un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unde puteți vedea un Tesla Cybertruck în București și cum va continua extinderea rețelei Supercharger

28 Jun 2024  ·

AUTO  ·

8 comentarii

Look, everyone, este subiectul vostru preferat, Tesla. Să nu ziceți că n-ați știut despre ce este articolul!

Astăzi în trei părți. Prima: un Cybertruck este în București, dacă vreți să-l vedeți. Astăzi poate fi văzut la showroom-ul Tesla din Splaiul Unirii până în ora 18. Mâine, sâmbătă 29 iunie, va fi expus în Centrul Vechi pe strada Lipscani, în spatele BNR (link).

Eu l-am văzut ieri, au avut un fel de ziua presei acolo. M-am dus cu gândul că nu-mi va plăcea mașina. Mi-a plăcut, însă, pentru că atunci când o vezi cu ochii tăi este mai inedită și spectaculoasă decât te aștepți, iar interiorul este spațios și foarte confortabil.

Este incredibil și cât de adânc este bordul, în spatele volanului. Cred că sunt vreo 80 cm acolo și nu cred că aș putea să mă întind până în capătul său.

Are probleme de fiabilitate și construcție și performanță? Are, din ce văd pe net. Oricum nu contează acum, că nu se poate vinde în Europa decât cu modificări pentru a respecta legislația și nu știu dacă se va întâmpla asta. La 5,6 metri lungime și 2 metri lățime, nici n-ar încăpea pe multe străduțe din marile orașe europene sau în locurile noastre tipice de parcare. Vizual, însă, mi-a plăcut.

 

A doua: am întrebat despre Superchargerele din România și ce se întâmplă cu rețeaua dacă echipa din America a fost concediată (și parțial reangajată între timp).

Posesorii de Tesla vor fi bucuroși să afle că rețeaua din România va crește însă într-un ritm bun. Mai mult, înainte dezvoltarea ei era coordonată din Cehia, dar acum există o persoană în România responsabilă cu găsit locații, obținut autorizații și construit rețeaua, deci treaba va merge și mai bine.

Am vorbit cu această persoană câteva minute. Spunea că are în plan vreo 12 superchargere în România, iar următorul cronologic pentru deschidere ar trebui să fie Brașov. Astăzi pleca la Suceava ca să vadă niște posibile locații. S-a mai zis despre Bacău, Iași, Focșani, Târgu Mureș, Deva și alte orașe, după cum s-a și votat în acel vot trimestrial. Au bugete, este un push să crească rețeaua în zona asta a Europei, peste vreo 2-3 ani România ar putea fi acoperită chiar bine.

 

A treia: am întrebat dacă trebuie să aduc mașina la vreo revizie acum că a împlinit un an. Mi s-a spus că nu există un calendar impus de revizii, nu pierd nici o garanție, nu am nimic de făcut.

Ei îmi recomandă să schimb filtrul de cabină, dar îl pot comanda chiar eu din aplicație și să-l schimb singur în 5 minute. Este prima oară când un dealer auto îmi spune “poți face tu asta, nu are rost să vii la noi în service”. Dacă vreau să schimb și filtrul HEPA, trebuie să fac o programare tot din aplicație și mă cheamă cândva în service pentru vreo 30 de minute.

    8 comentarii

  1. Cybertruck nu este body on frame.

      (Citează)

  2. O persoana intreaga, asta da commitment

      (Citează)

  3. Totusi, alea doua Cybertruck-uti dauna totala, primul busit putin in bot, iar al doilea inundat putin la picioare…sunt cea mai buna reclama posibila :)

      (Citează)

  4. sincer, inca speri sa primesti o masina gratuita de la Tesla?

      (Citează)

  5. e urata, cum sa iti placa asa ceva? e ca o oala de inox pe roti. arata ok in interior

      (Citează)

    • Mie îmi place. Nu e practică, nu-s mare fan Tesla, pe zi ce trece Musk mi-e din ce în ce mai antipatic cu trumpismele, putinismele și impresiile de semizeu, dar îmi place Cybertruck din punct de vedere estetic. Pare genul de mașină făcută să fie folosită în coloniile de pe Marte, are ceva SF în modul în care a fost concepută.

        (Citează)

  6. ovidiu:
    sincer, inca speri sa primesti o masina gratuita de la Tesla?

    A primit deja una aproape gratis

      (Citează)

  7. Cam bulangii astia de la Telsa, nu era masina ieri la BNR.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus