un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 4 iulie 2024

4 Jul 2024  ·

ȘTIRI  ·

17 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

La americani este petrecerea de 4 iulie, deci probabil nu vor fi multe știri mâine și luni.

Comparație între mid-range-uri:

Snapdragon X Elite chiar e mișto:

    17 comentarii

  1. Sigur, de ce sa nu mergi pe București Brașov în plin sezon? Ii zice DN1.

    Dar la cât de încărcată e Valea Oltului în tot timpul anului cu trafic comercial, în iulie și august se adaugă și traficul turistic. Ministrul Sorin Grindeanu s-a gândit probabil sa reducă acest trafic intens. Gâții mă-sii fie lăudați de toți tiristii!

    Soluția realistă e probabil pe Valea Jiului. Dacă nu, pe la Caransebeș. Sau Belgrad.

      (Citează)

    • Solutia sunt tot tunelurile dacice. Macar daca le-ar deschide s-ar rezolva problema cu traficul, ai ajunge de la Buturesti direct la izvorul Oltului.

        (Citează)

    • In primul rand o inchid doar sa faca niste studii geo, cu forari punctuale si defrisari ca utilajele alea sunt uriase, de aia e doar ziua. Cand o sa lucreze efectiv va fi inchisa complet perioade mai lungi.
      Apoi daca trebuie inchisa, vara e solutia buna ca mai ai un transfagarasan/transalpina ca backup pe langa celelalte uzuale.
      Insa comunicarea e varza, nu zice clar ce tronson e inchis, nu sunt definite zone de asteptare pe timp de zi pentru tiruri, anunta doar cu cateva zile inainte, etc.

        (Citează)

  2. Da’ si cand o fi gata autostrada aia….mamaaaaa îi dai la e-tron sa râgâie.

      (Citează)

  3. Solutia logica e ca Walmart si Amazon sa doteze dronele cu arme. Pentru autoaparare, desigur.

      (Citează)

  4. Cred că festivalul de la Brezoi e ok daca vii dinspre sud.

      (Citează)

  5. Acu intreb si io….au anuntat leprele astea, pe ce tronson se inchide? Adica de unde pana unde? Ca valea oltului e lunga. Din cate stiu e intre Turnu Rosu si Cozia. Inchid tot tronsonul?
    Intreb ptr cineva care sta in Golotreni.

      (Citează)

    • Oamenii au anuntat cu 5 zile inainte sa inchida si tu te astepti sa dea si detalii? Cred ca nici ei nu stiu exact, se duc turcii pe 8 dimineata acolo si vad ce au de facut.
      Au vrut sa verifice inainte, dar au ramas blocati in trafic la Calimanesti si s-au intors

        (Citează)

  6. https://proinfrastructura.ro/proiecteinfrastructura.html?zoom=11&lat=45.3698&lng=24.3279
    Parcă lângă Boita ziceau ca se lucreaza la autostrada.

      (Citează)

  7. americanii care trag dupa drone imi aduc aminte de salbaticii aia de pe o insula dintr-un ocean care aruncau cu pietre si lansau sageti catre oricine incerca sa se apropie de ei. acelasi nivel de dezvoltare intelectuala si la unii si la altii

      (Citează)

    • Ar merge un mic ev mediu cu ceva tehnologie modernă pornit din State. Luăm fondul de votanți MAGA, mai combinăm cu ceva proaspăt coborât de pe cracă din partea cealaltă a spectrului, Biblia la înaintare drept literă de lege și Make Kingdom of America Great.

        (Citează)

  8. Mai bine pe Valea Jiului decat pe DN1. Ramane de vazut.

      (Citează)

  9. Cel mai aglomerat drum din România nu mai e demult pe Valea Oltului..
    Acuma, dupa inchiderea traficului acolo fenomenul trenuletul se muta pe Severin -Caransebes..te bagi intre tirurile descarcate de pe podul Calafat si stai linistit pina iesi la aitostrada la Lugoj..

    Nici politia nu te opreste.. incet dar sigur.

      (Citează)

  10. Vesti bune: luni e inchis si Transfagarasanul pentru Turul Sibiului. Daca aveati de plecat sau intors de undeva mai bine stati acasa. Mai rar asa haos sincronizat

      (Citează)

  11. Exista cele doua Trans-uri, de ce te-ai duce pana tocmai in B/BV ? Mai vezi si ceva frumos pe drum…

      (Citează)

    • Nu cred ca ai fost vreodata pe cele doua transuri in iulie sau august. Efectiv, cu masina, se sta in coloana. Se opresc toti sa hraneasca ursii, sa cumpere cascaval afumat la esapament, sa pipi. E frumos, da.

        (Citează)

  12. Pai fix doar in iulie si august am fost pe ele, nu weekend, si a fost liber in timpul saptamanii, mult mai liber decat VO pana la giratoriul de la Vestem.
    Dar oricum, exista si variante mai simple cu DN-uri sau DJ-uri tot pe langa Olt.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus