un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Altex a deschis, după multe amânări, cel mai mare magazin de tehnologie din țară

26 Jul 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Altex a deschis astăzi, fără mare fanfară, ceea ce ei numesc cel mai mare magazin de tehnologie din țară și probabil chiar este, după suprafață. Se găsește în Pipera, pe București Nord 5, lângă clădirile Swan Office unde are eMAG sediul (până la toamnă). Orarul este L-D 9-21.

Îl găsiți ca “Altex București Nord” pe Google Maps, dar atenție că pin-ul este momentan pus pe lotul de lângă. Este greu de ratat intrarea oricum, au stâlp din acela înalt și clădire roșu cu galben.

Mi-a scris un cititor că s-a deschis astăzi fără vreun spectacol mare și, într-adevăr, au anunțat apoi și pe Facebook deschiderea. Oficial se face o inaugurare și pe 27 iulie, la ora 9. N-am găsit vreo informație despre oferte speciale.

Văd și câteva stații de încărcare electrică în parcarea din față, Altex operând propria rețea per pay.

Magazinul acesta a fost îndelung amânat. Prima oară când am auzit eu de el trebuia deschis pe 25 aprilie, apoi termenul a fost decalat de câteva ori cu câte 1-2 săptămâni. Nu știu de ce. Zvonurile auzite de mine spuneau și că este gata de mult, dar sunt probleme cu diverse autorizații pentru deschidere, cu locuri de parcare insuficiente și alte asemenea informații care poate erau sau nu adevărate. Important este că s-a deschis astăzi.

Personal nu-i înțeleg prea bine rostul. Altex are deja marele Media Galaxy din galeria Carrefour Băneasa, care din câte știu este magazinul cu cele mai mari vânzări din țară. Un Altex și mai mare, în aceeași zonă, pare o dublare nenecesară. Mai mult, șoseaua București-Nord și Petricani în continuarea ei sunt spații doar de birouri (și destul de pustii în era wfh). Este un Altex care practic de obligă să ai mașină pentru a ajunge la el.

În același timp, însă, în zonă sunt diverse alte magazine mari (Mobexpert Outlet etc) și poate Altex speră la același timp de clienți, cei care vin pentru cumpărături serioase, nu pentru a înlocui un mouse. Ostahie pare să se priceapă mai bine decât mine la afaceri, având în vedere reușitele fiecăruia de până acum (eu sunt ceva mai departe de cifra de afaceri de 1,2 miliarde de euro pe an pe care o face grupul Altex), deci poate știe ce știe.

Din câte știu, în magazin se găsesc multe insule și mini-shop-uri ale unor branduri mari din IT&C. Majoritatea sunt gata amenajate de minim o lună și așteptau deschiderea. Ar putea fi deci un spațiu expozițional și de evenimente bun pentru viitor, în ciuda poziției.

Cu prima ocazie când voi trece pe acolo voi opri și eu ca să fac câteva fotografii.

Update: ca să le facă în ciudă, eMAG vine cu cele mai bune oferte de ElectroWeekend de până acum.

    11 comentarii

  1. Altex au devenit cei mai mari magari din comertul romanesc. Imi pare rau sa spun asta, nu stiu ce s-a intamplat de ceva timp incoace dar asa au ajuns. Trebuia sa primesc un voucher de valoare destul de mare (800 lei) pe care il amana de doua saptamani. Dupa n telefoane cu ore de asteptare ca sa raspunda un operator si dupa n reclamatii pe pagina de contact la c are nu au raspuns niciodata nu am reusit sa obtin niciun raspuns concret. Asa ca am depus reclamatie la ANPC cu toata documentatia in spate.
    Saptamana trecuta am facut o comanda cu ridicare din magazin, urmand sa fiu sunat (sau SMS)pentru confirmare. Nu s-a intamplat asta iar comanda a fost anulata.
    Mai e de spus ceva?
    Probabil comentariul va fi sters ptr ca articolul este unul publicitar…

      (Citează)

    • am patit cu 2 vouchere de 400 Ron… telefoane, emailuri, amenintat cu OPC, niste cacanari.

        (Citează)

    • Deh, lumea nu învață și din greșelile altora, tot încearcă mereu crezînd că lor nu li se întîmplă iar…

        (Citează)

    • @Doru: la cât te duce capul (“e articol publicitar” 🤦) nu m-aș mira să fi tot tu de vină că nu ai primit voucherul.

        (Citează)

    • Revin cu un update la cele scrise mai sus. Intre timp am primit un email de la Radu cu datele de contact ale unei persoane de la Altex, Dupa trimiterea unui email cu detaliile problemei am primit voucherul in cateva ore si in cursul serii am si fost contactat telefonic pentru a confirma ca am primit voucherul, scuze ptr intarziere etc.
      Este de apreciat ca la Altex sunt angajati cu putere de decizie care urmaresc si comentariile din mediul online. Asta face diferenta dintre jucatorii mari de pe aceasta piata si ceilalti. Pe de alta parte, era nevoie sa se ajunga aici? Am inteles ca sunt ceva schimbari de soft etc etc,. Ok, sunt si explicatii, dar totusi de ce nu am primit niciun raspuns la reclamatiile depuse pe pagina de suport ?
      Multumesc foarte mult si lui Radu ptr ca practic a intermediat toata aceasta poveste.

        (Citează)

  2. Mi-a scris cineva de la Altex cerându-mi datele voastre de contact și nu le-am dat din motive de GDPR. I-am zis că vă transmit eu un mesaj mai departe, dacă este cazul. Momentan aștept un răspuns.

    Doru: Probabil comentariul va fi sters ptr ca articolul este unul publicitar…

    Într-adevăr, de câte ori cineva pronunță numele unei companii cu care tu ai avut probleme este sigur-sigur publicitate! Garantat!

      (Citează)

  3. Un magazin cu spatiu expozițional mai mare, mai ales pentru electrocasnice mari e binevenit. In magazinele din malluri mai găsești cate 3 frigidere și 3 cuptoare, iar pozele online nu spun întotdeauna totul.

      (Citează)

  4. Poate o fi incompetență în loc de rea voință partea Altex, dar mă bag și eu în poză cu un voucher de 250 lei pe care nu reușesc să îl primesc.

      (Citează)

  5. Voucherul celor de la Altex se poate primi diferit de cel Emag..
    Nu e întotdeauna pe mail sau la rubrica lor dedicata.. uneori e pe factura etc

    Uneori ii înjuram degeaba..

      (Citează)

  6. Mai exista Domo ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus