un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 21 iulie 2024

21 Jul 2024  ·

GÂNDURI  ·

37 comentarii

55 de ani de la primul pas omenesc pe Lună. Citiți și articolul despre ultima misiune Apollo, când s-a făcut ultimul pas omenesc pe Lună, în 1972.

ESPN face un top al celor mai buni 100 de sportivi din anii 2000 încoace. Messi abia pe locul 3.

Trump l-a ales pe JD Vance ca vicepreședinte în cursa prezidențială. Acesta era cândva un opozant al său, numind-ul Hitler al Americii. Bănuiesc că s-au împăcat. Are 39 de ani. Motive pentru care a fost ales. Alte motive. 55 de lucruri de știut despre JD Vance.

Ce este Project 2025. Pe scurt, un plan ca separarea dintre stat și biserică să dispară în SUA, bugetarii să fie înlocuiți cu oameni loiali lui Trump și, cum s-ar zice, calea spre dictatură.

Clipul acesta al cumătrului este fascinant și merită mai multe views. În comunism, Ceaușescu a construit un castel al lui Dracula în Bistrița pentru a atrage turiștii străini care-l citeau pe Bram Stoker. Țara ardea, Ceaușescu era preocupat de vampiri:

Shannen Doherty, actrița din Beverly Hills, a murit la 53 de ani. Cancer la sân.

Aproape toți copiii japonezi folosesc același tip de ghiozdan, numit randoseru, și cară cam 5 kg în el. Unele sunt scumpe, chiar și 500 de dolari pentru unul de piele. Căutarea începe cu un an înainte.

SUA trece printr-un val de covid, inclusiv președintele Biden fiind afectat. Și așa bine mă obișnuisem să nu mai aud și să nu mă mai gândesc la virusuri…

Două treime dintre democrați vor ca Biden să se retragă din cursă. S-ar putea întâmpla, având în vedere că tot mai multe voci importante cer asta.

Meanwhile, Starbucks se schimbă. Nu mai este locul unde să stai cu orele, eventual să lucrezi, cum a fost prezentat în anii 1990 și 2000. Acum majoritatea clienților comandă din mașină sau iau la pachet.

China instalează 10 GW de capacitate de generare solară și eoliană la fiecare două săptămâni. Energia generată este desigur mult mai mică (randament, condiții sub ideale de soare și vânt etc), dar impresionant oricum. Mai adaugă și 1 GW hidro în fiecare lună.

Dacă ai arunca o minge cu aproape viteza luminii? Ar fi rău, vă rog să nu faceți asta:

Un cuplu are ca pasiune să escaladeze împreună tot felul de clădiri înalte. Au fost arestați de câteva ori, dar asta nu i-a oprit. Ea este fostă gimnastă, așa că mai face și acrobații pe la înălțime.

20% dintre americani nu au nici măcar un prieten apropiat. Este tot mai dificil să ai prieteni cu care să “hang out” în vremurile noastre. Cum am zis și cu alte ocazii, astfel de articole sunt interesante pentru că americanii studiază astfel de fenomene și au statistici, pe când aici nu sunt — însă situația nu este prea diferită. Dacă aveți prieteni cu care vă vedeți des fără vreun alt motiv decât să petreceți timp împreună, fără vreo mare pregătire pentru asta, sunteți norocoși.

Cercetătorii au găsit un mecanism ADN de combatere a cancerului pancreatic, dând speranțe că în viitor ar putea exista un tratament.

Nominalizările la Emmy. Sper să câștige Only Murders in the Building, ar merita.

Primarul Parisului înoată în Sena. Voia să arate că apa a fost curățată în timp util pentru Olimpiadă.

Cum să alegi un pepene bun, metoda cu două degete.

Fondatorul unui fond de investiții și-a cumpărat la licitație scheletul unui stegozaur. Are 150 de milioane de ani vechime și a plătit 44 de milioane de dolari pe el. Vorba mamei mele, ce face acum cu el, îl pune în sufragerie?

Cum transporta un angajat Cathay Pacific bagajeleValuri spectaculoase în Nazare.

Iată un vulcan din Guatemala care, în timp ce erupea, a fost lovit de mai multe ori de fulgere:

Televizorul LG OLED C3, cel mai bun televizor al anului trecut, în opinia mea, scade la sub 5.000 lei în promoția curentă.
Ultimele două zile când puteți folosi NWRADU10 pe Freshful pentru discount 10% la comenzi de 250 de lei. Pentru clienții noi este o promoție și mai bună.

Formula 1 în Ungaria, astăzi, de la ora 16. Cele două McLaren pleacă din pozițiile 1 și 2, ceea ce nu s-a mai întâmplat de multă vreme.

    37 comentarii

  1. topul ala din sport e clar ca e facut de americani. Si Messi probabil ca nu intra in top 10 daca nu trecea pe la ei. Iar in primii 25 (ca pana acolo am rezistat) nu ai niciun ciclist (Pogacar la 25 de ani a rupt juma din recordurile din sport) dar ai vreo 5 basketbalisti

      (Citează)

    • In articol apare si un cal :)).

        (Citează)

    • Williams inaintea lui Federer, Henry inaintea lui Zidane, niciun ciclist, niciun jucator de snooker (Ronnie, Stephen Hendry, Mark Williams), niciun maratonist. Cred ca au stabilit niste criterii pe care, cu un algoritm de AI, le-au clasificat, au dat niste puncte si a rezultst un top d’ampulea.

        (Citează)

  2. S-au gasit competentii de la ESPN sa faca un top sportivi… 7 din primii 10 fiind americani si 1 dintre ei din golf. Cam de toata jena si asta inainte sa te gandesti cat de drogati si steroidizati or fi in realitate.

      (Citează)

  3. Marile concerne se spetesc pentru binele omenirii, iar schimbarea din 2025 s-ar putea să le creeze probleme (ca orice altă schimbare între cele 2 mari partide care alternează).
    Și se activează influenzării activiști cu genitalele pe steag să demonizeze alternanța ( … Au lăsat-o mai moale cu “Trunp must be stopped BY ALL MEANS”)
    (GoWoke GoBroke!)
    PS: nimic nou de hAMAs?

      (Citează)

  4. Am cautat si eu recent sa vad cum poti identifica, fara sa gusti, un pepene rosu bun. Asta era un mod, apoi altul care mi s-a parut bun se referea la densitatea pepenelui. Cu cat e mai greu raportat la volumul sau, cu atat inseamna ca e mai zemos. Daca avea si striatiile astea intr-un anume fel, inseamna ca era si dulce. Ce stiam eu din batrani, ca trebuie sa sune nu stiu cum (toti mi se pare ca suna la fel, in piata sau in supermarket), ca trebuie sa aiba floarea inchis cat mai bine (polul opus cozii), ca pata galbena trebuie sa fie cat mai mica sau sa nu fie, astea erau toate mituri sau nu erau prezente in lista.

      (Citează)

  5. Cred ca și în România a început un nou val de Covid. Sunt și eu afectat, și am mulți apropiați care mi-au confirmat. Eu am tras-o rau de tot primele 3-4 zile(dureri musculare, dureri groaznice in gat, febra, tuse, etc). Inca nu am voce dupa 4 zile si tușesc odată la 30sec si uneori am crize de tuse. Saturatia de oxigen pe la 89-90. Încă am gust și miros dar probabil o să dispară curând…

      (Citează)

    • Normal. Au fost evenimente, a fost campionatul european de fotbal, festivaluri, a fost de unde să se răspândească.

        (Citează)

  6. Au interzis scaldatul in sena acu 100 de ani din cauza ca raul era plin de cakat. Acum au mai astupat din tevi, au facut un bazin urias de captare a apei pluviale. Dar daca da o ploaie mai serioasa refuleaza canalizarea si iar se umple senna de shiit.

      (Citează)

  7. Project 2025: “The proposed policies in Project 2025’s mandate stem from four stated goals. In its words: restoring the family as the centerpiece of American life, dismantling the administrative state, defending the nation’s sovereignty and securing God-given individual rights.”

    Absolut oribil, auzi, cică vor să facă familia centrul societății/vieții, să scadă administrația, să apere suveranitatea statului (probabil să își apere granițele) și să garanteze drepturile individuale. O nenorocire!

      (Citează)

    • Unul dintre voi nu ar citi mai departe de primul paragraf, să vadă exact ce legi propune Project 2025. Pentru că atunci ar fi evident că e o mare prostie și nu ați mai putea justifica susținerea pentru Trump și AUR.

        (Citează)

    • Da-mi exemplu de o lege rea pe care o propun. V-a trecut timpul, baiatul meu, cu clovnelile cu “aaa, nu esti woke, ergo tii cu Trump si AUR”. Pur si simplu acuzele astea stupide nu mai au nicio putere asupra oamenilor normali.

        (Citează)

    • Bă Ioane, trumpiștii sunt obositori în argumentațiile lor repetitive și fanatizați, iar tu nu faci excepție. Dacă nu pupi în dos marțafoiul portocaliu, gata, ești woke. Pur și simplu acuzele astea stupide nu mai au nicio putere asupra oamenilor normali. Poți lejer să detești mizeriile trumpiste și porcăriile lgxkwy+blm+ce mama naibii în același timp

      Hai că-ți zic eu vreo două chestii care sunt problematice cu Trump și cultul lui de fanatici: politica de izolaționism pe plan extern a Americii (cu particularități gen încurajarea Rusiei -mai nou și a Chinei- sub pretextul șantajului financiar al aliaților și amenințările de a tăia susținerea Ucrainei). Ceea ce, explicat pentru trumpiștii români cărora le e greu să vadă dincolo de hăhăielile zeului lor, înseamnă foarte probabil trupe rusești pe Prut într-un viitor foarte apropiat. Posibil să-ți placă ideea, ca multor magari, dar aici ești în minoritate.,

      Iar a doua e băgatul religiei în tot și în toate. E nasol când o fac islamiștii, e nasol și când o fac neo-protestanții. Disocierea stat-religie ar trebui să nu mai fie subiect de discuție într-o țară civilizată în 2024.

      Mai sunt, dar astea sar în ochi. Repet să se audă și la magarul din fundul sălii: soluția la aberațiile woke nu este propulsarea la putere a unui imbecil narcisist ce e în stare să distrugă politica externă americană și să trimită SUA la stadiul de „Biblie drept carte de căpătâi”. Că atunci se pot lua de mână cu băieții care cred că singura carte ce merită citită e Coranul.

        (Citează)

    • Peredhil mai lasa-ne cu retorica precum Trump ne lasa cu izmenele in vine.
      Asta e tot ce bagi in fata. Dar uiti cu nerusinare ce politica de doi lei a dus la toata miscarea asta, aceeasi ca si cea impusa de UE si motivul pentru care toate statele puternice din UE au la putere extremisti: imigratia.

      Americanii NU MAI VOR imigranti la ei in tara, e simplu. La fel si francezii, la fel si englezii etc.

      De aia au ajuns partidele extremiste la putere, de aia Europa se desface ca un colac prajit. Pentru ca mai e putin si devin califate toate.

      Faptul ca nu s -a intamplat la noi nu inseamna ca problema nu e reala la altii.

      Mai lasa-ne cu agresivitatea asta pasiva de doi scuipati si o fl3gma.

      Ii acuzi pe altii ca sunt anti woke si nu au echilibru dar tu faci acelasi lucru, numindu-i trumpisti pe toti care nu iti impartasesc parerea.

      Nu dau doi bani pe Trump. E un clovn de speta joaca? Da. Dar INTELEG rationamentul lui si inteleg si de ce oamenii vor sa il voteze. Pentru ca oamenii s-au saturat sa plateasca mereu pentru altii

        (Citează)

    • „Peredhil mai lasa-ne cu retorica precum Trump ne lasa cu izmenele in vine.”

      Nu-i retorica mea, e a lui și a cultului magar. Suficient de clară. Hai, că pari ceva mai deștept decât magarul standard, recitește 2-3 declarații despre Europa și NATO, sau, mai nou, Taiwan, ca să nu te trimit în gropile de gunoi MAGA online, pe X sau pe diverse forumuri să vezi ce idei interesante sunt vehiculate pe-acolo. Am s-o las mai moale când o s-o lase și el. Dacă e ales Trump și nu doar că nu cedează Ucraina (ca prim pas) ci o ajută în continuare, voi recunoaște că sunt un imbecil ce s-a înșelat. Dacă dacă, în schimb, va implementa exact ce grohăie în campanie el și trompetele lui media, vei face la fel (tu și alți susținători MAGA)?

      America e un stat clădit și menținut de imigranți. A, că nu mai vor imigranți ilegali care nu vor să se integreze, e altceva. Dar, mai nou, nu cumva chiar aripa portocalie a republicanilor a pus piedici unor politici antiimigrație pentru a avea material de campanie? Și, că tot veni vorba, cam ce a făcut Trump în 4 ani pe subiect?

      Eu zic de faptul că se comportă conform politicii Kremlinului pe plan extern, tu deviezi pe antiimigrație. Drăguț, doar că faptul că există o problemă reală cu imigranții neintegrați (aș zice mai mare în Europa, combinată cu creșterea influenței islamiste), iar alegătorii consideră că partide vădit pro-Kremlin sunt soluția, dovedește doar faptul că sunt mulți imbecili. Pardon, să menajez sensibilitățile unora, persoane cu carențe educaționale majore în istorie și politică, ușor de influențat de către anumite surse externe de informație ce colportează adevăruri alternative.

        (Citează)

    • Alt analfabet functional care nu intelege geo-politica si care nu cunoaste istorie. Ca daca stiai istorie, vedeai semnele de la o mila distanta. Ce semne ? Simplu Trump este o unealta pentru Putin care il are la mana cu multe cacaturi, nu mai spun ca Trump a iesit din datorii datorita banilor de la mafia ruseasca. Nu stiu ce tot il lauda unii ca e mare business man … el inafara de banii primiti de la tata trump senior nu are nimic concret care sa il consacreze ca un geniu al economiei, ba din contra omu asta a intrat in faliment de doua ori. Si a fost scapat de datorii de mafie. Clovnul tau portocaliu nu doar ca este un tradator al europei dar si al americii. Daca America se izoleaza se saboteaza singuri, si rusii/ chinezi vor pridne si mai mult balls pe scena geo-politica ca deh asta este planul lui putler, sa destabilizeze europa , america si toate democratiile pure. Si ca idee doar pentru ca nu il agreez pe trump nu inseamna ca agreez si extremistii de stanga. Defapt nu agreez extremistii de nici-o parte, prefer sa gandesc cu neuronii si sa pun in balans toate bune si toate cele rele din tot spectrumul politic aka pentru voi astia care vedeti doar alb si negru, alo mai exista si alte forme de politica de centru cu nuante de bun simt. Sa compari niste liberali cu socialisti sau comunisti este analfabetism functional, lafel cum sa compari imperialismul cu fascismul este din nou analfabetism functional si denota lipsa de educatie istorica. Totusi pentru informare sa va educati cautati pe youtube ” Every Political Ideology Explained in 8 Minutes “. Poate asa nu mai faceti confuzie intre ideologii … deci TL;DR nu toata lumea care este anti trump este woke, comunista, socialista or whatnot, mai suntem si oameni normali la cap pe planeta asta care considera wokeness-ul o prostie dar care in acelas timp considera ca fiecare e liber sa se iubeasca cu cine doreste atata timp cat exista consens mutual si legal.

        (Citează)

    • Peredhill

      Ce a facut Trump pe subiect in 4 ani? HE BUILT A F#€king WALL!!!

      Alte mizerii pe care le spui doar ca sa iti faci un punct: Trump NU E impotriva imigratiei, e impotriva imigratiei necontrolate si agresive pe care democratii o imbratiseaza cu doua maini ptr niste voturi in plus.

      Alta mizerie pe care o sustii: Trump NU E impotriva Ucrainei. Dar ca orice președinte normal la cap si care tine cu tara lui, el spune AMERICA FIRST. Reforme sociale mai intai, nivel de trai mai bun si ceilalti dupa.

      Ce face Trump si ce face Putin sunt la ani lumina departare. Eronezi grav in logica ta fracturata. Trump nu a pornit razboiul, nu a omorat ucrainieni nevinovati, Putin a facut-o. Si daca era Trump la putere, Putin nu ar fi indraznit ever sa atace Ucraina, a asteptat sa vina Sleepy Joe ca sa inceapa.

      Apropo, felicitari pentru cel mai prost presedinte din istoria USA, care tocmai s-a retras din cursa pentru Casa Alba. DE ASTA E RUSIA PUTERNICA.

      @Alex domnule martafoi de tastatura, inainte sa jignesti iti recomand sa nu mai citesti comentariile pe diagonala. EXACT asta am spus si eu mai sus, nu trebuie sa fii intr-o extrema ca sa nu fii de acord cu alta.

      Asta e EXACT PUNCTUL MEU. Nu ma pasioneaza Trump, dar de aici si pana la a pune in carca lui soarta lumii libere e cale lunga.

      Referitor la faptul ca Trump e dator cu bani rusilor si alte aberatii, iti recomand sa lasi CNN si antena 3, te afecteaza emotional. :))

        (Citează)

    • @Ion, din tot Proiectul 2025 esti in stare sa prezinti o propunere legislativa care ar ajuta concret populatia? Nu povesti ca “vom face” si ca “va fi bine”. Ceva concret, de genul “va fi bine, pentru ca vom lua bani din domeniul X si vom ajuta domeniul Y”.

        (Citează)

    • „Alte mizerii pe care le spui doar ca sa iti faci un punct: Trump NU E impotriva imigratiei, e impotriva imigratiei necontrolate si agresive”

      Pe lângă faptul că expresia calchiată din engleză sună ca naiba, nu știu de unde tragi concluzia asta. În nici un caz din ce am zis („ A, că nu mai vor imigranți ilegali care nu vor să se integreze, e altceva. Dar, mai nou, nu cumva chiar aripa portocalie a republicanilor a pus piedici unor politici antiimigrație pentru a avea material de campanie?”).

      „Si daca era Trump la putere, Putin nu ar fi indraznit ever sa atace Ucraina, a asteptat sa vina Sleepy Joe ca sa inceapa.”

      Speculații. În primul rând o operațiune de tipul ăsta nu se pregătește peste noapte. Mai curând se poate argumenta că aștepta un al doilea mandat al lui Trump și, din diverse erori de estimare a potențialei rezistențe a Ucrainei și reacției Occidentului a decis să lanseze atacul oricum. Apropo, luptele în Donbas continuau lejer pe vremea lui Trump, deci Putin nu era deosebit de impresionat. Și, ca fapt divers, sursele media rusești nu au limbi atât de lungi cât să facă față operațiunii continue de lustruire a dosului lui Trump. Sunt o lectură interesantă, dar probabil că o fac pentru că-l preferă pe Biden. „Preferau”, să fim în ton cu schimbările.

      „felicitari pentru cel mai prost presedinte din istoria USA, care tocmai s-a retras din cursa pentru Casa Alba. DE ASTA E RUSIA PUTERNICA”

      Repet: nu sunt mare fan democrat. Doar că la ora actuală aripa descreierată a republicanilor nu mai are vreo legătură cu partidul republican tradițional. Până una-alta președintele „prost”, „senil” și ce alte epitete mai elimină latrinele magare, i-a dat peste bot lui Putin. Fără sprijin occidental, Ucraina cădea. Și încă mai poate ceda dacă sprijinul încetează. Iar Rusia e atât de puternică cam cât îi permite Vestul să fie. Au blocat trumpiștii ajutorul? S-a umflat rânza în ruși. A fost deblocat? S-a cam terminat avântul eroic, au trecut înapoi la mia de hoituri pentru un kilometru pătrat.

      „Alta mizerie pe care o sustii: Trump NU E impotriva Ucrainei. Dar ca orice președinte normal la cap si care tine cu tara lui, el spune AMERICA FIRST. Reforme sociale mai intai, nivel de trai mai bun si ceilalti dupa.”

      „America First” e un slogan pentru gușteri, menit să ascundă o politică de izolaționism. S-a văzut cât de bine a funcționat asta la începutul secolului trecut. America e first urmărindu-și interesele și sprijinindu-și aliații, fără târguială de colțul străzii și fără cămătării ieftine. Asta au înțeles toți președinții de la Roosevelt mai încoace, n-or fi fost mai proști decât necioplitul de Trump. Ca și „Make America Great Again”, ca și cum, cumva, SUA n-ar mai fi fost „great”. Inventăm o problemă și ne prezentăm drept singura soluție, tactică de nivel de vânzător ambulant. Dar, prinde la gușterime.

      Așa, și nu mai dau linkuri că ajung în spam și ies cu Parusia. Dar să știi că-ți trebuie un pic de tupeu să afirmi că „Alta mizerie pe care o sustii: Trump NU E impotriva Ucrainei.” A afirmat în repetate rânduri că va opri războiul tăind finanțarea către Kiev. Lepra de Vance a declarat că-l doare undeva de Ucraina. De la aliații NATO până la Taiwan, aceeași atitudine de minoritar obez cu lanț de trei degete: „marcă banul pentru protecție sau te las pe mâna gealaților de peste drum”. Ești la o căutare google de declarațiile sale. Care sunt mizerii, de acord cu tine aici, doar că le susține chiar el, nu eu. Nu mai vorbim de piedicile puse pentru ajutor sau de campania antiucraineană dusă de media aservită lui Trump, de nu știi dacă citeai vreo oficină magară sau kremlineză.

      Și, să nu uit: ce „F#€king WALL!!!” ? Presupunând că am picat de pe Lună, te-aș întreba dacă a construit așa ceva, de ce se mai dă cu dosul de pământ că mai intră imigranții? N-a adăugat șanțul cu crocodili și apărătorii pe metereze? Din ce am citit, din ce s-a construit, nu spectaculos, s-a delapidat de către proprii magari, calitatea lăsa de dorit , parte a fost construită de entități private, per total cam slăbuț pentru ceva în jurul căruia s-a construit o campanie (mă rog, atât l-a dus capul, „Tear down the wall” era un standard mult prea ridicat). Dar, în fine, din partea mea să facă un sistem de fortificații cu drone și roboți, imigrația ilegală e o problemă, în fond. Atât că pentru trumpiști e mult mai utilă drept cal de bătaie în campanie decât o situație ce ar trebui rezolvată pragmatic.

        (Citează)

    • Peredhil esti adorabil cum deviezi fiecare argument cu logica de doi lei. Multe cuvinte de umplutura care nu spun nimic, cam ca politicienii nostri :))

      Ce a facut Trump impotriva emigratiei? A facut UN ZID! Da, dar a fost slab facut si s-au sifonat bani

      Trump NU E impotriva Ucrainei, da dar e impotriva razboiului.

      Da, a atacat in timpul lui Biden, dar e discutabil. Ba nu e! E doar in capul tau discutabil, asta e realitatea nu ce inventezi tu

      Trump e PRO AMERICA FIRST, dar asta e doar pentru gusteri, ce stim noi.
      Cam cum e Macron pentru francezi first, cam cum e UK pentru englezi first (brexit), cam cum e Italia pentru italieni si Grecia pentru greci si Ungaria pentru unguri.

      De aia in toate tarile astea sunt la putere extremisti, de aia si la noi AUR au crescut in sondaje.

      Nu e echilibru, absolut de acord, dar astea sunt REACTII NORMALE la ce se intampla peste tot, inclusiv in America.

      Dar tu nu vezi niste puncte rationale nici daca te-ar lovi in cap de la 3 metri, esti prea indoctrinat de cnn si latrina 3.

      Trump e s@tana si ala rau, intre timp cu Biden avem razboi, cu democratii avem cel mai varza guvern din istoria USA si cu Skalama avem cea mai slaba politica externa din ultimii 50 de ani.

      Devii obositor cu frectia asta in cerc, condusa doar de dorinta de a avea ultimul cuvant.

        (Citează)

    • „Multe cuvinte de umplutura care nu spun nimic, cam ca politicienii nostri :)) ”

      Mai modulăm și discuția după calitatea interlocutorului. Deși, nu știu cine are mai multe cuvinte de umplutură.

      Trump a făcut un zid, așa, să fie, eficacitate minimă,iar magarii folosesc subiectul imigrației nu ca să-l rezolve ci ca să atragă cât mai mult capital electoral. Ce ți se pare incorect în punctul ăsta de vedere, nu știu. Democrații s-au opus proiectului, că atât i-a dus capul, dar și magarii au lălăit-o. Să vedem ce minune vor construi în următorii patru ani. Aș paria că aceeași peltea va fi întinsă și în 2028.

      „Trump NU E impotriva Ucrainei, da dar e impotriva razboiului.”

      Orice soluție de încetare a conflictului forțând Kievul la cedări teritoriale prin șantaj (financiar) este împotriva Ucrainei. Atât de simplu.

      „Da, a atacat in timpul lui Biden, dar e discutabil. Ba nu e! E doar in capul tau discutabil, asta e realitatea nu ce inventezi tu”

      Dacă vrem să fim corecți, Putin a atacat în timpul lui Obama. Conflictul a continuat în timpul lui Trump. A escaladat în timpul lui Biden. A fost oprit de Biden, imperfect dar cu rezultate. Bazându-ne pe atitudinea lui Trump din momentul de față, nu ar fi fost oprit de Trump.

      „intre timp cu Biden avem razboi, cu democratii avem cel mai varza guvern din istoria USA si cu Skalama avem cea mai slaba politica externa din ultimii 50 de ani.”

      Nu poți compensa lipsa de argumente cu propagandă magară livrată de Fox News. Au fost guverne mai slabe, au fost scandaluri interne mai puternice (Watergate), au fost momente mai dificile în politica externă (Vietnam). Dar Biden e ultimul politician că așa te învață Carlson între două limbi date lui Putin la el acasă. Și avem război din cauza lui Biden. Mă rog, acum e Kamala ținta de serviciu principală. Pentru asta ar mai fi un argument, dar e altă discuție.

      Sunt de acord că această conversație devine inutilă. Tu consideri că-s spălat pe cap de CNN (fals, detest politica lui Trump în raport cu Moscova și reducerea alianțelor la șantaje de cămătar , pot face abstracție de faptul că e un narcisist grobian, iar ciorba internă nu-i problema mea). Eu consider că ești spălat pe cap de Fox News (și presa rusă, că ăștia au idei comune pe tema Ucraina) și dacă mâine Trump ți-ar da în scris , personal, că planul de pace pentru Ucraina e aprobat de Moscova și corespunde cu doleanțele Kremlinului ai nega întrucât nu se potrivește cu imaginea din capul tău.

      Nu există numitor comun pe tema asta. Ți-am zis, dacă ajutorul pentru Ucraina continuă în mandatul lui Trump măcar la nivelul actual, cu soluția conflictului lăsată la latitudinea ucrainenilor, fără mizerii de genul „faci ce spun, cedezi ce vreau sau opresc orice ajutor” am să recunosc, bucuros, că m-am înșelat și sunt un imbecil. Nu mă aștept să faci la fel dacă Ucraina e obligată la o pace favorabilă Moscovei, cu consecințele de rigoare. Vei găsi cumva vreo metodă să dai vina tot pe Biden, sau ceva de genul.

        (Citează)

    • plm ma cocosane / constantine / claudiule… ce argument e ala cu zidu?

      daca in locul lui era politicianu tau local care se mandra cu o autostrada facuta de mantuiala, la care s-au sifonat bani si care nu rezolva problemele de trafic pt care a fost initial propusa, tot asa vehement si in limba erai dupa mareata realizarea?

      cum ar suna: “HE BUILT A F#€king AUTOSTRADA CARE SE SURPA!!!”

      vai vai vai… sper macar ca iei ceva bani pt aberatiile astea… trist ar fi sa o faci moka… sau si mai rau din convingere 😢

        (Citează)

    • plta bai urweiss – au facut ce nu au facut altii in ani de mandate, ca asta era punctul, ca nu a facut nimic. A facut mult mai mult ca altii.

      Lasa retorica si logica, ca nu sunt de tine, stai linistit.

      Peredhil – da, vom vedea. Sunt absolut de acord cu asta.

      Dar Da, e cel mai slab guvern. Somajul e in floare, datoria externa creste consistent, Sistemul medical e varza, societatea e mai dezbinata ca oricand (fapt la care a contribuit si Trump).

      Eu tot ce iti spun tine de bun simt, nu trebuie 3 facultati ca sa vezi ca Biden e pilaf ca si presedinte. Nu, nu a oprit pe nimeni in razboi, el e parte din problema.

      Dar vom vedea, sunt sigur ca ne vom lamuri curand.

        (Citează)

    • ah ok, ne laudam cu fails… legit… makes sense

      nastase-bechtel approves
      baiatu dela crowdstrike approves even more rasufland usurat

        (Citează)

    • Urweiss aha, te inteleg. Sigur :)

      Te indemn Sa vorbim la alte articole si pe alte subiecte, la care nu ai carente asa mari.

        (Citează)

    • Peredhil: Și, că tot veni vorba, cam ce a făcut Trump în 4 ani pe subiect?

      Corcoran: Ce a facut Trump pe subiect in 4 ani? HE BUILT A F#€king WALL!!!

      Peredhil: Din ce am citit, din ce s-a construit, nu spectaculos, s-a delapidat de către proprii magari, calitatea lăsa de dorit , parte a fost construită de entități private, per total cam slăbuț pentru ceva în jurul căruia s-a construit o campanie

      Corcoran: Ce a facut Trump impotriva emigratiei? A facut UN ZID! Da, dar a fost slab facut si s-au sifonat bani

      urweiss: ce argument e ala cu zidu? cum ar suna: “HE BUILT A F#€king AUTOSTRADA CARE SE SURPA!!!”

      Corcoran: au facut ce nu au facut altii in ani de mandate, ca asta era punctul, ca nu a facut nimic. A facut mult mai mult ca altii.

      urweiss: ah ok, ne laudam cu fails

      Corcoran: Te indemn Sa vorbim la alte articole si pe alte subiecte, la care nu ai carente asa mari.

      ——

      yup, legit… fractura logica e la mine :))

      ——

      cumva cred ca primul joburi pe care il va manca AI-ul o sa fie alea de troll platit pe net.. n-ai cum sa fii mai tamp decat atat… rock fucking bottom

        (Citează)

    • @ urweiss paapusel, in afara de troll platit mai ai si alta placa?

      Da, fractura logica e la tine. Uite, si acum, dupa ce ai consumat oxigen cu cele doua comentarii ale tale ai aratat ca esti mai pe langa decat inainte. Macar peredhill face sens, are puncte pe care putem discuta. Tu esti doar un papagal care repeta scos din context fara sa priceapa ca e pe langa.

      Punctul era despre “ce a facut Trump fata de Biden in legatura cu imigratia”. Raspunsul lui Peredhil a fost nimic – raspunsul meu a fost ca a zidit un zid, plus multe alte actiuni. Peredhil a deviat argumentul spunand ca a facut un zid dar a fost facut prost, lucru care nu face subiectul intrebarii initiale – omul a facut ceva si, asa cum zicea si interlocutorul meu mai devreme – daca Trump ajuta Ucraina o sa iasa primul sa spuna ca s-a inselat. Si eu la randul meu am zis ca vom vedea – voi face acelasi lucru in cazul celalat.

      Si vine urweiss din spatele gradinii “hahaaaa ca bata esti, troll platit hahaaaa, ce varza a fost zidul hahaaa”

      Pe bune, esti dincolo de analfabetism functional. La tine cred ca e doar o superioritate din aia de viteaz care are mai mult de 3 neuroni si se crede buricul discutiilor pe internet, cand de fapt vorbesti doar sa te afli in treaba.

      Dar e ok, sunt sigur ca nu o sa prinzi nimic si acum si o sa pui iar ceva cu copy paste. Sau poate o sa fii inteligent macar o data si o nu o sa mai scrii, ca scrii ineptii. Dar mi-e greu sa cred ca o sa faci asta, autosuficienta e greu de combatut prin logica.

        (Citează)

    • ah tu vrei vrei fim woke si sa ii dam lu donnie un premiu de participare pt operatiunea zidu’ ca ultimului r-tard din scoala? se face boss, cum sa nu… nu te credeam din asta cu incluziunea, dar poate m-am inselat

      ce exact ar trebui discutat cu tine, constantine? ai vreo idee originala? aka ceva netradus din sacks / tucker / rusa?

        (Citează)

    • Urweiss care voi, papusel? Doar tu te faci de ras 😁

      Esti asa de paralel cu logica ca nici tu nu mai stii ce debitezi.

        (Citează)

  8. Octav:
    Williams inaintea lui Federer, Henry inaintea lui Zidane, niciun ciclist, niciun jucator de snooker (Ronnie, Stephen Hendry, Mark Williams), niciun maratonist. Cred ca au stabilit niste criterii pe care, cu un algoritm de AI, le-au clasificat, au dat niste puncte si a rezultst un top d’ampulea.

    No rugby greats…

      (Citează)

  9. Ion:
    Project 2025: “The proposed policies in Project 2025’s mandate stem from four stated goals. In its words: restoring the family as the centerpiece of American life, dismantling the administrative state, defending the nation’s sovereignty and securing God-given individual rights.”

    Absolut oribil, auzi, cică vor să facă familia centrul societății/vieții, să scadă administrația, să apere suveranitatea statului (probabil să își apere granițele) și să garanteze drepturile individuale. O nenorocire!

    Iti recomand sa vezi videoul facut de John Oliver (Trump’s Second Term). Nu minimaliza sute de pagini de doctrina în spatele la 3 idei de baza care par bune.

      (Citează)

  10. Motivul pentru care oamenii țin cu Trump este legea a 3 a lui Newton:
    Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță , cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar.

    Principiile woke si măsurile de tip DEI fac ca sa existe niște măsuri ultra religioase care sa le împiedice pe primele.

    E Ok ca cei din LGBTQ si imigranții sa aibă acealeasi drepturi ca si noi si aceleași obligații. Când ai doar drepturi si nici o obligație si ești impus ca si majoritate, tu fiind o minoritate atunci apar probleme si se ajunge la proiectul 2025.

      (Citează)

  11. Vulvanul: am fost si eu acolo in Feb 2023, se escaladeaza pe un alt vulcan (inactiv), Acatenango de unde se vede vulcanul activ, Fuego. Se poate sta peste noapte intr-un camping la 4000m
    https://imgur.com/a/gl2fo4i

      (Citează)

  12. Din ce stiu, eruptia vulcanica genereaza fulgerele si nu invers. Si pe filmare se vede ca fulgerul porneste de jos in sus. Am inteles ca este ceva normal, desi pare f ciudat.

      (Citează)

    • Asa este. Particulele de cenusa degajate de eruptie genereaza foarte multa electricitate statica, electricitate care se descarca prin intermediul fulgerelor.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus