►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
4 Jul 2024 ·
GÂNDURI ·
Facebook se bate cu pumnul în piept că elimină reclame false și fake news despre politică și alegeri în toată lumea, ca să nu mai fie o companie acuzată de dezinformare și manipularea votului.
Și totuși, astfel de postări sunt prezente pe feed-ul românilor:
Cum se poate întâmpla asta?! În fond, acea postare are tot ce este necesar pentru a fi imediat luată la ochi (mai ceva decât al lui Ciucă) chiar și de cel mai prost algoritm din lume:
Dacă așa ceva trece de algoritmul Facebook, ce să mai zici de altele?
Va las pe voi să ghiciți cine ar finanța așa o postare și de ce.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
5 comentarii
04/07/2024 la 6:36 AM
Am văzut si cu ciolaku ieri un deep fake tot in genul asta. Am raportat reclama, nu ca mi-ar plăcea de covrigarul de Buzău.
Coco(Citează)
04/07/2024 la 7:35 AM
“Va las pe voi să ghiciți cine ar finanța așa o postare și de ce.”
mda, reclamele astea sunt cam de la începutul anului, este vorba despre o metoda de fraudare prin diferite metode de investitii, sunt reclame Deep Fake și cu Smiley, Isărescu, Esca etc modus operandi e același, in cazul in care accesezi link-urile, ajungi pe o platformă de investii denumita BRUA, e a unor conaționali…relocati in UK, omul este ademenit să investească într-o schemă unica, VIP, unde nu multi au acces iar el este norocosul, plătește o taxă de câteva €, ba chiar pt a crește încrederea, după vreo 2 săptămâni I se și transfera o anumită sumă de bani “câștigată” iar ulterior dupa ce i-au câștigat încrederea, prin manipulare in sensul in care pt a facilita transferul unui câștig mai mare, ii este cerut userul și parola de la internet banking sau este rugat sa instaleze un program de remote control, gen AirDroid si sa tina telefonul pe silent etc
Astfel i se transfera toate fondurile din conturi, pagubele de obicei sunt de la câteva mii de euro până la câteva zeci de mii.
E “epidemie” in momentul de față, foarte multi clienți ai băncilor au căzut victime.
Alex(Citează)
04/07/2024 la 7:57 AM
E sponsored, clicurile se dau, banii se incaseaza, asta e tot.
Dupa cateva zile cand se strang destule reporturi si reclama a ajuns oricum la 80% din potentialii fraieri se poate da jos
In acest fel Meta raporteaza atat incasari record, cat si statistici excelente la combaterea fake-urilor: “Am dat jos 99% din ce ni s-a raportat”
Sorin(Citează)
04/07/2024 la 10:41 AM
Oare, dacă nu ar fi existat aceste platforme de manipulare, ar fi existat astăzi Trump și alte specimene, gen Șoșoacă? Oare dacă nu ar fi existat Facebook, nu cumva trăiam intr-o lume mai bună?
Adi(Citează)
05/07/2024 la 10:44 PM
Între timp articolele de presă sunt eliminate de pe Facebook pentru că ar fi spam sau ar avea grafică violentă (de exemplu imagine cu o mașină de poliție sau de pompieri) iar administratorilor paginilor le este blocat accesul la instrumentele prin care pot face apel la deciziile AI-ului. Asta se întâmplă din decembrie anul trecut.
Gabriel(Citează)