un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Localuri bune: Frescoloco face sandvișuri panini excelente

5 Jul 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

7 comentarii

I-am descoperit târziu pe cei de la Frescoloco. Să fie vreun an de când trec pe lângă localul lor din zona Izvor, practic pe colțul de vizavi de Energiea, dar am intrat abia săptămâna trecută la ei și am luat două panini. Ne-au plăcut atât de mult încât am fost din nou după câteva zile.

Localul de acolo este micuț, vreo două mese afară și atât, dar personal foarte amabil. Noi am luat la pachet și am mâncat acasă.

A doua oară am fost însă la un alt Frescoloco din oraș, deschis recent pe Bd Unirii 65, vizavi de blocul Zepter (?) și lângă o pizzerie numită 400 de grade (o menționez pentru că am auzit de bine și de ea).

Acolo pe Unirii au un local mai mare și cu o terasă frumoasă în față, iar cum acel trotuar este foarte lat, frumos pavat și plin de verdeață, iar de bulevard te desparte și o parcare, rezultă o terasă destul de liniștită și plăcută.

Au acolo și mai multe cafele. Una dintre ele este prăjită de Papa Jacques. Fac și diverse băuturi, servesc și vin, au bere Zăganu, poți bea un Aperol etc. Mergi însă la Frescoloco pentru panini. Sunt vreo 10 în meniu și poți să ceri mici modificări, dacă vrei. Deschis la ora 8 dimineața, un alt avantaj pentru cei matinali.

Eu am mâncat până acum sandvișurile numite Frescoloco (cu porchetta), Mortazza (mortadella), Spaziale (prosciutto cotto) și Dante (salam spinata picant). Toate au fost foarte bune și plin de ingrediente. Își fac ei singuri focaccia acolo. Mezelurile le vedeți expuse în galantarul lor.

Sandvișurile sunt atât de mari încât mereu am mâncat jumătate din ele pe loc și cealaltă jumătate am luat-o la pachet și am mâncat-o mai târziu, eventual făcând schimb cu Matilda. Pentru mine, sunt mai bune decât ce-am mâncat la Bastoni și Mano+Bocca (bine că nu și +Picior, nu?) și Mortadella Panini. La Salumeria și la Suta de grame n-am mers, pentru comparație.

    7 comentarii

  1. {quote}
    Mano+Bocca (bine că nu și +Picior
    {quote}

    Insert “I understood that reference” meme

      (Citează)

  2. Recomand 400 grade, mananc des acolo. Pizza foarte buna, blatul excelent.
    Ma uit de cateva saptamani la meniu la panini. O sa iau azi la pranz.

      (Citează)

  3. ‘Ne-a placut’, din nou gusturi identice, ar trebui sa faceti un documentar: ‘Cum sa ai gusturi identice cu sotul/sotia’. :))

      (Citează)

  4. Nu mai e Panini, acum e Topps.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus