un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

În sfârșit a apărut primul telefon Android cu încărcare Qi2 și magneți stil magsafe pe spate

13 Aug 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

HMD Skyline se numește telefonul și a fost lansat acum câteva zile. Este primul smartphone care a implementat noul standard de încărcare Qi2. Nu se vede, dar undeva în jurul logo-ului HMD este un inel de magneți.

Nu-mi vine să cred că au trecut aproape doi ani de când acest standard este gata și abia acum vedem primul Android cu așa ceva.

Ca scurtă recapitulare, Qi2 este o evoluție a principalului standard de încărcare wireless din piață și prevede magneți pe spatele telefonului, așa cum au iPhone-urile de mai mulți ani. Apple este printre companiile care au lucrat la acest standard. Se dorește, practic, uniformizarea prezenței magsafe pe telefoane și asta este o veste foarte bună.

 

De când utilizez un iPhone, magneții magsafe mi se par printre cele mai mari avantaje. S-au dovedit mai puternici decât credeam eu anterior că sunt, iar telefonul stă bine fixat în orice asemenea suport. Câteva exemple:

➡️ în mașină am un suport cu Magsafe (pentru Waze la drumuri lungi) și este foarte ușor să “aplici” telefonul și să-l iei de acolo. S-a terminat cu prinderile acelea cu brațe laterale care uneori apasă pe butoane sau îți prind degetele.

➡️ mi-am luat un Ulanzi MA35 pe care telefonul se “lipește” direct. Avantajul principal este că are o oglindă pe față care îmi permite să mă filmez vlogging-style cu camera de pe spatele telefonului fără a greși încadrarea. Scump, dar este o combinație bună de grip, oglindă, telecomandă, filet de trepied.

➡️ acasă am un soi de stand cu încărcare wireless pentru telefon. iPhone-ul, dacă-l pui orizontal la încărcare, devine un fel de ceas de noapte chiar plăcut. Eu așa încarc telefonul.

➡️ este ușor să folosești tot felul de stabilizatoare. Mă gândeam să iau în viitor un Osmo Mobile cu accesoriu magsafe pe care, tot așa, poți aplica în doi timp și… o mișcare telefonul.

➡️ v-am arătat deja baterii externe cu Magsafe, care elimină nevoia unui cablu de încărcare pentru că stau lipite magnetic de telefon inclusiv dacă-l pui în buzunar sau în geantă.

➡️ îmi plac accesoriile de tipul portofel pe spatele telefonului, în care poți ține un card bancar sau badge-ul de muncă sau (doamne ajută în viitor — buletinul de dimensiuni mici). Recent am văzut și o agendă magsafe de hârtie, iar eu încă iau notițe pe hârtie pe la conferințe în timp ce fac și fotografii la prezentări, deci sunt printre cei 24 de oameni care ar folosi asta. Idee de viitor: post-it notes pe spatele telefonului, ca să rupi câte una la nevoie.

➡️ tot pentru filmare, Rode are un cage magnetic pentru grip cu două mâini, dar și un suport mai simplu pentru lumini și microfoane.

➡️ SSD pe MagSafe, ca să filmezi direct în memoria externă. De fapt este un rack, cumperi tu ce SSD 2230 vrei, dar are și passthrough pentru alimentare.

 

Mi se pare una dintre cele mai bune invenții din domeniul telefoanelor și am fost foarte bucuros când standardul Qi2 s-a dus în direcția aceasta. Și totuși, noile Samsung S24 n-au implementat Qi2 pentru a da un semnal puternic în această direcție, nici noile Xiaomi, Oppo, OnePlus etc — nimeni. În schimb, există huse 3rd party care vin cu magneți pe spate tocmai pentru a face diverse telefoane compatibile cu magsafe-ul Apple.

Până la HMD Skyline. Nu știu dacă HMD, care abia recent a început să lanseze telefoane sub brand propriu, nu sub Nokia, va da însă un semnal puternic în piață în acea direcție, dar sper să se întâmple asta.

Skyline este un mid-range de 6,55 inci și ecran de doar 1000 nits, Full HD la 144 Hz. Chipsetul este un Snapdragon 7s Gen 2, vine cu 8 sau 12 GB RAM, are trei camere pe spate, dintre care principala de 108 megapixeli. Are baterie de 4.600 mAh cu încărcare la 33 wați.

Telefonul are însă un avantaj pe piață: este foarte ușor de reparat de utilizator. Capacul spate se deschide cu o șurubelniță, iar componentele sunt gândite pentru a fi ușor de extras și înlocuit cu un minim de unelte. Kituri de componente sunt disponibile pentru iFixIt. Chiar și așa, hardware-ul pare cam slab pentru un preț recomandat de 2.499 lei, dar mie îmi place că în sfârșit văd Qi2 în libertate. La mai multe!

 

asus s5507

    14 comentarii

  1. Cred ca majoritatea oamenilor nu au nevoie de waze vizualizatpe telefon. Masinile in general au android auto, carplay, direct serviciile google(renault), stiu Tesla nu are nimic. De incarcat daca consumi bateria unui telefon intr o zi, ceva nu faci bine. De lipit lucruri pe telefone, dupa ce ca sunt mari..le vrei imposibil de bagat in buzunar.

      (Citează)

    • Majoritatea oamenilor au inca masini facute inainte de inventarea Android Auto.
      Bine, la noi majoritatea oamenilor tin telefonul la ureche cand conduc / in poala cand vad politia.

        (Citează)

    • @Alin, este foarte bine ca exista posibilitatea de a monta diverse gadget-uri pe spatele telefonului cu ajutorul magnetilor.
      Dar si eu ma gandeam exact la ce ai spus tu, in majoritatea cazurilor nu ai nevoie de aceasta functionalitate.

      Exceptie ca suport pentru masina, pentru ca aici inca sunt multe masini pe sosele care nu au Android Auto sau Carplay si ai nevoie de un GMaps sau un Waze.

      In schimb, modulele acelea cu carnetel sau portofel ce pot fi lipite de telefon, nu prea au niciun sens. Fac telefonul mult mai gros si mai dificil de utilizat.

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      13/08/2024 la 4:29 PM

      Eu am Carplay și folosesc Waze prin sistemul mașinii, dar tot țin telefonul în grila de ventilație, deoarece se încălzește în timpul navigării, mai ales vara.

      Foloseam un suport cu prinderi laterale, dar mi-am luat și eu unul cu Magsafe și e foarte fain, că pun și scot telefonul foarte ușor de pe el. În rest nu folosesc Magsafe

        (Citează)

  2. da, sigur o sa cumpar telefon HMD skyline pentru ca are magneti si alte telefoane nu au.

      (Citează)

    • Mno, am acelasi telefon de 3 ani (Oppo find pro x3), teoretic la 2 ani trebuia sa schimb, dar nu am gasit motive. In acest timp am vazut (forte posibil la finul mare :D) treaba cu acumulatorii externi cu magsafe si m-am mirat sa vad ca e doar pt iphone. So… asta e primul motiv serios pentru care sa fac un upgrade cind o fi, poate peste un an. Nu pixeli mai multi la camera photo, nu fold/flip, nu timpenii care viseaza samsung ca ar fi relevante pentur useri sau care vrea samsung sa le bage pe git.
      Pe de alta parte da, ai dreptate, nu o sa iau HMD doar pentru asta, dar sper ca mutarea hmd sa ii faca pe altii sa vina cu solutii asemanatoare.

        (Citează)

    • Parerea mea este ca acumulatorul cu magsafe te ajuta doar cand arunci telefonul in geanta/ghiozdan si vrei sa te asiguri ca se incarca in continuare, Ca in rest, nu prea vad in ce situatii ai sta cu bateria aia groasa lipita de telefon in timp ce-l folosesti.

        (Citează)

    • Saaaaau: cablu de alimentare 20 cm cu mufe în L la ambele părți și ai și randament și poți folosi orice baterie atât în buzunar cât și în geantă, ca nu agață nimic.

        (Citează)

  3. Există huse pentru a avea Magsafe pe oricare telefon și poate sunt oameni care vor să țină ceva lipit de telefon cu Magsafe. Unele accesorii sunt interesante.

    Ce-aș spune eu că e mai important este că standardul Qi2 ar trebui să ofere o încărcare wireless mai eficientă și mai bună.

      (Citează)

  4. La faza cu masina da, am exagerat putin. Dar astia ar face orice cu telefoanele, mai putin sa investeasca in cercetare pentru baterie, pentru dimensiuni mai mici, etc

      (Citează)

    • Cred ca totusi avem baterii din ce in ce mai mari in fiecare an. Iar daca discutam despre telefoan mai mici, din pacate pentru fanii acestora, nu prea exista atat de multi cumparatori incat sa se justifice lansarea unor modele compacte.

        (Citează)

  5. Am avut telefon premium hmd și după ce sa terminat garanția a stricat memoria ram.
    Succes cui vrea asa ceva…

      (Citează)

    • In general chiar si telefoanele “premium” de la HMD erau oarecum modele midrange comparate cu telefoanele cu adevarat premium de pe piata.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus