un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știrile zilei despre tehnologie – 26 iunie 2024

26 Jun 2024  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

asus s5507

    12 comentarii

  1. au zis in repetate rânduri că vor să facă o “ajustare fiscală”, creșterile de pensii și salarii nu se plătesc singure. au fost recompensați de votanți, acum e rândul lor sa recompenseze votantii.

    ne asteptam oricum sa vina nota de plata în 2025.

      (Citează)

  2. Las si eu asta aici, impozitul pe venit in tarile UE:
    https://www.statista.com/statistics/1455011/highest-statutory-income-tax-rates-europe/
    TVA in UE
    https://www.eurofiscalis.com/en/vat-rates-in-ue/
    Avem printre cele mai mici taxe dintre tarile UE.

      (Citează)

    • Avem cele mai mari taxe pe salarii din Europa – daca se duce impozitul la 16% inseamna ca vom plati din brut 51%, fara sa se ia in calcul vreo deducere ca in strainatate. Este incredibil asa ceva si lumea asista pasiv.

        (Citează)

    • Nu comentez des aici, dar m-am gandit ca interventia ta merita un raspuns Razvan.
      Rostogoleste bila asta de rahat a taxelor mici din Romania ca un scarabeu.

      Avem un impozit mic pe venit raportat la media europeana (aia zice si tabel)/ Idem si TVA, nu e cel mai mare. Doar un analfabet ar intelege ca asta inseamna cele mai mici taxe.

      Povara fiscala suportata de populatie depaseste acum 50%, adica statul ramane cu mai mult ca tine atunci cand se imparte rezultatul muncii tale.

      Dijma, sau zeciuiala feudala, reprezinta a zecea parte din produsele principale, asta pentru context. Au fost pornite revolutii pentru ca populatia considera taxarea mult mai usoara de nesuportat. In schimb, vite ca tine considere ok sa plateasca 70% din ce produc unui stat absolut disfunctional.

        (Citează)

    • „In schimb, vite ca tine considere ok sa plateasca 70% din ce produc unui stat absolut disfunctional.”

      Statul va întinde coarda cât i se permite: luat cât mai mult și (în România și în alte state parțial funcționale) oferit cât de puțin se poate fără a duce la tulburări sociale.

      Dar, poate, Răzvan e bugetar, și nu din cel util societății, caz în care alinierea opiniei cu politicile USL e în fișa postului.

        (Citează)

    • Razvan, realizezi ca:
      – ne-ai dat link la o chestie cu paywall
      – procentul impozitului pe venit e oricum aproape irelevant cand tu pleci din start cu 35% contributii sociale (impozitul se aplica la restul de 65%)

      Ideea de baza ramane, guvernul performant care ne-a asigurat in mod repetat ca nu creste nicio taxa vrea sa creasca impozitul pe venit cu 60%
      Si nu s-a zis nimic de impozitul pe profit. Pai ce faci, tu partid socialist iei tot de la votantii tai, in loc sa iei de la”bogati”?

      In fine, discutam aiurea, e evident o alta fumigena lansata doar ca sa acopere alte discutii serioase: deficitul, mizeriile cu efactura si etva, incertitudinea politica, neperformanta ANAF

        (Citează)

    • @Razvan, nu are sens sa calculezi impozitul doar ca acea parte din venituri care se numeste “impozit pe venit”.
      Trebuie sa iei in calcul si restul contributiilor care se platesc inainte de a ajunge la impozitarea propriu-zisa.

      In Romania, taxele totale pe salariu care se platesc sunt de aproape 43% din venituri.

        (Citează)

  3. Silviu: deducere

    Impozitul se aplica la [brut – (CAS + CASS)]
    Acum taxele sunt ~41.5%
    cu impositul la 16% va fi de ~ 45.5%

      (Citează)

    • N-as avea mare incredere in pagina aia, la Romania inca apare impozitul pe micro cu plafon de 1 milion. Deci e cu cel putin 1.5 ani in urma

        (Citează)

  4. Dar de reducerea parlamentului la cel mult 300 de vite furajate nu-și mai aduc aminte?
    Cred că ați uitat de TVA, că asta e taxă din orice, ajungi lejer la 65% doar pentru ciolan și plăvan, că mulți nu mai apucă pensia.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus