un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Alegerile prezidențiale și parlamentare au loc pe cel mai prost calendar posibil

4 Jul 2024  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Alegerile prezidențiale și cele parlamentare vor fi intercalate, iar românii vor vota trei weekenduri consecutive: pe 24 noiembrie – primul tur al prezidențialelor, pe 1 decembrie – alegerile parlamentare, iar pe 8 decembrie – al doilea tur al prezidențialelor. Biziday.

Atât s-a putut. Alegerile au loc pe cel mai prost calendar posibil. Prezidențialele atrag cel mai mare număr de români la urne și, în loc să profite de asta pentru a organiza și parlamentarele tot atunci, le fac… după o săptămână.

Weekendul 1 decembrie este de obicei unul în care mulți bucureșteni sunt plecați din oraș, că se cuplează cu Sf Andrei. Cine profită de asta? PSD, care are votanți în mediul rural. Cu siguranță nu în București, oraș care înclină în general spre PNL și USR.

Vorba ceea, cine împarte, parte își face. PSD voia alegerile în septembrie, când cresc pensiile, nu în decembrie, când vor fi anunțat inevitabile creșteri de taxe și/sau TVA. Dar pare că au găsit o soluție.

asus s5507

    21 comentarii

  1. Nu înțeleg care e problema, eu cred că vor exista urne de vot peste tot.

      (Citează)

    • Pai Radu vede din perspectiva lui, e cam greu sa gasesti o urna chiar langa statia de incarcare.

        (Citează)

    • Acum ca ati facut amandoi pe desteptii dar nu v-ati prea descurcat, poate v-ati prins intre timp de ce-i cam greu ca de 1 decembrie la parlamentare sa votezi in alta parte decat acolo unde ai buletinul sau flotantul. Va explic: nu-s nici europarlamentare nici prezidentiale unde poti vota si-n gara.

        (Citează)

    • La parlamentare de regulă votezi în județul de reședință. Apoi câți oameni nu au deloc planuri 3 weekenduri la rând în decembrie?

        (Citează)

  2. Intre 8 si 25 decembrie tre sa dea toate ordonantele cu mariri de taxe. E de treaba.

      (Citează)

  3. Superb! Dacă locuiești în străinătate îți strici 3 weekenduri la rând. Ca nu sunt consulate peste tot. Deci ar trebui să conduc 360 km în total doar ca să votez ….. deja cei care locuiesc în străinătate deranjează.

      (Citează)

  4. „Weekendul 1 decembrie este de obicei unul în care mulți bucureșteni sunt plecați din oraș, că se cuplează cu Sf Andrei. ”

    Picând Sf Andrei și 1 Decembrie sâmbătă-duminică, nu văd de ce ar fi mai deosebit.

    Altfel, da, facem economie comasând localele și europarlamentarele, dar chemăm lumea la vot în trei săptămâni consecutive pentru parlamentare și prezidențiale. Deștepți de băune, în cazul în care nu-i o strategie pentru prezență minimă la vot.

      (Citează)

  5. La parlamentare poți vota doar in județul de reședință.

      (Citează)

  6. Depinde de prioritatile fiecaruia. Daca iti pasa de urmatorii 4-5 ani, te duci la vot. Altfel stai si plangi “noi am vrut dar nu s-a putut”.

      (Citează)

    • Știi care-i treaba ( și o zic din perspectiva unuia care a fost la vot în mod constant)? În momentul de față te duci, votezi (cel mai probabil în ideea să nu iasă decerebrații AUR și amicii), după care e votat un Trump în State (eventual un Farage în UK și Le Pen în Franța) și ,ca est-european, sunt șanse bune să-ți freci următorii 4-5 ani și mai departe în mod radical și complet independent de tine. Asta dacă mai rămâi pe aici, desigur.

      Am să mă duc, am să votez, dar n-are mare legătură cu prioritățile mele.

        (Citează)

    • Peredhil: eventual un Farage în UK

      Vezi ca au fos alegeri in UK si au castigat laburistii.

        (Citează)

  7. E mana lui Klaus aici, inca nu si a gasit alt job.

      (Citează)

  8. Lasă astea, că sunt mai puțin relevante și oricum nu te prinde.
    Zi, mai bine, cum a fost la party de July, 4th.

      (Citează)

  9. “Week-endul 1 Decembrie” e de obicei. Hai sa iti zic o chestie: 1 Decembrie pica in week-end din cand in cand. Nu exista un week-end 1 Dec asa cum exista “week-endul de Paste”. Si 2… anul asta NU exista zile libere, 30 Nov si 1 Dec sunt in Week-End deci nu va exista o mini-vacanta ca in alti ani.

      (Citează)

  10. Nu, nu e “atât s-a putut”, e planul PSDNL să îngreuneze accesul la vot al populației tinere și mai larg a celor care nu îi votează. A fost esențial să avem alegeri comasate, dar nu cumva să pună parlamentarele și turul 2 in aceeași zi.

    Partidul unic ne tratează în continuare cu dispreț, că doar au 50% în alegeri.

      (Citează)

    • Cu votul din tara mai e cum mai e, ca teoretic ai sectia aproape. Problema va fi in diaspora, unde unii au de facut sute de km si n-o sa faca asta 3 weekenduri la rand, si acolo e fief AUR/SOS si ceva USR.

        (Citează)

  11. Trag toti de timp in speranta ca va ploua cu bani si se vor rezolva problemele. Iar din intins votul pe 3 saptamani, castiga doar PSD pentru ca au votantii si indoctrinati si cu timp liber.

      (Citează)

  12. Cred ca ne-am lamurit deja ca oricand si oricum s-ar face alegerile PSD castiga.
    Ca asa alege poporul. Ca asta ne reprezinta.

    In rest e irelevant ca sunt in august, decembrie, ianuarie , luni, joi sau duminica.

    La ultimele alegeri au fost conditiile ideale. Nici vacanta, nici canicula, nici ploaie, nici sarbatoare si romanii tot PSD au ales.

      (Citează)

  13. E mai bine ca se organizeaza separat pentru cei care supervizeaza procesul de votare. E mai greu sa fraudezi cand sunt mai putine voturi de numarat

      (Citează)

  14. E greu tare sa iti pui in calendar zilele de votat o data la 4 ani.
    Pui in calendar si iti faci planurile in functie de asta. Sigur ca daca iti pasa mai mult sa freci duda la munte decat de viitorul tau, o sa mergi la munte. Foarte bine! Oamenii carora nu le pasa de Romania mai bine nu se duc la vot.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus