un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am fost la a treia cafenea Mabo, care va avea și brutărie proprie

28 Aug 2024  ·

ȘTIRI  ·

7 comentarii

Mabo, prăjitoria de unde îmi cumpăr constant cafea de mai bine de un an sau doi, a deschis acum vreo lună o a treia cafenea. Mai mult, se numește Mabo Coffee & Bakery pentru că în viitor vor avea acolo și propriile lor produse de patiserie, dar probabil peste vreo lună sau două.

Momentan este doar cafenea și se găsește pe Bd Metalurgiei 61C, în sudul orașului, dincolo de Grand Arena. Vinerea trecută am avut treabă prin zonă și am oprit acolo pentru cafea și fotografii.

Cafeneaua în sine este oarecum vizavi de magazinul Lidl de pe Metalurgiei, la parterul unui bloc nou de acolo. Sunt mai multe ansambluri rezidențiale la Metalurgiei 61, așa că am parcat unde am putut și am mers pe jos încă un pic până la numărul 61C.

Arată ca mai jos:



Este la strada mare, cu o mică parcare în față pentru acel bloc.

Cafeneaua este mare. Au mese stil bar la fereastră, plus câteva afară pe bănci. În spate se vede locul unde în viitor își vor face propriile produse de patiserie. Momentan vindeau croissante și altele, dar ca și în celelalte cafenele Mabo, acestea sunt produse de altcineva pentru ei și Mabo doar la coace în cuptoare. În viitor bănuiesc că vor face ei tot lanțul.

Eu am băut un cappuccino, Matilda un cold batch brew.

Apoi mi-am adus aminte că mi-a plăcut mult o băutură numită Sunny Sip și am cerut una. Este pe bază de ceai, newsletter-ul în care a fost anunțată zice “limonadă cu suc de lămâie proaspăt stors, ceai sencha japonez cu note de cireșe, miere și un strop de butterfly tea” și știam deja că este foarte bună pentru că am mai băut-o o dată în Mabo One.

Ce-i interesant este că ceaiul acela din partea de sus schimbă culoarea celui din partea de jos atunci când le amesteci, totul devenind un roșiatic-movuliu ca într-un apus frumos de soare.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Radu Dumitru (@nwradu)

Credeam că nu va fi multă lume la cafenea, dar în cele 20 de minute cât am stat acolo s-au perindat destui alții. Unii intrau din bulevard, parcau, luau o cafea și plecau mai departe. Alții păreau locatari din jur, pe acel bulevard fiind multe blocuri noi cu mii de apartamente în total.

Cred că asta este și ideea din spatele acestui Mabo. O cafenea bună într-o zonă în care nu sunt multe altele, potrivită pentru marile cartiere rezidențiale de pe Metalurgiei și cele de dincolo de rondul cu Metro Berceni (Cartierul Solar și ce mai este pe acolo), plus Șoseaua Berceni. Majoritatea sunt la distanță de mers pe jos de această cafenea, iar traficul rutier de ieșire din acea zonă de obicei tot prin fața cafenelei trece.

În newsletter-ul primit spune că și comenzile online date pe site-ul Mabo se pot ridica gratuit din această cafenea, nu doar din Vulturilor și Petru Rareș. Eu de obicei comand oricum peste pragul de livrare gratuită în easybox și îmi ajunge cafeaua respectivă pentru vreo două luni. Pe site au acum o ofertă la o cafea din Brazilia cu preț foarte bun. Eu am băut 2 pungi în luna trecută și o să comand din nou la acest preț.

    7 comentarii

  1. Am peste 2 saptamani un drum in Capitala, poate o incerc si eu :)

      (Citează)

  2. Am descoperit si eu de vreo 2-3 luni v60-ul si cafeaua de la Mabo, e altceva, din pacate pentru buzunarul meu.
    Iti recomand Los Pirineos daca iti place mai acida, sau Limu pe varianta de buget :)
    Vedem care intra la reducere in septembrie.

      (Citează)

  3. Cafea prăjită în ulei de măsline nu au ?
    Olive Espresso by Nw Radu.:))))

      (Citează)

  4. eBogdan:
    Am peste 2 saptamani un drum in Capitala, poate o incerc si eu :)

    Te rugăm să nu împărtășești experiența cu noi.

      (Citează)

  5. Zona aceea e un ghetou oribil și trist.

      (Citează)

  6. Sunt convins că e bună cafeaua acolo, poate o s-o testez când oi avea drum prin București, dar faianța aia albă aduce aminte doar de spitalele și orfelinatele comuniste.

      (Citează)

  7. Pana la urma da si Bogdan de-o cafea daca tot promovezi atat de des Mabo pe site?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus