un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 18 august 2024

18 Aug 2024  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Experții militari spun că Israelul nu poate recupera militar ostatecii din Gaza. Nu mai poate slăbi Hamas prin acțiuni militare. După 40.000 de palestinieni morți, aproape toți civili, este timpul pentru altceva.

Inventatori uciși de propriile lor invenții.

Hellmann’s lansează un parfum cu aromă de maioneză. Pentru că ce bărbat nu-și dorește să miroasă a maioneză, nu?

Un Mercedes din 1954 s-ar putea vinde cu 70 de milioane de dolari. A fost condus de Fangio și de Stirling Moss. Arată extraordinar.

Cercetătorii au descoperit o parte importantă din mecanismul intoleranței la gluten. Tratamente mai bune ar putea apărea acum că s-au descoperit procesele care afectează țesuturile aparatului digestiv.

În altă parte, un nou tip de insulină ar putea rezolva diabetul de tip 1, acționând în sânge doar atunci când nivelul glucozei crește peste o anumită valoare.

Primele bancnote cu regele Charles pe ele s-au vândut cu sume mult mai mari decât valoarea lor. “one £10 note with the serial number HB01 00002 sold for £17,000 ($21,764), while a sheet of 40 of the new £50 notes, nominally worth £2,000 ($2,600), was bought for £26,000 ($33,300)”

Cum pregătești aluatul pentru un restaurant nou de pizza:

Cum se pregătește Los Angeles-ul pentru Olimpiada din 2028. Americanii au multe de făcut pe partea de infrastructură, trafic și securitate.

Ryan Reynolds și Blake Lively sunt primul cuplu căsătorit din ultimii 34 de ani care domină box office-ul american. El cu Deadpool, ea cu It Ends With Us, un film după o carte romantică. Nu s-a mai întâmplat de la Bruce Willis cu Demi Moore.

Calendarul Pirelli 2025 readuce nudurile. Din păcate, pe mine nu m-au contactat pentru photoshooting.

O fotografie cu Teri Hatcher a fost foarte celebră. Nu știam asta, deși am urmărit serialul Lois and Clark.

De ce scoicile voastre St Jacques nu prind crustă în tigaie. Am foarte des această problemă și iată că o pot rezolva.

Recunoașteți aceste filme din anii 1970 dintr-o singură imagine? Spre rușinea mea, am recunoscut doar unul, deși sunt sigur că am văzut mai mult de jumătate dintre ele în perioada casetelor video.

Ce-ar fi dacă am muta apa de pe Pământ pe Marte:

    13 comentarii

  1. 1. Ostaticii sunt, cel mai probabil, demult morti. Vezi cazul Silberman-Bibas. Un copil sub 3 ani si un bebelus nu au cum sa supravietuiasca, mai e putin si se face anul de la capturare. Dar nimeni nu vrea sa admita asta oficial. Cat despre cei 40.000 palestinieni civili morti, smiorc.

      (Citează)

    • Să sperăm că sunt morți cu toții. Doamne ajută!

        (Citează)

    • Mai, eu nu am copii, deci nu pot zice ca Radu ca vai dar cand ai copii intelegi cat de pretiosi si inocenti sunt etc etc.

      Dar esti o persoana absolut josnica sa reactionezi la moartea a multe mii de copii cu “smiorc”. De restul nici nu mai zic, mii de femei la fel ca tine (crezi ca ai vreun merit ca te-ai nascut unde te-ai născut? Daca te nasteai acolo erai si tu fix la fel).

      Daca eram Radu sa stii ca la o faza de asta zburai de pe blog definitiv. Just saying.

        (Citează)

    • @Kay, discutia este mai complexa, nu este atat de simplu. Daca tu ai face parte din poporul evreu si ai sti ca 2-3 copii din cartier au fost chinuiti si omorati de palestinieni, ce pretentii ai avea de la guvernul tau? Sa abandoneze lupta si sa ramana riscul ca anul viitor sa fie omorat copilul tau sau sa continue represaliile?

      Iar cifra de 40.000 este cea inaintata de Hamas si nu este sustinuta de nici o alta organizatie internationala.
      In plus, partea cu aproape toti civili, este din nou o presupunere hazardata, pentru ca in Palentina nu se face nici o distinctie clara intre civili si teroristi (sau luptatori pentru libertate, cum ii place lui Radu sa ii numeasca).

        (Citează)

    • @Kay – fuck off.

        (Citează)

  2. In articol nu scrie de 40000 civili morti in Gaza, doar de 14000 de hamasi. Iar rostogolim un numar propagat de autoritatile palestiniene?

      (Citează)

    • Cand vine vorba de vieti omenesti, orice număr ai pune acolo e mare. E cinica mutarea tot timpul a atentiei de la oameni care si-au pierdut viata spre numere.

        (Citează)

    • Altfel suna 6000 de civili si vreo 15000 de luptatori, fata de 40000 victime…

        (Citează)

    • ONU a recunoscut că cifrele legate de victime furnizate de Hamas sunt rupte de realitate. Și că unii dintre angajații agenției erau și teroriști ca ocupație de bază. Dar na, anumite știri ajung mai greu pe la unii.

      Cât despre Israel, se poartă cu mănuși față de ce ar merita Hamas. În Ucraina când „eliberează” rusnacii o localitate, mai rămâne pământul ars și ruinele clădirilor din ea. Și ONU nu se deranjează să chițăie cine știe ce pe subiect. Iar ucrainenii nu au intrat în Rusia să violeze și să ucidă civili în numele unui personaj imaginar. Dar cumva Hamas și prietenii sunt mai speciali și ar trebui tratați cu delicatețe, să nu se spargă. Vezi să nu.

        (Citează)

    • @Raul, este corect ce spui, orice pierdere de vieti omenesti este o tragedie.
      Probabil exact asa gandesc si evreii, care au decis ca nu vor mai accepta pierderi omenesti cauzate de Hamas si vor sa elimine acest cuib de teroristi pentru totdeauna.

        (Citează)

  3. Și eu am recunoscut Last tango in Paris!

      (Citează)

  4. A murit Alain Delon.

      (Citează)

  5. nu te-au chemat pentru photoshooting pentru ca scrii ostateci in loc de ostatici. ar fi putut sa te cheme pentru photobombing totusi

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus