un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Articole interesante de citit astăzi – 7 iulie 2024

7 Jul 2024  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Democrații au timp să aleagă un nou candidat pentru prezidențiale în SUA, dacă ar vrea asta. Problema este dacă vor. Nu au alt om. Kamala Harris nu s-a evidențiat ca un succesor pentru Biden. Poate Pete Buttigieg. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, dar momentan sunt șanse tot mai mari ca Trump să fie din nou președinte.

Salata Caesar împlinește 100 de ani. Este salata mea preferată și una bună am mâncat mereu la 5ensi la Victoriei. A fost inventată pe 4 iulie 1924, în Tijuana.

Cine au fost cei 12 apostoli ai lui Iisus și ce s-a întâmplat cu ei. Un rezumat foarte bun.

Un nou medicament împotriva Alzheimerului a fost aprobat de americani. Kisunla, cu donanemab, făcut de Eli Lilly, este cel mai potent de până acum împotriva acestei boli.

SpaceX publică un rezumat video al recentei misiuni Starship, cu câtev aimagini ce nu au fost în transmisia live, precum lansarea spectaculoasă filmată de aproape și amerizarea boosterului:

Un CEO spune că relația cu angajații trebuie să fie pe bază de încredere și task-uri de îndeplinit, nu pe socotit fiecare oră muncită. Sunt complet de acord. Dacă oamenii își fac treaba primită până la deadline-ul indicat, nu contează că apoi vor să plece mai repede acasă. Acum mai trebuie doar să ajung CEO.

Tatăl lui Anne Frank povestește de ce i-a publicat jurnalul. Lăsând la o parte tragedia situației (eu nu am găsit niciodată puterea de a-l citi sau de a vizita casa respectivă, când am avut ocazia), interesantă ideea de a da un jurnal unui copil. Uneori se transformă în cel mai bun prieten.

Un ciclist a fost amendat în Turul Franței pentru că s-a oprit sa-și sărute nevasta, la marginea drumului. Nu mai este ok dacă te susține familia, trebuie să fii un robot care doar pedalează, altfel iei amendă.

Sper că aceste imagini cu feriboturile din Bangladesh sunt generate de AI:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de merchant navy (@mariners__home)

Viktor Orban de Ungaria a vizitat pentru prima oară Ucraina de la începutul războiului. În Franța, partidul lui Marine Le Pen devine forța dominantă în politică. Uitați o frază cheie apropo de asta: “The disappearance of the shame that used to attend a vote for the RN (partidul lui Le Pen) has been a long process, but it can now surely be declared to be complete”. Dispare jena de a vota cu extremiștii. În Marea Britanie, laburiștii au câștigat după 14 ani alegerile cu un scor imens.

Cum arătau unele pagini de web în 1994. Ce să zic, e bine că s-a schimbat netul.

Un câine a dat foc unei case.

Cercetătorii confimră că nucleul Terrei a încetinit. O fi dat de trafic.

Echipa care a marcat fără să atingă mingea:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de ALL THE GOAL SOCCER (@atgsoccerr)

Două femei îl acuză pe Neil Gaiman de viol.

Zuckerberg are un iaht atât de mare încât mai are un vas auxiliar care-l însoțește.

Dior, Armani și alții au subcontractat producția de poșete către unii care plăteau cu 2-3 dolari pe oră muncitorii ce făceau poșete de mii de dolari.

 

Formula 1 la Silverstone începe astăzi, la ora 17. Trei britanici, Russell, Hamilton și Norris, pornesc de pe primele trei locuri în cursa lor de casă. Iată o analiză bună a manevrelor periculoase făcute de Verstappen în cursa trecută, care au dus la un acroșaj cu Norris.

asus s5507

    13 comentarii

  1. 1. Democratii nu mai au timp pentru nimic, zarurile sunt aruncate. Kamala e detestata de public, are raspunsuri si reactii inepte (rasul ala isteric cand i se pun intrebari serioase), Buttigieg este mult prea inteligent pentru redneck-ul de rand. Odata ales Trump, adio robinetul cu bani pentru Ucraina, printre altele.

      (Citează)

    • @deea ai zis bine dar ai tras concluzia greșită.

      Din moment ce discuția e despre un robinet cu bani, e clar că nu se va închide. Să fim serioși, Ucraina primește foarte puțini bani, ce primesc ei e armament învechit și demodat.

      Asta înseamnă că…cele mai puternice firme din US, adică cele de armament vor face bani ca să refacă aceste stocuri.

      Acuma, care a fost primul primul act al lui Trump când a devenit președinte? A forțat saudiții să semneze un contract de armament de 20 miliarde USD. Deci dacă astea sunt cercurile lui Trump, crezi că se va opri robinetul?

      Eu cred că Biden (sau echipa lui, că el săracul cine știe ce face) este foarte foarte precaut și joacă foarte foarte safe. Trump o să dea drumul nu la robinet ci la conductă direct. Va găsi o vrăjeală ieftină să o vândă electoratului său de rednecks, ăia o vor mușca, și aia e.

        (Citează)

    • Trump, cu botul lui, în mai multe ocazii: opresc finanțarea războiului, îl oblig pe Zelenski să facă pace, închei conflictul prin cedare de teritorii și alte chestii mai nasoale (cum ar fi că las Rusia să-și facă de cap prin Europa dacă nu-mi convine cât cotizează cutare).

      Manu144x și cârduri întregi de Comăneci ai gândirii: nu, nu ați înțeles voi ce vrea să spună autorul, de fapt va da drumul la finanțare, îl va umili pe Putin, va face , va drege…

      Înțeleg să detești din ficați wokismele, dar de aici până la a admira un troglodit rusofil (de fapt cu un fetiș pentru regimuri autoritare) e un drum pe care sper să n-ajung niciodată să-l parcurg.

        (Citează)

    • Nu îl admir deloc, e un cretin care se află acolo pur și simplu pentru că știe cel mai bine exploata cretinii. Iar pe ruși îi consider la fel de cretini ca el, de asta se admiră reciproc. Dar dumnezeul lui trump sunt banii, nici măcar Putin.

      Știe că în 2016 o mare parte din succes i se datorează și rețelei de propagandă a lui Putin de asta nu cred că se riscă să-l supere în an electoral.

      Dar direcția banilor vor dicta mereu deciziile lui, iar el e chiar mândru de asta zicând că business is business și că aduce joburi.

      Rămâne de văzut dacă mă înșel sau nu.

        (Citează)

  2. Pt “cei 12 apostoli”, recomand serialul “The Chosen” (disponibil gratuit pe site-ul si aplicatia lor oficiala), 4 sezoane, este extraordinar de bine realizat.
    https://www.imdb.com/title/tt9471404/

      (Citează)

  3. Verstappen, confirmând încă o data gunoiul jegos care este.

      (Citează)

    • Mergi in fata unei oglinzi si mai zi odata asta, uitandu-te la tine.
      Cum te simti?
      Imagineaza-ti ca il ai langa tine, ai mai zice aceleasi cuvinte?
      Viata ta s-a imbunatatit dupa ce ai refulat aici, simti ca ai contribuit cu ceva sau doar ti-ai transformat frustratrile si neputinta in dejectii aruncate anonim?

        (Citează)

    • As putea sa imi iau ceas Tag Heuer. Nu o fac in mod specific pentru ca Verstappen este imaginea brandului care de altfel si sponsorizeaza echipa Red Bull de F1.

      Neputinta este la un gunoi care nu poate concura cinstit, care a primit de la directorul cursei din Dubai primul titlu de campion si care printre altele nu e in stare nici macar sa vanda un ceas.

        (Citează)

  4. „Un ciclist a fost amendat în Turul Franței pentru că s-a oprit sa-și sărute nevasta, la marginea drumului. Nu mai este ok dacă te susține familia, trebuie să fii un robot care doar pedalează, altfel iei amendă.”

    Am citit un comentariu amuzant, cred că pe Hotnews. Ceva de genul: „Punem pariu că dacă se oprea să-și sărute soțul nu mai zicea nimeni nimic?”.

      (Citează)

  5. Nu înțeleg de ce toată lumea vorbește de retragerea lui Biden când Trump e incoerent de prin 2016.

      (Citează)

  6. Le Pen devine forța dominantă de pe locul 3…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus