un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cafenele bune: MABO Vulturi a fost renovată

23 Jul 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

2 comentarii

N-am mai fost la cafeneaua Mabo Vulturi de când Matilda era însărcinată. Aceasta a fost de fapt prima cafenea Mabo, în strada Vulturilor 31, pe colț cu Traian și la doi pași de bulevardul Unirii (Google Maps).

Mergeam uneori acolo pentru a cumpăra direct cafea Mabo “de la sursă”, acolo fiind montat prăjitorul lor de cafea. Luam și un mic cortado, dacă tot ajungeam acolo, să fie power-up pentru drumul înapoi.

Între timp, însă, Mabo a început să livreze cafea prin curier sau la easybox și au deschis cafeneaua mult mai mare MABO One, de pe lângă Gară, unde noi am mers mult mai des, având mai frecvent drumuri prin zona aceea a orașului.

Am fost însă din nou la Mabo Vulturi săptămâna trecută. Acum câteva luni am primit newsletter în care spunea că s-a reamenajat cafeneaua și chiar asta s-a întâmplat. Prăjitorul de cafea s-a mutat undeva în spate, într-o hală cu spațiu mai mare la dispoziție.

În cafenea sunt acum mult mai multe locuri la dispoziție și au un galantar normal de vânzare de unde servesc cafea, ceaiurile de vară, chiar și 2-3 produse de patiserie și puteți de asemenea cumpăra de acolo cafea, capsule, chiar și căni și alte obiecte pentru preparat acasă cafea.

Am băut din nou batch brew cu gheață, foarte bun pe căldură, și desigur un cappuccino.

Mi s-a părut un loc ceva mai intim, unde poți bea în liniște o cafea bună dacă ești prin zonă. Și, având în vedere ce altceva mai este prin zonă, este practic singura cafenea care servește cafea de specialitate de top (Bogdan Georgescu, unul dintre proprietari, este vicecampion mondial la prăjit cafeaua) într-un perimetru care acoperă cam toată zona Bd Unirii – Piața Alba Iulia – Piața Muncii – Calea Călărași.

Mai sunt și alte cafenele în zonă, dar Mabo Vulturi mi se pare cea mai bună, singurul concurent real fiind DeSoi, pe la Piața Sf Ștefan.

Apropo de Bogdan Georgescu, am deschis la întâmplare o carte despre cafea dintre cele disponibile pe o măsuță în cafenea, o carte de James Hoffmann, și am descoperit că a fost backer la facerea ei. Hoffmann este un nume mare în domeniul cafelei, îl urmăresc de mulți ani pe YouTube, am o altă carte de-ale sale (World Atlas of Coffee), mi-ar plăcea foarte mult să-l și întâlnesc cândva și să-l duc la câteva cafenele prin București ca să-mi spună cu accentul său britanic ce părere are despre ele. Într-o zi probabil o să-mi fac cadou și cealaltă carte a sa care îmi lipsește, How To Make The Best Coffee At Home.

Mabo Vulturi se găsește în str Vulturilor 31, în zona Piața Alba Iulia. Orarul este L-V 8-18, S-D 9-14. Parcare se găsește uzual pe strada aceea, dacă este nevoie.

    2 comentarii

  1. Radu iti recomand si Bandit sau Slower Brew Bar. Personal, consider ca la Bandit am baut cele mai bune cafele in Bucuresti si am incercat aproape orice cafenea din orasul asta, inclusiv experientele de cafea de la Origo.

      (Citează)

  2. Pentru poza cu stiva de carti, mi-a fost lene sa imi notez titlurile (de curiozitate, pe viiitor poate le caut sa vad cum sunt). Asa ca i-am dat lui ChatGPT sa extraga titlurile, si le-a scos frumos, inclusiv cu autori acolo unde aia nici nu se vedeau in poza:

    – “The Coffee Roaster’s Companion” by Scott Rao
    – “The Daily Grind: How to Open & Run a Coffee Shop That Makes Money” by Andrew Bowen and Claire Bowen
    – “The New Rules of Coffee: A Modern Guide for Everyone” by Jordan Michelman and Zachary Carlsen
    – “The Devil’s Cup: A History of the World According to Coffee” by Stewart Lee Allen
    – “The Coffee Dictionary: An A-Z of Coffee, From Growing & Roasting to Brewing & Tasting” by Maxwell Colonna-Dashwood
    – “Where the Wild Coffee Grows: The Untold Story of Coffee from the Cloud Forests of Ethiopia to Your Cup” by Jeff Koehler

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus