un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Robert Downey Jr va fi noul personaj negativ în Avengers, ca Doctor Doom

29 Jul 2024  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Ce întorsătură de situație! Robert Downey Jr. revine în Avengers, dar nu ca Iron Man, ci ca un alt personaj cu o mască de fier pe cap: Doctor Doom, cunoscut mai degrabă ca fiind eroul negativ pentru Fantastic Four, dar considerat unul dintre cele mai puternice personaje negative din universul Marvel.

Anunțul a fost făcut recent la un Comic Con. Downey și-a dat jos masca în fața unui audiențe extaziate de acest anunț. Eu sunt mai rezervat.

Marvel avea o problemă. Personajul negativ pentru următoarele Avengers trebuia să fie Kang the Conqueror, care cucerește dimensiune după dimensiuni în multiversul filmelor. Au fost însă două probleme la mijloc:

  1. Jonathan Majors, actorul care l-a jucat pe Kang în pregătirea viitorului Avengers, a fost întâi acuzat și apoi condamnat de violență domestică, iar Marvel nu putea să vină în față cu un actor abuziv.
  2. Kang ca personaj a fost… plictisitor. Cred că putem folosi acest termen. A fost plictisitor în Loki sezonul 2 și în Ant-Man. Nu inspira putere și răutate, ca să zic așa.

Așa că, înainte chiar de primul Avengers din noua serie, Marvel renunță la planurile legate de Kang și îl readuce pe Downey Jr ca Doctor Doom. Nu este clar dacă va fi de fapt un Tony Stark venit prin multiverse și devenit Doctor Doom sau dacă va avea aceeași poveste de origine precum în comics.

Mie personal nu-mi place acest personaj. Sau măcar nu sunt entuziasmat de desfășurarea lucrurilor. Mi se pare că aducerea lui Downey Jr este încă un reboot, ca și cum n-ar fi avut vreo altă idee sau vreo altă soluție decât să recurgă la un actor mai vechi al acestui univers. Parcă face parte din aceeași serie de idei de suplinire a lipsei de creativitate prin reciclarea unor scenarii sau actori vechi. Prea mult reboot-uri și prea mulți actori refolosiți în loc de a găsi scenarii și idei cu adevărat originale.

În ritmul acesta, după Avengers 5 și 6 probabil va reveni Thanos. Găsesc ei vreunul în multiverse.

Revenind la Dr Doom, acesta are în benzile desenate o poveste complet diferită de cea din filmul vechi Fantastic Four, fiind de origine… romă dintr-o țară numita Latveria. Puteți citi istoria personajului în mod exhaustiv pe Wikipedia.

Mie numele său mi se pare stupid. Doctor Doom. De ce e doctor? Sună a nickname pe care și-l pune un copil care joacă Starcraft.

Anyway, Avengers: Doomsday în mai 2026 și Avengers: Secret Wars în mai 2027, ambele regizate de frații Russo.

    6 comentarii

  1. Ceva mai stupid nu puteau gasi. Sper ca o sa fie si trans sau macar gay.

      (Citează)

  2. E Doctor Doom pentru că are doctorat(e), alter-ego-ul lui e un om de știință.

      (Citează)

  3. Robert Downey Jr mi se pare cam mic de inaltime sa il joace pe Dr. Doom.

      (Citează)

  4. Am prieteni cu care merg la filmele Marvel și unul dintre ei mi-a trimis video de la SDCC cu Robert Downey Jr, dar atunci n-am înțeles nimic. Aveam și treabă, m-am uitat câteva secunde și l-am văzut pe Downey Jr din nou la Marvel. Ieri am tot văzut știri și am realizat că Marvel îl vrea ca Doctor Doom. Dacă-l leagă de Iron Man ar fi aiurea cel puțin. Doctor Doom ca personaj nu e deloc rău, dar nu-l prea văd ca fiind cel mai puternic personaj negativ. Mai bine alegeau alt actor să-l joace pe Kang și asta e. Poate lui Radu i s-a părut plictisitor, dar Loki este cea mai bună serie Marvel și sunt destui care cred asta. Mi-a plăcut mai ales ultimul sezon în care Kang arată că poate fi și bun. Sfârșitul sezonului doi din Loki este pur și simplu la nivel de Infinity War sau Endgame.

    Credeam că o dată cu Deadpool 3 o vor lua pe altă parte, că vom vedea în sfârșit The Fantastic Four și evident X-Men în orice formă. Nu știu ce vor să facă și mai ales cum. Au promis atât de multe personaje (Blade, Black Knight) și acum bat în retragere.

      (Citează)

  5. lasa man ca nici doctor dre nu e doctor.

    dr doom de origine roma, iar tara din care provine e ghici unde? in romania, bineinteles

      (Citează)

  6. pui link la descrierea “exhaustiva’ a personajului si in acelasi timp te intrebi de ce are numele doctor doom. si bonus, faci asta privitor la un personaj dintr-un univers in care toti au nume de genul asta. tine sus munca buna!

    tot ontopic: personajul chiar este foarte puternic, dar teoretic e usor de stiut asta din descrierea exhaustiva din link-ul de mai sus

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus