►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄
« Știrile zilei despre tehnologie și fotbal – 2 iulie 2024
Cum am transferat foarte rapid 500.000 de fișiere foarte mici »
Meciul cu Olanda este boss level. Acum ne întâlnim cu un adversar puternic, renumit, cu jucători talentați. Gakpo, care a marcat deja de două ori în grupe, joacă pentru Liverpool. Depay joacă la Atletico.
Statisticile pe termen lung nu ne avantajează. Olandezii ne-au bătut de 10 ori până acum, pe când România a învins o singură dată și a mai făcut trei egaluri.
“Batavii” (am pus ghilimele pentru că mă distrează mereu sinonimele acestea oficiale folosite pentru diverse popoare) nu sunt însă de netrecut. Au avut o evoluție un pic sub așteptări în grupe, unde au învins pe polonezi, au făcut egal cu Franța și apoi au luat bătaie de la austrieci. Au dat 4 goluri și au primit tot 4.
Mie asta îmi spune că nu au vreo apărare imbatabilă. Am zis că este un boss battle pentru că, dacă nu trecem mai departe, este game over. Olanda nu este însă boss-ul suprem, ci unul pe care simt că România l-ar putea învinge într-o zi bună.
Aș mai spune și că de fapt acesta este meciul care contează. Cred că aproape toată lumea se aștepta ca România să treacă de grupe, având în vedere sistemul din acest an în care s-au calificat și cele mai bune locuri trei. Obiectivul dorit nu poate fi doar atât, ci eu cred că este trecerea de Olanda și intrarea în sferturile de finală. Dacă ajungem în sferturi, orice s-ar întâmpla după aceea ar fi doar un bonus plăcut.
Așa că eu sper să avem acea zi bună necesară pentru a învinge Olanda. Un adversar dificil, dar nu de netrecut. Nu mi se pare o forță a fotbalului actual, ci doar o echipă bună, dar acum jucătorii noștri au ocazia să dovedească că sunt la același nivel. Pot avea de partea lor dorința de a dovedi asta; cu siguranță au de partea lor o evoluție bună până acum și un public minunat acolo pe stadion.
Și vorbind de public, probabil vor avea și 15 milioane de români în fața televizoarelor pentru acest meci. Chiar sunt curios care va fi audiența lui. Este cel mai important meci al ultimului deceniu pentru echipa națională.
Acest articol, ca și echipa națională a României, este sponsorizat de PENNY. PENNY este partenerul echipei României încă din 2015 și este și furnizor de produse proaspete al naționalei României pentru perioadele de cantonament. Legume și fructe proaspete, carne, lactate, tot ce vrea bucătarul naționalei, de fapt, vine de la PENNY.
Auzind cele de mai sus, la primul meci din grupe, am trimis mai departe pe țevi o întrebare celor de la PENNY: “puteți afla meniul jucătorilor? Sunt curios ce mănâncă într-o zi de meci.” A durat un pic, dar am primit înapoi răspunsul sub forma declarației de mai jos a lui chef Andrei Voica, bucătarul naționalei:
Pe vremea cand jucam fotbal aveam superstiții alimentare inaintea unui meci, insă acum mi-am dat seama că nu exista asa ceva in alimentația unui fotbalist de performanță.
Pentru mine este foarte important ceea ce jucatorii asimilează inainte cu o zi de meci, cat si in ziua meciului, iar din acest punct de vedere nu fac abateri de la reguli. (Se pare ca pana acum ne-a si iesit). Eu si domnul doctor Stamatescu, cu care am o relație foarte bună, ne gândim mereu ce este cel mai bine si benefic pentru jucatorii nostri astfel incat sa avem meniuri echilibrate pentru jucatori inaintea meciurilor.
➡️ La cina dinaintea meciului predomina o carne macră pe care o introduc atunci, ca sa aiba timp organismul sa digere masa pana la ora jocului. Pastele integrale isi au locul in meniu, cu sos de rosii dulci facut bineînțeles de casă, o supă cremă de linte bogată in fier, la care din cate stiu apelează si Nationala Spaniei, foarte multe feluri de salate pe care fotbalistii le combina cu ajutorul meu.
➡️ In ziua premergătoare meciului, majoritatea fotbaliștilor apeleaza la o alimentație cat mai ușoară si rapid digerabilă.
- Mic-dejun: oua ochiuri la plită, porridge cu cereale de orez nuci si stafide, mixt de gemuri, paine toast, fructe, cereale cu lapte.
- La prânz se mănâncă mult piept de pui, curcan la gratar, somon marinat in soia bogat in omega 3, orez basmatic, salate si o supă cremă de morcov cu lapte de cocos.
- Foarte importantă este si gustarea, întotdeauna cu 3 ore înaintea meciului, unde jucatorii preferă paine prăjită integrală cu unt de arahide și un fresh de portocală.
După fiecare meci, indiferent de rezultatul acestuia, meniul a rămas același fără să adăugăm în meniu alte grăsimi.
O singură dată, după meciul cu Slovacia, le-am gatit o ciorbică de vită acră, insă meniul a rămas același pentru un sportiv de performanță.
Imi este tare ușor să lucrez cu ei pentru că sunt jucători profesioniști, care își cunosc organismul și limitele, tocmai din acest motiv asimilează ce este cel mai benefic pentru ei. Eu doar îi ajut cu un echilibru în raportul proteic, caloric și mă asigur că ceea ce mănâncă este gustos și pe gustul lor.
« Știrile zilei despre tehnologie și fotbal – 2 iulie 2024
Cum am transferat foarte rapid 500.000 de fișiere foarte mici »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
22 comentarii
02/07/2024 la 1:16 PM
Acum nu mai departe de un an jumate parea SF sa castigam grupabde calificare, ce sa mai vorbim de faze eliminatorii la un turneu final. De aceea eu cred ca de fapt deja suntem in fata unui meci bonus.
Daca pierdem, nu o vad ca pe o mare drama si dezamagire, avand in vedere ce s-a intamplat pana acum.
Si daca vom pierde, cred totusi ca vom juca tot asa, cu capul sus si cu atitudine.
Si per total, cand tragem linie, ne va da un plus.
Sa ne bucuram de fotbal, sa ne bucuram ca dupa foarte multi ani avem o echipa unde putem spune primul 11 dintr-o suflare, sa ne bucuram ca fii nostri se contamineaza de microbul fotbalului, sa bem bere si sa apreciem momentul.
Hai Romania!!
Morrissey(Citează)
02/07/2024 la 5:42 PM
„sa ne bucuram ca fii nostri se contamineaza de microbul fotbalului,”
Asta chiar nu văd de ce ar fi un motiv de bucurie. Ca fost microbist înfocat, judecând retroactiv, am pierdut timp, bani și mult mai mulți neuroni decât ar fi meritat. Dacă aș avea un fiu, nu l-aș încuraja sub nicio formă să facă aceleași greșeli.
Investițiile în pasiuni asupra cărora nu ai control și influență, majoritar, dacă nu total, sunt perdante.
Peredhil(Citează)
02/07/2024 la 2:47 PM
Eu zic ca deja e un bonus ca am ajuns in aceasta faza. Gandeste-te ce fotbal intern avem si ce cota de piata au jucatorii nostri… Baietii astia au reusit, CA SI ECHIPA, sa joace un fotbal excelent, in timp ce alte echipe, cu individualitati mult mai bune, nu au reusit ca si echipa sa isi dovedeasca eficienta(ex Anglia, Italia, Ucraina). Sper sa ii vad pe baieti cu moralul ridicat si jucand la acelasi nivel si atunci cand o sa fie condusi. Hai Romania…
Dan(Citează)
02/07/2024 la 3:06 PM
Adevăratul meci e intre porturi!
conspicuous(Citează)
02/07/2024 la 3:46 PM
Pai ucrainienilor le-am dat Patriotul, putem sa le dam si olandezilor portul.
In sferturi poate jucam cu Austria si le cerem Schenghenul ca sa-i lasam sa ne bata.
Sorin(Citează)
02/07/2024 la 5:45 PM
USB-C vs micro-USB ?
Peredhil(Citează)
02/07/2024 la 3:37 PM
Cireasa de pe tort a fost cu Ucraina. In rest n-am jucat mare lucru. Dar pana la urma au contat golurile, ca diferenta la puncte n-a fost.
La cum fac cei de la UEFA/FIFA turneele mai nou, se va califica si San Marino in curand. Deci ocazii sa ne facem de ras o sa mai avem. La noi nu se schimba ceva, nici daca eram umiliti, nici daca ajungem sa castigam trofeul. Politicienii se vor agata repede(dupa cum au si facut deja) de aceste meciuri pentru ceva expunere, suporterii se bucura pentru ca ii pot urmari pe ai lor la un turneu final si in rest timpul trece, leafa merge.
Bogdan(Citează)
02/07/2024 la 5:29 PM
4.5 ani de cand se numesc “Tarile de Jos”.
Fiind echipa mea favorita all-time, azi mi-e indiferent cine castiga, tot bucuros o sa fiu. Doar sa fie “pe merit” (si pe noroc doar daca ajung la 11m)
mArS(Citează)
02/07/2024 la 6:42 PM
chef-ul nationalei gateste orez basmatic… in rest, felicitari pentru unghiul de abordare al subiectului!
Mogulu(Citează)
03/07/2024 la 8:52 AM
Nu există orez “basmatic”. Orezul e “basmati”, oțetul e “balsamic”, nu le amestecăm (cuvintele, cu ingredientele e treaba voastră ce faceți).
alunelu(Citează)
02/07/2024 la 7:27 PM
Sper să piardă și să fie cu un scor care să nu lase urmă de îndoială că România nu are ce căuta la fotbal.
Gaelex(Citează)
02/07/2024 la 8:48 PM
Gata, ne-a rezolvat. Bravo, Gaelex :)
Deea(Citează)
03/07/2024 la 1:50 AM
3 – 0 e prea puțin, de pe la 5 încolo eram satisfăcut.
Gaelex(Citează)
02/07/2024 la 7:53 PM
Fiecare cu crucea lui.
Morrissey(Citează)
02/07/2024 la 7:54 PM
Top Decembrie comentarii 2024: Gaelex locul 2, 700. Jumate din ele, rahaturi ca asta de mai sus.
Morrissey(Citează)
03/07/2024 la 8:54 AM
Ce nu face omul pentru un voucher Emag…
alunelu(Citează)
02/07/2024 la 8:01 PM
La drept vorbind cui îi pasa cum se numesc acum. Pentru noi e Olanda. Asa a fost mereu. Acum daca au sex neutru e treaba lor
Corneli(Citează)
02/07/2024 la 9:45 PM
Hai ca meciul s-a terminat. Ne-au batut cu 3 la 0.
Din punctul meu de vedere echipa la aceste europene a fost mult peste fotbalul de la noi din tara,
Aici avem antrenori de scoli de juniori care se bucura ca dau jucatori de 10-12 ani pe 50 de mingi sau pe jumatate de an de folosinta a unui teren sintetic. Mai sus pe lantul trofic avem patroni care vand imediat jucatori pe afara sa faca bani de curveturi sau pentru jucat la cazinou.
In Olanda, antrenorii cauta jucatori in toata Africa, in Caraibe si prin fostele colonii. Cum gasesc un talent il aduc in Olanda, au grija de el, ii dau cetatenie si il naturalizeaza.
E simplu – ei cumpara, noi vindem.
E un pas inainte totusi, echipa s-a reintalnit cu tribunele si parca au schimbat si mentalitatea. Intra pe teren sa joace fotbal, nu sa ciupeasca ceva.
Alta diferente – Romania – 19 milioane populatie – PIB – 350 miliarde euro
– Olanda – 17 milioane populatie – PIB – 1050 miliarde euro
Poate si aici avem inca mult de lucru – suntem mult mai bine decat acum 10 ani, dar mai avem de muncit.
Ion Marius(Citează)
03/07/2024 la 6:33 AM
Ar mai trebui comparate și suprafețele țărilor, 41.000 km2 Olanda vs. 238.000 km2 Romania.
Olanda, o țară de 6x mai mica decat România, are un PIB de 3x mai mare la practic aceeași populație.
Gaelex(Citează)
03/07/2024 la 9:31 AM
Neah, uite, eu am chef să compar altitutinea medie. Olanda – 30 m, România 414. O țară de 14 ori mai joasă decât România are PIB-ul doar de 3x mai mare.
Ca să nu mai zic că Olanda are 8000 de km dintr-un capăt în celălalt (inclusiv Aruba).
alunelu(Citează)
03/07/2024 la 7:31 AM
Pai daca continuam asa, acum 4-500 de ani, cand pe la noi se murea de foame, se traia in bordeie sapate in pamant, forma de guvernare era o gluma sinistra iar conceptul de stat Roman nu exista, Olanda construia un imperiu, inventau sistemul bancar si ridicau cea mai bogata companie care a existat vreodata pe acest pamant – Compania Olandeza a Indiilor de Est.
Asa ca hai sa ne bucuram de progresul nostru din ultimii 170 ani si sa trecem la treaba, ca mai avem mult pana sa-i depasim.
Ion Marius(Citează)
04/07/2024 la 5:38 AM
Progres? Eu vad ca inca traim din glorie de mult apusa si suntem la stadiul “Desteapta-teee romaneee din somnul cel de moarteee”
Gaelex(Citează)