un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Primul pliabil de tip flip al Xiaomi are baterie uimitor de mare și va fi vândut și în Europa

25 Jul 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Xiaomi pare că a așteptat să lanseze Samsung pliabilele lor pentru 2024, iar apoi chinezii au venit cu un set de-al lor. Unele specificații hardware sunt superioare și cred că au așteptat special prezentarea Samsung pentru a veni ei apoi cu un diferențiator. În multe aspecte, le-a ieșit.

Sunt două telefoane: Xiaomi MIX Flip este primul lor pliabil de tip compact sau flip sau clamshell, cum vreți să-i spuneți, iar noul MIX Fold 4 îmbunătățește oferta lor de pliabile mari.

Hardware-ul este foarte serios. MIX Flip mă uimește prin bateria de 4.780 mAh într-o vreme când Samsung spune că a crescut-o la 4.000 mAh pentru Flip6. Se încarcă la 67W și promite 80% viață după 1.600 de cicluri de încărcare, ceea ce înseamnă vreo 5 ani de utilizare.

Ecranele sunt de asemenea foarte bune. Cel pliabil are 6,86 inci, 120 Hz, 3000 nits luminozitate peak, dar și cel exterior de 4 inci, care integrează și camerele foto, are tot 120 Hz și 3000 nits luminozitate peak.

Chipsetul este un Snapdragon 8 Gen 3 cu 12 GB RAM pe 256/512 GB stocare internă, dar există și o variantă de 16 GB RAM cu 1 TB stocare internă. Overkill, în lipsa unor aplicații AI serioase, de unde și impresia mea că este vorba de depășit concurența.

Pe spate sunt două camere foto, dar Xiaomi s-a dus pe normală și zoom optic 2x, nu normală și ultrawide. Ambele au 50 megapixeli și sunt făcute în colaborare cu Leica.

Pliabilul de dimensiuni mari, MIX Fold 4, este foarte subțire. Fiecare parte are doar 4,6 mm grosime, ceea ce pare ireal. Asta înseamnă că pliat telefonul ajunge pe la 9 mm și ceva, cât un telefon normal non-pliabil. Gândiți-vă și că noile iPad Pro au fost uimitor de subțiri la 5,1 mm grosime, iar acum Fold 4 este un soi de tabletă de 4,6 mm.

Și aici este o baterie mare, 5.100 mAh, cu aproape 20% pentru Samsung Fold6, cu încărcare pe fir la 67W și wireless la 50W. Chipsetul este tot un Snapdragon 8 Gen 3 cu aceleași variante de RAM și stocare precum MIX Flip. Ecranul interior are practic 8 inci la 120 Hz și luminozitate peak de 3000 nits, cel exterior este de 6,56 inci la 120 Hz și 3000 nits, acoperit cu Gorilla Victus 2.

Sunt 4 camere pe spate, seamănă cu soluția de pe un Samsung Ultra. Principală de 50 Mpx, zoom optic 2x de 50 Mpx, zoom optic 5x de 10 Mpx, ultrawide de 12 Mpx. Se putea și mai bine, în special pe ultrawide, dar Fold-urile oricum nu sunt gândite pentru a maximiza fotografierea.

Un element foarte important pentru pliabile este, însă, software-ul. Balamaua și ecranele țin de rezistența în timp, dar software-ul este ceva ce utilizezi zilnic și trebuie să fie bine gândit și optimizat pentru productivitate și alte scenarii tipice de utilizare. Uneori sunt lucrurile minore care contează, precum un sistem bine gândit de split screen și trecere între aplicații, cum are OnePlus Open.

Dacă Xiaomi are așa ceva, rămâne de văzut. Multă lume nu apreciază interfața Xiaomi, iar trecerea la HyperOS poate nu a avut efectele wow așteptate. De asemenea, va avea bloatware preinstalat pe un telefon de peste 1.300 de euro?

Pliabilele Xiaomi în general nu ajung în afara Chinei, dar acum a fost anunțat că MIX Flip, pliabilul mic, va fi lansat în câteva țări din Europa Centrală și de Est. Bulgaria sigur este printre ele. Ar putea fi și România. Prețul anunțat este de 1.300 de euro, ceea ce mi se pare prea mult.

Înseamnă 7000 de lei când Samsung Flip6 și Motorola Razr 50 Ultra s-au lansat la 6.000 de lei (chiar 5.000 lei pentru Razr, dar era oferta de lansare). Xiaomi are hardware mai bun, dar un telefon clamshell este și un fashion statement, unde contează mult brandul său, ușurința de utilizare, accesoriile disponibile, cât bloatware are sau nu are la mijloc etc.

Părerea mea este că ar trebui să-l aducă în piață tot la 6.000 de lei și cât de curând posibil. Dacă se lansează peste două luni la 7.000 de lei și celelalte sunt deja 5.000 de lei sau mai puțin, nu cred că mai contează.

Sursă foto: GSMarena.

asus s5507

    6 comentarii

  1. Stefanita Dan Matei

    25/07/2024 la 3:47 PM

    Poate mă lămureste cineva, de ce pliabilele nu au pen, nici măcar la Samsung?
    Vreau sa spun pen incorporat.
    Pentru mine, penul este foarte important.
    Imi place Samsung nu numai pentru pen, dar cumpăr numai varintele cu pen – din 2 in 2 ani.

      (Citează)

    • Nu exista cerere foarte mare pentru telefoane cu pen, iar acesta ar aduce complexitate in plus.
      Unde montezi stylus-ul pe un telefon pliabil? Nu este destul de gros incat sa incapa la interior, asa ca singura solutie ar fi sa fie “agatat” unde va in lateral cum un sistem de cleme (mai bine fixat) sau cu un sistem magnetic (mai multe sanse de a se desface in buzunar).

        (Citează)

  2. Nu te încrede prea tare in bateria chinezilor. Și aia pe aliexpress iti zic ca e covor și primești o batistă.

      (Citează)

    • Chinezii au produse si produse. Asa gasesti gherle si la altii mai civilizati.
      Ca posesor de xiaomi poco f3 de cand s-a lansat, nu am ce sa-i reprosez acestui telefon. Merge brici si acum. Raportul pret calitate a fost excelent.
      Ca si comparatie sotia si-a luat tot atunci un samsung a53. Care samsung se vede clar ca a obosit. Desi au trecut doar 2 ani si oleaca si e cu toate updateurile la zi, plus ca nu e plin de sute de aplicatii.

        (Citează)

  3. Xiaomi pare că a așteptat să lanseze Samsung pliabilele lor pentru 2024, iar apoi chinezii au venit cu un set de-al lor. Unele specificații hardware sunt superioare și cred că au așteptat special prezentarea Samsung pentru a veni ei apoi cu un diferențiator.

    Ma indoiesc ca asta a fost gandirea. Daca ai ceva mai tare lansezi inainte de concurenta si apoi te uiti la ei cum la lansare se chinuiesc sa spuna de ce al lor e mai bun.

      (Citează)

  4. Pe cand un hands-on detaliat pentru Xiaomi 14? Ai avut ocazia sa-l testezi pentru cateva luni macar? Thx.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus