►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Obiceiul acesta este destul de popular la americani, din câte înțeleg. Dacă mâncarea adusă de ospătar nu este conform dorințelor tale, o trimiți înapoi și practic zici “vreau altă porție, una bună de data aceasta”.
Și n-am văzut asta doar în filme. Am văzut-o și auzit-o în tot felul de documentare, interviuri, cursuri, tutoriale și rețete pe care le urmăresc eu, de obicei de la bucătari americani, care uneori povestesc despre astfel de pățanii.
Este friptura well-done și tu ai vrut-o medium? O trimiți înapoi ca să-ți facă alta. Este mâncarea cam rece? O trimiți înapoi. N-are ciorba suficientă carne de burtă în ea? O trimiți înapoi. Clătita aceasta este cam arsă? O trimiți înapoi, să mai bage bucătarul o fisă, poate îi iese bine la reluare.
Am auzit inclusiv un barman povestind asta și mi s-a părut ușor ridicolă situația lui. Omul era barman. Un client i-a cerut un cocktail, am uitat care, pe “rețeta clasică”. Barmanul i-a preparat cocktailul. Clientul l-a trimis înapoi. Barmanul i-a preparat un al doilea cocktail, cu atenție mai mare. Clientul a gustat și tot l-a trimis înapoi.
Barmanul a întrebat care este problema. Clientul i-a spus că rețeta clasică includea o diferență care mie mi s-a părut minoră. Cred că folosea whiskey normal în loc de unul de secară. Diferență de aromă există, dar subtilă, iar într-un cocktail cu 3-4 ingrediente devine destul de greu de sesizat. Eu, dacă aș fi vrut musai asta, aș fi precizat la comandă “dar îl faceți cu whiskey de secară, da?”
Barmanul a refăcut din nou cocktailul cu whiskey cu secară și clientul a fost mulțumit.
La noi obiceiul acesta mi se pare că lipsește aproape în totalitate. “Clientul nostru, stăpânul nostru” a rămas doar o vorbă de duh. Sau mă înșel eu și este și la noi o practică uzuală să dai înapoi mâncarea care n-a ieșit bine din vina sau neatenția restaurantului și să ceri alta?
Mie personal mi s-a întâmplat doar de două ori și mereu în cafenele. Odată am cerut la cană și am primit cafeaua la pahar de carton, to go. Barista mi-a văzut dezamăgirea de pe față, a zis “ah, ai vrut la cană, nu?” și s-a oferit să refacă acea băutură, ceea ce am acceptat pentru că nu-mi place să beau cafea din carton dacă nu trebuie.
Cu altă ocazie, tot într-o cafenea, am cerut un cappuccino și am văzut că barista folosește espresso-ul rămas de la alt client din fața mea. Este o practică uzuală, din espressoare ies de obicei două espresso simultan, dar dacă clientul a cerut un cappuccino care folosește doar un shot, al doilea rămâne nefolosit. Barista îl extrage de obicei într-un păhărel separat.
Problema este că acest al doilea shot se răcește rapid, iar un espresso trebuie să aibă vreo 90 de grade C, mai ales dacă torni apoi niște lapte la 50 de grade peste el. Am întrebat dacă acel shot mai este fierbinte. Barista a zis că da, e de la clientul dinainte, dar s-a oferit singur să-mi facă de la zero unul nou.
(Mie acel al doilea shot de espresso mi se pare o pierdere tehnologică ce trebuie asumată de cafenea. Dacă nu ai suficienți clienți astfel încât să-l folosești imediat după extracție pentru clientul doi, nu ar trebui folosit. Există portafiltre de un singur shot pentru a elimina această risipă.)
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
32 comentarii
09/07/2024 la 7:03 AM
problema cu trimisul mancarii inapoi e macar doua:
– trebuie sa ai ceva educatie / antrenament (in domeniu) pentru a cunoaste si recunoaste ce ar trebui sa primesti.
iar lucrul asta nu prea a avut context favorabil.
– de multe ori iti e deja foame / nu vrei sa pierzi inca jumatate de ora asteptand “inca o fisa”.
deci daca nu e ceva evident gresit pui in balanta ce te deranjeaza mai mult: asteptarea sau mica deviere de la standard?
– sunt destule localuri cu retete reinterpretate la care e mai greu cu reperul obiectiv.
dar daca esti atent cand iti alegi locul in care te asezi la masa / bar.. nu prea sunt probleme.
de obicei nemultumirile sunt mai multe despre servire decat despre mancare.
ce am patit de cateva ori a fost sa primesc cafea nepotrivita (ex: espresso foarte diluat si nu inteleg cum reusesc sa il greseasca asa), dar fie am cerut alta fie am ignorat-o si am taiat din bacsis.
john2381(Citează)
09/07/2024 la 7:57 AM
Nope. Problema e una singură. Românilor nu le place mâncarea “hawk tuah” , sau presărată cu mărar și sosuri inghinale, prin urmare nu se pune problema să faci așa ceva.
Catalinx(Citează)
09/07/2024 la 8:13 AM
La noi nu prea e recomandat sa dai mancarea inapoi ptr ca portia noua s-ar putea sa aiba in plus ceva “condimente” noi gen o flegma, un muc, un floc. Asa ca mai bine îi spuneti chelnerului de la inceput ca vreti friptura mai facuta sau ce vreti voi acolo si te rogi ca ala sa tina minte si sa transmita mai departe.
Asta e si unu din motivele ptr care nu-mi comand chestii trasnite la restaurant ci merg pe clasic: pizza, mici sau o friptura. Mai greu de dat chix cu astea.
Blackskull(Citează)
10/07/2024 la 6:19 PM
Sincer și mie mi-ar fi frica sa returnez mâncarea din aceleași motive.
Matilda(Citează)
09/07/2024 la 8:26 AM
S-a intamplat sa returnez mancarea in cateva situatii, recunoscute si de catre local ca fiind gresite si totul a fost OK. Au fost scoase de pe nota.
cosmin(Citează)
09/07/2024 la 8:32 AM
Am mai trimis ciorbe, cartofi prajiti reci, ma rog mancare rece inapoi, dar nu se intampla prea des. La gratar m-am obisnuit sa intreb daca e facut pe loc sau e tinut la cald sa nu am discutii cu returnat chestii evident facute cu o ora in urma.
Dar da, la final procedez ca Blackskull, comand chestii normale. In general ciorba de burta/radauteana si carnati prajiti cu garnitura random sau iahnie cu ciolan daca stiu ca e bucatarul semicompetent. Uimitor cati bucatari reusesc sa fac prost iahnia aia cu ciolan.
Baltha Zerus(Citează)
09/07/2024 la 8:45 AM
Un coleg a returnat o ciorba pentru ca nu avea mai deloc carne de vita in ea. Deci se poate. Daca ma gandesc acum, si eu trebuia sa returnez ciorba de fasole cu ciolan in pita – care era mai mult iahnie, decat ciorba… dar trebuie sa tin minte chestia asta!
Andrei(Citează)
09/07/2024 la 9:55 AM
E normal, pentru ca lichidul e absorbit in paine. Daca nu iti place ce rezulta, cere mai bine ciorba normala, la farfurie.
Sol(Citează)
09/07/2024 la 8:56 AM
Daca trebuie sa intrebi asta, cel mai probabil nu prea ai gusturi bune din start si esti doar snob ca ai mers in localul X, Y sau Z. Sau poate nu respecti valoarea banilor si ce ar trebui sa primesti de ei.
Nu spun asta din rautate, chit ca it seems to fit. :)
Cred ca este absolut imposibil, la cat de des incerci restaurante, sa nu fi fost servit cu mancare proasta din cand in cand. N-ai cum, chiar si la cele mai bune restaurante.
AlexZ(Citează)
09/07/2024 la 8:59 AM
Eu am patit in mai multe locuri sa nu iti treaca pe nota mancarea care nu s-a mancat mai deloc din motive ca nu era gatita cum ar fi trebuit. Dar nu am cerut niciodata sa o schimbe
Ionut(Citează)
09/07/2024 la 9:03 AM
Sa o returnezi e una sa ceri alta la schimb e cea mai riscantă chestie.Niciodata dar niciodată nu ceri la schimb ceva,in afara de a nu o plati.
Filip(Citează)
09/07/2024 la 10:10 AM
NICIODATA nu returnez mancarea. Stiu destule povesti de prin bucatarii, ca sa nu vreau niste “special sauce” adaugat. Nu-mi place, n-o mananc, asta e. Nu e masa vietii mele si , in plus, mi s-a intamplat extrem de rar sa primesc ceva absolut de nemancat.
boglous(Citează)
09/07/2024 la 10:19 AM
De doua ori am trimis inapoi mancarea … Prima data a fost ars, au schimbat fara un cuvant, au cerut scuze, etc., sunt client fidel al lor. Al doilea caz, pizzerie, pizza a venit rece, se vedea ca de cateva ore sta undeva, am trimis inapoi, am primit inapoi ca au bagat la microunde … Tot rece era. Am cerut unul fresh … A venit patronul ca daca nu imi place, sa merg altundeva sa mananc … Am mers, nici nu am mai revenit.
Attila(Citează)
09/07/2024 la 10:19 AM
In uk se returnează. Eu am returnat de 2 ori. Odată în restaurantul unde mănânc cel puțin 1 datǎ pe săptămână, și știu cum trebuie făcut totul, și o dată într-un alt restaurant unde puiul servit a fost ca de gumă. Pur și simplu nu l-am putut mânca. În uk se practică, America fiind foarte aproape de noi. 7h zbor :)
Cristian(Citează)
09/07/2024 la 10:20 AM
Doar o data cand era puiul crud pe langa os. De atunci stiu si nu mai comand pui cu os.
Dar in principiu, daca nu-mi place mancarea n-o mananc si nu mai calc acolo. Am asteptari putine cand ma duc undeva tho’.
add(Citează)
09/07/2024 la 10:21 AM
Asta cu portafiltrul single shot este precum doamna de la DSV care ma urechea frumos ca nu este trecuta data pe cutia de lapte scoasa din frigider, asta desi i-am explicat si arata ca pe zi se consuma 50 litri de lapte. Stiti voi ceva insa nu chiar.
Cum retata in 90% din cazuri este facuta pe dublu shot nu ti-as recomanda sa bei un espresso facut apoi cu un portafiltru single shot. Ce spui tu se poate doar daca implica o alta rasnita pentru single shot-uri si un grup de la espressor folosit exclusiv pentru asta, asadar un cost mai mare (se va reflecta la client) si un workflow ingreutatit.
Cu lapte (ce se prepara la 60 grade, nu la 50) nu faci diferenta intre un shot proaspat extras si unul de acum 5 minute.
Ce am spus mai sus se aplica la cafenele de specialitate clasice, ce folosesc cafele care te invata geografie de exemplu Etiopia, Brazilia, Guatemala etc. Cand ai o cafea geisha sau ceva special, atunci special va fi intreg procesul.
PS: Sa ceri un shot proaspat nu este nimic gresit, 99% din barista se vor conforma sperand ca esti acel tip de client cu cele mai tari papile gustative si care apoi va posti toate aromele simtite in cafea lui cu lapte.
Adrian(Citează)
11/07/2024 la 12:58 PM
De obicei am văzut portafiltre single-shot montate pe alt grup, da. Pe același nu merită efortul.
nwradu(Citează)
09/07/2024 la 10:22 AM
În cafenelele de specialitate nu se lucrează cu single dose, espresso single îi considerat jumătate dintr-un espresso (espresso double). Indiferent daca comanzi un cappuccino care folosește jumătate din volumul unei extracții sau un flat white care folosește o extracție completă în sistem se contabilizează că s-a folosit gramajul de cafea aferent unei extracții de espresso double, deci nu exista pierdere pentru cafenea daca nu se folosește shot-ul rămas în urma unei comenzi de cappuccino, are doar de câștigat cafeneaua daca shot-ul rămas ajunge sa fie folosit.
Dinu(Citează)
09/07/2024 la 10:33 AM
Problema la români e că nu știu să comunice, de asta și frica că îți scuipă oricine în mâncare dacă te plângi. Dacă trimiți mâncarea înapoi la bucătărie pentru că ți se pare că trebuia să primești ceva fantastic în orice dugheană, la fel o să fie și răspunsul. În orice local serios ești întrebat cum e mâncarea sau dacă totul e în regulă și atunci poți spune frumos ce nu e în regulă, nu să te uiți urât la chelner și să spui superior că nu e bună mâncarea. Poate mâncarea rece e cum e, te strâmbi și treci peste, dar carnea de pui negătită poate fi o problemă – astea se mai întâmplă, când nu e în regulă spui și aia e.
În orice local cu pretenții sunt bucătari care vor să-ți aducă un meniu ca lumea și vor să știe când ceva nu iese bine – din nou, lucrurile astea se mai întâmplă, poate niște ingrediente n-au fost cum trebuie și cei din bucătărie nu și-au dat seama la momentul respectiv. Aici vorbesc mai mult de bistrouri și restaurante normale, nu de lux.
dam167(Citează)
09/07/2024 la 10:55 AM
Am mai returnat mancare, dar la restaurante mai ok. Ultima data a venit carnea de porc nefacuta. Si-au cerut scuze, am primit alta bucata facuta cum trebuie. Cred ca e foarte important si cum pui problema.
Alin(Citează)
09/07/2024 la 11:25 AM
Da, bine punctat. Noi suntem in general o natie de arici. Suntem permanent in alerta, gata de explozie, ca poate e ceva in neregula, ascuns de careva. Apoi daca gasim ceva in neregula, izbucnim. Asta o vad peste tot, la cozi, la ghisee, la primarie, la anaf etc. Ne miram ca traim putin si ne crapa inima. Daca ai o problema, trebuie sa il ai de partea ta pe cel care te poate ajuta sa rezolvi problema, nu sa il ai impotriva ta. Macar la inceput sa vezi daca merge cu vorba buna, apoi daca vezi ca nu ajuta, gasesti alta strategie.
Cata Lin(Citează)
09/07/2024 la 11:26 AM
Am incercat sa trimit eu ceva inapoi: comandasem un steak de vita medium rare si la masa a ajuns medium spre well done, chiar uscatel – cand am avut conversatia cu domnisoara de la restaurantul Cimbru din Cluj Napoca mi-a spus ca asa il fac ei medium, desi mai mancasem la viata mea destule steak-uri rare si medium si cam stiam cum tb. sa arate un steak. Orisicum, gustul m-a dezamagit – pana si steak-ul de la Lidl pe care-l fac acasa e infinit mai gustos decat ce-am mancat acolo, mai ales ca fusesem la recomandarea unor prieteni. Nu, nu l-am mai returnat pt. ca ma grabeam si mi-era teama ca se va intoarce cu extra condimente surpriza
Mada(Citează)
09/07/2024 la 11:30 AM
Un client a refuzat un gin tonic pe motiv că e stricat ( nu glumesc).
Al doilea la fel. La al treilea refuzat, am întrebat în ce sens e stricat, că nu e carne tocată sau smântână.
A zis că are un gust ciudat.
De fapt omul nu era mare băutor de gin tonic, ce a băut a fost cu o marcă de gin și o marcă de apă tonică după spusele lui.
Eu am folosit mărci diferite, deci ginul tonic făcut de mine nu era cum trebuia să fie.
( Omul era pe genul bombardier style, i-am dat circumstanțe atenuante).
Paco(Citează)
09/07/2024 la 12:20 PM
Câți dintre voi ați văzut ( nu auzit ) un bucătar sau ospătar care scuipă sau adaugă extra toping la o farfurie?
Vă spun eu ? Nici unul dintre voi.
Câți clienți am văzut eu care din diverse motive refuză să plătească?
Destui. Țiganii englezi sunt specialiști pe domeniul ăsta.
Cocktail de creveți. Mănâncă doar creveții și brusc găsesc un ciob de plastic.Refuz de plată.
Antricot cu cartofi prăjiți. Mănâncă antricotul, în cartofii prăjiți un fir de păr. Refuz de plată.( Amuzant că firul de păr era brunet și lung, toate fetele din bucătărie erau blonde tunse scurt).
No.1 medaliat cu aur a fost un muc de țigară găsit în ultimul sfert de platou cu fructe de mare. Platou deloc ieftin și mic ca dimensiune, deci refuz de plată.
Paco(Citează)
09/07/2024 la 1:24 PM
Vazut la shaorma in Regie, aia de langa max, cum a scuipat in ea, dar asta acum multi ani :)) prin 2010
Alin(Citează)
09/07/2024 la 2:25 PM
Intrebarea ” câți ai văzut” e irelevantă din mai multe motive.
1) Gen câți bucătari au văzut, văzut nu auzit, clienți care nu plătesc?
2)Eu nu-s în bucătărie nu văd ce face bucătarul, însă nu-i musai ca bucătarul să facă asta – o poate face lejer un chelner șefu’ de sală.
3)Câta vreme am cunoscut mai mulți chelneri – în afara meseriei lor – care mi-au spus despre ei că ei fac asta e un motiv suficient de bun să îmi iau măsuri, nu e nevoie să văd eu unul făcând asa.
4)Știu cum sunt plătiți, în general, chelnerii, deasemenea ce fel de oameni sunt, nu am mari așteptări oricum.
5) Un alt motiv pentru care întrebarea e irelevantă este – tu câte ciorbe cu flegme sau fripturi cu floci vrei să mănânci, că eu știu sigur că niciuna, le accept mai bine în sânge sau le refuz, dar nu mai vreau nimic, mulțumesc frumos, câtă vreme nu e sânge de la ciclul cuiva.
Da, păi spre deosebire de ei, unii dintre noi preferăm să nu mâncăm feluri care conțin fire de păr, mucuri de țigară sau cioburi de plastic, nici măcar dacă-i gratis.
Catalinx(Citează)
09/07/2024 la 4:08 PM
@Catalinx: Pe principiul ăsta nu văd de ce nu ți-ar scuipa chelnerii în mâncare doar pentru că nu le place cum ești îmbrăcat sau pentru că bei apă plată. A trimite mâncarea înapoi mi se pare o lipsă de respect (adică a spune să o ducă înapoi ad literam, nu a te plânge că n-a fost chiar cum te așteptai), iar dacă cel ce te servește n-are multă minte înțeleg că s-ar răzbuna cum poate. Dar din nou, dacă așa-i privești pe ăia care te servesc asigură-te că ești exact clientul pe care-l vor altfel, indiferent de geniul bucătarului, nu-i de bine.
Nu știu ce știi tu de cum sunt plătiți, dar la mine în sat un anunț la o berărie spunea că pleci cu minim 7 mii de lei acasă pe lună, în timp ce la un restaurant mai cu pretenții (nu lux, dar nu de stat la bere) un băiat zice că merge spre 10 mii pe lună. Hai să-l lăsăm pe ăsta cu 10 mii, că o fi el drăguț și îi lasă interlopii bacșiș, dar la 6-7 mii pe lună eu unul am pretenții.
Acum, dacă și șeful de sală îmi face ceva în mâncare, mai bine stau acasă, lăsând la o parte stomacul, o iau razna în felul ăsta.
dam167(Citează)
09/07/2024 la 3:13 PM
Nu trimiteți niciodată mâncarea înapoi! Sfat de la un bucătar american.
Asta dacă nu vreți sa mâncați muci, saliva sau par pubian de bucătar….
Laur(Citează)
09/07/2024 la 3:19 PM
Există portafiltre de un singur shot pentru a elimina această risipă.) –
Exista site single shot, dar acolo trebuie sa faci alta reteta pt espreso, e mult mai greu de facut cum trebuie si mai greu de replicat.
mArius(Citează)
09/07/2024 la 3:55 PM
@Catalinx, tu ai scris ceva acolo din plictiseală. Facem abstracție că din ultima parte a comentariului meu cu țiganii ai înțeles nimic.
În mâncare era doar mâncare, au pus ei surprize să nu plătească.
Ai cunoscut tu mulți ospătari care ți-au povestit ție ce și cum. Mai taie din ele.
Îți povestește ție un chelner cum scuipă în mâncare…
Tu habar nu ai cât de grav e. Nu mai abera.
Paco(Citează)
10/07/2024 la 1:04 PM
nu am returnat niciodata mancare, rar mananc in oras, si nici daca ar fi cazul nu as returna, m-as ridica, as plati si as spune (si face) ca n-o sa mai calc pe-acolo. daca le convine – carciumarilor sa piarda clienti si clientilor sa fie tratati asa, sanatate buna.
dar, legat de scuipat/pus chestii in mancare, legenda asta am auzit-o din copilarie si pana acuma, si tot nu ma pot lamuri: ce ar castiga un ospatar/bucatar daca ti-ar scuipa in mancare, avand in vedere faptul ca nu o poate face de fata cu tine, deci nu stii, deci e o “razbunare” care se poate doar presupune, iar multi nici nu-si bat capul, mananca ce primesc?! sa te incarce la nota, inteleg, daca te vede neatent. dar sa scuipe, ce folos i-ar aduce?!
bine, sunt constient ca imensa majoritate a speciei actioneaza emotional, nu rational, dar totusi.
iar ticalosii care pun intentionat chestii in garnitura ca sa scape de plata, mi se par josnici, si cred ca as pune un afis in barul meu, gen
CUM SA FII DAT AFARA IN SUTURI:
1: comanda un platou scump.
2. consuma carnea si pune in garnitura ceva dubios.
3. refuza plata pe motiv de corpuri straine in mancare.
4. inregistrarea video poate si va fi folosita impotriva ta in instanta.
nu stiu daca ar calma ticalosii, dar ar mai reduce incidenta faptei…
WhiteLion(Citează)
09/07/2024 la 5:33 PM
Nu am cum să știu sigur că nu se întâmplă și asta, însă tratez aspectele care știu deja că generează, statistic, comportament retaliatoriu. În general evit localurile unde îmi imaginez că ar putea exista implicit astfel de servicii – cu exactitate nu poate ști nimeni. Dacă mi se ridică stegulețe roșii, mă ridic și eu și plec.
Ei, vezi, mie nu mi se pare lipsă de respect, mi se pare o lipsă de respect față de mine să-mi aduci mâncare greșită, sau făcută prost, dar știu că chelnerii ar privi-o cu o bună probabilitate așa cum spui, așa că dacă o trimit înapoi nu mai cer altceva în schimb. Plec, sau acă sunt cu alte persoane aștept să termine ei de mâncat – că poate lor le place și nu vreau să le deranjez și lor masa, că vorbim de respect .
Am respect pentru serviciile oferite și pentru calitatea serviciilor care se prezintă precum în reclamă – că dacă merg la șaormărie, n-am pretenții de fine dining.
Clientul pe care îl doresc toți e acela care lasă bacșiș și, presupun, până nu-și fac calculul că e probabil să nu le lași bacșiș, în măsura priceperii, lor fac eforturi să te servească bine – și-s OK cu asta. Se poate întâmpla dar nu e nici o practică nici fezabil să te poți urât cu omul de a cărui bună dispoziție depinde într-o măsură venitul tău, până nu i-ai stricat deja buna dispoziție
N-are rost să vorbesc prostii, în ultimii ani contactul meu cu restaurantele din România a fost oarecum minim, iar prieteni în industrie mai am, dar nu la nivelul de chelneri, că nu mai e nici vârsta nici nivelul profesional – efectiv pot să-ntreb pe cineva acum cu cât își plătește personalul, dar nu-mi deranjez prietenii pentru un argument de discuție de bordură, așa că pot să accept că o fi ca tine și dacă-s plătiți bine, foarte bine, mă bucur pentru ei, înseamnă că pot mânca cu mai multă încredre. Cu două amendamente.
1) La modul cum ai pus problema ”pleci acasă cu 7000 pe lună” nu înseamnă că e salariul atât, ci că poți scoate atât cu bacșișuri – nu știm cât e salariu din schema asta, aș putea să pariez pe o bere că e mai înspre salariul minim și că asta înseamnă, de fapt, că românii lasă bacșișuri mai mari? Lucru care-i admirabil dealtfel.
La fel ca și tine, că io dacă am treabă îmi fac treaba aia, nu stau să comentez pe net și bănuiesc că așa faci și tu.
Nu facem nicio abstracție, că am înțeles ce-ai vrut tu să spui, nu-i nevoie de traducere, dar ți-am răspuns în modul cum văd eu problema. Gen nu suntem toți țiganii care mănâncă unde lucrezi sau mănânci tu.
Poate, dar nu știi. Aia declari tu. Ai poză cu mâncarea înainte și după? N-ai. Oricum ar fi, ”țiganii” – orice fel de etnie ar avea, care prin definiție ( aia dată de tine clișeic) se pretează la genul ăsta de manțocării sunt genul care oricum n-au pretenții, nu îi deranjează prea tare nici dacă le tragi o flegmă în gură, câtă vreme te-au făcut, darămite în farfurie. Dar nu suntem toți la nivelul ăla.
Cu ”Mai taie din ele” și ”Nu mai abera.” e perfect în regulă să i te adresezi mă-tii, noi, în schimb, nu ne tragem de șireturi aici. Tu nu prea știi nimic despre mine cât să îți permiți să ai idei ce discut eu și cu cine.
Puș-că-ri-e! #colectiv.
Așa ceva se întâmplă doar în imaginație. N-are cum!
Normal că e grav, de-aia am și zis că n-am stat de trimis mâncarea înapoi în România, de grav ce e.
Catalinx(Citează)