un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce mâncăruri, dulciuri, băuturi și restaurante am mai încercat – ediția de iulie 2024

24 Jul 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

7 comentarii

O nouă lună, un nou articol în care mă uit prin ce-am fotografiat prin restaurante sau încerc să-mi aduc aminte unde ne-am simțit bine, ca parte din lunarul state of nwradu.

MÂNCARE

Încep cu delicatese de la Băcănia Boierească, un magazin care este genul de succes românesc pe care aș vrea să-l văd mult mai des. Băcănia Boierească are două magazine în Suceava care vând produse de la producători locali, plus o fermă la Bălăceanca, în Bucovina, unde cresc diverse animale în regim free-range.

 

Totul a fost bun, în special cotletul de porc țărănesc și cârnații sticks crud uscați, plus cârnații Angus cu nucă. A făcut Matilda într-o zi un platouaș cu câteva felii de fructe, de brânză, niște alune și caju — a fost perfect.

Pate-ul acesta marca Polca l-am cumpărat din Freshful și din Mega Image, unde era pus surprinzător de jos într-un frigider, de zici că n-ar vrea să-l vândă. Este foarte bun! Dă-mi un pateu din acesta și o pâine cu cartofi și nu mai vreau nimic altceva.

BTW, sunt multe alte pateuri bune și artizanale prin comerț și în general mi se pare că merită bani față de cele la conservă, dacă vreți o delicatesă. De exemplu, marca 2Chefs la Real Foods. Sunt unele bune și la conservă, dar gustul nu este la fel de intens.

Dulcețurile acestea nu știu cine le produce. M-am uitat pe fugă pe eticheta lor, dar era prea mult scris și prea mic și n-am avut răbdare. Le-am văzut la Human Coffee, o cafenea cu nume amuzant de aici din cartier, și într-o zi o să cumpăr borcanul de dulceață de lavandă cu afine și whisky, că m-a făcut curios.

BĂUTURĂ

Am băut o bere Hop Hooligans Spiritual Soak Wild Thyme Saison. Thyme = cimbru. Prea multă aromă de cimbru pentru mine, din păcate.

Acestea sunt sucuri 100% naturale marca Fresco Jugo, care se fac la Lețcani, Iași, la doi pași de bunicii Matildei din acea zonă. Fără aditivi, fără conservanți, foarte gustoase și fără a părea dulci. Cel mai mult mi-a plăcut unul de mere cu rodie.

Întrebare din magazin: de ce este Heineken Silver mai scumpă decât Heineken normală? Nu-i nici pe departe la fel de bună și aveam impresia că șmecheria la berea aceea este că-i făcută din nu-știu-ce amestec cu accize mai mici, deci prețurile ar trebui să fie mai mici.

RESTAURANTE ȘI ALTE LOCALURI

The Cone este un nou local de înghețată aflat pe Calea Victoriei colț cu str Biserica Amzei. Pot să zic gelaterie sau asta se aplică doar la gelato pe rețeta tradițională? Nu știu.

Oricum, sunt mulți care vând înghețată acum pe Calea Victoriei, vreo 6 localuri în 300 de metri. Diferențiatorul la The Cone este că au multă înghețată fără zahăr adăugat și fără alți conservanți, deci sunt mai potrivite pentru copii.

Vivo a introduc un burger nou: thailandez de pui. Adică e cu pui și are niște legume și sosuri de inspirație asiatică în el, că nu i-aș zice thailandez în mod special. A fost bun, ușor picant.

Am văzut că în aplicațiile de livrare apare și un Vivo Hot-Dog Station, cred că o să-l încerc în viitor.

Despre Frescoloco am scris separat. Fac panini foarte bune, iar în noul punct de pe Bd Unirii au și cafea, cocktailuri, vin și altele.

La Frudisiac am prins într-o zi preparatul lor cu smochine, care este în meniul principal, dar este atât de dulce de la smochine și crema de brânză încât ar putea fi la fel de bine pus la desert, cu un pic de tweaking. Clătitele au fost bune ca de obicei.

Am mers într-o zi la Eshte Cafe, o cafenea din centrul vechi, vizavi de BNR și de Hilton Garden Inn. În interior este inedit decorată, chiar fiecare masă este unică, la fel și paharele din care bei.

Casa Mița Biciclista a cam devenit unul dintre cele mai bune localuri din București. Cafeaua este bună. Au adăugat treptat patiserie de top, printre cele mai bune din oraș (papionul de foietaj cu cremă de alune în interior este excelent), apoi prăjituri care pot concura oricând cu Zexe, Christine și alții, iar recent câteva omlete și un sandviș în meniu până la ora 17 (iar după-amiaza cartofi prăjiți, ceea ce este ciudat, dar sunt excelenți).

În plus, au cocktailuri cu rețete proprii și servire inedită (unele au înghețată care se topește lent pe măsură ce bei și lasă arome noi în băutură), iar localul arată foarte bine în interior. Mai scump decât media, dar este mereu plin și vin și turiștii gârlă.

Am fost într-un weekend și la Baristro, cu finii noștri, și au mai adăugat preparate noi prin meniu, precum Uovo Purgatorio, un preparat napoletan cu ouă făcute în sos de roșii și de ardei copți. Am luat varianta picantă, a fost foarte bun.

    7 comentarii

  1. Pentru chestii porcoase din Bucovina recomand “La baciu”. Au magazine in Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei daca aveti drum pe acolo. Au si unul in Bucuresti pe Calea Floreasca care are preturi duble si e deschis doar vineri, sambata si duminica – cel putin asa era ultima data cand am fost acolo, pentru ca, din nou preturi duble. Recomand Costita Hatuita de la ei.

      (Citează)

  2. Dulceturile sunt din Olt, thefancyjar.ro – Gusta si zambeste SRL – “o afacere de producție gemuri, creme și alte produse din legume si fructe preparate cu un dispozitiv inovator”.
    Acum 5 saptamani se plangea proprietara pe un grup de FB ca sta prost cu vanzarile si nu stie ce sa mai faca sa incaseze ceva.
    Heinekenul normal e la promotie 5+1 gratis, de aia e mai ieftin.

      (Citează)

  3. alunelu:
    Heinekenul normal e la promotie 5+1 gratis, de aia e mai ieftin.

    Si Silverul tot 5+1 e, fatah!

      (Citează)

  4. Cutia aia de la bacanie a avut si pungi cu gheata, pastile, in interior?
    Eu evit sa comand in anotimpul cald, nu ajuta sa bage la exterior cateva pastile langa sau in cutie termoizolanta, se simte clar ca stau la macar 15-20.

    In rest, felicitari pentru o bere “ca lumea” (in sfarsit), chiar daca nu te-a nimerit. Mai incearca de la ei, sau Bereta, Blackout etc (vezi site propriu sau berero, brizzly)

      (Citează)

  5. Din cititorul blogului am sărit peste bar în calitate de barman.
    Și îmi imaginam cum un client un pic pilit îmi cere : două Hop Hooligans Spiritual Soak Wild Thyme Saison !
    Denumirea completă a berii, că altfel nu știu cu ce să îl servesc.( Berile sunt în frigider ținute la temperatura optimă).

      (Citează)

  6. Băcănia Boierească a deschis ieri locația din București în apropiere de piața Dorobanți.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus