un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 28 iulie 2024

28 Jul 2024  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

Sper că ați văzut deschiderea Olimpiadei de la Paris de vineri pentru că a fost un spectacol extraordinar. Vapoare pe Sena, Nadia Comăneci în centrul atenției, dansatori, ploaie, acrobații, show de lumini la Eiffen, cărți franțuzești, Celine Dion cântând, tur de torță prin grădina Luvrului înainte de a fi aprinsă flacăra olimpică sub forma unui balon cu aer cald.

Steagul României a fost purtat, în premieră pentru o olimpiadă, de o pereche soț și soție, Ionela și Marius Cozmiuc. Fotografii de la ceremonie. Uniforme spectaculoase pentru mongolezi. Alte uniforme de la olimpiadă.

Lăsați olimpiada, ultramaratonul din Valea Morții a fost terminat în 23 de ore. S-au alergat 217 kilometri. S-a plecat pe ploaie. S-a alergat pe o maximă de 48 grade C ziua și 38 de grade noaptea pe teren variat.

Cum este viața în La Rinconada, orașul aflat la cea mai mare altitudine și unul dintre orașele cu cea mai mare criminalitate.

Un nou tip de antibiotic, care are o acțiune în două etape, este în dezvoltare. Datorită modului de acțiune, bacteriile nu pot dezvolta rezistență la acest antibiotic sau cel puțin asta este teoria. În alte știri, cercetătorii Alzheimerului au reușit să vadă pentru prima oară cum se grupează și leagă beta-amiloidele, despre care se crede că provoacă boala degenerativă.

Americanii au arestat doi șefi ai traficanților de droguri din Mexic după ce i-au păcălit să treacă granița în SUA sub un pretext fals.

Ce-a învățat un tip după eșecul cafenelei sale:

Un reporter Reuters a cumpărat online din China ingredientele necesare pentru a produce fentanil de 3 milioane de dolari. Bineînțeles că i-au venit chimicalele într-o cutie pe care era trecut ca fiind alt produs.

Trump a spus că oamenii cu dizabilități mintale sau fizice mai bine ar muri. Întâmplarea este povestită de nepotul său.

Neo-naziștii manifestează pe străzile din Nashville. Orașul parcă era centrul muzicii și al artelor, dar așa se întâmplă când simți că vine din nou un președinte extremist la putere.

Încă un caz șocant la americani. Polițiștii au omorât o femeie de culoare, care chemase chiar ea poliția de teama unui hoț, pentru că avea o oală cu apă fiartă în mână și nu a vrut să o pună jos. Împușcată de 3 ori în cap, body cam-ul arată fraze de genul “You better fucking not. I swear to God I’ll fucking shoot you right in your fucking face.”

Planeta Mercur are un strat de 20 de kilometri grosime făcut din diamant. Inel pentru un Celestial, probabil.

Cum a ajuns Norvegia să aibă o adopție mare a mașinilor electrice (85% din mașinile noi sunt electrice):

Francezii au interzis accesul la Olimpiadă a peste 1000 de oameni bănuiți că ar fi spioni și în total la 5000 de oameni din motive de securitate. Snoop Dogg a purtat torța olimpică.

Locuitorii din satul Allington din Lincolnshire sunt speriați de zgomotele care s-ar putea auzi de la Swingathon, un festival de sex care ține 4 zile (festivalul, nu…) lângă satul lor.

În 237 de orașe americane, casele entry-level costă cel puțin un milion de dolari. Entry-level = case din treimea celor mai ieftine din oferta totală. Șocant este că, acum 5 ani, asta se întâmpla în doar 84 de orașe. Admirabil ce fel de statistici fac americani, totuși.

Comparație între cele mai mari două nave de croazieră.

Via dell’Amore se redeschide în Cinque Terre. 11 orașe de vizitat în Toscana. 15 orașe medievale bine păstrate din Franța.

Uova in purgatorio, o rețetă bună de ouă italienești. Am mâncat una la Baristro chiar recent. De asemenea, imaginile cu pâine umflându-se în cuptor sunt hipnotizante. Fotografii de la Urban Photo Awards.

Album nou: Buddha Bar Beach 10 ani.

Oferte: Samsung SmartTag2 are preț bun și încă 10% reducere.

Formula 1 la Spa, astăzi la ora 16. Verstappen s-a calificat primul, dar are penalizare 10 locuri. Leclerc și Perez pleacă primii.

    28 comentarii

  1. Smart tag 2 este o idee buna dar impractica. Am încercat și este cam inutil(poate dacă ai telefon cu uwa sau cum se numește)

      (Citează)

  2. Batjocorirea simbolurilor crestine-asta e un no no -in tara unde dacă ar fi făcut cineva asta pentru Allah, next day ar fi fost atentate fără număr.
    Aruncarea in fața spectatorilor in mod direct a simbolurilor unei minorități doar de dragul diversității – penibilă.
    Vorba ceea:mai țineți mine când Olimpiada era doar despre sport?

      (Citează)

    • Da, niciodată Olimpiada nu s-a deschis sau închis cu momente artistice. Au venit ăștia acum sa o strice.

        (Citează)

    • nashu_mare:
      Da, niciodată Olimpiada nu s-a deschis sau închis cu momente artistice. Au venit ăștia acum sa o strice.

      Eu sunt de acord cu tine…dar și momentul artistic poate fi de prost gust…iar uneori nici nu poate fi numit artă…
      AAA..chiar :de ce nu avem astfel de artă asupra lui Mahomed? Poate pentru că ultima dată, “religia păcii” a intrat cu Ak într-un teatru?
      Dar e ok: imagistica creștină o poți miștocări, că noi suntem toleranți și dacă zici ceva de alte minorități, tu ești ăla netolerant

        (Citează)

    • Ceremonia de deschidere a fost O MIZERIE.
      Sa reconstitui CINA CEA DE TAINA cu trans3xuali si drag queens cu barba e cea mai mare fl3gma data pe obrazul crestinismului.

      E atat de amuzant dar si trist cum oamenii ridica asa ceva in slavi.

        (Citează)

    • @Corcoran28
      Eu sunt creștin dar nu includ pictura respectivă în trăirea cultului.
      Nu înțeleg revolta asta generalizată în numele unui creștinism destul de fărâmițat din punct de vedere liturgic.

        (Citează)

    • Era simplu să numeri personajele de la “masă” ca să îți dai seama că nu e cina cea de taină.

        (Citează)

    • @ Vali nu da nimeni doi bani pe ce consideri tu.
      Libertatea religioasa e garantata prin constitutie, a terfeli o credinta sau o denominatiune de orice fel e o mizerie.
      Daca ar fi fost vorba despre orice alta religie ar fi iesit masacru si razboi civil, dar de crestinism pot face misto pentru ca pitong.

        (Citează)

    • Nu doar libertatea religioasă, dar și libertatea de a alege să nu ai nici o religie. De ce naiba urnele să film mai respectuoși față de creștinism decât față de islam?

        (Citează)

    • De ce naiba să fim mai respectuoși față de islam decât față de creștinism?

      A, pentru că la o glumă similară, JO ar fi fost înecate în foc și sânge.

        (Citează)

    • Văd mai sus niște bigoti care nu înțeleg că nu este vorba despre creștinism (dar atât ii duce pe ei capul sa înțeleagă) și care regreta ca nu sunt mai mulți ca ei care sa omoare în numele religiei (ca atât ii duce pe ei capul)

        (Citează)

    • „niște bigoti care nu înțeleg că nu este vorba despre creștinism ”

      Zici? Eu aș spune că știau exact ce fac și cum poate fi interpretată, dar au considerat că oricând pot clama că de fapt era o bacanală, voi sunteți inculți și bigoți. Dar, na, or fi toți bigoți și proști ăi de au văzut și alte referințe dincolo de nimfe falice.

      „ și care regreta ca nu sunt mai mulți ca ei care sa omoare în numele religiei (ca atât ii duce pe ei capul)”

      Asta cu regretul ai scos-o direct din burta gândirii. E doar o explicație de ce toată lumea își permite să-și bată excrescențele de creștinism, în timp ce nu suflă în fața islamului. Să nu uităm că, până la urmă, Europa a fost ridicată pe bazele unor state creștine, nu islamice. Chiar Franța cea superlaică și ruptă de religii le cam suflă în dos promotorilor islamului.

      Ceea ce o să ducă la o creștere a extremei drepte. Arta fantastic de elaborată și rafinată de la această deschidere s-a mulat perfect pe tipul de discurs extremist. Asta e, când pui un regizor queer să-ți facă spectacol, așteaptă-te să iasă ceva de tot falusul.

      Acum mă duc să mă întâlnesc cu frăția bigoților de ocazie.

        (Citează)

    • Aha, știau aia ce fac dar au preferat să ascundă o chestie care nu ar avea absolut niciun sens în context în spatele unei chestii care logic își are locul acolo.

      Ce conspirație complicată! Bine că mai există și oameni care observă chestii și nu îi duce oculta mondiala și globalista progresista de nas!

        (Citează)

    • @nashu mare – zi zau cu pimba scoasa ca omor eu in numele religiei.

      Dar sa ne RESPECTAM unii pe altii nu se poate?

      Sa ne vedem fiecare de cultura si religia lui fara sa calcam in picioare simbolurile care definesc acele culturi si religii?

      Mor de astia ca tine care vad totul in extreme.

      Ce au facut aia a fost o mizerie crunta, indiferent cum ai numi-o. Si daca nu gusti lucrurile astea cringe nu inseamna ca esti bigot, inseamna ca esti om normal cu o doza de creier.

        (Citează)

    • Corcodele, nu vezi puțin ironia din violența mesajului tău “pacifist”?

      Da, poate tu nu ai putea omori pe cineva dar pare că nici nu ți s-ar părea deplasat dacă cineva ar face-o pentru ca a simțit (în cazul de față doar i s-a părut, ca atâta îl duce capul) ca altcineva i-a insultat prietenul imaginar.

        (Citează)

    • Nashu Mare – nu bossulica, nu atata il duce capul, nu o mai da in balarii ca la Craiova. Aia e o mizerie de scena cu tenta clara la Cina cea de Taina. Ca incerci tu sa pari mai inteligent insultand pe altii nu schimba cu nimic realitatea.

      Eu spun ca ar trebui sa existe RESPECT, tu inventezi violente voalate. Bine si tu, zic.

      Stai jos.

        (Citează)

  3. Radu, o intrebare usoara, de duminica: cum te simti stiind ca ai cumparat masina ta de la unul care rade de cei care s-au vaccinat ca sa nu moara de covid 19?

      (Citează)

    • A venit Elon si i-a vandut personal masina ce ii apartinea lui, sau cum?
      Apropo, daca o sa cauti detalii despre alti CEO de la alte companii o sa realizezi ca majoritatea sunt cam nenorociti. Ce faci, nu mai cumperi nimic?

        (Citează)

    • Nu stiu cum sunt altii, dar asta semnalizeaza aproape zilnic. Si Elon nu e doar CEO, e si actionar.

        (Citează)

  4. N am treaba cu religia, nu calc prin biserica decat de nevoie gen nunti inmormantari, dar am invatat un lucru: nu este ok sa faci misto pe teme religioase. In alte locuri din lumea asta, daca faci asta esti linsat pe loc. Inteleg ca au vrut sa faca ceva spectaculos, dar puteau sa-i cheme p-aia de la cirque de soleil. Faceau aia un spectacol belea, plin de culoare si de ce vroiau ei. Da au ales pârțăială in schimb. Îi accept p-astia care se ard la dos, am in cercul extins de tovarasi vreo 2 exemplare, n-am nimic cu ei, sint super ok si foarte discreti. Dar deja toate rahaturile astea cu bagatu pe gat cu forta a poponarelii sint prea mult. De ce simt nevoia papagalii astia sa semnalizeze tot timpul ca sint cum sint? Cei mai multi de felul asta sint discreti si nu-s nici ei de acord cu toata mascarada asta. Aia care organizeaza mizerii d-astea nu pricep ca mai rau fac cu toata “galagia” asta si cu atrasu atentiei asupra lor. Chiar nu pot sa se curească in liniste?

      (Citează)

    • Eu n-am treabă să se facă mișto, să se parodieze și altele, dar aia n-a fost parodiere, n-a fost satirizare, a fost obscenă fără nici un sens. Obscenitatea își are locul ei, nu zic nu, dar acolo nu și-a avut loc.

      Exercițiu de imagine, (fără să dau aluzia cu islam, aia e evidentă pentru oricine are minim 2 neuroni) dacă nu erau lgbt-iști, ci erau doar femei dezbrăcate care făceau același lucru, în aceleași haine, ce scandal era? Dar comunității LGBT nu-i poți reproșa când merg prea departe, devine o chestiune sensibilă imediat.

      Egalitate să fie, ne-discriminare, dar unii să fim mai egali decât alții.

      Mie sincer mi se pare că au ajuns fix ca și romii noștrii. Orice critică sau discuție e întâmpinată cu țipete, cu scandal, vin și ridică fustele să-ți arate nu zic ce, se adună toți/toate și urlă pe tine că îi distrugi emoțional, că zici că ești în colonie, același comportament, pe cuvântul meu :))

        (Citează)

  5. Ăia din Nashville ar trebui adunați toți cum au adunat naziștii evreii, și duși într-o colonie de muncă vreo săptămână. Ca motiv să li se facă un test ADN fictiv și să li se zică că nu-s destul de albi să fie naziști adevărați.

    Oricine nu poate alerga 1 km în sub anumit timp, la fel, la lagăr, nu ești arian adevărat. Aici sunt convins că 99% din ‘naziștii’ ăștia vor cădea fără probleme.

    Poate s-ar trezi la realitatea așa.

      (Citează)

    • Ce reality show ar ieși să fie adunați glumeții din Nashville cu glumeții de la deschiderea JO și băgați într-o incintă, care mai e pe picioarele lui după o lună, câștigă un premiu consistent. Cu asistență medicală, evident, că nu suntem în Roma antică, deși mai au unii satiri în cap.

        (Citează)

  6. manu144x:
    Exercițiu de imagine, (fără să dau aluzia cu islam, aia e evidentă pentru oricine are minim 2 neuroni) dacă nu erau lgbt-iști, ci erau doar femei dezbrăcate care făceau același lucru, în aceleași haine, ce scandal era?

    Toți comentează, dar unu nu s-a uitat de fapt la ceremonie. A fost și un cuplu heterosexual care se sărută.
    Ca să nu zic de can-canul de mai devreme.sau a uitat toată lumea originea acestui dans?

      (Citează)

    • Un cuplu heterosexual care se sărută vs câți or fost de partea cealaltă a gardului. Clar, o reprezentare proporțională a vieții de zi cu zi. Criticii ăștia sunt niște conservatori închistați și obtuzi.

      Și dacă am accepta versiunea cu satiri și nimfe și alte chestii, mă întreb câta transexualitatea era în Grecia Antică? Conservatorii ăștia antici de pictau sau sculptau se cam limitau la hetero, și mai rar homo, ca standard. Cred că nici atunci nu erau suficient de deschiși la minte.

        (Citează)

    • @Em, ca sa vezi cat de spalati pe creier au ajuns unii, sunt multumiti daca mai vad macar din cand in cand normalitatea.

        (Citează)

  7. Mongolezi! :)

      (Citează)

  8. Faptul ca glorifica defecții si devianții mă face sa ii urăsc tot mai mult. Pentru ca ii baga cu agresivitate in fata peste tot, cu orice motiv, si mai ales fără le dăunează cauzei pentru toleranta pentru care militează.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus