un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știrile zilei despre tehnologie – 21 iunie 2024

21 Jun 2024  ·

ȘTIRI  ·

20 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

EURO 2024

Mă așteptam la spectacol mai bun de la meciurile de ieri, în special de la ultimul. Probabil a fost prea devreme în campionat pentru asta.

Astăzi avem așa:

  • Slovacia-Ucraina: ora 16.
  • Polonia-Austria: ora 19.
  • Olanda-Franța: ora 22.

Primul meci este din grupa noastră. Cum România joacă abia sâmbătă, vom afla încă de astăzi informații importante despre soarta României în funcție de ce fac Ucraina și Slovacia în meciul lor.

Olanda-Franța va fi o partidă foarte interesantă. Mizez pe Franța.

Sâmbătă vom avea următoarele meciuri:

  • Georgia-Cehia: ora 16.
  • Turcia-Portugalia: ora 19.
  • Belgia-România: ora 22.

Eu cred că belgienii sunt favoriți. În ciuda înfrângerii cu Slovacia, au jucători foarte buni, experimentați și puternici și mi se par greu de oprit. Sper să mi se dovedească opusul.

În rest, merg pe Cehia și pe Portugalia.

Duminică încep meciurile din ultima etapă a grupelor și se desfășoară câte 2 partide la aceeași oră:

  • Elveția-Germania: ora 22.
  • Scoția-Ungaria: ora 22.

Nemții sunt deja calificați, câștigă și grupa dacă fac egal cu Elveția. Sunt însă nemți și la ei acasă, deci cred că vor juca la victorie, vor începe în forță și, în funcție de scor, scot ei vedetele prin minutul 60 de pe teren, dacă este cazul.

Dacă Elveția pierde și Scoția câștigă, ambele vor avea 4 puncte și clasamentul grupei se va face comparându-le golaverajul. Scoția și Ungaria va fi cel mai interesant meci, ambele având nevoie de o victorie decisivă pentru a trece mai departe. Mizez pe Ungaria.

asus s5507

    20 comentarii

  1. “Sunt curios ce vom primi în schimb de la americani.”

    Poate ii dau nesimtitului de la Sibiu, vreun post caldut pe undeva, ca de fapt asta il intereseaza cel mai tare.

      (Citează)

    • Ajutorul dat Ucrainei e un subiect dincolo de meschinăriile lui Klaus. Și, de data asta, a nimerit-o. Există câteva zvonuri despre ce vom primi în schimb, de văzut ce se va confirma. Pentru moment, cu certitudine primim ruși ținuți departe de granițele noastre, o afacere bună, aș zice.

        (Citează)

    • Ne-au lasat sa-i batem la fotbal. Nu e de ajuns?

        (Citează)

    • Ei ce primim.. vizele.. alea alea…

        (Citează)

  2. Memphis Depay 🇳🇱 e si cantaret: https://music.youtube.com/watch?v=DkxwDo6U6qM
    Nu-mi mai amintesc alt fotbalist bivalent.

      (Citează)

    • La o prima cautare pe google, apar si altii

      Milan’s Rafael Leao is a talented rapper and has already released two albums. The Portuguese’s first album was Beginning which was published in 2021 and the second one is My life in each verse, containing 17 tracks.
      Inter defender Stefan de Vrij has been vocal about his passion for piano and in collaboration with the rock/pop band Keemosabe, he was able to release his first single Hey Brother.
      Ballon d’Or winner Ruud Gullit was known for his Reggae as he published an album named South Africa in 1988.
      Legendary Latin artist Julio Iglesias who has sold the most records in the history of music (over 300 million copies) played as a goalkeeper for Real Madrid’s reserve team before a car accident ended his footballing career.

        (Citează)

  3. Nu pot sa cred… usor, usor dispar toate povestile fantastice despre telefoanele Apple:
    – in iOS nu ai nevoie de widget-uri;
    – in iOS nu ai nevoie sa aranjezi iconitele pe ecran;
    – AOD consuma multa baterie si nu este necesar;
    – iOS nu are nevoie de memorie RAM ca porcaria aia de Android;

      (Citează)

    • pai ios chiar nu are nevoie de 16 gb ram ca sa functioneze fluid. de aia ios 18 o sa fie pe telefone lansate in 2018. ce telefon cu android din 2018 e la zi cu software-ul?

      a, ca vrei AI si alte nebunii da, ai nevoie de ram. dar asta nu are treaba cu ios-ul.

        (Citează)

    • Vreau doar functiile alea cu care se lauda Apple. Ca asa, si orice telefon cu Android functioneaza chiar si cu 6 GB de RAM, dar nu poti obtine performanta maxima.
      Ce se intampla acum este ca se lanseaza aceeasi versiune de iOS pentru toate modelele de telefoane din 2018 incoace, doar ca unele nu vor beneficia decat de o versiune limitata.

      In afara de Apple Inteligence, ce aduce iOS in plus? Posibilitate de a customiza iconitele ca pe orice telefon cu Android din ultimii 10 ani?

        (Citează)

    • @Andrei G: pe scurt, în iOS 18: update în control center, îmbunătățiri în Photos, Messages, Mail, Safari, Notes, Wallet, Paswords App, Game Mode, Home App, posibilitatea de a parola aplicații. Utilizatorii de iOS nu privesc fiecare update ca pe o mașină nouă, de parcă ar trebui să le schimbe lumea noul OS, dar per ansamblu, când majoritatea chestiilor pe care le folosesc au îmbunătățiri, se simte puțin.

      Tot timpul a fost așa, anumite funcții nu sunt disponibile pe toate modelele (AOD, de exemplu, merge doar de la 14 încoace). Nu toate versiunile de iOS au adus mari îmbunătățiri, uneori erau doar optimizări la funcționalități lansate anterior – de asta e bine să ai tot timpul ultimul OS.

      Și e bine să fie mai puține chestii noi și mai bine implementate, decât să dea la număr și să fie inutilizabile.

        (Citează)

    • @dam167, deci update-urile alea cu care se lauda lumea, ca toate telefoanele din 2018 incoace primesc iOS 18 nu prea inseamna nimic daca ai un telefon vechi? Sunt un fel de update de securitate de la Android, nu?

        (Citează)

    • Nu sunt un fel de nimic, e ultimul iOS din care poți pierde unele funcționalități dacă ai un telefon mai vechi. Nu-mi dau seama cum poate fi numit update de securitate ce am enumerat eu acolo.

        (Citează)

    • @dam167, de exemplu pe Android primesti imbunatatiri pentru Photos, Mail, Messages, etc. doar prin update de aplicatii. Adica daca cei de la Google/Samsung lanseaza noi functionalitati pentru aplicatia Mail, fac update la aplicatia respectiva si beneficiez de ele. Nu este necesar un update de sistem pentru asta.

      Dar oricum, sunt de acord cu tine. Sunt foarte bune telefoanele de la Apple, mie doar imi place sa comentez asa sa ii enervez pe cei care au actiuni la compania aceasta.

        (Citează)

  4. ‘Geaba e ”paraboloica” Starlink ieftină și încape întrun rucsac dacă te jupoaie la abonamentul ”travel”….

      (Citează)

  5. Lidl si Bergenbier se preocupa de mediu si lasa panglici de metal in pista de biciclete ce trece pe langa arena amenajata de ei pe Victoriei, langa Ateneu.
    De mediu si de cauciucurile bicicletei, care din fericire au supravietuit, ca si mine de altfel.

      (Citează)

  6. Sper sa nu o imite Romania pe SUA cu Kaspersky; chiar e paranoia, si ramane cel mai performant¹ AV…
    ¹in testele unde mai e luat in considerare.

      (Citează)

    • Eu sper să da. Bitdefender, de exemplu, e suficient de performant, și nu stai cu dileme dacă e implicată vreo măgărie rusească. Nu-i paranoia, e decizie de bun simț.

        (Citează)

  7. Bataia era pe firewall.. acum Total Security de la Bitdefenter cu notificari pornite e mai bun ca (,) Kasperski..

    Care se putea demult muta din Rusia, in tarile baltice, ,Ungaria sau Serbia si avea viata lunga si proapera.. ca Revolut

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus