un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Fotografii inedite de la atacul asupra lui Trump, inclusiv cu glonțul în zbor

15 Jul 2024  ·

GÂNDURI  ·

35 comentarii

Cu atâtea camere foto-video peste tot, n-ar trebui să ne mire că un fotograf a prins în imagine glonțul care îl rănește pe Donald Trump. Iată succesiunea de imagini surprinsă de Doug Mills, fotograf New York Times (link):

 

Și ca să înțelegeți mai bine așezarea în teren acolo, NPR are o schemă:

TMZ are un clip video în care se aud focurile de armă care probabil au ucis atacatorul. Serviciul Secret a răspuns în câteva secunde. Pe la mijlocul clipului, cineva se aude spunând “that’s exactly why we need f****** Trump in here“. Aș spune că este exact opusul, dar fiecare cu ce înțelege din situația dată.

CNN are o descriere secundă cu secundă a evenimentelor din Butler, inclusiv transcrierea conversațiilor agenților de pază. La 6:11:35 Trump a fost împușcat. În doar câteva secunde atacatorul era mort, probabil meritul unui lunetist SS.

Agenții de pază au fost călare pe Trump după vreo 3 secunde, pe podium, apoi cineva întreabă “ce facem?” și după alte câteva secunde se decide că vor merge la limuzina de rezervă din spatele scenei.

Au așteptat întâi unitatea “Hawkeye”, care înțeleg că este numele de cod al celor bine înarmați și cu armură din echipa de protecție, pentru a face evacuarea. Trump i-a oprit de câteva ori, întâi pentru a-și pune pantofii, apoi pentru a ridica pumnul în aer — ceea ce indică o prezență de spirit bună pentru un astfel de moment și cum trebuie să se înfățișeze în el.

Atacatorul era de mult mort, dar nu aveau de unde să știe dacă nu cumva sunt mai mulți. Mă întreb câți se așteptau să fie vreun imigrant, nu un puști cu coșuri pe față din Pennsylvania.

Trump a apărut în aceeași noapte în New Jersey, unde a aterizat bandajat la ureche. Uimitor cum o diferență de 2-3 cm într-o astfel de situație poate schimba la propriu istoria timpurilor moderne. Trump a aterizat apoi în Milwaukee pentru convenția republicană unde va deveni candidatul oficial al partidului.

Și fotografia celebră, din nou.

asus s5507

    35 comentarii

  1. Nici daca venea o echipa de filmare de la Hollywood nu cred ca puteau sa obtina o fotografie mai patriotica decat asta, cu Trump insangerat si cu steagul national pe fundal.

      (Citează)

  2. Serviiile secret s au facut cu ras cu doamna/domnisoara care era in stare de soc si nu reusea sa isi bage pistolul in teaca… probabil e obligatoriu sa fie o femeie pe acolo, un negru, un mexican, etc..

      (Citează)

    • Nu știm ce-a fost acolo și la ce era atent fiecare agent.
      Apoi, mă îndoiesc că au parte de acțiuni ca aceasta în fiecare zi, ca să fie un fel de bruce willis al păzitului. Majoritatea probabil își încheie întreaga carieră fără să protejeze subiectul de mai mult de o înghețată aruncată sau de nebuni cu petiții în mână.

        (Citează)

  3. conform asta, Trump a fost ranit doar de sticla de la prompter:
    https://x.com/sentdefender/status/1812287436543676729

      (Citează)

    • A, deci nu este grav că s-a tras asupra lui. De la cate gloante incasate or să recunoască democrații gravitatea situației?

        (Citează)

    • #valentinul
      da da…democratii sunt de vina. mai ales ca ala care a tras era republican.
      Pennsylvania State Police e condusa de republicani (ca sunt numiti ca la noi) si pute partidul ala de competente( ghici in ce zona pichetau astia ca sa pazeasa pe trompeta ala… exact aia).
      cand te inconjori de ticniti white trash e normal sa apara unul mai ticnit care sa considere ca nu esti suficient de extremist si tradezi cauza partidului.

        (Citează)

    • Trump a fost ranit de glont, au prins cadru cu glontul innaer dupa ce trece de urechea lui Trump.

      Zippo – era inregistrat ca republican si a donat ptr Biden. Da, face sens

        (Citează)

    • @zippo intelegi ca ma refer la retorica ca de fapt a fost sticlă nu glonț. Tendinta de a minimiza.
      Plus raspunsul lui @Peredhill, rusinos… Ar trebui să-l trimitem in Coreea de Nord dacă crede ca democratia nu este bună, pentru ca el intelege tot și că poate decide pentru restul limii ce este mai bine. Să aprobi eliminarea unui candidat prin denigrări repetate apoi tentativă de omor il califică direct la varful partidului PCR, dacă se nastea cu 40 de animai devreme.

        (Citează)

    • mai ales cand poti sa trimiti acu legal seal team 6 peste ei…

        (Citează)

    • zippo: da da…democratii sunt de vina. mai ales ca ala care a tras era republican.

      Se pare că nu. A pornit ca republican, dar acum câțiva ani a donat pentru democrați vreo 15 dolari, nu că asta l-ar face mare democrat. Probabil doar dornic de atenție (de exemplu, mă îndoiesc că vreunul dintre voi era născut în 1963 sau măcar din SUA, dar știți cine a fost Lee Harvey Oswald) sau pur și simplu convins că face un bine patriei.

        (Citează)

  4. CNN, aceasta latrina 3 a Americii, au dat la o ora dupa atac ca Trump a fost grabit de pe scena pentru ca a “cazut”. Nici vorba de incercarea de asasinat.

    Dar e bine ca se agita peredhill pe aici ca cine vedea viata in culori republicane e gun0i, parca da vreun politician american doi c@c@ti de parerea noastra.

      (Citează)

    • noroc cu tine cocosel ca ai aparut din neant sa ne arati calea cea dreapta (sic)

        (Citează)

    • Awwwww, te-am calcat pe unghiute baietel? :))

      Asa, mai bine iesiti la lumina decat sa stati prin tufis. E pacat ca e doar pe internet

        (Citează)

    • o stea in piept la toata lumea zic, sa ne stie cocosel IRL care suntem

        (Citează)

    • urweiss: (sic)

      (sic) înseamnă cu totul altceva decât crezi. Dicționarele te fac neprost.

        (Citează)

    • e acolo ca sa iei cuvantul ala de dinaintea lui fix asa cum e scris (nu cu diacritica la sfarsit cum ar avea logica in fraza)

        (Citează)

    • Păi dacă am fost nominalizat, să și răspund. Nu dă nici un politician american doi trumpi pe părerea comentatorilor de pe acest blog, de fapt nici pe părerea multor americani, dincolo de momentele electorale. Dar, deși e improbabil ca un politician prin acțiunile sale să-ți schimbe viața în bine, există o posibilitate reală s-o schimbe în rău. În special politicieni din state cheie, iar SUA este probabil cel mai important în acest sens.

      La faza cu gunoiul, să fim serioși. Am avut simpatii mai curând republicane până la apariția în peisaj a marțafoiului porticaliu. Care, în final, ar fi tolerabil dacă s-ar încadra în politica generală americană privind NATO și Rusia. Dar când tu practic eructezi propagandă kremlinistă pe tema conflictului din Ucraina, când ești admirativ față de dictatori și șantajist față de aliați, se schimbă calimera. Orice președinte republican de la Eisenhower încoace ar fi expediat la pârnaie un potențial viitor președinte ce susține ideile Moscovei. La ora actuală aripa trumpistă a partidului republican are în comun cu Eisenhower sau Reagan mai puțin decât are Kamala cu Roosevelt. Măcar democrații știu cine e dușmanul.

      A, bineînțeles, dacă susții opiniile lui Trump legate de tăierea ajutorului către Ucraina, atunci, da, ești un gunoi. Model filorus. Și ținând cont că n-am avut probleme să spun asta în față unor oameni pe care-i cunoșteam de mulți ani, împărtășesc oarecum concluzia cu „pacat ca e doar pe internet” ;) :

        (Citează)

    • @Peredhil – sa te intorci aici dupa alegeri si sa imi spui atunci daca a venit Rusia peste noi pentru ca a iesit Trump.

      Astea tot mizerii de stanga sunt, ca Trump e Hitler, o sa ne rusificam toti bla bla. Ne am rusificat cand a fost prima oara presedinte?

      Asta nu intelege lumea: e MULT MAI RAU cu Biden presedinte – un senil incapabil care a facut America slaba.

      Nici eu nu sunt fan Trump – nu ma regasesc in multe din punctele lui de gandire – dar prostia ca Biden o sa ne tina protejati si Trump nu e o mizerie

      La asta flcu internetul la refeream la urweiss, ca e tare agresiv baietelul, ca un chuwawa din ala mic de tastatura

        (Citează)

    • Corcoran: CNN, aceasta latrina 3 a Americii, au dat la o ora dupa atac ca Trump a fost grabit de pe scena pentru ca a “cazut”. Nici vorba de incercarea de asasinat.

      E cam fake news din partea ta aici. În primul rând, au dat la câteva minute știrea.
      Apoi, faptul că au spus că a căzut nu înseamnă că s-a împiedicat, ci doar că nu se știa exact starea lui Trump. Omul a fost pus la pământ acolo. L-au luat rapid agenții. În primele minute nu era clar în ce stare.

      Tu ai aflat despre astea probabil la câteva ore după eveniment, când deja știrile ți-au prezentat clar ce s-a întâmplat. În primele minute este mereu haos.

        (Citează)

    • @Peredhil: vezi, puteai să zici de la început asta și să explici și altora un punct de vedere mai bine formulat.

        (Citează)

  5. Corcoran: @Peredhil – sa te intorci aici dupa alegeri si sa imi spui atunci daca a venit Rusia peste noi pentru ca a iesit Trump.

    Astea tot mizerii de stanga sunt, ca Trump e Hitler, o sa ne rusificam toti bla bla. Ne am rusificat cand a fost prima oara presedinte?

    Asta nu intelege lumea: e MULT MAI RAU cu Biden presedinte – un senil incapabil care a facut America slaba.

    Păi chiar a venit peste noi — sau spre noi, dacă vrei, deși cu drone rusești căzute pe partea noastră de granită, e corect și “peste noi”— și probabil se va întâmpla în continuare.

    De unde crezi că a prins Putin curaj? Toate mesajele acelea de admirație venite de la Casa Albă în mandatul Trump ce efect crezi că au avut.

    Cât despre Biden, sper să am și eu putere de muncă 14-15 ore pe zi la vârsta aceea. Și nu contează dacă Biden este în formă și plin de mușchi ca să te apere, ci contează politica impusă de administrația acestuia și oamenii din pozițiile cheie pe care i-a numit Biden. Politica democraților este în avantajul României.

    Cu Trump la putere, este mai probabil să semneze pe sub mână o nouă înțelegere de sfere de influență. Ghici în a cui vom fi noi.

      (Citează)

    • @nwradu – no offence dar esti cel mai bun exemplu de oameni spalati pe creier.

      Deci cat a fost Trump la putere nu a fost razboi. Acum ce sa vezi? E razboi din cauza ca a fost Trump la putere. Tu iti auzi logica in cap?

      Acem razboi pentru ca avem o AMERICA SLABA. Daca era Trump presedinte – sau orice alt lider cu sange in instalatie – Putin nu s-ar fi avantat niciodata in teritorii necunoscute.

      Dar e asa de usor sa fii spalat pe creier cu politica leftista de doi lei. Iese Trump, vine Putin peste noi!! Pai a venit deja si se intampla doar in mandatul lui Biden. Dar, tot Trump e de vina.

      E de noaptea mintii

        (Citează)

    • si cica eu sunt agresiv… lol… mai usor ca o sa iti plesneasca ceva pe la creierul cel nespalat de politica leftista

      ceva puncte originale ai de impartasit cu noi? ca pe sacks si tucker ma pricep si eu sa ii ascult in limba lor materna…

        (Citează)

    • @urweiss

      Ce nu se conecteaza in capul leftistilor nu stiu, dar le zici ca Putin a atacat in mandatul lui Biden, ei vin cu stupiditatea ca de fapt e de vina ce a zis Trump.

      ADICA Biden avand ditamai functia de cel mai puternic om din lume e degeaba, nu il baga nimeni in seama, si Trump are o putere mai mare de a determina evenimentele din cateva vorbe de acum cativa ani.

      Bun, in cazul asta sa corectam aceasta nedreptate, ca e clar ca nu Biden ci Trump merita functia.

        (Citează)

    • ti-ai facut workout-ul pe ziua de azi cu gimnastica asta mentala mac-mac 💪

      stii vb aia de la fotbal, echipa cea mai buna e aia de pe banca ca nu a jucat…

      chapeau 🎩 oricum

        (Citează)

    • Eu cred ca leftistii aunt cei care repeta chestii negandite, si daca ar sta 5 minute sa le duca la concluzia logica, si-ar da seama si ei.

        (Citează)

    • explicatia logica si de bun simt v’a dat’o @Peredhil mai sus

      eu sunt aici pt shits and giggles cu mici fascistoizi wannabe ca tine si @cocalarean

      —-

      daca veniti cu ceva ce nu suna a sacks si tucker tradus prost in romana, discutam

      ar fi frumi, dar ma indoiesc :)

      xoxo

        (Citează)

    • Leftoid cu 0 argumente, dar care face fascisti pe cei care isi folosesc capul ca sa gandeasca.

      Papagalule.

        (Citează)

    • ah, mi scuzi…

      de ce nu ai zis mai devreme ca esti genul care si gandeste? te faceam libertarian atunci… rogan, sacks, elon si mac mac… the A-team… stii ce zic?

      am presupus (mea culpa) ca esti doar un regurgitator de propaganda… de aia fascistoid

      shame… shame…

        (Citează)

    • @ urweiss papusel, usor cu aia doi neuroni ca le faci febra musculara, sa nu te transformi in rata de la atata macanit. :))

      Martaforezii din astia de tastatura ca tine sunt cei mai amuzanti, in viata reala nici sa suflati contra vantului nu aveti curaj.

        (Citează)

  6. Corcoran:

    Asta nu intelege lumea: e MULT MAI RAU cu Biden presedinte – un senil incapabil care a facut America slaba.

    Nici eu nu sunt fan Trump – nu ma regasesc in multe din punctele lui de gandire – dar prostia ca Biden o sa ne tina protejati si Trump nu e o mizerie

    se stie ca din feb ’22, biden si-a luat jucariile si a plecat acasa lasand tot estul europei in plata domnului vladimir…

    nu, nu esti trumper (lolz), dar sigur papgalicesti ca unul…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus