un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

SUA se pregătește să interzică vânzarea dronelor DJI

20 Jun 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Camera Reprezentanților a votat pentru interzicerea vânzărilor dronelor DJI în SUA. Proiectul de lege trebuie votat și în Senatul american, dar părerea mea este că sunt deja înțeleși pentru asta.

DJI are 70% din piața mondială de drone și pe bună dreptate, a dezvoltat unele foarte bune. Americanii spun însă că, DJI fiind o companie chinezească, dronele lor pot fi o amenințare de securitate la adresa SUA, mai ales că statul chinez controlează 6% din acțiunile DJI.

Mie mi se pare, de fapt, o lovitură din războiul comercial cu China, nu o amenințare de securitate. DJI este una dintre marile companii chinezești (dețin și Hasselblad, apropo), iar SUA vrea să le scadă astfel vânzările. SUA este probabil o piață foarte mare pentru DJI și o astfel de lege va determina o scădere mare a veniturilor și un lanț de concedieri în companie, după cum s-a întâmplat și cu Huawei.

Din ce înțeleg eu, însă, legea respectivă —numită Countering CCP Drones Act— va interzice doar vânzarea dronelor DJI în SUA, nu și utilizarea celor deja vândute acolo.

Interdicția de utilizare n-ar avea rost pentru că nu ar afecta cu nimic veniturile DJI, ci doar ar pune bețe în roate nu doar unor servicii de mapare, filmare aeriană, prezentare video și inclusiv intervenții de urgență. Sunt multe scenarii de utilizare a dronelor.

Vom vedea cum iese.

sursa: Yahoo.

    4 comentarii

  1. Dar eu ca cetatean american nu le pot comanda online de pe eBay UK ?

      (Citează)

  2. O veste buna. Sper sa le interzica si in Europa. Si cu cat mai multi bocanci pe gatul Chinei, cu atat mai bine pentru noi.

    Fara drone si alte chinezareli de doi bani putem trai, bine mersi.
    Cu o China care-si aroga in mod unilateral si agresiv “drepturi” in detrimentul tuturor, ei fiind o dictatura anacronica de cea mai joasa speta, nu putem.

      (Citează)

    • Ok mai du-te si asculta niste CNN sa ne poți zice narativa ca la carte si mâine.
      Pana atunci si membrii senatului si camerei reprezentanților recunosc ca toate astea cu siguranță națională sunt ______* sa puna bete in roate Chinei si companiilor chineze ca ce e asta ca ne ajung in urmă chinezii si in unele domenii chiar încep sa ne depășească si nu ne putem pierde statusul de lider global. Nu ii interesează altceva. *ceva de la un taur

        (Citează)

    • A, sigur, că China nu poate produce decât chestii de observare și cartografiere a interioarelor, exterioarelor și comunicațiilor.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus