un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

USR este marele pierzător al acestor alegeri, iar PNL pierzătorul mic

18 Jun 2024  ·

GÂNDURI  ·

30 comentarii

Să revenim un pic la alegerile tocmai încheiate în România, acum că știm și cum s-a votat după numărătoare, iar situația este destul de gravă pentru viitorul țării.

Iată cum arată harta României după aceste alegeri. Cu roșu este PSD. Cu albastru este PNL (de ce nu galben? nu se știe), iar cu verde este UDMR, care a câștigat șefia în 4 județe. La Prahova, Timiș și Ilfov sunt alte culori pentru că în primul PSD a câștigat în alianță cu PUSL, iar la următoarele în alianță cu PNL. În rest, s-a jucat în nume propriu, iar PSD și PNL își împart practic țara. Cel mai mult ia PSD-ul.

USR SUNT MARII PIERZĂTORI AI ACESTOR ALEGERI

Iau ce referință voturile de la europarlamentare, deoarece acolo chiar se votează partidul preferat, pe când la primării mai votezi uneori și omul. Scorul USR la europarlamentare a fost de 8,53% în țară și 16,3% în diasporă. REPER a luat 3,6% în țară.

Am spus acum ceva vreme, la ruperea REPER din USR, că este o lovitură aproape mortală pentru partid și că cele două formațiuni ar putea să rateze chiar și pragul electoral de 5% pentru Parlamentul României la următoarele alegeri. Speram să fie o glumă.

Din situația de astăzi, REPER nu va intra în Parlament la viitoarele alegeri parlamentare din toamna 2024. Cu 8% și timp suficient pentru PSD, PNL și AUR să capitalizeze rezultatele bune de la locale, este posibil ca nici USR să nu mai intre în viitorul Parlament.

Și să nu credeți că acel 16,3% din diasporă este un rezultat bun. Nu, este un dezastru. În 2019, USR-ul de atunci câștiga practic votul din diasporă cu 43,9% și aproximativ 166.500 de voturi. Cinci ani mai târziu, sunt la 16% și 34.000 de voturi.

Le-a scăzut aproape de 3 ori numărul de voturi primit din diasporă!

Mai mult, USR pierde trei primării importante, Brașovul, sectorul 1 și sectorul 2. Probabil au fost furați la sectoarele 1 și 2, vom vedea ce zice ancheta, dar mă așteptam la mai mult.

Uitați-vă la sectorul 1. Clotilde Armand pierde în fața lui George Tuță, care în trecut a lucrat la SRI și apoi a devenit deputat PNL și acum va fi primar, probabil dorindu-și să cumuleze toate pensiile speciale posibile din România. Sunt sigur că este un om deștept și capabil, că altfel nu se descurca așa bine în viață (nu?), dar cum să pierzi ca primar în funcție în fața unuia practic necunoscut și cu asemenea background?

Cătălin Drulă, președintele USR, și-a dat demisia. Eu nu dau vina decât parțial pe el pentru rezultatele partidului. A preluat “greaua moștenire” și singura vină este că nu a știut să crească de acolo partidul.

Problemele USR au început când Vlad Voiculescu și-a luat jucăriile și a plecat la primele probleme în alianța pe care o aveau cu PNL, iar USR a ieșit de la guvernare. Poate că au mers la cacialma și se așteptau să fie chemați înapoi în genunchi. PNL le-a urat însă drum bun și a predat țara PSD-ului.

Știu că atunci ați zic mulți că USR a făcut ce trebuie refuzând să intre la scandal în troaca de porci. Eu susțin în continuare că fix de asta au fost votați de lume: să se certe parte în parte cu porcii, să facă față presiunii, să lupte până la epuizare pentru fiecare vot primit, nu să devină un partid de Facebook imediat ce au apărut primele tensiuni.

Dacă voiau să leșine ca domnișoarele firave la primul cuvânt mai porcos auzit, trebuiau să se ducă la casting pentru Bridgerton, nu la alegeri. Iar rezultatul se vede astăzi și probabil se va vedea și mai rău la parlamentare.

Cătălin Drulă n-ar fi trebuit să demisioneze. Cine să fie acum șef de partid? Elena Lasconi, o homofobă de care s-a dezis până și propriul copil, primar în Câmpulung?

USR nu arată deloc bine în viitor, iar Dan Barna și Vlad Voiculescu îi fac cu mâna din Parlamentul European, unde vor activa 5 ani feriți de probleme.

Știți câte mandate de europarlamentar a luat USR? Doar 3. Alături de cei de mai sus mai merge acolo Eugen Tomac, venit din PMP în alianța cu USR. AUR trimite 6 europarlamentari, prin comparație.

Ultimele date furnizate de BEC arată că PSD a câștigat 11 mandate de eurodeputat, iar PNL 9 mandate. Partidul lui George Simion a obținut 6 mandate, Alianța Dreapta Unită – 3 mandate, iar UDMR – două mandate. Diana Șoșoacă și Luis Lazarus au obținut și ei câte un mandat de europarlamentar, candidând din partea partidului SOS. Nicu Ștefănuță este singurul candidat independent care reușește să intre în Parlamentul European.

Știți câte primării a câștigat USR? 24 de mandate în toată țara, față de 1.523 la PSD și 1.006 la PNL.

Este un dezastru, partidul moare în slow motion.

PNL ESTE UN ALT PIERZĂTOR AL ALEGERILOR

Dar cum, PNL nu este în alianță cu PSD și nu au câștigat ei pe rupte? Nu, în majoritatea orașelor și județelor PNL și PSD au avut candidați separați.

PNL avea 17 consilii județene după alegerile din 2020, iar acum are doar 12. PSD le-a luat Timiș, Prahova, Suceava, Maramureș și Caraș-Severin. La Botoșani, PNL a câștigat pe ultima sută de metri, cu 200 de voturi, dar să vedem renumărarea.

În principiu, PNL tot la putere este, dar acum este partenerul minoritar al PSD, nu un membru egal al alianței lor. Sunt trei variante acum:

  1. PNL ia președinția cu sprijinul PSD, dar PSD păstrează postul de prim-ministru, care este mai puternic;
  2. PSD și PNL vin cu candidați separați, probabil Ciolacu și Ciucă. Orice se poate întâmpla în turul 2, inclusiv să câștige Ciucă sprijinit de voturile dreptei, dar de fapt vom fi în situația numărul 1.
  3. PSD-PNL decid că vor avea candidat unic pe Ciolacu.

Personal mizez pe varianta 2, tocmai pentru ca partidele să se asigure că ele se vor înfrunta în turul doi, fără surprize. Nu că ar avea cine să le mai facă surprize.

PSD are antecedente în a trăda PNL-ul după alegeri. Vă mai amintiți de USL, de “viitorul președinte” Antonescu și cum l-a lucrat PSD-ul pe la spate și restul problemelor din acei ani. Nu mă îndoiesc că și acum se va întâmpla ceva similar.

Au apărut câteva voci în PNL care cer deja ruperea alianței cu PSD pentru că din această alianță doar PSD iese bine, exact ca pe vremea USL. Rareș Bogdan a spus că nu este cazul. E normal să spună asta. Măcar în alianță cu PSD este al doilea care roade din ciolan, după ce s-au săturat socialiștii. În alianță cu USR și REPER, la ce scoruri au aceste partide, s-ar uita de la distanță la cum mănâncă alții.

Oarecum emblematic pentru soarta partidului este Burduja. Cu toate diplomele sale de la universități și cărțile lansate la Gaudeamus despre planul pentru București și minciunile publice despre cum este la doar un punct de Nicușor Dan în sondaje, Burduja de la PNL a luat 7% la alegeri, de 6 ori mai puțin decât Dan.

PSD VA FI ÎNTOTDEAUNA

Cred că trebuie să fim realiști și să acceptăm că PSD va fi mereu în politică și aproape mereu la putere. Pur și simplu nici un alt partid sau nici o altă alianță nu-i poate da afară de acolo, decât poate cel mult temporar, iar în teritoriu, în consiliile județene, sunt foarte bine împământeniți.

Așa votează românii. Nu mai are legătură cu prezența la urne. Nu este nici o garanție că cei care nu s-au prezentat acum la urne ar fi votat cu toții USR sau REPER. Poate chiar din contră, de fapt, cred că fanii partidelor de opoziție au interes mai mare să iasă la vot.

PSD-ul va avea mereu oameni puși pe furat:

Primarul PSD al comunei Şuţeşti din judeţul Brăila, Costică Dobre, condamnat definitiv pentru proxenetism, fiind acuzat că a racolat fete pe care le-a obligat să se prostitueze în afara ţării, a fost reales la scrutinul din 9 iunie.

Și a fost reales cu 60% din voturi. La Crevedia, primarul PSD care nu inspectase niciodată stația GPL care a explodat acolo, omorând 6 oameni, a fost reales. La Caracal, primarul PSD care deținea stația GPL din Crevedia, a fost reales. Așa merg lucrurile în România.

Așa că, dacă PSD-ul va fi pe vecie probabil la putere sau în vecinătatea ei, poate că o așteptare mai realistă ar fi să existe măcar alte partide care să-i țină în șah, să nu-i lase să fure cu 3 mâini, să atragă atenția imediat ce se fac simțite corupția, nepotismul, incompetența, nepăsarea șamd.

Din păcate, chiar și aceste partide lipsesc sau mor pe propria mână.

 

surse imagini: Hotnews și Rezultate vot.

asus s5507

    30 comentarii

  1. usr pierde pt ca este infiorator de pretentioasa cu ai ei. Lasconi este o homofoba nu un primar reales cu 70% intr-un judet psd. Ne aruncam oameni buni afara ca nu sunt perfecti pe toate cele 1000 de criterii pe care le avem si dincolo avem psd si pnl unde singurele criterii tin de secu si de capacitatea de a fura.

      (Citează)

    • @Vlad, cum te contrazici singur:
      1.Tu: “Elena Lasconi o homofoba” (gata, ai pus tu eticheta, felicitări!)
      2. Si tot tu:”Ne aruncam oameni buni afara ca nu sunt perfecti pe toate cele 1000 de criterii pe care le avem”

        (Citează)

    • @gabi

      Vlad prelua mesajul lui Radu. Lipsesc niște ghilimele, dar nu-s greu de intuit.

        (Citează)

    • PNL este ,,pierzătorul mic,,? Știai că cele mai mari 6 orașe din România nu au primari PSD? Exceptând București și Timișoara, care,oricum, nu sunt PSD, toate marile orașe au primari PNL! Dacă numeri posturile de primari și pui la socoteală că PNL are primăria din Constanța și PSD primăria din Văscăuți și scorul este 1-1, te cam înșeli. Încearcă să afli câți oameni au votat PNL și câți au votat PSD. Nu numărul de primarii. O să ai o surpriză.

        (Citează)

  2. Burduja este foarte usor de desfiintat. Si nu pentru ca este pui de securist.

      (Citează)

  3. Lasconi nu este homofoba, e o persoana normala. Daca nu o taiau de pe liste castigau dublu. Mi-e rusine de rusinea ta.

      (Citează)

  4. “Elena Lasconi, o homofobă de care s-a dezis până și propriul copil, primar în Câmpulung?”
    Bă..băăă…serios?!?

      (Citează)

  5. PSD și PNL oferă momentan cea mai bună administrație pentru votanții din România.
    Sună rău dar asta e realitatea.
    Sunt partide mari, puternice, bine înfipte în stat, au crize rare și le gestionează bine.

    Restul sunt partide cu rol marginal, ușor radicale, care se hrănesc din lozinci cu rol segregator repetate zilnic.

    Strict legat de partidul USR, în anul 2023 ei au cheltuit cea mai mare sumă din subvenții pe salarii, cam 8.5 mil lei.
    Sigur că banii se pot sifona și altfel dar sunt curios ce explicație are Ghinea când partidul se duce în cap iar el elaborează politici publice pe mii de euro lunar.

      (Citează)

    • “PSD și PNL oferă momentan cea mai bună administrație pentru votanții din România.”

      Sunt practic singura administratie incercata de Romania in ultimii 25 de ani. E un moment trist cand ajungem la concluzia ca mai bine de atat nu se poate.

        (Citează)

    • Vă salut domnule SRI-ist, cu ce ocazie pe aici ? Strict vorbind, păstoriți blogul ăsta sau erati in trecere spre o misiune de supt ceva de la oamenii de afaceri cu dosare in instanta?

        (Citează)

    • Cum, Ghinea ia salariu de unde lucreaza? Ce fraier mai e si asta… Nu are afaceri, ca altii, nu ia indemnizatii din CA-uri pe unde trece doar ca sa incaseze plicul.

        (Citează)

    • alunelu:
      Cum, Ghinea ia salariu de unde lucreaza? Ce fraier mai e si asta… Nu are afaceri, ca altii, nu ia indemnizatii din CA-uri pe unde trece doar ca sa incaseze plicul.

      Problema nu e ca ia bani pentru campaniile politice pe care “le face”. Problema e ca dupa astfel de rezultate incepi sa iti pui intrebari “pentru ce plm il platim pe asta? sa ne aduca de la 30% la 8%?”

      Bine, si-ar pune USRu intrebarile astea daca Biroul National ar avea alti membri in afara de ghici cine, Ghinea/Barna/Botos.

        (Citează)

  6. Parlamentari Nostradamus de la PNL, in aprilie 2021, anticipand viitorul in care “Vlad Voiculescu isi va lua jucăriile și va plecat la primele probleme în alianța”. Inregistrarile sunt dintr-un dosar DNA cu acuzatia trafic de influenta, dosar care, evident, a fost ingropat de mult. Niste apropiati ai lui Iulian Dumitrescu ii cereau lui Drula sa faca niste numiri politice si ala a zis pas si i-a dat pe mana DNA.

    “I.M: Cine i-a băgat p-ăștia la guvernare, USR-iști, îs nebuni. Mai bine lucrezi cu PSD-iștii. Nenorociți.
    M.D.: Până la urmă, probabil, la asta se va ajunge, susținere din umbră.”

    Aia de la PNL le cereau alora de la USR repetat sa inceapa sa “faca afaceri impreuna”. Si aia au zis nu. Si au fost dati afara din guvern. E atat de simplu. Dar, chiar sunt curios ce scor ar fi avut azi USR daca ar fi pus botul la propunerile PNL. Tot clasa de mijloc ar fi fost prima dezamagita: “si astia sunt la fel de hoti ca ceillati”

      (Citează)

  7. „și-a luat jucăriile și a plecat la primele probleme în alianța pe care o aveau cu PNL, iar USR a ieșit de la guvernare”

    Posibil să avem amintiri diferite. Eu îmi amintesc cum erau scoși de la guvernare, tacticos, ministru cu ministru. Nu sunt sigur că ar fi reușit să rămână nici să fi vrut, USL 2.0 era un proiect bine copt.

    „Elena Lasconi, o homofobă de care s-a dezis până și propriul copil, primar în Câmpulung?”

    Cam acid. Unii ar zice că Lasconi junioara e nițel cam pierde-vară care habar n-are pe ce lume se află la nici 30+ de anișori, dar are în cap multe concepte la modă, înghițite pe nemestecate.

    „PSD va fi mereu în politică și aproape mereu la putere.”

    Eșalonul doi al PCR și urmașii. Am ratat în 1990 momentul lustrației, și-au revenit din buimăceală și, încet, au infiltrat și erodat inclusiv partidele „istorice”. Plus, românilor le place, cred că nea Nicu o mai ducea mult și bine dacă dădea ceva mai multă mâncare și un pic de show de ăla bun, decadent, din Occident. Cel mult un eveniment care să amenințe însăși existența statului, gen un război mondial, să mai schimbe ceva în politica noastră într-un orizont de timp previzibil.

      (Citează)

    • Hai ca memoria mea inca mai tine. Sa clarificam si asta.

      Vlad Voiculescu a fost primul ministru demis, in aprilie 2021. Pentru ca a dat public informatii despre centrele speciale de vaccinare ale serviciilor. A fost linsat public saptamani in sir pe absolut toate posturile (a fost jupuit si de Gadea si de CTP, simultan, asta da performnta!), apoi a fost demis. USR nu si-a luat jucariile, a facut spume, dar s-a dus la liberali. Au semnat un protocol ca nu se va mai repeta (premierul liberal trebuia sa aiba consultari in coalitie inainte de a demite un ministru)

      Peste 4 luni, Citu a folosit protocolul ca hartie igienica si a demis al doilea ministru, ala justitiei. Erau probleme mari, ala voia sa propuna el liste de procurori sefi (conform legii, da?) si refuza sa avizeze niste porcarii, gen PNDL. Iohannis a acceptat imediat demiterea, a fost numit eternul Bode, care a semnat in 4 ore tot ce cerea partidul: a anulat procedura de selectie a procurorilor sefi si a semnat tot, tot, tot. Era deja clar ca Iohannis negociase in vara cu Ciolacu sustinerea parlamentara.

      USR a fost prins la mijloc intre cele doua blocuri mari, care au resursele uriase. Scorul USR din 2019 a fost semnalul celor doua blocuri ca trebuie sa lucreze in comun, ca sa scape de pericol. Si au cam reusit. Clasa de mijloc urbana a dat si ea o mana de ajutor, ca e incapabila sa isi vada interesele. Interesul ei fiind sa aiba un vehicul politic care sa ii reperezinte si sa se opuna cat de cat tandemului PSD-PNL. PNL nu mai reprezinta in niciun fel clasa de mijloc, politica dusa de “liberalul” Bolos la finante arata clar asta.

      Pretul platit pentru asa miopie o sa vina la anul.

        (Citează)

  8. USR este pierzător fiindcă au rămas la stadiul infantil, sunt încă niște băieței în politică, fix ca orășenii ăia care opresc mașina pe marginea drumului să mângâie ursul. Spre deosebire de urșii de pe marginea drumului PSD e o fiară fără scrupule. Păcat, n-au înțeles deloc de ce îi votase lumea.

      (Citează)

  9. gabi:
    @Vlad, cum te contrazici singur:
    1.Tu: “Elena Lasconi o homofoba” (gata, ai pus tu eticheta, felicitări!)
    2. Si tot tu:”Ne aruncam oameni buni afara ca nu sunt perfecti pe toate cele 1000 de criterii pe care le avem”

    mai citeste odată si incearca sa intelegi ce a zis vlad

      (Citează)

  10. dar cum să pierzi ca primar în funcție în fața unuia practic necunoscut și cu asemenea background?

    Pai vezi scandalul cu numararea. Asa se pierde.

      (Citează)

    • Eu as mai zice de Clotilde ca a pierdut si pentru ca nu a facut nimic. Intrebati pe oricine care locuieste in Sectorul 1 ce proiecte s-au facut in ultimii 4 ani si o sa vedeti ca nu prea exista. Intrebati pe oricine care locuieste in Sectorul 1 cum este curatenia fata de acum 4 ani si o sa vedeti ca majoritatea s-au saturat de jegul care este acum.

      Avem 4 ani in care toate sectoarele au avansat, au fost curatate, au fost facute investitii. Singurul loc in care nu s-a intamplat nimic (ba chiar as spune ca a involuat putin) este Sectorul 1.

        (Citează)

  11. USR nu are 8,53, sunt si ei pe la prag, ca au obtinut lol% ala in alianta. hai ca nu e /3, dar un 3% cred ca adunat ratatii ceilalti. RIP.

      (Citează)

  12. “”Eu susțin în continuare că fix de asta au fost votați de lume: să se certe parte în parte cu porcii, să facă față presiunii, să lupte până la epuizare pentru fiecare vot primit”” adica sa fie un fel de Aur…?

      (Citează)

  13. “Elena Lasconi, o homofobă […]?” unde anume a spus ceva din care reiese că e homofobă? e doar homofobă sau Doamne ferește, e și transfobă??! hai Răducu, poți mai mult!

    What ia a woman?

      (Citează)

  14. Baltha Zerus:
    USR nu are 8,53, sunt si ei pe la prag, ca au obtinut lol% alain alianta. hai ca nu e /3, dar un 3% cred ca adunat ratatii ceilalti. RIP.

    Eu cred ca alianta aia i-a tras in jos nu in sus:)

      (Citează)

    • Din parte mea, de acord. Votat reper, desi in mod normal as fi votat usr, ca banuiam ca nu intra reper la europarlamentare. Dar mai bine imi tai mana decat sa pun stampila pe unii care il gireaza pe (ne)oameni ca Tomac. Pacat ca merge Barna.

        (Citează)

  15. Alegerile in Ro sunt de forma, facute in asa fel incat se voteaza lista/ partidul si nu omul. Ma rog la primar se voteaza omul dar in fond tot partidul. Daca se lega votul de performanta si de comunitate atunci altfel ar fi fost treaba cu actual sistem actorul politic e detasat de votant, iar ala de merge la vot merge din inertie pentru ca votul lui oricum nu are nici o putere asupra unei persoane, ci poate asupra unui partid, deci votul lui este oarecum irelevant. De aici se ajunge ca marea masa de oameni sa nu mai fie interesati de de vot, pentru ca oricum nu se schimba nimic, iar votantii PSD -PNL mereu ies la vot , marea majoriate din ei angajati la stat sau pe scheme sociale blocati intr-o eterna mita electorala plus ca mutlti sunt si prosti usor de convins si corupt.

    60% din Romani nu ies la vot, din diverse motive, principalul e de scarba sau dezinteres , eu zic ca e un cumul de oricum nu se schimba nimic, cu lasa ca merg altii eu ma duc la carciuma / concediu , lipsa de informare asupra dreptului de a vota , etc

    Vrei schimbare, atunci trebuie schimba sistemul unde omul e ales in parlament si nu partidul , sa se bata parlamentarii la firul ierbii iar daca nu presteaza nu vor avea stampila si nu vor mai intra in parlament/consilul judetean

    Se va schimba ceva in sens ? Evident ca nu , lor (PSD) le convine sistemul , de ce sa il schimbe ?

      (Citează)

  16. @silicon_v Felicitari pentru memoria dv.! Pana acum, sunteti prima persoana care a retinut exact ceea ce am retinut si eu desi am discutat de mai multe ori cu colegii de serviciu (oameni de calitate printre altele), cunoscuti, rude.

      (Citează)

  17. Peredhil:
    @gabi

    Vlad prelua mesajul lui Radu. Lipsesc niște ghilimele, dar nu-s greu de intuit.

    Da, e vina mea, am citit incomplet. Scuze @Vlad.

      (Citează)

  18. Andrei G:
    Eu as mai zice de Clotilde ca a pierdut si pentru ca nu a facut nimic. Intrebati pe oricine care locuieste in Sectorul 1 ce proiecte s-au facut in ultimii 4 ani si o sa vedeti ca nu prea exista. Intrebati pe oricine care locuieste in Sectorul 1 cum este curatenia fata de acum 4 ani si o sa vedeti ca majoritatea s-au saturat de jegul care este acum.

    Avem 4 ani in care toate sectoarele au avansat, au fost curatate, au fost facute investitii. Singurul loc in care nu s-a intamplat nimic (ba chiar as spune ca a involuat putin) este Sectorul 1.

    Aprob si sustin. Am votat contra acestei frantuzoaice puturoase

      (Citează)

  19. Problemele USR au început când Vlad Voiculescu și-a luat jucăriile și a plecat la primele probleme în alianța pe care o aveau cu PNL, iar USR a ieșit de la guvernare.

    Stai, ce? VV a fost demis de catre PNL, dupa ce a fost tocat luni intregi de presa PNL (si PSD in secundar)

      (Citează)

  20. 4,66 % primării ( în alianță)
    4,73% la CL ( în alianță)
    6% efectiv la PE (2buc)
    Zic să se pregătească mai bine pentru 0,3 % în decembrie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus