un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Știrile zilei despre tehnologie – 16 iulie 2024

16 Jul 2024  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

asus s5507

    11 comentarii

  1. Un PC cu 5090 e cel mai scump radiator de 1000+W. :))
    Încerc sa fac o configurație de PC pentru junior și mă doare sufletul când văd cât curent suge drăcovenia. Pe căldurile astea este cel mai păcătos consumator la casa omului.

      (Citează)

  2. De ce nu pune STB informația asta și în aplicația lor?

      (Citează)

  3. Nu stiu de ce nu unesc maps cu waze.

      (Citează)

    • Si la ce ar ajuta asta utilizatorul de rand? Ar insemna ca dispare Waze si ramane doar Google Maps, care preia o parte din facilitatile celeilalte aplicatii.

        (Citează)

  4. RetuRO nu reuseste sa ridice ambalajele in ritmul in care se aduna, in ultima vreme am vazut automatele de la magazinele de langa mine mai mult inchise cu afis ca sunt pline, inclusiv o data am ramas cu 4 bucati nepredate ca ale mele de dinainte au fost picatura care a umplut aparatul.

      (Citează)

    • Corect, nu fac față. Ambalajele nu se colectează la magazinele mici, sunt puține automate raportat la numărul de peturi vândute, automate al căror program coincide cu al magazinului (de înțeles, oarecum), drept urmare se umplu repede.

      După experimentul de luna trecută, cu colectarea manuală. luna asta am încercat cu cea automată. Cu 20 de minute înaintea începerii programului, duminică, în parcarea hipermarketului erau trei mașini cu porbagajele pline cu saci de peturi. Am numărat 7 saci scoși înainte de a pleca să le colecteze manual la Profi. Unde mutre lungi, oftaturi, client care pleacă nervos, că nu i se dă atenție în timpul cuvenit și reproșuri („Dacă aveți atât de multe de ce veniți la noi?”- tot 25 de peturi).

      Mai încerc și anul viitor. Până atunci, turtite ( că ocupă spațiu mai puțin) și livrate la containerul de gunoi reciclabil, ca de obicei. Sistemul nu funcționează cum ar trebui, cel puțin dacă nu ești dispus să umpli portbagajul cu peturi și să te plimbi, sau să le dai în cantități mici, când faci cumpărături, pierzând timp de fiecare dată pentru 3-4 lei. Taxă luată cu japca, sub un pretext frumos, și o sursă suplimentară de venit pentru boschetari (și pentru cei reali, și pentru cei de partid și de stat).

        (Citează)

    • Eu le returnez si pe alea pe care nu vrea sa mi le ia aparatul. Imi place sa le lansez pana in fundul benzii. Suntem ecologisti, ce dracu.

        (Citează)

    • In mod absolut cinic, au inclusiv reclame la televizor care adreseaza partea asta – e plin automatul? Nu-i nimic, cheama un angajat si se rezolva rapid. (in realitate nu e asa usor)

      Raman la parerea ca RetuRO e in primul rand o schema prin care niste baieti foarte destepti se umplu de foarte multi bani iar partea de recilare e praful din ochii fraierilor de rand. Change my mind!

        (Citează)

    • @Sol, nu trebuie sa-ti schimbe nimeni parerea, pentru ca oricum RetuRo nu spune nimic legat de regiclarea ambalajelor. Nicaieri nu am vazut ce anume se intampla dupa ce aceste ambalaje sunt ridicate din magazine.

        (Citează)

    • @Andrei G

      Daca suntem foarte, foarte norocosi, le incinereaza la un incinerator cu filtru de fum.

      Daca nu suntem asa norocosi, le curata sub jet de apa care rupe microparticule de plastic, apa cu suspensie de particule se reintroduce in circuitul natural, si microparticulele ajung in testiculele noastre.

      Cica cel mai mare poluator cu microparticule de plastic sunt centrele de reciclare.

        (Citează)

  5. mac gregor:
    @Andrei G

    Daca suntem foarte, foarte norocosi, le incinereaza la un incinerator cu filtru de fum.

    Daca nu suntem asa norocosi, le curata sub jet de apa care rupe microparticule de plastic, apa cu suspensie de particule se reintroduce in circuitul natural, si microparticulele ajung in testiculele noastre.

    Cica cel mai mare poluator cu microparticule de plastic sunt centrele de reciclare.

    Zic sa nu iti mai dai cu parerea pe subiect pe care nu le stapanesti, asa din auzite. Ca nu lucrezi in domeniu si nici nu ai diploma in ecologie … asa ca idee. Ca e usor sa faci copy paste la toate ineptiile raspandite pe net. Buna aia ca cei mai mari poluatori ar fi centrele de reciclat /facepalm ba nene de unde apareti … nici macar nu stii cum se recicleaza, care e procesul. Microplastice oricum ai indiferent de reciclare sau nu, pentru ca nenea ala cu magazinul de la coltul strazii nu tine sticlele in conditii optime si le mai lasa putin in soare pana le baga in magazin. Ce crezi ca fac razele alea uv si caldura cu plasticul ala, asa ca inainte sa tragi concluzii pripite cum ca aia de la reciclare polueaza, zic sa te documentezi care este procesul de productie … parerologi putem fi toti peste noapte.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus