un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 31 iulie 2024

31 Jul 2024  ·

ȘTIRI  ·

18 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Pe lângă: Essilor Luxottica achiziționează magazinele OptiBlu și OptiPlaza.

Samsung lansează accesorii făcute în colaborare cu Hershey’s, parte din seria Friends:

    18 comentarii

  1. Zonele cu emisii reduse era una din putinele idei inteligente si utile pentru public emise de in ultima vreme. Ca de obicei, s-a renuntat, pentru ca ce-i corect nu este popular.

      (Citează)

  2. Stefanita Dan Matei

    31/07/2024 la 7:13 AM

    “Zone cu emisii scazute” – dupa parerea mea e o tâmpenie.
    Adică în zoneld alea nu bate vântul?
    1 m mai încolo sau mai încoace de acea zonă noxele nu vor trece nu-i asa? Dar taxa o plătești.
    Sau poate eminența PNL-istă avea în vedere construcția unor sere care sa separe zonele.
    Fiecare român visează o Teslă …dar sunt doar vise.

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      31/07/2024 la 7:57 AM

      Dacă te uiți pe harta poluării oricărui oraș mare, o să vezi că cele mai poluate zone sunt cele centrale. Cum îți explici asta, dacă tot “bate vântul”? Da, o astfel de lege are sens

        (Citează)

    • Stefanita Dan Matei: Fiecare român visează o Teslă

      in mod cert exista cel putin unul care nu viseaza / doreste tesla (cu roti)

        (Citează)

  3. Stefanita Dan Matei:
    “Zone cu emisii scazute” – dupa parerea mea e o tâmpenie.
    Adică în zoneld alea nu bate vântul?
    1 m mai încolo sau mai încoace de acea zonă noxele nu vor trece nu-i asa? Dar taxa o plătești.
    Sau poate eminența PNL-istă avea în vedere construcția unor sere care sa separe zonele.
    Fiecare român visează o Teslă …dar sunt doar vise.

    Ești tu pricinos. Ai uitat că ăștia vânau covidu cu mitraliera? Dacă mai iese și Arafat și spune că până aici sa bata vântul, așa o să fie.

      (Citează)

  4. “Essilor Luxottica achiziționează magazinele OptiBlu și OptiPlaza.”

    Exact ce aveam nevoie, mai mult monopol pe ochelari. Tocmai ce am comandat o pereche de Persol de pe Opti Blu, au venit cu unul din brate stramb, a trebuit sa il indrept eu cu apa calda. Plus o ciobitura la un colt, in acetat. Nu le-am dat retur ca mi-e sila sa mai astept o alta comanda (mi-am pierdut ochelarii la mare, in valuri).
    Deci nu mai cumpar nimic de la Luxottica.

      (Citează)

    • Oricum sunt oribil de scumpe. Mi-au spus că o pereche de lentile de ochelari de soare cu dioptrii sunt peste 1000 lei.

        (Citează)

  5. Zonele alea cu emisii scăzute ar trebui înlocuite, mai degrabă, cu zone cu emisii zero. Altfel nu putem vorbi de zone cu emisii scăzute ci de zone unde sărăkiile nu au voie cu mașina.

      (Citează)

  6. La cum si-au batut astia joc de masini ce sa mai faci cu recaro. Sa le pui pe un 0.9 in 3 cilindrii, ca sa ai sustinere laterala buna cand se dezlantuie cei 80 de cai.
    Motorizarile sport care erau pe orice clasa de masina s-au cam dus. Numa daca iei exemplu pe renault, au disparut clio rs si megane rs.

      (Citează)

    • Daca ai masina sport, chiar si cu multi cai, tot nu sunt asa confortabile scaunele sport. Si pentru 99% din timp vrei sa fie comode, nu scaune de dat pe circuit.

        (Citează)

  7. Ce părere aveți de tv-urile miniled de la.TLC?

      (Citează)

  8. Zone cu emisii scazute precum de pot hotărî de autoritățile locale. Nu știu dacă este necesară legea asta. A incercat Firea să bage asta și a renunțat. Cred că încă mai sunt indicatoare prin București cu “zona zero”

      (Citează)

  9. Prostalaii aia de la EssilorLuxottica nu stiu ca daca iese Trump nu mai vand nimic in Romania? Au nevoie de un blogger bun la toate sa le accepte sau nu achizitiile ca sparg banii aiurea.

      (Citează)

  10. Vestea buna cu falimentul Recaro este scaderea interesului pentru masinile sport si pentru “sportul cu motor” ce nu prea mai e sursa de inovatie. Automobilul e in perioada de tranzitia de la obiect de cult si admiratie la simplu mijloc de transport din punctul A in punctul B. Sper ca peste 15-20 de ani pilotul automat sa deniva obligativitate pe anumite categorii de drumuri.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus