un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cocorico și Auchan fac concurență restaurantelor KFC

31 Jul 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

10 comentarii

Cocorico este un brand de carne de pui. Îl consum des, îmi place că au și pachete de dimensiuni mici, utile pentru o masă. Producătorul se numește de fapt AAylex One, cu doi de A în mod bizar, și este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din piața românească.

Auchan știți ce este, deși aici ar fi de remarcat că au început să extindă în România rețeaua de hipermarketuri de discount marca ATAC. Te atacă prin prețuri mai mici!

Anyway, recent cele două companii au lansat un lanț de fast-food-uri numite Artisan by Cocorico, amplasate în (vecinătatea) hipermarketurilor Auchan. Prima unitate a fost deschisă la Constanța, la Auchan Constanța Sud, și când am auzit asta m-am urcat în mașină și am plecat până acolo pentru a răspunde provocării Auchan de a încerca noul lor pui.

Glumesc. Am stat acasă, am destule KFC în zonă, plus destul de des 40% reducere la LeBab Chicken, care aș spune că este de fapt principalul concurent al KFC în piața noastră. Dar dacă ajung vreodată prin Auchan Constanța Sud, o să trec pe acolo.

Dintr-un banner de pe net, pare a fi un chioșc probabil amplasat în parcare sau pe lângă clădire. Arată similar cu ce face Kaufland cu Grill în unele hipermarketuri de-ale lor.

Dar surprinzătoare mișcarea, nu? Și îndrăzneață, aș spune, o evoluție naturală a afacerii cu carne de pui. De ce să nu-l vinzi chiar tu și preparat?

Nu știu exact ce preparate vând acolo, dar pot bănui din fotografiile de pe site-ul oficial Cocorico. În plus, Artisan by Cocorico a avut în acest an un food-truck care a fost la câteva evenimente, unele și în București. Nu l-am văzut niciodată nici pe acesta, dar tot pe site-ul oficial, la anunț, sunt pomenite preparate precum “Pulpe CocoPastrami, CocoBaked- Burgeri, Cocorici HotDog” și “mici delicioși, frigărui sau cârnați, toate din pui”.

Am găsit în altă parte de burger cu pulpă de pui, corndog, aripioare cu cartofi, burrito, gyros și mititei de pui, care… nu știu… mă aștept să fie condamnați ca fiind un sacrilegiu de către ÎPS-ul Constanței.

Asta bănuiesc că au deci și acolo și visul lor este să arate precum în imaginile de mai jos.

E de remarcat acel Cocorici, un produs pe care l-am cumpărat de multe ori din magazine. Ei le zic cârnați, eu le zic cremwurști de pui, dar unii mai grosuți și, mai important, fără conservanți sau aditivi, având o etichetă neașteptat de “curată”. Mi-am făcut de multe ori hot-dogs cu ei. Văd că asta au și la Artisan, printre altele, conform anunțului.

Ce nu au? Crispy strips, din câte se vede. WTF ‘Rico? Practic au înjumătățit numărul de potențiali clienți prin asta.

surse: Economedia, Cocorico.

    10 comentarii

  1. “AAylex One, cu doi de A în mod bizar”
    Din ce știu, într-o enumerare oamenii au tendința să rețină primul și ultimul element (ultimul, cu mai puțină eficiență).

    De asta, dacă cineva îi zice că îi plac AAylex One, Carrefour, Mega Image și … ZZ Top, există o tendință să îi reții fix pe primii și ultimii.

    Cred că e o decizie de marketing.

      (Citează)

  2. E unu încerc sa mă duc duc cât mai mult la restaurante & fast food uri românești, nu de alta dar așa încurajăm industria locală. Asa ca cel mai probabil o sa încerc ceva de la ei.

    In schimb site‐ul lor e inutilizabil. nu poți sa știi ce apelai prin meniu uri

      (Citează)

  3. Nu inteleg, de ce ar face concurenta celor de la KFC? Doar pentru ca printre produsele din meniu au si aripioare cu cartofi prajiti?

      (Citează)

  4. Cel mai mare concurent pentru KFC pare sa fie chiar Cartofiserie, care vinde multe produse de pui pe langa cartofi. Tu ziceai ca deja sunt pe locul 4 in tara.

      (Citează)

  5. Cocorico a fost prezent cam la toate festivalurile mari de anul acesta din București, cel puțin alea rock la care am fost eu.

      (Citează)

  6. Cocorico și Auchan își fac unul altuia concurență. Asta pentru că în interior la Auchan au și un împinge tava al lor. Spațiul acela de la Auchan Constanța a fost vreo lună de închiriat, că mă bătea gândul însă când am văzut că au și ei în interiorul Auchan un împinge tava, mi-a trecut gândul. :)

      (Citează)

    • La Auchan durează atât de mult sa cumperi mâncare gătită la ora prânzului că ori ți-o faci singur ori cumperi din alta parte.

        (Citează)

  7. Ca sa nu mai vîndă la preț redus marfa refrigerată care expira în 1-2 zile…

      (Citează)

  8. incredibil cum ai mers din bucuresti pana la constanta de curiozitate, nu pentru un contract de publicitate :)))
    incredibil asa veba

      (Citează)

  9. Il desemnez comentariul anului. N-a mai rezistat tentatiei de a citi inca un cuvant :))))))))))))))))))))))

    mihai:
    incredibil cum ai mers din bucuresti pana la constanta de curiozitate, nu pentru un contract de publicitate :)))
    incredibil asa veba

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus