un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Hesburger în România, poate și Wendy’s în curând

11 Jul 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

25 comentarii

România pare a fi țara burgerilor și a pizzei. Dacă deschid orice aplicație de livrare de mâncare, 90% dintre oferte sunt la burgeri și pizza. Sunt atât de multe localuri de burgeri încât orice Turul Burgerilor nu-și mai are sens.

Și nu este doar vorba de independenți. Mă uitam că Hesburger a deschis un local în Rm Vâlcea și se vorbea de unul lângă București, lângă Kaufland Buftea.

Hesburger este un lanț finlandez de fast-food. A început prin 1966, s-a dezvoltat începând cu anii 80 și 90, și acum are sute de restaurante în Finlanda, țările baltice și inclusiv 29 de bucăți în Bulgaria.

N-am mâncat niciodată la ei. Aștept să se deschidă cel de lângă București. M-am uitat însă pe meniu și burgerii sunt în stilul McDonald’s:

O altă știre recentă este că JKC Restaurants intră în România. JKC este un business de familie care deține sub franciză mai multe restaurante Wendy’s și cafenele Tim Hortons. Ar putea deschide așa ceva și în România.

Wendy’s este al treilea lanț ca mărime din lume, cu peste 7.000 de restaurante, după Burger King și McDonald’s. Cred că am mâncat o dată la ei, dar acum vreo 15 ani și chiar nu mai țin minte dacă nu cumva era alt lanț.

Din poze pare tot un fel de McDonald’s:

JKC ar putea aduce în România și cafenele Tim Hortons. Cafenele poate este prea puțin spus, au și mâncare acolo, este cel mai mare lanț canadian cu peste 5.000 de localuri.

Nu știu în ce măsură ar avea succes la noi. Second Cup n-a avut. România mi se pare genul de piață în care, dacă nu intri tare, cu buget mare și multe localuri deschise într-un timp scurt, nu devii top of mind și nici nu stârnești curiozitate pentru a atrage trafic dincolo de cel din împrejurimi, care de multe ori nu este suficient.

asus s5507

    25 comentarii

  1. Am mancat Hesburger de ăsta in Veliko Tarnovo, găsit intamplator, unde e in Romania? Cine a vrut sa incerce Wendy’s si In N Out a incercat!

      (Citează)

  2. Inca oleaca si ajungem o natie de obezi. Fix ca americanii. Hai ca se poate. Deja sint uimit de cati copii grasi vad pe strada. Da’ grasi la modu ala grav. Umflati efectiv.

      (Citează)

    • Greu de zis la copii. Sunt foarte multe familii cu părinți și bunici care pompează în ei mâncare, probabil o consecință a comunismului. Efectiv este cu “mănâncă, mănâncă”, nu cu ideea unei alimentații echilibrate sau care să fie însoțită și de mișcare/sport. Până în adolescență de obicei te hrănesc părinții cu cei vor ei și cât vor ei.

      Uită-te și la părinții lor cu acele ocazii. De multe ori sunt supraponderali și ei. Personal am crezut mereu că un părinte supraponderal iși dă seama de câte probleme de sănătate atrage asta și are grijă să nu fie și copiii la fel, dar nu este mereu așa.

        (Citează)

    • „Personal am crezut mereu că un părinte supraponderal iși dă seama de câte probleme de sănătate atrage asta și are grijă să nu fie și copiii la fel, dar nu este mereu așa.”

      Idealism curat. Mai curând un părinte balenă va considera asta normal și va băga plancton cât încape în balenuțe, de preferință fast-food. Dacă conștientiza problemele, în primul rând se debaleniza pe sine, pentru a constitui un exemplu. Oamenii care au vrut sau vor să retrogradeze din clasa cetacee, o fac. Restul n-au probleme, se complac sau găsesc scuze. Nu-i posibil pentru toți să devină fotomodele, dar e posibil măcar obezi să nu mai fie.

        (Citează)

    • Da, posibil. Depinde și la ce vârstă devii părinte. Obezitatea nu-și anunță problemele încă de la început, dincolo de cele de gabarit.

        (Citează)

    • N-are treaba prea multa cu mancatu mult. Are treaba cu mancatu prost.
      Si pe mine ma indopauin copilarie cu ciorbite si tocanite gatite in casa si n-am fost niciodata gras.
      Dar astia baga in ei toate mizeriile: mezeluri, burgeri, chipsuri, sucuri, dulciuri din magazin etc. Astea sint efectiv gunoaie. N-as manca gherlele alea nici sa mor de foame. Dar unii dau si la copii fara probleme.
      Aici e problema.

        (Citează)

  3. de acord cu Radu aici, eu cred că acei copii supraponderali au părinți la fel deoarece alimentația din casa e una nepotrivită. când faci cartofi prăjiți toată ziua și comanzi pizza pt tine, asta ii oferi și copilului

    nu știu cum de îmi displace atât de mult fast foodul, dar mă bucură. mănânc un burger la 3 luni, dar nu stau fara ciorba/supa zi de zi. și zilnic seara o salata pe căldurile astea.

      (Citează)

  4. Locuiesc in Canada.
    Tim Hortons e un fel de working man’s dinner daca ii putem spune asa. Cafea la galeata, tot felul de shakeuri bazate pe cafea, wrap-uri si bowl-uri cu mancare tip fast food plus gogosi americani (gen Krispy Kream). Cafeaua lor a devenit din decenta in….potabila dupa ce au fost cumparati de Burger King aici asa ca prin orase mari cam bate vantu pe la ei cand ai cafea mult mai decenta si la McD. Ce e oarecum misto e ca gasesti un Tim Hortons in max 10 km de absolut orice locatie din Quebec cel putin. Esti in camping, admiri peisajul dar nu ai chef de o cafea facuta la foc ? Te sui in masina / motor si in 10 minute bagi un bagel / gogoasa + cafea de la un Timmi’s

    Wendy’s e cu niste clase peste McD in ceea ce priveste calitatea burgerilor, dar tot mediocru comparat cu un local dedicat de burgeri. Plus e un pic mai scump fata de McD.

      (Citează)

    • Eu sunt uimit de numărul mare de Tim Hortons din Canada, având în vedere cum este repartizată geografic populația și faptul că mai sunt și alte lanțuri pe acolo.

        (Citează)

  5. Rar bag cate un burger. La cateva luni, de poftă. Am încercat un hessburger in Bulgaria, nimic notabil. Despre Wendy’s nu stiu decat replica aia cu “sir, this is a Wendy’s!”.

    @Radu, poate e cazul sa tocmesti pe cineva care se pricepe la comentarii /antispam si soluții pe tema asta. E momentul sa faci un upgrade aici.

      (Citează)

  6. Nu conteaza ce tip mancare bagi, conteaza cantitatea – se numeste legea conservarii energiei, va explica domnu’ inginer :)

      (Citează)

    • Conteaza oarecum si tipul de alimentatie, dar sunt de acord cu tine ca este mai important numarul total de calorii.
      Daca mentii nivelul la 1500-2000 de calorii (ca barbat) nu ai cum sa te ingrasi prea mult nici macar daca ai un stil de viata sedentar.

        (Citează)

  7. Mie mi-ar placea sa revina Burger King in Romania.

      (Citează)

  8. Dar toate mesajele intra in blacklist? Sau in moderare?

      (Citează)

    • Moderare.

        (Citează)

    • Mai am si eu un comentariu la articolul asta care este in moderare si tot astepta.

      LE: imi cer scuze, abia acum am citit articolul anterior legat de problemele cu spam-ul.

      Poate ar fi o idee sa acdaugi si un modul pentru useri inregistrati, asa ar fi mai simplu sa gestionezi o parte din mesaje.

        (Citează)

    • Nu e nimeni înregistrat, de fapt. Doar pentru că îți pui nume și ai un gravatar nu înseamnă că ai user pe site aici.

        (Citează)

    • nwradu: Nu e nimeni înregistrat, de fapt.

      pai omul te intreaba daca n-ar fi o idee buna sa fie.

        (Citează)

    • Pe câte site-uri pe care comentezi te-ai înregistrat? WordPress nu este gândit pentru sute de conturi care doar să lase comentarii, ar ieși haos cu GDPR, managementul parolelor șamd.

        (Citează)

  9. nwradu:
    E de mult peste tot. mie mi-ar plăcea să vină Five Guys.

    Eu nu inteleg hype-ul asta cu Five Guys :(. Am mancat burgeri mult mai buni atat in RO cat si in afara. Ok, e misto conceptul cu shake-urile si sacii de alune din care poti manca nestingherit cat iti astepti comanda, dar e doar asta sau va si plac asa mult acei burgeri ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus