un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dyson OnTrac: căști ANC cu design spectaculos și autonomie foarte mare

19 Jul 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Nu mă așteptam la asta, dar pe 29 iulie Dyson va pune în vânzare căștile OnTrac.

Update: au apărut în stoc pe magazinul oficial Dyson.

Dacă ne luăm după specificațiile anunțate, atunci Dyson este… on-track… să prezinte un model excelent în gama de preț 2.500 lei. Noile OnTrac sunt căști over-ear (o să inventez termenul massively over-ear pentru ele, de fapt) cu anulare activă de zgomot, dar uitați cu ce specificații: folosesc 8 microfoane exterioare pentru a analiza de 384.000 de ori pe secundă sunetul ambiental și a ajusta deci anularea zgomotului, obținând o reducere chiar și de 40 decibeli! (40 decibeli este foarte mult).

Ah, iar autonomia declarată este de 55 de ore cu Active Noise Cancelling pornit, practic un record având în vedere că Sonos Ace au autonomie de 30 de ore, Bose Ultra de 24 de ore, iar Airpods Max de 20 de ore.

Au în interior drivere de 40 mm, răspuns de la 6 Hz la 20 kHz, contract tactil pe cască, detecție de ridicare de pe ureche, aplicație de control — în fine, căști premium.

Design-ul noilor OnTrac este însă spectaculos. Părerea mea este că va fi genul de design care va grupa oamenii la două extreme, design care fie îți place, fie îl urăști. Mie mi se par science-fiction, dar și flashy, genul de căști pe care le iei pentru că vrei să îți fie observate la urechi și să devină un accesoriu fashion de cap.

Comunicatul și site-ul oficial nu precizează din ce material sunt făcute, însă căștile sunt disponibile în 4 culori: CNC Aluminiu, CNC Copper, CNC Black Nickel și Ceramic Mandarin. Nu îmi este clar dacă sunt din aluminiu, cupru sau nichel (sau mandarine, hăhăhă) sau dacă au un finisaj de respectiva culoare. Vom vedea după lansare, când apar mai multe detalii. Cele ceramice sunt vopsite într-un stil care imită materialul ceramic.

Practic, însă, când alegi una dintre acele 4 variante alegi de fapt culoarea benzii din trei segmente care unește cupele și culoarea de bază a acestora. De exemplu, Copper are cupe aurii și bandă mov, Nickel sunt clasicele căști negre etc.

Pe exteriorul cupelor poți monta un fel de capace de diverse nuanțe, iar acestea sunt din aluminiu. Cupele interioare, din spumă, pot fi de asemenea schimbate și sunt disponibile diverse combinații de culori. Altfel spus, rezultă niște căști pe care le poți face să arate în două nuanțe care te reprezintă sau sunt complementare pentru un aspect mai plăcut. Mie îmi plac mult cele de cupru, precum în imaginea de sus de tot.

În România a fost anunțat un preț de 2.529 lei pentru căști și 259 lei pentru accesorii, probabil per pereche. Le veți găsi pe site-ul oficial Dyson România și bănuiesc că și eMAG.

Foto via: Engadget, The Verge, TechCrunch.

    12 comentarii

  1. Arata cool, dar nu pot sa spun ca as dori casti de la un producator de aspiratoare.

      (Citează)

  2. Arata bine.. oare se conecteaza cu aspiratorul? :))

      (Citează)

  3. Record… :facepalm
    Sennheiser Momentum 4 tin 60+ ore.

      (Citează)

  4. eBogdan:
    Da.. ca Samsung, LG si multi altii nu fac acelasi lucru :))

    Nici eu nu as dori casti nici de la Samsung sau LG.

      (Citează)

  5. O adevarata prezentare tehnica. Nu mentionezi nicaieri ce codec-uri bluetooth suporta…lucru extrem de relevant pentru niste casti…bluetooth.

    Am gasit pe alte site-uri SBC, AAC si LDHC..fara LDAC, fara aptx..HD, adaptive, lossless, cam nasol…

      (Citează)

    • Pe hârtie da, ai dreptate, e relevant. La modul practic însă, discuțiile despre lossless la căști BT nu prea își au rostul – cu excepția celor care vor să discute în loc să asculte muzică. La fel și LDAC, prea puțini sunt dispuși să ia în calcul aspectele practice, cum ar fi sistemul de operare și dispozitivele mobile pe care e disponibil. În momentul de față calitatea audio oferită de lossless sau LDAC e mai mult la nivel teoretic, poți spune că nu contează la modul general, iar cine cumpără căști la prețul ăsta caută anularea zgomotului și calitatea construcției. Cu alte cuvinte e mai important cum arată, că sunt sau nu din aluminiu și că au capace din cupru, decât sunetul, că pe ăsta din urmă îl obții la jumate de preț dacă asta cauți.

      Ce spui tu îmi pare o pierdere de timp pentru cineva ca Radu, care nici măcar nu e interesat la modul serios de astfel de dispozitive.

        (Citează)

  6. Poate merg si bt si cu fir, am avut niste casi Plantronics care erau bt, cu suport de incarcare, etc. Dar aveau si o mufa microusb care parea inutila, totusi daca bagai un cablu acolo si celalat capat in calculator, o noua pereche de casti era vazuta iar modulul bt nu mai era necesar, puteai sa-l scoti. Nu am remarcat calitate a sunetului diferita pe fir vs bt, drept e ca le-am folosit mai mult la conferinte, voce

      (Citează)

  7. E prea cald ca sa porti casti, orice fel de casti, ca sunt in urechi, pe urechi, peste urechi.

    Doar cand ma gandesc si mi se irita urechile.

      (Citează)

    • Depinde de cum suporți căldura și ce sensibilitate au urechile. Am ieșit la alergat sau la plimbări de câteva ore cu căști în urechi ( model ieftin, nimic spectaculos) toată perioada asta cu temperaturi mai ridicate, n-am avut nici cea mai mică problemă. Poate cele mari, peste urechi, ar fi mai incomode, dar nu mi se par practice și nici nu-mi plac, deci habar n-am cum se comportă.

        (Citează)

  8. Aspiratorul meu e destul de silențios, nu se justifică să scoată antifoane pentru el 😀😀😀

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus