un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Panică pentru că Spotify a introdus smart shuffle

27 Jun 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

M-am speriat rău în aplicația Spotify. Ascultam playlist-ul meu de suflet, făcut acum mai mult de zece ani, și a venit la rând o melodie pe care nu o adăugasem eu acolo.

M-am gândit că o fi pornit vreo opțiune tip “radio” din greșeală. În interfață nu scria asta, ci zicea că sunt în playlist-ul meu. Am închis forțat aplicația Spotify, am deschis-o din nou, am dat Play pe același playlist și a început o melodie din el.

Melodia următoare, însă, nu era din playlist-ul meu. Am dat next. A început alta care nu era din playlist-ul meu. Sunt câteva sute de cântece în el, dar le știu pe toate. Nu era de acolo!

Eu mă panichez ușor. Uneori mi se pare că se mișcă patul și mă panichez crezând că este cutremur. Acum m-am panicat chiar tare pentru că erau cântece pe care nu le recunoșteam în playlist-ul meu de Best Songs, unde sunt alese numai unul și unul astfel încât, orice melodie ar începe, să nu simt nevoia să dau Next, ci să-mi placă să o ascult până la capăt. Părea un dezastru.

După ce m-a ținut Matilda un pic în brațe, m-am uitat mai cu atenție la aplicația Spotify. Cândva un update a introdus un mod suplimentar de Shuffle. Găsiți diferențele în imaginile de mai jos:

Ați văzut diferența, nu? Uitați-vă la butonul de Shuffle. În stânga, are în plus o steluță de câțiva pixeli. În dreapta, acea steluță lipsește! Acei pixeli fac diferența!

Shuffle-ul cu steluță se numește Smart Shuffle. Este o opțiune nouă care adaugă de la sine în ascultarea ta melodii pe care Spotify pe consideră similare. Ele nu apar și în playlist, ci doar la ascultare, ca să te sperie.

Practic, acel buton comută acum între fără shuffle, shuffle normal și smart shuffle. Singura indicație este o steluță de câțiva pixeli, o victorie pentru UX și interfețe bine gândite. Probabil eu am apăsat din greșeală de două ori butonul sau ceva așa. Nu faceți aceeași greșeală!

 

TLDR: atenție că butonul de Shuffle are două poziții, a doua fiind smart shuffle care introduce de la sine melodii asemănătoare cu cele din playlist. Dar cum sunt plătit la numărul de cuvinte scrise în articol, nu puteam spune doar atât.

asus s5507

    15 comentarii

  1. Un link la lista aia se poate? Mersi!

      (Citează)

  2. Am smart shuffle în Spotify de cam un an 🫠

      (Citează)

  3. Mulțumesc mult pentru atenționare!

      (Citează)

  4. Cam cum a fost la Coldplay, panica cand a aparut baiatul ala pe scena si nu era din trupa Coldplay :))

      (Citează)

    • ceva de genu. inca nu-mi vine sa cred ca, desi e de cativa ani buni in romania, spotify inca are impresia ca manelele sunt continuarea fireasca dupa o serie de piese hip hop/rap whateva

        (Citează)

    • GabrielG:
      spotify inca are impresia ca manelele sunt continuarea fireasca dupa o serie de piese hip hop/rap whateva

      Vor fi. Puțină răbdare, să mai iasă din sistem pe cale naturală o parte din oamenii ce detestă din rărunchi chirăielile astea cu pretenții și se rezovă. Tinerele generații sunt mai manelizate ca oricând grație binefacerilor social media. Mai un trend pe TikTok, mai niște guițături pe care trebuie să le aplauzi, altfel ești rasist, pas cu pas.

        (Citează)

    • @GabrielG: nu văd ce legătură are cu România, algoritmul ar trebui să ia în calcul doar genul de muzică – am tot auzit că Spotify e cel mai bun serviciu de streaming la a găsi chestii similare celor pe care le asculți.

      Mi se pare o prostie smart shuffle ăla într-un playlist făcut de tine, că fix ăla e rolul unui playlist, să fie cum vrei tu. La Apple Music e ceva similar (cred), dar îți face un „radio station” cum zic ei, adică o compilație din ce asculți plus ce consideră ei că se potrivește gusturilor tale. Și tot așa, nu vezi titlurile dar poți să treci la următoarea melodie. Mi se pare o soluție mult mai elegantă.

        (Citează)

  5. Mai Radu dar tu ai avut grea cumpănă .

      (Citează)

  6. fur:
    wtf Ionel comentariul anului :)))))

    Subscriu! :)))

      (Citează)

  7. Ionel:
    Mai Radu dar tu ai avut grea cumpănă .

    Ufff stai să vezi ce fac ăștia cu interfața de la Chrome…

      (Citează)

  8. Olivian Breda:
    Eu ascult
    Eu te-am făcut, eu te omor – playlist by Iv Cel Naiv | Spotify https://open.spotify.com/playlist/57O1qaZVQ0nd9gWsTyqgA9

    Dar, aș fi interesat și de playlistul lui Radu. :)

    Good stuff, salvat. Mersi!

      (Citează)

  9. “Dar cum sunt plătit la numărul de cuvinte scrise în articol, nu puteam spune doar atât.”

    De ce nu e marcat ca publicitate atunci?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus