un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 25 august 2024

25 Aug 2024  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Tot mai puțini adolescenți americani își doresc permis de conducere. Libertatea are alte forme acum, iar transportul în comun sau Uberul sunt suficiente. Bănuiesc că situația este similară în multe alte țări și arată modul în care se schimbă societățile.

Istoria pumpkin spice latte-ului, de ce este controversat, de ce este văzut ca un simbol al capitalismului și consumerismului și ce conține de fapt aroma respectivă.

“If you vote for Kamala Harris in 2024, you’re not a Democrat, you’re a patriot.” “I grew up in the kind of working family that Trump pretends to care about — conservative, catholic, Texan. July 4th was our most sacred holiday. Those values made me a Republican and they are the same values that make me proud to support Kamala Harris – not because we agree on every issue, but because we agree on the most important issue, protecting our freedom. So to my fellow Republicans, you aren’t voting for a Democrat, you are voting for democracy.” Citate din republicani care o susțin pe Kamala Harris, în discursuri de la convenția democraților. Tim Walz, candidatul la vice-președinte, a avut un discurs excelent despre infertilitate.

Puteți urmări și discursul lui Kamala Harris aici. Michelle Obama și Barack Obama au avut discursuri bune. Puteți citi discursul lui Biden aici.

Alain Delon ceruse ca, după moarte, și câinele său să fie eutanasiat și îngropat alături de el. Familia a anunțat că nu va da curs acestei cereri.

Clipul acesta mă face să vreau să merg în Islanda:

Islandezii însă nu mai au castraveți după ce o rețetă de salată de castraveți de pe TikTok s-a dovedit prea populară.

Un nou analgezic ar putea fi foarte eficient și fără a crea dependență.

Cel mai mare diamant al ultimului secol a fost descoperit în Botswana. Iată reacția președintelui țării când îl ține prima oară în mână și când se gândește probabil câte… ehm, monede naționale de-ale lor… valorează.

Anchetatorii sicilieni spun ce au deteminat până acum de la scufundarea iahtului miliardarului britanic Lynch. Tot echipajul a supraviețuit, mai puțin bucătarul. Parcă văd că le-au spus oaspeților să stea în cabine până trece furtuna și apoi i-au uitat acolo la evacuare.

Ce premii au primit unii atleți la întoarcerea de la Olimpiadă, incluzând tunsori gratuite sau benzină moca pe viață.

Filmul Al 13-lea Războinic a fost unul dintre marile eșecuri din istorie. Iată cât de mult a pierdut și de ce s-a întâmplat asta cu filmul cu Banderas și vikingi.

Ce este fumul lichid și cum se folosește în mâncare. Credeam că este ceva mai chimic, dar se pare că fumul se condensează la temperaturi joase și tehnica asta este folosită în producție, iar fumul lichid poate apoi da gust de afumat oricărei mâncări.

100 de ore de mâncat prin România. Mi s-a făcut foarte foame urmărind acest clip:

Fotografii alb-negru spectaculoase de la un concurs de fotografie pentru astfel de imagini.

Jeremy Clarkson, ex-Top Gear, și-a deschis un pub în Anglia.

Go low and slow cu Cafe del Mar vol 30.

Electro-weekend vine cu discount-uri bune la mărci de top. Sunt și reduceri la televizoare și accesorii Philips și LG, reducere la noile ceasuri Samsung, și… Durex.

Formula 1 reîncepe astăzi, în Olanda, la ora 16. Norris pleacă din pole.

    15 comentarii

  1. Mi-as face tatuaj cu Islanda dupa ce as vizita islanda.

      (Citează)

  2. Tim Walz e un ciudat, in termeni blanzi.

    Si campania asta tot familia Obama o cara in spate, fara ei era jale.

      (Citează)

  3. M-am intors ieri din Islanda. Nu am remarcat criza de castraveti.

      (Citează)

  4. In alta ordine de idei, s-a lansat jocul woke Dustborn, a carui dezvoltare a durat 8 ani si a costat 380 milioane de dolari, dar a gasit doar cateva mii de fraieri sa plateasca.

    Macar asa stim cat de mare e asa zisa “modern audience”.

      (Citează)

    • O sa urle producatorii ca gamerii sunt rasisti, xenofobi, misogini si din cauza asta nu cumpara jocul.

        (Citează)

    • Am căutat de curiozitate capodopera. Steam review:

      “Unfortunately, there’s currently a mob with torches and pitchforks trying to damage the game’s reputation because they don’t like its clear focus on diversity. The game is full of diverse characters—different skin colors, genders, sexual orientations, body sizes, and disabilities. This diversity isn’t sidelined; it’s just normality. And that’s what the haters can’t stand. They don’t want this stuff to be normal. They want to stay in power and remain the center of attention, like in previous decades. Their so-called backlash is an attempt to turn back the clock to a time when media predominantly catered to a cis hetero white male audience. They see their hegemony threatened and don’t care if marginalized groups are left to pull the short straw in a world dominated by them.

      Interestingly, the characters in this game aren’t persecuted because of their diversity, but because of their superpowers, which serve as an allegory for our real-world bigotry towards diversity. That’s why bigots react so strongly, painting a target on this game and concerting efforts to push their “go woke, go broke” narrative in an attempt to deter game studios from including diversity in media. These are unjustified and undemocratic bullying tactics.”

      Magnific discurs. Cred că bifează aproape toate idioțeniile standard așteptate de la un potențial fan al jocului.

        (Citează)

  5. ce sa faci in islanda ca nu te vad genul aventurier

      (Citează)

  6. Adolescentii americani sint cunoscuti ca nefiind taman cele mai ascutite cutite din teaca. Posibil ca-s atat de tîmpi incat nici permis de conducere nu mai sint in stare sa-si ia.

      (Citează)

  7. Azi am citit un text fără valoare despre un suc dulceag al unora care susțin că vând cafea și am aflat că cea mai inteligenta replică a magaioților este “ba Walz e ciudat”.

    E și asta un mod de a începe săptămâna.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus