un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Locul nostru de joacă din Parcul Tineretului a ars peste noapte

4 Jul 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

18 comentarii

Luni, într-o conferință de presă, primarul Nicușor Dan anunța că 20 din cele 47 de locuri de joacă din parcurile administrate de PMB au fost renovate și modernizate.

Marți spre miercuri, unul dintre ele din Parcul Tineretului a ars. Este cel în care am dus-o de sute de ori pe Alice, fiind cel mai apropiat de noi. De obicei merge acolo după ce o înșfăcăm de la grădiniță.

Pe scara pe care o arată cu mâna a învățat practic să urce scări, întâi ținută de noi de mână, apoi ținându-se de balustradă, apoi alergând pe ea fără nici o grijă pentru propria siguranță.

Nu știu ce s-a întâmplat. Poate l-a fulgerat la furtuna din acea noapte, deși m-ar mira, este înconjurat de copaci înalți. Poate i-a dat cineva foc accidental sau voit.

Era în principal din plastic. Avea scară într-un capăt și puteai urca la două niveluri diferite. Ambele niveluri continuau cu câte un tunel (lui Alice îi plăcea să stea în tunel acolo) care ducea la vreo 5 tobogane de diverse forme și dimensiuni. Era piesa centrală a locului de joacă, în rest fiind doar niște leagăne.

Acum să vedem cât durează să fie re-renovat. Make locul ăsta de joacă great again, Nicușor Dan!

Primarul a spus că în curând vor fi redeschise locurile de joacă din parcul Carol, apropo. Acolo erau câteva locuri bine dotate. Anul trecut pur și simplu au dispărut peste noapte, a rămas terenul gol. O să fie bine cu ele funcționale din nou.

    18 comentarii

  1. La noi in Galati au renovat un astfel de parc si mai apoi vecinii au manjit cu smoala leaganele pe motiv ca era galagie:
    – in 2015: https://www.viata-libera.ro/eveniment/67606-se-intampla-in-galati-un-loc-de-joaca-pentru-copii-a-fost-vandalizat-foto
    si altul
    – in 2023: https://adevarul.ro/stiri-locale/galati/un-loc-de-joaca-din-galati-abia-reabilitat-a-2257615.html

    Iar anul acesta, au incercat inchiderea unui parc, tot asa modernizat relativ recent, pe acelasi motiv, “galagia”:
    https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/219462-reclamat-de-opt-locatari-un-loc-de-joaca-din-galati-va-fi-inchis

    Frumos la noi in oras.

    Acum, sper ca la voi chiar a fost un fenomen natural si nu altceva.

      (Citează)

  2. “Poate i-a dat cineva foc accidental sau voi.”

    Noi nu facem de astea.

      (Citează)

  3. tu crezi ca e coincindenta ca a ars fix parcul unde o duci tu pe alice? mai crede cineva in coincidente?

    ia pune mana si reciteste articolele inainte de publicare si mai raspunde la comentarii din cand in cand.

    semnele au fost acolo dintotdeauna.

    /s evident

      (Citează)

  4. Adevaru e ca se lasase si racoare in seara aia, i-o fi fost cuiva frig…..

      (Citează)

  5. Ar fi interesant ca părinții copiilor “liberi și frumoși” să aibă habar unde sunt odraslele lor după ora 21. Sunt convins ca un viitor băiat deștept/descurcăreț al sectorului 4, viitor consilier daca continua așa, s-a jucat cu focul pe acolo…

      (Citează)

    • In fiecare generatie au fost copii afara dupa ora 21, mai ales vara ( fac parte din generatia nascuta in anii ”80). Pur si simplu acum noi adultii suntem mai stresati decat generatia parintilor nostri si de acea ne deranjeaza orice. Tin mine ca vara stateam afara pana la 12 si ne jucam, tipam, bateam etc. Cred ca multi au uitat cat de nazdravani erau si i-a apucat acum educatia.(copiii altora)

        (Citează)

    • „Pur si simplu acum noi adultii suntem mai stresati decat generatia parintilor nostri si de acea ne deranjeaza orice. ”

      Ciudat. Îmi amintesc din copilărie suficienți adulți care răcneau la copii că fac gălăgie, și nu toți era moși/babe.

        (Citează)

    • parintii din generatia care au prins comunistii stiau si mai putin. 90% din timp nu stiau unde e copilul, si ziceau “vine el acasa cand i se face foame”.

        (Citează)

  6. Radu, iti recomand Parcul Liniei pentru Alice.

      (Citează)

  7. Deea:
    Radu, iti recomand Parcul Liniei pentru Alice.

    Radu, daca vă duceți in parcul liniei, venim și noi 😁 ne place mult de tot acolo.

      (Citează)

  8. Dar pe Alice ai întrebat-o totuși dacă îi plăcea să fie dusă mereu în același loc de joacă? :P
    Mă gândesc la acest meme: https://www.nytimes.com/2021/04/29/arts/disaster-girl-meme-nft.html

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus