un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Știrile zilei despre tehnologie – 3 iunie 2024

3 Jun 2024  ·

ȘTIRI  ·

26 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

asus s5507

    26 comentarii

  1. „la Cernavodă încă este loc pentru două reactoare convenționale.”

    Unitățile 3 și 4 sunt în conservare de 30 de ani și mai bine. De atunci, studii de fezabilitate, memorandumuri, scrisori de intenție, românisme din astea de doi lei. Nu s-a vrut și nu se vrea…

      (Citează)

  2. Amuzanta asta cu permisul online.

    Daca tot au fortat o grada de oameni sa isi ia semnatura electronica pt. toata balaria aia cu efactura, poate ar trebui sa te lase sa o folosesti si pt. lucruri de genul asta, sa nu mai fie nevoie sa semnezi hartii la ghiseu pt. chestii online.

      (Citează)

    • Depinde de context.
      Documentul semnat cu semnătură electronică bazată pe certificat digital calificat este document valabil doar dacă este stocat și/ sau circulă în mediu digital. Tipărit nu are echivalența unui act semnat olograf.
      Deci dacă regula la, să zicem, preschimbări de permise, spune că cererea se semnează olograf și rămâne ca atare la dosar, degeaba vorbim despre ozn-uri.

        (Citează)

  3. Lol, unii lansează benzi led cu 60 de leduri pe metru și ii zic high resolution. Si cer 70 de euro.

    In timp ce pe aliexpress găsești benzi cu 680 de leduri pe metru la aproximativ 20euro/5m. Sau 500 de alte modele rgb, rgb CCT cu leduri distincte sau cob plus cinspe mii de controllerele de la cele mai simple la unele universale integrabile cu orice protocol deschis.

      (Citează)

  4. De 2 saptamani incerc sa ii fac cont + digisign + dracii + efactura unei cunostinte (nu are calculator sau smartphone sau imprimanta) care vinde lapte productie proprie de la 5 vaci la un automat, am reusit intr-un final, au mai necesitat inca 2 vizite la anaf + ca mi-a ramas mie pe cap sa o ajut cu restul de porcarii lunar. Ma intreb cati dintre vanzatorii normali de prin piete se descurca. Sau solutia e sa plateasca un contabil din profitul ala amarat pe care il fac.

      (Citează)

    • Nu știu, șef, mie mi-a mers șnur, și am făcut în ianuarie, când se înghesuia toată lumea, nu cred că mi-a luat 60 de minute adunat să fac toți pașii (partea mea, nu așteptarea după ANAF sau Transsped). Nu am stat mai mult de 15 minute după o validare de efactura, nu am avut erori.
      Pentru cineva atehnic evident că e complicat, dar mă gândesc că nu a apelat la tine degeaba.

        (Citează)

  5. Evident nu am nicio iluzie că acest comentariu trece de “moderare”.

    SMR-urile sunt scumpe, lente, americane, o adevărată belea. Nu se compară cu tehnologia rusească matură și îndelung testată inclusiv pe la Cernobîl. Nu suntem noi isteți ca vecini unguri să facem reactoare nucleare noi în cooperare cu Belarus și Rusia! Nu, noi insistăm în continuare și pe la Cernavoda 3 & 4 tot cu alde CANDU Energy, Ansaldo Nucleare și alți diletanți din ăștia nesupuși la sancțiuni internaționale. Când miorlăia Ponta pe lângă “chineji” să se bage la Cernavoda în niște condiții care făceau România sclava eternă a Partidului Comunist Chinezesc propaganda tăcea mâlc! Acum brusc toți s-au activat.

    Evident nu am nicio iluzie că acest comentariu trece de “moderare”.

    https://www.contributors.ro/destructurarea-campaniei-de-pr-negru-cu-tinta-nuscale/

      (Citează)

  6. Sper sa moara Chrome dupa modificrea asta. Problema e ca majoritatea browserelor au Chromium in spate deci vor fi afectate (Chrome, Edge, Brave, Opera, Vivaldi). Raman Safari si Firefox.

    Nu stiu ce va face Apple cu Safari ca nu m-a interesat, insa cei de la Mozilla au zis ca pastreaza suportul pentru Manifest V2 deci cine vrea sa scape in continuare de ad-uri are cam o singura solutie multi-platforma.

    https://blog.mozilla.org/addons/2024/03/13/manifest-v3-manifest-v2-march-2024-update/

      (Citează)

    • etk:
      Problema e ca majoritatea browserelor au Chromium in spate deci vor fi afectate (Chrome, Edge, Brave, Opera, Vivaldi).

      Nu e atât de negru dracul, că Chromium e open-source și sunt destul de sigur că browsere precum Brave, de exemplu, vor păstra suportul pentru V2, mai ales că ad-blocking-ul e funcționalitatea principală pe care se bazează.

        (Citează)

    • Merg adblockerele in continuare, dar problema va fi la actualizarile de filtre (se va face foarte incet, deci siteuri pot schimba usor dupa nevoi cum le integreaza, de ex YT, incat sa treaca de cele deployate actual).
      Din ce stiu, poti testa deja cam “cum va fi” cu extensia “uBlock Origin Lite” in loc de uBlock complet.

        (Citează)

  7. Atenție la oferta de buyback prin flip, pentru că mai nou (de vreo două săptămâni am observat eu) primești doar oferta aferentă plății la 3 zile, cea cu plata la 20 zile și automat prețul mai mare cu vreo 500 lei (ce să vezi, exact cât voucher-ul eMAG!) o primești doar dacă vinzi direct la ei pe site, fără a avea pretenția la vreun voucher.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus