un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 14 iulie 2024

14 Jul 2024  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Rușii au vrut să-l asasineze pe CEO-ul Rheinmetall, un producător german de tehnică militară. Serviciile americane și germane au oprit totul. Tot în Rusia, Putin ordonă și arestarea soției lui Navalny. Mi se pare fascinant cum rușii, la 30 de ani de la căderea URSS, trăiesc din nou sub o dictatură la fel de dură, doar că o ignoră pentru că acum au mâncare și cafenele.

Lunea trecută, rușii au bombardat cel mai mare spital de copii din Ucraina. Când ai copii, când vezi cât de inocenți și prețioși sunt și cât de mult îți îmbunătățesc viața, îți dai seama și că există o aripă specială în iad pentru cei care aleg să omoare copii ca armă de intimidare într-un război și probabil se numește aripa Putin.

Lista de cele mai bune 100 de cărți ale secolului 21, alcătuită de New York Times.

3 milioane de banane ar fi necesare pentru cei 15.000 de oameni din satul Olimpic. Cum se pregătește mâncarea pentru o olimpiadă.

Trailerul de la viitorul Captain America: Brave New World, ce se va lansa în februarie 2025. Uitați aici și easter eggs din trailer, inclusiv Red Hulk:

Tentativă de asasinare a lui Trump. This is ongoing. Un shooter l-a rănit pe președinte, altă persoană a murit. Chestia asta practic cimentează șansele lui Trump la un nou mandat, că acum îl vor vota toți după ce este clar că “interesele” îl vor mort. Atacatorul avea 20 de ani, adică 12-16 ani în timpul primului mandat al lui Trump. Asta înseamnă radicalizare și acces la arme.

Obama și Pelosi sunt îngrijorați despre capacitatea lui Biden de a candida. Clooney îi cere retragerea. Partidul o testează în sondaje pe Kamala Harris.

Ozempic ar putea micșora riscul de demență și alte boli degenerative. În curând se va dovedi medicamentul universal pentru orice.

Autoritățile promovează sexul plăcut la Olimpiadă. Cică studiile spun că educația sexuală ce promovează plăcerea este mai eficientă decât cea despre abstinență sau riscuri. Cred și eu că oamenii sunt mai atenți cu noua metodă.

105.000 de mașini au fost furate în Canada în 2022. Cică post-pandemie este o cerere mare de mașini și nu sunt suficiente stocuri, așa că se fură multe mașini și apoi sunt vândute SH în toate colțurile lumii. La americani este și mai rău, zic statisticile din articol.

Un airstrike israelian care-l țintea pe un comandat Hamas a omorât 71 de palestinieni. Alți viitori locatari ai aripii Putin.

O mină de bitcoin îmbolnăvește oamenii din jurul ei. Se pare că expunerea lungă la zumzetul făcut de ventilatoare produce niște efecte foarte dure, inclusiv boli cardiovasculare.

Kenya are un criminal în serie după ce 6 cadavre au fost descoperite într-o groapă de gunoi.

Tipul acesta, pe care-l urmăresc pentru Geoguessr, găsește locul de unde a fost făcută o fotografie tipică de Italia:

Un taiwanez a devenit campion mondial la latte art. Și eu pot să fac o floare în lapte, la o adică.

Un hidroavion se ciocnește de o barcă. Cum construiau romanii drumuri. Ca acum, doar că nu aveau și rețeta asfaltului.

Un turist spaniol a fost omorât în safari. A coborât din mașină să facă poze mai bune. S-au speriat elefanții de el.

Ce ceasuri scumpe au mai purtat sportivii.

Locuri de lună de miere în Asia. They seem good to me.

Nu uitați de codul meu de reducere. NWRADU10 vă dă 10% reducere la Freshful pentru o comandă de minim 250 lei.

Finala Euro 2024 este în seara aceasta, la ora 22.

    23 comentarii

  1. „Un airstrike israelian care-l țintea pe un comandat Hamas a omorât 71 de palestinieni. Alți viitori locatari ai aripii Putin.”

    Cine, Hamas? Da, s-ar înțelege excelent cu aliații de la Moscova în aripa Putin.

    Bine, ultimele cifre date de Ministerul Sănătății Hamas sunt cel puțin 90 de morți și 300 de răniți, că doar nu dau de la ei. Mă mir că mai există vreun „luptător pentru libertate” viu în Gaza după cum numără ăștia victimele.

      (Citează)

    • Nu exista zona de conflict pe glob, unde autoritatile pot sa dea o cifra exacta a victimelor unui bombardament la cateva minute dupa ce a avut loc. Cu exceptia Gaza, desigur.

        (Citează)

  2. Cred că știrea zilei este că Trump tocmai a câștigat alegerile

      (Citează)

    • Kamala este irelevanta. Trump si-a asigurat alegerile, deja avea o sustinere masiva, acum avem un boom pro-Trump. Redneck-ul ala cu fantezii de sniper a crapat cu folos.

        (Citează)

    • Victoria practic garantată a lui Trump este o știre cât se poate de proastă pentru România, de altfel.

        (Citează)

    • Este. Mi-e imposibil să înțeleg cum oameni pro-Ucraina (că de la fanii Moscovei nu ai așteptări) salivează la gândul victoriei lui Trump. Înțeleg greața pentru excesul de wokisme, dar dacă au impresia că un succes putinist ar fi o opțiune mai bună, se înșeală. Și nu e loc de confuzii, Trump însuși a mugit discursuri ce ar fi stat la loc de cinste în orice mediu de propagandă rus.

      Singura explicație ar fi că li se blochează logica pe subiectul ăsta, cam ca atunci când îi spui unuia că iubirea vieții sale e videochatistă, îi arăți poze, eventual, și el zice că-i fake AI și tu ești prost.

      De la Bush cel bătrân încoace republicanii n-au mai găsit vreun candidat decent. Bine, nici democrații n-au excelat. Dar comparativ cu Trump, Bush cel tânăr a fost o lumină.

        (Citează)

    • @Peredhil: dacă te referi la românii care aplaudă victoria lui Trump, nu-i duce mintea să vadă implicațiile pentru țara noastră. Vezi pe Calea Buzești, la sediul AUR este de vreo lună un banner mare de tot cu Trump, scrie “republicani pentru libertate”. Mie asta mi se pare cea mai bună dovadă că AUR este un partid pro-Rusia și antiromânesc, în cele din urmă.

      Probabil sunt o mulțime de români care cred că rușii sunt de treabă (în fond, propaganda lor este în floare, inclusiv cu “ce fericiți erau când aveam doar casete audio și țevi cu cornete”, ca să nu ți se mai pară așa nasoale vremurile dictaturii comuniste) sau care au impresia că, dacă ajunge Rusia la gurile Dunării, viața lor nu se va schimba cu nimic. Cumva o să sufere doar burghezii ăia care călătoreau în străinătate sau mergeau la festivaluri, așa își închipuie, de parcă n-am trăi într-o economie trickle down în care totul este conectat și în care orice salariat din România este la 1 degree, maxim 2 degrees de separație de o investiție străină.

        (Citează)

    • Singurul motiv pentru care am rezerve fata de Trump e Ucraina.

        (Citează)

    • mac gregor: De la Bush cel bătrân încoace republicanii n-au mai găsit vreun candidat decent. Bine, nici democrații n-au excelat. Dar comparativ cu Trump, Bush cel tânăr a fost o lumină.

      Cu politica de mediu esti OK?

        (Citează)

    • Cu politica de mediu e evident ca o parte din miscarile facute au fost extrem de proaste, gen acordul de la Paris. S-au facut doi pasi inainte, din care unul a fost gresit si trebuie facut un pas inapoi.

        (Citează)

    • Si totusi, realist vorbind cum vedeti voi incheierea razboiului din Ucraina? Ca din pacate Ucraina controleaza mai putin teritoriu decat acum un an.

        (Citează)

    • @Alex din pacate Ucraina rămâne fără oameni. A pierdut o generatie de bărbați. Or să suporte o înfrângere, daca nu vor romanii, italienii, polonezii să treacă în limia întâi.
      Inca ceva USA nu mai este puterea care a fost. Vezi cum teroriștii din Yemen au blocat Marea Roșie și USA nu are un raspuns pentru ei.
      Noi am donat un sistem Patriot pentru că Americanii nu pot să producă suficiente echipamente. Acum sunt clienti care așteaptă să receptioneze sisteme Patriot, dar producatorii nu reusesc să le onoreze.
      Politicile USA pentru regenerabile, politicile dubioase ii trag inapoi.
      Deficitul este f mare, iar un razboaiele se fac cu f f multi bani. De unde să-i imprumute, inflatia este f mare chiar si așa.

        (Citează)

  3. Ozempic e cu adevarat leacul minune. A, doar ca s au semnalat niste cazuri de orbire spontana si ireversibila de la el. Un pret mic pentru un corp suplu.

      (Citează)

  4. Surprizantor locul 1 la acele romane. Intr-adevar cel putin primul sezon “My Brilliant Friend” a fost superb , dar nu m-as fi asteptat sa nu fi fost scrise secolul asta carti mai bune…
    Pe de alta parte, prea putine titluri SF incluse (am obs doar “Station Eleven”, “The Road”, “Cloud Atlas”). Unde sunt: Dark Matter, Silo #1, The Martian, The 3-Body Problem ?

      (Citează)

    • Câte cărți ai citit / ai adăugat pe lista? Deși citesc multe cărți recente să zic, am doar 5 citite și să mai fi adăugat încă 7 pe to read list, nu mă tentează prea multe.

        (Citează)

    • cred ca lista aia era cu un anumit tip de sf uri, nu top pe anii astia , din lista aia the road nu e sf,

        (Citează)

  5. nwradu:
    Victoria practic garantată a lui Trump este o știre cât se poate de proastă pentru România, de altfel.

    O sa confiste Putin mai intai Teslele.

      (Citează)

    • O să confiște întâi Republica Moldova, după ce Ucraina rămâne fără bani să continue. Tesla e ok, Elon e băiat bun, de comitet, pupă pe cine trebuie, când trebuie. Eventual o să apară și Lada electrică, economia rusă ar avea nevoie de ceva sprijin, să se refacă pentru ce urmează.

        (Citează)

  6. Geo wizard m-a inspirat si pe mine sa fac drumetii in linie dreapta si sa editez hărți.

      (Citează)

  7. Dr Love:
    Ozempic e cu adevarat leacul minune. A, doar ca s au semnalat niste cazuri de orbire spontana si ireversibila de la el. Un pret mic pentru un corp suplu.

    1. Semaglutida (Ozempic și Rybelsus) este, in principal, pentru bolnavii DZ-2, nu pentru divele care nu au timp să meargă la sală.
    2. Mulțumită politicii înțelepte a Partidului Unic PSDNL, Ozempic nu se mai comercializează în România începând cu 01 August 2024, a fost retras complet de pe piață.
    Happy “Doc”?!

      (Citează)

    • Corect. Cu mențiunea că orbirea provocată in cele cîteva cazuri de Ozempic e nimic pe lîngă orbirea provocată de un diabet netratat sau tratat incorect.

        (Citează)

  8. Americanii au lovit cu rachete spital de copii in Serbia. De Hitler nu mai e nevoie sa zic ce a facut. Putin are concurenta, si asta spune ceva despre omenire, in principal ca nu merita sa existe.

    Sunt curios cate milioane de prezervative le vor pune la dispozitie in satul olimpic. Au descoperit de acum cateva iteratii de olimpiada ca daca arunci impreuna oameni tineri, frumosi si aflati la varful performantei fizice va rezulta o gramada de sex.

    Biden era terminat la primul mandat, trebuia sa fie in azil de mult. Trump nu merita sa fie presedinte, nu e in stare sa se pazeasca pe el de un atentat, daramite o tara intreaga.

    Daca poleiesc Ozempic-ul cu o pojghita albastra ca sa o si scoale, chiar va fi universal ca Baneocin-ul.

    Foarte bine, asa construiau romanii drumuri. Si poate nu aveau asfalt, dar aveau ciment.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus