un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Știrile zilei despre tehnologie – 5 iunie 2024

5 Jun 2024  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Gameplay din Shadow of the Erdtree:

asus s5507

    11 comentarii

  1. Corning lansează Gorilla Glass 7i pentru mid-range-uri.

    Cu multi ani in urma, lucram la o firma cam dubioasa care fabrica niste chestii. Aveau mai multe sortimente, ambalaje diferite, dar de fapt era acelasi produs in toate. Asa mi se pare si cu Gorilla glass astea.

      (Citează)

  2. Am mai văzut știrea despre Orange și 5G. Nu sunt abonant direct Orange, sunt la Yoxo, dar Yoxo e tot Orange la infrastructură. N-am văzut pui de 5G nicăieri, nici la București și nici în alte orașe unde ar avea acoperire 5G. Nu e mare lucru acum, dar în viitor aș vrea să pot beneficia de 5G. De la 3G+ (HSPDA) la 4G a fost extrem de vizibilă diferența, mă aștept să fie și de la 4G la 5G. Mai întâi vreau să testez 5G.

    A doua chestie este despre noul cip de la Mediatek. Mă interesează pentru că vreau un TV bun ca să nu simt nevoia să folosesc monitorul. Știu că va dura ani buni până când vom vedea TV-uri cu cipul nou Pentonic 800, dar e timpul ca TV-urile să reducă diferența față de monitoare. Acum există monitoare capabile de 240 hz la 1080p sau chiar 1440p.

      (Citează)

    • Folosesti sim clasic? Poate fi schimbat, posibil sa aiba o problema. Altfel pe esim am vazut 5g toate orasele mari, iphone 12 si 15.

        (Citează)

    • @Mihai, la Yoxo doar abonamentul de 39 de lei ofera acces la tehnologia 5G. Restul abonamentelor (de 9 sau 19 lei) sunt limitate la 4G+.
      Daca vrei sa testezi, poti sa treci pentru o luna la pachetul superior si apoi revii la pachetul anterior.

        (Citează)

    • saraculeeee

        (Citează)

  3. “Numele de cod” al unei placi video ce va fi lansata peste 2 ani este o stire…

      (Citează)

  4. @Andrei G: am abonamentul cel mai mare, capabil de 5G. De-asta am și scris.
    @Mario: am mai săpat pe net și se pare că la abonamentele capabile de 5G la Yoxo nu se face activarea 5G în mod automat. Am scris pe chat în aplicația Yoxo și mi-a răspuns cineva. Mi s-a spus că s-a activat 5G, că se știe despre faptul că nu se activează automat 5G la abonamentul de 39 de lei și că s-a făcut o sesizare la departamentul tehnic.

    Am făcut niște teste de viteză, la download am între 163 și 360 Mbit lățime de bandă în funcție de serverul ales pentru testul de viteză. La upload rezultatele sunt mult mai slabe între 7 și 12 Mbit.

      (Citează)

    • Ai abonamentul de 39lei “cel vechi” ? (pentru care primeai banii înapoi pentru netul neconsumat) și la final de perioada plăteai sub 39lei
      … sau “cel nou” care e mereu 39lei.

        (Citează)

  5. Sorin:
    Ai abonamentul de 39lei “cel vechi” ? (pentru care primeai banii înapoi pentru netul neconsumat) și la final de perioada plăteai sub 39lei
    … sau “cel nou” care e mereu 39lei.

    Cred că abonamentele la care primeai bani înapoi au fost limitate. Am abonamentul curent de 39 de lei, n-am primit nimic înapoi vreodată.

      (Citează)

    • 5g ai xam peste tor in Bucuresti. Dar daca astepti sa “simti” trecerea ca de la 3g la 4g vei fi dezamagit. Lucrez in industrie si iti spun un secret dor tie: inca e un hype.Eu il am dezactivat.

        (Citează)

  6. Încă n-avem 5G real in România, infrastructura e tot 4G, doar antenele sunt 5G. In zonele cu puțini useri 5G și mulți pe 4G vei avea viteză mai mare pe 5G față de 4G pt că vor fi mai libere celulele, dar când lumea doarme vitezele pe 4G și 5G ar trebui să fie similare, cât poate duce infrastructura din zonă.
    Și eu am dezactivat 5G pt că prefer să mă țină mai mult bateria decât să am doar uneori un pic de viteză în plus ce nu mă ajută în mod real pt ce fac eu, traficul greu îl fac pe wifi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus