-l aibă nici de Black Friday.

    16 comentarii

  1. Recesiunea se anunta de vreo 2 ani. Probabil se asteapta rezultatele alegerilor ca sa bubuie economia. Desigur, criza economica ne va ocoli, ca suntem gradina maicii domnului.

      (Citează)

    • Nu înțeleg legatura dintre vânzările McDonald’s și recesiune dar nu am putut să nu remarc cozile din ce în ce mai mici la restaurantul lor din Gara de Nord.
      Sau eu deja sunt în recesiune dacă refuz să le dau 8.5 lei pe o sticlă de apă?

        (Citează)

    • Legatura ar fi ca mancarea de la mcDonalds este cea mai ieftina mancare pe care o poti consuma la un “restaurant”. Si cand oamenii nu isi mai permit sa manance nici macar acolo, inseamna ca deja puterea de cumparare a scazut semnificativ.

      Sau mai poate insemna ca oamenii au mai multi bani si se orienteaza spre restaurante (sau localuri in general) mai elegante, cu mancare mai sanatoasa / mai sofisticata… pe scurt, catre localuri mai scumpe.

        (Citează)

    • Păi uită-te la valurile de concedieri. Recesiunea a venit aproape la fix cum a fost prezisă.
      Dar da, în toată europa sunt alegeri, de fapt nu doar, și în US sunt alegeri, iar ăștia dau tonul.

      Evident, atât Biden cât și UE creditează la maxim economia ca să nu lovească speciala fix în campanie electorală, dar da, după alegeri se va anunța dezastrul real.

      Băsescu nu a amânat până după alegeri decizia de tăiere cu 25% a cheltuielilor statului? Pentru că dacă se luau măsuri în 2009, poate în 2010 nu mai trebuiau tăierile alea.

      Dar…la fel ca azi, alegeri.

        (Citează)

  2. in uzbekistan am fost uimit sa mananc dolma – adica sarmalute in foi de vita si salata de boeuf caruia nu mai stiu cum ii ziceau.
    plov dupa cum ii zice si numele e un fel de pilaf.

      (Citează)

  3. La televizorul ala nu vad nici o reducere..

      (Citează)

    • Alte diagonale care sunt vandut de eMAG au discount-ul de 15%.

      S-a terminat campionatul de fotbal, e vara si oamenii dau bani pe vacanta. Se vor termina si jocurile olimpice, sa vezi atunci preturi si oferte la televizoare nevandute.

        (Citează)

    • NWândute 🤪

        (Citează)

  4. Mama ce cringe e aia cu powerpoint 🤮 ce hr-izda o fi venit cu ideea?

      (Citează)

    • hai ca lu nwradu i se pare buna ideea. bine, nici nu mi-l imaginam vreun sufletu petrecerii. #nerd4life

        (Citează)

    • Radu pare genul care prefera petrecerile organizate de Michael Scott.

        (Citează)

    • sunt atatea chestii ocare se pot face: boardgames, clasicele jocuri de carti, hot seat pe consola, drinking games, te uiti la tv / netflix si faci caterinca, plm… chiar si statul de vorba ffs

      la ce nivel de plictiseala de toate astea de mai sus tre sa fi ajuns ca sa vezi salvarea in un ppt???

        (Citează)

    • Dar de ce sa joci board games, cand poti sa stai 2-3 zile inainte de petrecere sa pregatesti un power point cu slide-uri legate de Insula Iubirii, ca tot este pe val acum la noi?

      Si daca tot te obisnuiesti sa faci slide-uri zi de zi, o sa ai impresia ca munca la corporatie este o petrecere continua.

        (Citează)

  5. Cum ajungi la astfel de vârste să fii terorist sinucigaș într-o țară care îți oferă tot ce vrei, că nu vorbim de deșertul afgan aici? Simplu parinti ignoranti care nu sunt atenti la copii lor si nu comunica cu ei. In this day and age trebuie neaparat sa monitorizezi ce se intampla pe reteaua local, pe ce site-uri iti intra copilu, acolo sunt pre semnele ca ceva nu e ok … filtre si parental control. Dar in principal comunicarea, e clar ca ala sufera si cauta atentie in alta parte, de aia ajunge sa recurga la asa ceva ca apar idioti manipulatori care le dau atentie si le spala creierul ca fac ceva important pentru o ” cauza ” bolnava. Poate isi ia bullying la scoala si parintii nu stiu ca din nou nu comunica, se pare ca nu au invatat nimic oameni de la Columbine incoace …

      (Citează)

  6. Mi-a povestit un coleg din China mai demult ca era foarte mândru ca a făcut un astfel de tur de forță vizitand o parte din coasta de vest a SUA. Parte din vacanta lui a fost sa conducă câte 10h/ zi multe zile la rând. E clar un achievement de special forces, dar nu sună deloc a vacanță.

      (Citează)

    • Matilda: nu sună deloc a vacanță

      pentru multi (mai ales pentru cei cu munca de birou) vacanta e mai mult despre relaxare mentala decat despre relaxare fizica.
      un pahar cu pai pe un scaun la all inclusive e e chestie de marketing, nu o chestie pe care multi ar imagina-o in lipsa instagramului si a reclamelor.

      da, pare neobisnuit sa iti doresti drumurile alea lungi in vacanta, dar as fi superficial sa spun ca e gresit.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus