un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

De ce nu se lansează Samsung Galaxy Ring și în România

10 Jul 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Ieri, când am văzut noile Fold, Flip, Buds3 Pro și Watch Ultra în secret înainte de lansare, am întrebat “unde este inelul? Aș vrea să încep cu el.” Și atunci am aflat că nu se va lansa oficial în România.

Cei de la Samsung România mi-au spus că decizia nu este a lor, ci a venit de la HQ. Samsung România încearcă să răstoarne această decizie și să aducă Galaxy Ring la vânzare și în țara noastră, dar mi-au spus că este puțin probabil să vedem inelul aici până la finalul acestui an. Poate în 2025 să fie șanse mai mari.

Nu este clar de ce România nu face parte din țările de lansare. Poate că inelul este produs momentan în prea puține unități sau poate că este un produs atât de nișat încât estimările de vânzări sunt mici, iar logistica necesară vânzării sale este complicată. Prețul de lansare în SUA este de 400 de dolari. În Europa probabil ar fi 450 de euro, caz în care aș spune că vânzările ar fi mici.

Eu, însă, eram cel mai entuziasmat de Galaxy Ring din toate produsele prezentate la Unpacked-ul de vară. Planul meu era chiar să fac un clip video despre Galaxy Ring și un alt clip video despre toate celelalte la un loc.

De ce îmi place ideea unui smart ring? Pentru că sunt o mulțime de oameni care vor la încheietură un ceas normal, nu unul care necesită des reîncărcare. Sau poate că au deja un ceas, poate chiar unul scump, dar în același timp vor și un gadget care să le monitorizeze activitatea fizică și somnul și pulsul. Un inel devine gadgetul potrivit pentru asta.

Există și dezavantaje, desigur. Prin construcție este mai gros decât un inel uzual și mulți probabil vor descoperi ulterior că le este dificil să tasteze cu el sau că își zgârie laptopul când mișcă degetele pe lângă touchpad șamd.

Samsung, însă, pare să fi făcut o treabă bună. Galaxy Ring este construit din titan și cântărește maxim 3 grame. Are rating IP68 și rezistență la 10 atmosfere. Grosimea este de 2,6 mm și lătimea de 7 mm.

Autonomia este de 6-7 zile, iar inelul vine cu o cutiuță, ca la earbuds, în care se poate încărca încă o dată. Mi se par cifre foarte bune. Senzorii de pe interiorul inelului măsoară temperatura pielii și pulsul, plus activitatea fizică. Este uimitor ce mici sunt astfel de senzori acum. Nu există nici un vibrator sau LED pentru a fi anunțat de notificări de la telefon.

Am spus și că logistica vânzării este complicată. Este un inel și se găsește din start în 9 dimensiuni diferite, de la 5 la 13. Este disponibil în trei culori, negru, argintiu și auriu. Magazinele ar putea investi în stocuri fără a ști când ar vinde toate acele dimensiuni.

La inele nu cred că este ca la telefoane, unde dacă vrei musai acel model, accepți și altă culoarea sau altă configurație de stocare la o adică. Este un inel, dacă nu găsești exact dimensiunea și culoare necesară ție, nu-l vei cumpăra.

Anyway, no Galaxy Ring for us, maybe one year. Sunt curios dacă unul cumpărat din străinătate ar putea fi activat cu un cont Samsung de România. Bănuiesc că vom afla în curând.

asus s5507

    11 comentarii

  1. Pentru că românii sunt săraci și nu or să cumpere.

      (Citează)

  2. galaxy ring este pe baza de subscriptie anuala? ca la oura?

      (Citează)

  3. Salut! Referitor la achiziția inelului de afară și configurat cu un cont Samsung de la noi din țară…Nu cred! Și apropo, chiar dacă sunt unul dintre fanii Samsung, stau și ma întreb, cum naiba să fie lansat un dispozitiv Samsung în anumite regiuni iar în România…….

      (Citează)

  4. Nici nu imi pot imagina cate cereri in casatorie se vor face cu un inel din acesta.

      (Citează)

  5. Am prieteni care sunt mari fani oura. Dar deviceul ala e inutil daca nu platesti si abonament pe langa

      (Citează)

  6. Si eu eram curios de ring si putea fi o solutie foarte buna de a monitoriza glicemia…dar ghici ce, inelul nu monitorizeaza acest aspect. cine stie, poate urmatorul…

      (Citează)

    • Pentru glicemie îți iei un aparat profi aprobat de autorități medicale. Chiar și dacă va face vreun ceas monitorizarea asta, trebuie întâi aprobat de autorități pentru certificare. Un inel are senzori așa mici încât poate nu vom vedea niciodată glicemia pe el.

        (Citează)

  7. si totusi n ai scris nimic despre ce face acest inel..

      (Citează)

    • Autonomia este de 6-7 zile, iar inelul vine cu o cutiuță, ca la earbuds, în care se poate încărca încă o dată. Mi se par cifre foarte bune. Senzorii de pe interiorul inelului măsoară temperatura pielii și pulsul, plus activitatea fizică. Este uimitor ce mici sunt astfel de senzori acum. Nu există nici un vibrator sau LED pentru a fi anunțat de notificări de la telefon.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus